דילוג לתוכן הראשי

מתכון למרק אפונה נהדר, זכרונות מסדנת בישול וצילום כיפית במיוחד.



כשמערבבים לי אוכל עם צילום - אני באמת לא צריכה כלום, אני מאושרת.
עכשיו בטח יהיה לכם ברור למה לא יכולתי לסרב לבוקר שישי של סדנת צילום ואוכל, שפורסם באתר המעולה funzing, שמאפשר למצוא טריליון פעילויות פנאי במיליון תחומים. טוב, אני מחפשת תמיד צילום ואוכל, שני התחביבים שלי.
כשאני מוצאת את שניהם - אני יודעת שאני הולכת להנות.


אמבר ושי. בשלנית אוכל בריא וצלם מזון חברו יחד לסדנה משגעת, כמה שעות של הכנות אוכל, צילום שלו עם לימוד וטיפים של הצלם שי בן אפרים, ולבסוף - זלילה של האוכל הבריא של אמבר.
מתוך הסדנה אני מצרפת לכם את המתכון למרק האפונה המשגע של אמבר, וממליצה לקחת חלק בסדנה כזו. זה חווייתי, זה טעים, וזה דרך נהדרת לקחת שני תחביבים ולאחד אותם ליום של הנאה.
רגע לפני המתכון, אני מצרפת קישור לסדנה הבאה שתתקיים אצל אמבר, שתתקיים ב-24.3.17. רוצו להישם :)

מרק אפונה מרענן (אמבר רוגע)


מצרכים (6-8 מנות):

1 בצל בינוני, קצוץ לקוביות 
1 כרישה בינונית, מנוקה וחתוכה לפרוסות 
1.5 שקית אפונה קפואה (כ-1 ורבע ק"ג)
½ צרור נענע, מופרד לעלים 
1 שן שום, חתוכה לפרוסות 
1 פחית קרם קוקוס ½ / פחית חלב קוקוס 1
1.5 כפית מלח או יותר, לפי הטעם 
1/2 כפית פלפל שחור (לפי הטעם) 
2 כפות שמן זית 
אופציונלי: קמצוץ טרגון 

הוראות הכנה:

לחמם את השמן בסיר, להוסיף את הכרישה והבצל ולאדות כ- 5-10 דקות על אש בינונית, עד שהם מתרככים ונהיים מעט שקופים.
להוסיף את האפונה הקפואה. אין צורך להפשיר מראש, אפשר להוסיף אותה יחד עם הקרח. להוסיף את השום.
לערבב, לכסות ולבשל על אש נמוכה-בינונית כ-15 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאפונה מתרככת.
להוסיף מים עד גובה האפונה בלבד, ולהביא להרתחה. לבשל על אש בינונית כ-15 דקות. להוסיף את התבלינים, עלי הנענע וחלב או קרם קוקוס, לבחוש היטב ולסגור את האש. לטחון בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל. לטעום ולתקן תיבול.
*אם המרק סמיך מדי, להוסיף מעט מים תוך ערבוב עד קבלת המרקם הרצוי.
*אם אתה אוהבים את ניחוח הקוקוס, כדאי להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית.
*לאוהבי הטעם המודגש, אפשר להוסיף עוד שן שום חיה בשלב הטחינה.
*המרק מעולה לקיץ כמרק קר.


הצלם שי בן אפרים עובד כצלם מסחרי בתחום הקולינרי, ומבלה את ימיו בהענקת שירות והרבה אהבה למגזינים, מסעדות, שפים, תכניות טלוויזיה ויצרני מזון.
האתר של שי בן אפרים
אמבר רוגע מנהלת את מטבח הקייטרינג שלה, Sun-Kised Food, מזה 5 שנים, מאז שחזרה לישראל לאחר שנים של התמחות בבישול ברחבי העולם.
האתר של אמבר רוגע

כשפית מזון בריאות היא מתפעלת מיופיים וחיוניותם של המרכיבים הטבעיים העוברים טרנספורמציה במטבח שלה, והופכים לארוחה ססגונית ומשביעה.
כמנחת סדנאות ובעלת קייטרינג קטן היא מכירה ומעריכה את הצורך בעיניים רגישות וידיים מקצועיות שיתעדו את היצירה במטבח, וכמו שראיתי באותו יום שישי של הסדנה, היא גם נהנית לחלוק את הידע הזה בהמון אהבה.
לאחר שנים של שיתופי פעולה מסחריים ואישיים, שי ואמבר החליטו להעביר את הידע המשותף לטובת אנשים כמוני, חובבי אוכל וצילום מזון, ובהחלט יצאתי מועשרת מהסדנה המשותפת.
אמבר מספרת על עצמה שהעניין שלה בתזונה התחיל באופן טבעי. תמיד הרגישה שיש חשיבות למה שהיא בוחרת להכניס לגופה, ואני יכולה להבין את זה, כי כידוע גם אני שיניתי תזונה בחצי השנה האחרונה, וגם אני מקפידה יותר על מזון בריא ככל האפשר. אמבר נדרשה לשנים רבות של חקירה ולמידה כדי להעמיק ולשכלל את יכולותיה לעזור גם לאחרים לשפר את תזונתם, וללמד אותם להיטיב עם גופם דרך אכילה בריאה.
חשוב לאמבר לחלוק מידע לגבי תחליפים נהדרים וקלים למוצרי המזון המעובדים, להסביר איך להשתמש בחומרי גלם בצורות ששומרות על הויטאליות שלהם ולהכין ארוחות פשוטות וזריזות מאפס כשהזמן דוחק, ולהשתמש בשיטות בישול מסורתיות ואיטיות בתוך קצב החיים המודרני.
מבחינת אמבר תזונה בריאה היא תענוג, וזה בעצם מסכם את כל התיאוריה כולה :)

כמה צילומים מהסדנה













תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)