דילוג לתוכן הראשי

מסעדת כרמים. התרחקתי מהמרכז, מצאתי פנינה.




לפני כשבועיים היו לי כמה סידורים בחלקה הקצת יותר דרומי של הארץ.
על הדרך נפגשתי עם חברה שגרה לא רחוק ממסעדת "כרמים" במושב סגולה, שנמצא בין קרית מלאכי לקרית גת, לבאים מצפון.
עליתי על כביש 6, ותוך כ-45 דקות הגעתי לכניסה למושב סגולה, למסעדת כרמים של השף סהר רפאל.
קיוויתי שהמסעדה שמרה על יציבות. 
יצא לי לאכול בה לפני כמה שנים, והיה מעולה.
בעיניי, היא שייכת לז'אנר המסעדות שרוצים לחזור אליהן. מסעדת שף שווה, כך זכרתי אותה.
נסעתי עם חשש. לא מעט יוצא שמסעדה שנהנתי בה, וחזרתי אליה אחרי תקופה - מרגישה לי בסטטוס "עייפות החומר". המנות כבר לא מושקעות, הטעמים כבר לא חדים, והשירות לא כשהיה.

שמחתי לראות לאורך כל הארוחה שרמת המסעדה לא השתנתה ממה שזכרתי, השירות היה מעולה, המלצרים בקיאים בחומר, המנות מוגשות לעילא ולעילא, והשף - יודע מה הוא עושה, ועושה את זה טוב, לאורך שנים.
נפגשנו שלוש חברות לעסקית צהריים. 
תפריט העסקית כולל מנה ראשונה, עיקרית ושתיה.
הזמנתי קוקטייל. התחשק לי משהו "פרש".
סאמר אפל (לא כלול בעסקית)
סטולי תפוח, ג'ינג'ר, סירופ פסיפלורה, מיץ ליים וג'ינגיר בייר.
הפתעה! הגיע עם ארטיק קרח קטן ומהמם.
קרפצ'יו סינטה משגע ועשיר, עם שמן זית, בלסמי מצומצם, פיסטוקים קלויים ופרמזן רג׳יאנו. 
מנה שהחזירה אותי לאיטליה, לאמיליה רומנה, מקום הולדתו של הפרמז'ן והבלסמי. 
כמה בא לי לחזור לשם.
לשולחן הגיע סיגר יפיפה של עלה פילו, שנקרא בתפריט "בקלאווה טלה".
עלה פילו במילוי בשר טלה קצוץ, בתיבול אוריינטלי, מוגש על טחינה גולמית וסילאן בעיטורי שקדים קלויים.
מנה נהדרת, כיפית לפתיח של ארוחה. 


הזמנתי מרק בצל. 
א. כי אני מאד אוהבת מרק בצל. 
ב. כי היה קצת קריר, עם שמש שקרנית, ואין כמו מרק בצל טוב ביום שכזה.
מרק בצל במעטה של גבינה נימוחה, מנה שנחשבת לאחת ממנות הדגל של המסעדה, מוגשת לאורך שנים רבות, ויש לזה סיבה: היא פשוט מענגת.
ניתן להזמין בתוך לחם כפרי, או בקערה.
חלומי, בשתי הווריאציות.
החלטנו להזמין גם סלט שוק, בשביל המצפון :)
לא כי השאר לא בריא, חלילה, רק שזה קצת יותר.
סלט שוק
עגבניה, מלפפון, צנונית, בצל סגול, קולורבי, סלק אדום ועשבי תיבול בשמן זית, לימון ושקדים קלויים.
אין צורך להוסיף כלום. פשוט יופי. 
מנת הסלק הצלוי הייתה חסרה תיבול, למרות שכל מרכיביה היו עשויים היטב וטריים.
היה חסר טעם שיקפיץ אותה, אבל זה בסדר, כל עוד העניין הוא מנה אחת בתיבול חסר - הלוואי תמיד ככה.
הגיע זמן העיקריות.
לברק שלם, פתוח וצלוי בגריל, בליווי סלט חם של עגבניות מוקפצות עם עלי מנגולד, בצל סגול זיתי קלמטה וקונפי שום בשמן זית ולימון.
הורגשה הטריות של הדג, זה כבר עונג.


ואז הגיעה הסינטה.
כחובבת בשרים ידועה, המראה, הצלחות, מידת העשייה והדיוק - ריגשו אותי.
רגע, רגע, גם לכם מגיע לראות:
ויש גם היטל על, רגע לפני שהנתח נחתך ברוב הדר.
סינטה 300 גר׳
טרייה ומיושנת היטב, ממרכז הנתח, במעטה שומן לשמירה על העסיסיות בליווי ברוקולי, שעועית ירוקה ואפונת גינה מוקפצים,בליווי רוטב צ׳ימיצ׳ורי.
בדקתי את תפריט היינות. 
הזמנתי כוס גוורצרמינטר של ירדן, שהתאימה לי בדיוק למנת הסלמון עם פירות הים שהזמנתי.
והנה הוא, הסלמון שלי.
מנה כיפית בטירוף, שילבה את כל מה שאני אוהבת, אחד לאחד: 
סלמון, פירות ים, ופירה. איזה כיף.
באמת מנה מעולה, וגם בביקור הבא שלי בכרמים אזמין אותה, אין לי בכלל ספק.
זה היה הרגע שבו חשבנו שאין לנו מקום לקינוח.
עד שהם הגיעו.
פתאום, נפתח לנו התיאבון מחדש.
עוגת גבינה ושוקולד לבן, בציפוי גנאש שוקולד.
מנה קלאסית וטעימה להפליא. לא צריך דברים מתוחכמים, מספיק קינוח שעשוי טוב, וזה מושלם.


עוגה מענגת עם בסיס נוגט עם תותים, בתוספת אלפחורס - מושלמת!


מנה הורסת של קרם ברולה סמיפרדו מונח על בננה מקורמלת,
נפלא. 
אין לי מילים. הכל היה כ"כ טעים, כ"כ טרי, כ"כ מושלם, כ"כ מצולחת, כ"כ אסטטי, כ"כ במטרה לגרום לסועד להרגיש שהוא קיבל בדיוק מה שהוא מצפה ממסעדה:
שיהיה טעים, שיהיה שווה, שיהיה מתומחר הוגן, ושישאיר טעם של עוד.
בדיוק ככה יצאתי מכרמים: עם טעם של עוד.
שאפו לשף סהר רפאל, זה לא קורה לי הרבה לאחרונה במסעדות, ועל כך - תודה.
ובפעם הבאה שאתם בדרך לדרום, או סתם בא לכם טיול כיפי למסעדה טובה, נצלו את ההמלצה החמה שלי, ותזכרו את מסעדת כרמים, שנמצאת ממש בכניסה למושב סגולה.
בתיאבון.

מסעדת כרמים
א' – ש' 09:00-24:00
גישה מלאה לנכים (חשוב ושאפו!)
במקום אזור חניה נרחב
טלפון: 08-8505859 




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)