דילוג לתוכן הראשי

מזונות על, מועדון חדש, מתכון לכדורי תמרים משגעים ולסשימי סלמון הורס.


צילום: חנן דיאמנט (יח"צ)
הוזמנתי להשקה בריאה במיוחד. "סופר פוד". 
מכיוון שלאחרונה אני אוכלת יותר מזון בריאות ופחות ג'אנק, שמחתי. חידושים בתחום המזון הבריא תמיד תורמים לי. 
ובכלל, כשהשף המוביל את ההשקה הוא עומר מילר, אז בכלל תמיד כיף.
ההשקה התקיימה ב"ניופאן גורמה", שם גם למדתי קורס קונדיטוריה לאחרונה, מקום שתמיד כיף לחזור אליו.
את "חבר" אנחנו מכירים כמועדון שווה במיוחד, רק שלרובנו אין זכות כניסה למועדון השווה הזה.
כן, כן, מועדון לאנשי צבא, קצינים ואנשי קבע, ולמשרתי כוחות הביטחון.
אז אם עד היום לא נתנו לנו להיכנס - עכשיו נותנים לנו פתח, ומי שלא ינצל את הפתח הזה - יפסיד בטוח. כי אחרי הכל, מדובר בבריאות שלנו.

SUPER "חבר" - תכירו.
פרויקט מזונות-על של מועדון "חבר", בניצוחו של השף עומר מילר.
אתר חדש הושק, במסגרתו מועדון "חבר", כחלק מתפיסת עולמו להיטיב עם חבריו, יעודד אותם לאכול בריא ונכון יותר. 
הטרנד של מזונות על קיים, ורק הולך וגדל. אפילו אני, בעוונותיי, עברתי לאכול מזונות שמוגדרים "מזונות על", או סופר פוד, איך שתראו לזה.
אז נכון, אני לא אתחיל לשתות ספירולינה, אבל בהחלט חלק ממזונות העל משתלבים נפלא בתפריט שלי. 
קייל, למשל. מאז שהיכרתי אותו - אני מאד אוהבת לבשל איתו. 
מועדון "חבר" זיהה את המגמה, והכין, בשיתוף השף עומר מילר, רשימה פשוטה וידידותית של מזונות-על הנמצאים בכל סופרמרקט ונגישים לכל כיס.
פעילות SUPER "חבר" מתבצעת באתר ייעודי, ובמסגרתה עמיתי "חבר" מוזמנים לשלוח מתכונים ממזונות-על. 
המתכונים שיבחרו ע"י ועדה בראשות עומר מילר, יפורסמו לעמיתים וגם לציבור הרחב!
לכניסה לאתר מזונות העל של מועדון חבר" 
המתכונים הנבחרים יאוגדו לספר דיגיטלי. שווה לגמרי!

מהם מזונות על - SUPER FOOD ?
מזונות העל ידועים כבעלי ערך תזונתי גבוה יותר מכל מזון אחר, עשירים בוויטמינים, מינרלים, חלבונים, חומצות שומן חיוניות ועוד. הריכוז הגבוה של החומרים הפעילים, מאפשרים לנו ליהנות מערכים תזונתיים גבוהים מאוד בהשוואה למזונות אחרים, גם לבריאים שביניהם. הטרנד הקולינרי המתפתח ברחבי העולם מציג את מזונות העל כחלק אינטגרלי מהתפריט היומי, נגיש ופשוט להכנה.
בארץ, מזונות העל נתפשים כמיוחדים המתאימים לקהלים מסוימים כגון: שוחרי בריאות, טבעונים, ספורטאים וכו'. כשמחפשים בגוגל את צירופי המילים 'סופר פוד' או 'מזון-על' מקבלים תוצאות של מזונות פחות מוכרים, יקרים וקשים להשגה כגון: אצות ספירולינה (כבר אמרתי שזה לא בשבילי?), זרעי צ'יה, גוג'י ברי, אבקת מאקה, כלורלה וכדומה.
מועדון "חבר" החליט להנגיש את הנושא, מתוך הבנה שגם בטטה, עגבנייה, אבוקדו ואפילו שוקולד מריר שייכים לקטגוריה.
אגב, במסגרת שינוי התזונה שלי, עברתי לאכול בדיוק את אלו - הרבה בטטה, הרבה אבוקדו, וכן, גם שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו.
ולא, שוקולד לבן זה לא מזון על, שלא תתבלבלו חלילה :)

אבל תמרים דווקא כן!
השפים של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג, פינקה אותנו באירוע בכדורי תמרים מעלפים, ובריאים כמובן.
לא יכולתי לצאת בלי מתכון לכדורונים הטעימים והבריאים האלו.


מתכון לכדורי תמרים
שמרית גולדברג, ניופאן גורמה
צילום: חנן דיאמנט
חומרים:
500 גרם תמרים מגולענים
2 כפות צ'יה
100 גרם שקדים גרוסים
2 כפות שמן קוקוס
1/4 כוס טחינה  
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזי מלך
3 כפות מים
1/2 כוס קקאו איכותי או 1/3 כוס קוקוס


אופן ההכנה:
1. לשים הכל במעבד מזון, לרסק בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. ליצור כדורים בגודל אחיד ולגלגל בידיים רטובות.
3. להניח כל כדור בקערת קקאו או קוקוס*
4. להניח בכלי אטום ולשמור בקירור עד להגשה.

* ניתן לקשט עם קוקוס אך מומלץ יותר לצפות באבקת קקאו הנותנת ניגוד למתיקות.

המנה שהכין לנו השף עומר מילר נוצרה מחומר גלם שאני מאד אוהבת, דג סלמון.

סאשימי סלמון בעלי קייל
שף עומר מילר
צילום: חנן דיאמנט (יח"צ)

מצרכים: 
500 גרם סלמון ללא עור ועצמות
10 כפות רוטב סויה
1  כף שמן שומשום
10  כפות  מיץ לימון
4  כפות שמן זית
30  עלי בזיליקום
30 עלי נענע
30  עלי כוסברה
כוס בצל ירוק
חבילת קייל טרי

אופן ההכנה:
1. פורסים את הסלמון לפרוסות סאשימי נאות
צילום: חנן דיאמנט (יח"צ)
2. מערבבים את חומרי הרוטב 
3. מסדרים כל פרוסה על עלה קייל
4. על כל סאשימי מניחים עלה תבלין (כוסברה, בצל, נענע, בזיליקום)
5. יוצקים את הרוטב בקעריות קטנות
6. מלפפים את הסלמון בעלה הקייל וטובלים ברוטב
תודה לאנשי מועדון הצרכנות "חבר" על האירוח בסדנה.
 שיהיה לנו רק בריא, תמיד :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.