דילוג לתוכן הראשי

מזונות על, מועדון חדש, מתכון לכדורי תמרים משגעים ולסשימי סלמון הורס.


צילום: חנן דיאמנט (יח"צ)
הוזמנתי להשקה בריאה במיוחד. "סופר פוד". 
מכיוון שלאחרונה אני אוכלת יותר מזון בריאות ופחות ג'אנק, שמחתי. חידושים בתחום המזון הבריא תמיד תורמים לי. 
ובכלל, כשהשף המוביל את ההשקה הוא עומר מילר, אז בכלל תמיד כיף.
ההשקה התקיימה ב"ניופאן גורמה", שם גם למדתי קורס קונדיטוריה לאחרונה, מקום שתמיד כיף לחזור אליו.
את "חבר" אנחנו מכירים כמועדון שווה במיוחד, רק שלרובנו אין זכות כניסה למועדון השווה הזה.
כן, כן, מועדון לאנשי צבא, קצינים ואנשי קבע, ולמשרתי כוחות הביטחון.
אז אם עד היום לא נתנו לנו להיכנס - עכשיו נותנים לנו פתח, ומי שלא ינצל את הפתח הזה - יפסיד בטוח. כי אחרי הכל, מדובר בבריאות שלנו.

SUPER "חבר" - תכירו.
פרויקט מזונות-על של מועדון "חבר", בניצוחו של השף עומר מילר.
אתר חדש הושק, במסגרתו מועדון "חבר", כחלק מתפיסת עולמו להיטיב עם חבריו, יעודד אותם לאכול בריא ונכון יותר. 
הטרנד של מזונות על קיים, ורק הולך וגדל. אפילו אני, בעוונותיי, עברתי לאכול מזונות שמוגדרים "מזונות על", או סופר פוד, איך שתראו לזה.
אז נכון, אני לא אתחיל לשתות ספירולינה, אבל בהחלט חלק ממזונות העל משתלבים נפלא בתפריט שלי. 
קייל, למשל. מאז שהיכרתי אותו - אני מאד אוהבת לבשל איתו. 
מועדון "חבר" זיהה את המגמה, והכין, בשיתוף השף עומר מילר, רשימה פשוטה וידידותית של מזונות-על הנמצאים בכל סופרמרקט ונגישים לכל כיס.
פעילות SUPER "חבר" מתבצעת באתר ייעודי, ובמסגרתה עמיתי "חבר" מוזמנים לשלוח מתכונים ממזונות-על. 
המתכונים שיבחרו ע"י ועדה בראשות עומר מילר, יפורסמו לעמיתים וגם לציבור הרחב!
לכניסה לאתר מזונות העל של מועדון חבר" 
המתכונים הנבחרים יאוגדו לספר דיגיטלי. שווה לגמרי!

מהם מזונות על - SUPER FOOD ?
מזונות העל ידועים כבעלי ערך תזונתי גבוה יותר מכל מזון אחר, עשירים בוויטמינים, מינרלים, חלבונים, חומצות שומן חיוניות ועוד. הריכוז הגבוה של החומרים הפעילים, מאפשרים לנו ליהנות מערכים תזונתיים גבוהים מאוד בהשוואה למזונות אחרים, גם לבריאים שביניהם. הטרנד הקולינרי המתפתח ברחבי העולם מציג את מזונות העל כחלק אינטגרלי מהתפריט היומי, נגיש ופשוט להכנה.
בארץ, מזונות העל נתפשים כמיוחדים המתאימים לקהלים מסוימים כגון: שוחרי בריאות, טבעונים, ספורטאים וכו'. כשמחפשים בגוגל את צירופי המילים 'סופר פוד' או 'מזון-על' מקבלים תוצאות של מזונות פחות מוכרים, יקרים וקשים להשגה כגון: אצות ספירולינה (כבר אמרתי שזה לא בשבילי?), זרעי צ'יה, גוג'י ברי, אבקת מאקה, כלורלה וכדומה.
מועדון "חבר" החליט להנגיש את הנושא, מתוך הבנה שגם בטטה, עגבנייה, אבוקדו ואפילו שוקולד מריר שייכים לקטגוריה.
אגב, במסגרת שינוי התזונה שלי, עברתי לאכול בדיוק את אלו - הרבה בטטה, הרבה אבוקדו, וכן, גם שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו.
ולא, שוקולד לבן זה לא מזון על, שלא תתבלבלו חלילה :)

אבל תמרים דווקא כן!
השפים של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג, פינקה אותנו באירוע בכדורי תמרים מעלפים, ובריאים כמובן.
לא יכולתי לצאת בלי מתכון לכדורונים הטעימים והבריאים האלו.


מתכון לכדורי תמרים
שמרית גולדברג, ניופאן גורמה
צילום: חנן דיאמנט
חומרים:
500 גרם תמרים מגולענים
2 כפות צ'יה
100 גרם שקדים גרוסים
2 כפות שמן קוקוס
1/4 כוס טחינה  
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזי מלך
3 כפות מים
1/2 כוס קקאו איכותי או 1/3 כוס קוקוס


אופן ההכנה:
1. לשים הכל במעבד מזון, לרסק בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. ליצור כדורים בגודל אחיד ולגלגל בידיים רטובות.
3. להניח כל כדור בקערת קקאו או קוקוס*
4. להניח בכלי אטום ולשמור בקירור עד להגשה.

* ניתן לקשט עם קוקוס אך מומלץ יותר לצפות באבקת קקאו הנותנת ניגוד למתיקות.

המנה שהכין לנו השף עומר מילר נוצרה מחומר גלם שאני מאד אוהבת, דג סלמון.

סאשימי סלמון בעלי קייל
שף עומר מילר
צילום: חנן דיאמנט (יח"צ)

מצרכים: 
500 גרם סלמון ללא עור ועצמות
10 כפות רוטב סויה
1  כף שמן שומשום
10  כפות  מיץ לימון
4  כפות שמן זית
30  עלי בזיליקום
30 עלי נענע
30  עלי כוסברה
כוס בצל ירוק
חבילת קייל טרי

אופן ההכנה:
1. פורסים את הסלמון לפרוסות סאשימי נאות
צילום: חנן דיאמנט (יח"צ)
2. מערבבים את חומרי הרוטב 
3. מסדרים כל פרוסה על עלה קייל
4. על כל סאשימי מניחים עלה תבלין (כוסברה, בצל, נענע, בזיליקום)
5. יוצקים את הרוטב בקעריות קטנות
6. מלפפים את הסלמון בעלה הקייל וטובלים ברוטב
תודה לאנשי מועדון הצרכנות "חבר" על האירוח בסדנה.
 שיהיה לנו רק בריא, תמיד :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)