דלג לתוכן הראשי

איך מצפים תותים בשוקולד, מסעדה רומנטית, ורעיונות למתנות מיוחדות. וולנטיין! זמן לאהבה :)




וולנטיין הוא יום חג לאוהבים.
נכון, הוא חג נוצרי, ושמו המלא הוא יום ולנטינוס הקדוש
(בלטינית: Dies sanctus Valentinus;  באנגלית: St. Valentine's Day),
אבל אהבה זו אהבה, והדת שלה ממש לא רלוונטית. תמיד טוב לחגוג אהבה.
וולנטיין דיי אומץ גם בישראל כיום האהבה, בנוסף לחגיגות של יום האהבה העברי, המצוין בט"ו באב.
לקראת הוולנטיין דיי הקרוב מאד, קיבצתי עבורכם כמה רעיונות לחגיגות ו/או מתנות לאוהבים.

לאלו שרוצים לפנק ביג טיים


אני בעד להשקיע באהבה. אז השקעתי :)
עוגת לב שהכנתי לקראת וולנטיין דיי, הפסדתם שלא באתם לטעום.
התחסלה הכי מהר שאפשר. תכף אספר לכם איך בחמש דקות מצפים תותים. 
תבנית של ארקוסטיל, בצורת לב, שאני כבר הכנתי בה עוגה משגעת, בסיס רולדה וקרם וניל עם תותים מעל, תענוג אמיתי.
לרגל הוולנטיין ARCOSTEEL מציעה תבנית אפייה בצורת לב מסדרת "סילבר אנודייז", כחלק מקולקציית כלי האפייה "ארקוסטיל מיקי שמו".
מה שאהבתי בתבנית זה שהיא כוללת סימון מידות פנימי, מדליק.
התבניות מיוצרות בתהליך ייחודי הנהוג בענף התעופה, שהופך את התבניות לעמידות, מוליכות חום ומונעות הידבקות ללא צורך בציפוי כלשהו. היעדר הציפוי מבטיח עמידות של תכונת הנון סטיק לזמן רב יותר לאפייה קלה, בריאה ונוחות בניקיון ובתחזוקת הכלי. בנוסף, שימוש באביזרי מתכת (מרית) אפשרי ללא חשש משריטות העלולות לגרוע בתכונות הנון סטיק.
אני, בכל מקרה, תמיד משתמשת בנייר אפייה, ובמרית פלסטיק. מעדיפה לשמור על הכלים לאורך זמן.
התבניות בעלות בסיס עבה ודפנות ישרות בעלות חישוק היקפי מחוזק למניעת עיוותים, מאפשרות הולכת חום אופטימאלית, פיזור אחיד וצמצום של זמן האפייה. 
כידוע, אפיה היא סוג של מדע מדויק. כל התבניות בסדרה כוללות מד סימון פנימי בדפנות הכלי המקל על מדידת החומרים ומסייע לשלוט על גובה המאפה, ההופך אותן למעולות להכנת עוגת שכבות.
בנוסף, הבסיס נשלף, ומקל על הוצאת העוגה מתוך התבנית והגשתה.
באריזת המוצר קיים מתכון של השף-קונדיטור מיקי שמו שפותח בהתאמה לכלי הספציפי.
מסקנה: אם אתם חובבי לבבות - התבנית מושלמת. 

תבנית לב 26 ס"מ עם בסיס נשלף במחיר 125 ₪


איך מצפים תותים בשוקולד?
חומרים:
100 גרם שוקולד מריר 
2 כפות שמן

אופן הכנה:
שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים למיקרו, מחממים בפולסים כדי שהשוקולד לא ישרף. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים 2 כפות שמן, ומערבבים היטב.
מחברים קיסם לעוקץ של התות, וטובלים את התות בשוקולד מקסימום עד 3/4 מהגובה של התות.
הפטנט שלי - לוקחים שעם שמניחים עליו סירים, ונועצים את הקיסמים בתחתית השעם.

לאלו שרוצים להתפנק - מסעדה רומנטית

השבוע ביקרתי במסעדת "הירקון 99", שממוקמת במלון דן תל אביב.
המסעדה, בניצוחו של שף המלון עובד אלפיה, מציעה ארוחה במחיר מיוחד לערב הוולנטיין דיי, לזוגות שרוצים לצאת לערב רומנטי, ביום שמקוטלג ככזה.
הלכתי לבדוק עבורכם מה הולך להיות שם בערב הזה, ה-14.2, ערב הוולנטיין.
בוולנטיין דיי המסעדה מציעה קוקטייל פתיחה, יין לבן/אדום מסדרת בנימינה לאורך כל הארוחה וארוחה מלאה הכוללת: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח מתפריט החורף של הירקון 99 בעלות של 275 ₪ לאדם.
ובינינו - זה מחיר יותר מסביר למסעדה שכזו.
המסעדה, שממוקמת בבית מלון, כשרה כמובן. קחו בחשבון שהקינוחים פרווה, ושבמנות אין חמאה :)
מצד שני, לאחרונה ביקרתי בלא מעט כשרות ברמה גבוהה, עם אוכל מעולה, ואפילו הקינוחים הצליחו להפתיע.
הירקון 99 מוגדרת כמסעדת הדגל של מלון דן.
המסעדה מציעה אווירה אינטימית ורומנטית עם 40 מקומות ישיבה בעיצוב יוקרתי, המבוסס על המוטיבים הקלאסיים והמסורת של רשת מלונות דן, כשהתחושה מיד שנכנסים היא תחושת יוקרה וסטייל.
אז מה יהיה בתפריט בערב הוולנטיין?

תפריט "הירקון 99" לוולנטיין דיי

לפתיחת הארוחה הוגש לנו לחם עם מטבל עגבניות ופלפלים.
כל הלחמים נאפים במקום, והאמת? הם באמת הורסים.
ראשונות
ארטישוק בהולנדז שמן זית וטרגון, ביצה עלומה מטוגנת - מנה נחמדה, אם כי הבשריו/דגים היו מעניינות יותר בעיניי.
טאטקי טונה אדומה, רוטב חלפיניו, בצל ירוק, עגבניות וכוסברה - נפלא. אני מאד אוהבת טונה אדומה צרובה.
קרפצ'יו של סינטה צרובה, איולי, צלפים וחרדל - מנה נהדרת ומומלצת!
טורטליני ארטישוק, קרם עגבניות, חציל על האש, אורגנו ושמן זית.
למרות שחצילים אני פחות אוהבת, נגיעות מטעמם "דבקו" בטורטליני, והפתיעו אותי. היה טעים.
את תוספת ממרח הארטישוק שהונח בין הטורטליני פחות אהבתי, אבל המנה, כמנה ראשונה, נחמדה מאד, במיוחד לחובבי הארטישוק.
עוד ראשונות בתפריט:
פלמידה לבנה כבושה ומעושנת, תפו"א מדורה ,בצל סגול בבירה ורוטב חזרת
סלט עלים בוויניגרט הדרים, לבבות חסה, שומר, תפוזים, תמרים ואגוזי לוז
מרק כרישה קטיפתי, דוקסל פטריות ושמן כמהין

עיקריות

טעמנו שתי עיקריות:
סירליון סטייק מעגלות מקומיות.
השף, עובזד אלפיה, הראה לנו את נתחי הבשר איתם הוא עובד, הסביר לנו כמה חשובים לו נתחי הבשר, ו"השוויץ" בשיוש.
הוגש עם שעועית ירוקה טריה ועשויה נהדר, כזו שלא עברה בישול יתר, כמו שלפעמים יוצא לי לאכול במסעדות.
פורל ורוד אפוי, קרם חזרת ותפוחי אדמה, סלק ובצל כבוש.
הדג היה עשוי מדויק, תפוחי האדמה היו היסטריים (טעם של מדורה, ועסיסיות של המון שמן זית).
אני, באופן אישי, פחות אוהבת בצל טרי בארוחה רומנטית, בכל זאת, נו, אתם יודעים :)
במקום הבצל, הייתי פשוט מניחה לימון. גם ככה ביקשתי אותו.
בנוסף בתפריט העיקריות:
שישליק טלה, כרובית, טחינה, חצילים ולימון כבוש

קינוחים

תות שדה בזביון, מוס תות וטיוויל טפיוקה

פנקוטה קוקוס לבן
עוד בתפריט הקינוחים:
פונדט שוקולד גוונאחה, מרמלדת תפוז מרק ווניל
גראטן תפוח עץ, פת סבלה וקרם שנטילי
פטיפורים

מסעדת הירקון 99, מלון דן ת"א
החל מהשעה 19:00 עד הלקוח האחרון
הירקון 99 פינת פרישמן
טלפון להזמנות: 03-5202424


מתנות ריחניות

L'OCCITANE - Rose Originelle




לכבוד ה-Valentine's Day
L'OCCITANE משיקה מהדורה מוגבלת של קו הורדים האהוב בניחוח ורד מיוחד במינו:
Rose Originelle
או דה טואלט: Rose Originelle
או דה טואלט בעל ניחוח חושני, נשי ויצרי. ובינינו? אין אשה שלא תשמח לקבל בושם שכזה לוולנטיין דיי.
הבושם נפתח עם תווים מענגים של ברגמוט, דומדמנית שחורה וזר שופע של עלי הכותרת של הורד, אשר שוקעים לתוך התווים המרכזיים המשלבים סיגלית עם מגנוליה. הניחוחות הנשיים האלה מתגברים ומתעצמים עם התווים הבסיסיים הברורים אשר לוכדים את הייחודיות העדינה של מושק ואלגום.
75 מ"ל, 239 ₪

ובכלל, המוצרים של L'OCCITANE ברובם מוצרים מאד מאד מוצלחים, אצלי תמיד יש אחד או שניים מהם בבית.
מוצרים נוספים ומומלצים
תחליב גוף מבושם:
תחליב גוף העוטף את העור בניחוח עדין וטהור ומותיר אותו רך ומבושם בתווים פירותיים ופרחוניים.
250 מ"ל, 140 ₪

ג'ל רחצה עדין:
ג'ל רחצה בעל מרקם עשיר, מקציף בעדינות ומלטף את העור ברכות.
הג'ל מותיר את העור נקי ומבושם בניחוח פרחוני, פירותי.
250 מ"ל, 100 ₪

קרם ידיים:
מושלם לידיים שאוהבות רכות. קרם ידיים בעל ניחוח פרחוני מעודן.
מותיר את הידיים רכות ומבושמות.
30 מ"ל, 49 ₪

ערכת רוז:
שפתון לריכוך שפתיים יבשות חמאת שיאה 2 גרם, מי פנים אימורטל 30 מ"ל, קרם ידיים ורדים ומלכות 10 מ"ל, סבון מוצק חמאת שיאה 50 גרם, תחליב גוף ורדים 75 מ"ל,
ג'ל רחצה ורדים- 75 מ"ל
מחיר- 119 ₪

L'OCCITANE– להשיג בחנויות הרשת ברחבי הארץ ובאתר החברה.


SPRING Perfume House - נר מסדרת PRIVATE COLLECTION



נר הוא תמיד מתנה כיפית לוולנטיין דיי ובכלל, לכל זוג שחוגג אהבה.

SPRING מככבים עם קולקציה של נרות לבישום הבית, העשויים משעווה 100% טבעית, עם ריחות משגעים.
הנרות  מכילים ריכוז בושם גבוה. הקוקוס מככב אצלי בבית, ריח מעלף שמתפשט בסלון, אחד השווים בעיניי.
ובכלל, הנרות מונחים בתוך "עציצים" בעלי מראה קלאסי ואלגנטי.
נרות בניחוחות פרחוניים ורעננים, מגיעים באגרטלים לבנים.
הניחוחות בקבוצת "הפרחוניים":
Summer Blossom
Champagne on Ice
Frosted Orchid
Royal Magnolia
Mimosa Pearl

לאלו שלא זהירים עם סכינים (גם אני בקטגוריה)



עוד מתנה ממש מדליקה, שבאמת באמת נראה לי שהיא הולכת להיות האביזר הכי שימושי במטבח שלי - כפפה שהגיעה אלי השבוע וכבר נוסתה בהנאה גדולה.
כפפת הגנה למטבח מסדרת Arcosteel Adoni

רשת ארקוסטיל קיטצ'ן, יבואנית המותג ARCOSTEEL בישראל, מציגה מוצר חדש  בסדרת ארקוסטיל אדוני - כפפת הגנה למטבח. 
הכפפה עשויה מאריג המשלב חומרים וטכנולוגיות ייחודיות ההופכות אותה לעמידה נגד חיתוך ומונעת פציעות נפוצות שעלולות להיגרם משימוש בכלי מטבח חדים. ותאמינו לי, קורה לי לפחות פעם בשבוע. פעם מסכין, פעם מקולפן תפוחי אדמה, פעם מסכין ג'וליינים.
לעומת כפפות המתכת המקצועיות לעבודת הקצבות, שהן לרוב כבדות ויקרות, כפפת ההגנה של Arcosteel Adoni היא בעלת משקל קל ועיצוב נוח המאפשר עבודה בטוחה יותר גם במטבח הביתי. בנוסף, אריג הכפפה תוכנן על מנת להיות גמיש, נושם ונעים למגע היד במקביל לעמידותו הגבוהה לחיתוך. 
מומלץ להשתמש בכפפה זו לכל תהליך הכנת אוכל הכולל שימוש בסכינים, מגרדות וקולפנים. באמת מומלץ :)
הכפפה מתאימה לכל יד (ימין ושמאל), ניתנת לשטיפה במכונת כביסה (עדינה עד 30 מעלות) אולם שטיפה ידנית מומלצת.
מחיר מומלץ לצרכן 49.90 ₪ 
להשיג ברשת Arcosteel Kitchen ובחנויות כלי הבית הנבחרות



ושיהיה לכם וולנטיין דיי שמח!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.