Translate


פוסט פרידה משף מוכשר.




את הפוסט הזה אני מקדישה לשף מוכשר מאד, שעושה אוכל טעים מאד, ושהרים מסעדה לתפארת.
כשאנחנו מדברים על "אוכל ערבי", אנחנו מייד נוטים לחשוב על כיוון של חומוס, שיפודים, פיתות, ממולאים, כנאפה.
בשנים האחרונות המטבח הערבי בארץ הפך להיות מתוחכם יותר, מקצועי יותר, ויש מספר שפים ערבים שלקחו את המטבח הערבי לקצה, ולקונספט קולינרי מפואר ומעניין. 

את עומר עילוואן אני מכירה די מזמן, עוד מימיו בחאג' כחיל היפואית.
מאז שנפתחה מסעדת "עלה גפן" במתחם I WAY בחיפה, השף שלה, עומר עילוואן, עושה בה קסמים.
בכל פעם שידעתי שאני עוברת באזור, לא ויתרתי על טעימה מהמטבח של עומר. 
עומר הוא בכלל שף אמן. מאלו שמעבר לאוכל המעולה, יודעים גם לתת חוויית אירוח מיוחדת וקסומה, עם מרקמים, צבעים וצילחותים יפיפיים, שנראים כמו ציור על קנבס, יותר מאשר כמו מנה על צלחת.
אז עם כל היופי הזה, למה בעצם פוסט פרידה?
המסעדה החיפאית משנה קונספט. לא שממש ברור לי למה, אבל אני בהחלט מצטערת על המהלך.
לפי הבנתי - הסיבה לשינוי היא הרצון לתת פיתרון גם לשומרי הכשרות שמגיעים למתחם. 
כמו תמיד, שינוי הקונספט יביא לקוחות חדשים, אבל יותיר חלל גדול, ולקוחות שדווקא מחפשים את הבישול העילי והלא כשר בחיפה, יצטרכו למצוא מקום אחר להתענג עליו. 
אז כמו שציינתי, הפוסט הזה מוקדש ל"עלה גפן" של עומר עילוואן, והפעם, אני פשוט אתן לתמונות לדבר. 


  

  






  


מתחם I WAY בקרית אתא ימשיך לבעוט, למרות שאין ספק שמסעדת "עלה גפן" תחסר בו, במיוחד לאנשים שמבינים בקולינריה איכותית ואמיתית. בשבילם ובשבילי, עדיין יש במתחם I WAY נקודות קולינריות שוות, כמו סניף מרשת הקונדיטוריות של דודו אוטמזגין, עם קינוחים מעלפים, ולאחרונה נפתחה חנות גדולה של "נעמן", שמבחינתי זו חנות לבלות בה חצי יום לפחות במישושי סירים, גאדג'טים למטבח, וכלים מעולים לבית.




עומר עילואן, מאחלת לך הצלחה גדולה בהמשך.
וכמו שאומרים: כשדלת אחת נסגרת, נפתחות המון דלתות חדשות וטובות. 
בהצלחה 💗
ואם אתם מחפשים מתחם קניות בחיפה או בקריות - מתחם I WAY לרשותכם.
שדרות ההסתדרות 271, חיפה.