דלג לתוכן הראשי

מתכון למרק אפונה נהדר, זכרונות מסדנת בישול וצילום כיפית במיוחד.



כשמערבבים לי אוכל עם צילום - אני באמת לא צריכה כלום, אני מאושרת.
עכשיו בטח יהיה לכם ברור למה לא יכולתי לסרב לבוקר שישי של סדנת צילום ואוכל, שפורסם באתר המעולה funzing, שמאפשר למצוא טריליון פעילויות פנאי במיליון תחומים. טוב, אני מחפשת תמיד צילום ואוכל, שני התחביבים שלי.
כשאני מוצאת את שניהם - אני יודעת שאני הולכת להנות.


אמבר ושי. בשלנית אוכל בריא וצלם מזון חברו יחד לסדנה משגעת, כמה שעות של הכנות אוכל, צילום שלו עם לימוד וטיפים של הצלם שי בן אפרים, ולבסוף - זלילה של האוכל הבריא של אמבר.
מתוך הסדנה אני מצרפת לכם את המתכון למרק האפונה המשגע של אמבר, וממליצה לקחת חלק בסדנה כזו. זה חווייתי, זה טעים, וזה דרך נהדרת לקחת שני תחביבים ולאחד אותם ליום של הנאה.
רגע לפני המתכון, אני מצרפת קישור לסדנה הבאה שתתקיים אצל אמבר, שתתקיים ב-24.3.17. רוצו להישם :)

מרק אפונה מרענן (אמבר רוגע)


מצרכים (6-8 מנות):

1 בצל בינוני, קצוץ לקוביות 
1 כרישה בינונית, מנוקה וחתוכה לפרוסות 
1.5 שקית אפונה קפואה (כ-1 ורבע ק"ג)
½ צרור נענע, מופרד לעלים 
1 שן שום, חתוכה לפרוסות 
1 פחית קרם קוקוס ½ / פחית חלב קוקוס 1
1.5 כפית מלח או יותר, לפי הטעם 
1/2 כפית פלפל שחור (לפי הטעם) 
2 כפות שמן זית 
אופציונלי: קמצוץ טרגון 

הוראות הכנה:

לחמם את השמן בסיר, להוסיף את הכרישה והבצל ולאדות כ- 5-10 דקות על אש בינונית, עד שהם מתרככים ונהיים מעט שקופים.
להוסיף את האפונה הקפואה. אין צורך להפשיר מראש, אפשר להוסיף אותה יחד עם הקרח. להוסיף את השום.
לערבב, לכסות ולבשל על אש נמוכה-בינונית כ-15 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאפונה מתרככת.
להוסיף מים עד גובה האפונה בלבד, ולהביא להרתחה. לבשל על אש בינונית כ-15 דקות. להוסיף את התבלינים, עלי הנענע וחלב או קרם קוקוס, לבחוש היטב ולסגור את האש. לטחון בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל. לטעום ולתקן תיבול.
*אם המרק סמיך מדי, להוסיף מעט מים תוך ערבוב עד קבלת המרקם הרצוי.
*אם אתה אוהבים את ניחוח הקוקוס, כדאי להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית.
*לאוהבי הטעם המודגש, אפשר להוסיף עוד שן שום חיה בשלב הטחינה.
*המרק מעולה לקיץ כמרק קר.


הצלם שי בן אפרים עובד כצלם מסחרי בתחום הקולינרי, ומבלה את ימיו בהענקת שירות והרבה אהבה למגזינים, מסעדות, שפים, תכניות טלוויזיה ויצרני מזון.
האתר של שי בן אפרים
אמבר רוגע מנהלת את מטבח הקייטרינג שלה, Sun-Kised Food, מזה 5 שנים, מאז שחזרה לישראל לאחר שנים של התמחות בבישול ברחבי העולם.
האתר של אמבר רוגע

כשפית מזון בריאות היא מתפעלת מיופיים וחיוניותם של המרכיבים הטבעיים העוברים טרנספורמציה במטבח שלה, והופכים לארוחה ססגונית ומשביעה.
כמנחת סדנאות ובעלת קייטרינג קטן היא מכירה ומעריכה את הצורך בעיניים רגישות וידיים מקצועיות שיתעדו את היצירה במטבח, וכמו שראיתי באותו יום שישי של הסדנה, היא גם נהנית לחלוק את הידע הזה בהמון אהבה.
לאחר שנים של שיתופי פעולה מסחריים ואישיים, שי ואמבר החליטו להעביר את הידע המשותף לטובת אנשים כמוני, חובבי אוכל וצילום מזון, ובהחלט יצאתי מועשרת מהסדנה המשותפת.
אמבר מספרת על עצמה שהעניין שלה בתזונה התחיל באופן טבעי. תמיד הרגישה שיש חשיבות למה שהיא בוחרת להכניס לגופה, ואני יכולה להבין את זה, כי כידוע גם אני שיניתי תזונה בחצי השנה האחרונה, וגם אני מקפידה יותר על מזון בריא ככל האפשר. אמבר נדרשה לשנים רבות של חקירה ולמידה כדי להעמיק ולשכלל את יכולותיה לעזור גם לאחרים לשפר את תזונתם, וללמד אותם להיטיב עם גופם דרך אכילה בריאה.
חשוב לאמבר לחלוק מידע לגבי תחליפים נהדרים וקלים למוצרי המזון המעובדים, להסביר איך להשתמש בחומרי גלם בצורות ששומרות על הויטאליות שלהם ולהכין ארוחות פשוטות וזריזות מאפס כשהזמן דוחק, ולהשתמש בשיטות בישול מסורתיות ואיטיות בתוך קצב החיים המודרני.
מבחינת אמבר תזונה בריאה היא תענוג, וזה בעצם מסכם את כל התיאוריה כולה :)

כמה צילומים מהסדנה













תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?