דלג לתוכן הראשי

פוסט פרידה משף מוכשר.




את הפוסט הזה אני מקדישה לשף מוכשר מאד, שעושה אוכל טעים מאד, ושהרים מסעדה לתפארת.
כשאנחנו מדברים על "אוכל ערבי", אנחנו מייד נוטים לחשוב על כיוון של חומוס, שיפודים, פיתות, ממולאים, כנאפה.
בשנים האחרונות המטבח הערבי בארץ הפך להיות מתוחכם יותר, מקצועי יותר, ויש מספר שפים ערבים שלקחו את המטבח הערבי לקצה, ולקונספט קולינרי מפואר ומעניין. 

את עומר עילוואן אני מכירה די מזמן, עוד מימיו בחאג' כחיל היפואית.
מאז שנפתחה מסעדת "עלה גפן" במתחם I WAY בחיפה, השף שלה, עומר עילוואן, עושה בה קסמים.
בכל פעם שידעתי שאני עוברת באזור, לא ויתרתי על טעימה מהמטבח של עומר. 
עומר הוא בכלל שף אמן. מאלו שמעבר לאוכל המעולה, יודעים גם לתת חוויית אירוח מיוחדת וקסומה, עם מרקמים, צבעים וצילחותים יפיפיים, שנראים כמו ציור על קנבס, יותר מאשר כמו מנה על צלחת.
אז עם כל היופי הזה, למה בעצם פוסט פרידה?
המסעדה החיפאית משנה קונספט. לא שממש ברור לי למה, אבל אני בהחלט מצטערת על המהלך.
לפי הבנתי - הסיבה לשינוי היא הרצון לתת פיתרון גם לשומרי הכשרות שמגיעים למתחם. 
כמו תמיד, שינוי הקונספט יביא לקוחות חדשים, אבל יותיר חלל גדול, ולקוחות שדווקא מחפשים את הבישול העילי והלא כשר בחיפה, יצטרכו למצוא מקום אחר להתענג עליו. 
אז כמו שציינתי, הפוסט הזה מוקדש ל"עלה גפן" של עומר עילוואן, והפעם, אני פשוט אתן לתמונות לדבר. 


  

  






  


מתחם I WAY בקרית אתא ימשיך לבעוט, למרות שאין ספק שמסעדת "עלה גפן" תחסר בו, במיוחד לאנשים שמבינים בקולינריה איכותית ואמיתית. בשבילם ובשבילי, עדיין יש במתחם I WAY נקודות קולינריות שוות, כמו סניף מרשת הקונדיטוריות של דודו אוטמזגין, עם קינוחים מעלפים, ולאחרונה נפתחה חנות גדולה של "נעמן", שמבחינתי זו חנות לבלות בה חצי יום לפחות במישושי סירים, גאדג'טים למטבח, וכלים מעולים לבית.




עומר עילואן, מאחלת לך הצלחה גדולה בהמשך.
וכמו שאומרים: כשדלת אחת נסגרת, נפתחות המון דלתות חדשות וטובות. 
בהצלחה 💗
ואם אתם מחפשים מתחם קניות בחיפה או בקריות - מתחם I WAY לרשותכם.
שדרות ההסתדרות 271, חיפה. 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.