דילוג לתוכן הראשי

פוסט פרידה משף מוכשר.




את הפוסט הזה אני מקדישה לשף מוכשר מאד, שעושה אוכל טעים מאד, ושהרים מסעדה לתפארת.
כשאנחנו מדברים על "אוכל ערבי", אנחנו מייד נוטים לחשוב על כיוון של חומוס, שיפודים, פיתות, ממולאים, כנאפה.
בשנים האחרונות המטבח הערבי בארץ הפך להיות מתוחכם יותר, מקצועי יותר, ויש מספר שפים ערבים שלקחו את המטבח הערבי לקצה, ולקונספט קולינרי מפואר ומעניין. 

את עומר עילוואן אני מכירה די מזמן, עוד מימיו בחאג' כחיל היפואית.
מאז שנפתחה מסעדת "עלה גפן" במתחם I WAY בחיפה, השף שלה, עומר עילוואן, עושה בה קסמים.
בכל פעם שידעתי שאני עוברת באזור, לא ויתרתי על טעימה מהמטבח של עומר. 
עומר הוא בכלל שף אמן. מאלו שמעבר לאוכל המעולה, יודעים גם לתת חוויית אירוח מיוחדת וקסומה, עם מרקמים, צבעים וצילחותים יפיפיים, שנראים כמו ציור על קנבס, יותר מאשר כמו מנה על צלחת.
אז עם כל היופי הזה, למה בעצם פוסט פרידה?
המסעדה החיפאית משנה קונספט. לא שממש ברור לי למה, אבל אני בהחלט מצטערת על המהלך.
לפי הבנתי - הסיבה לשינוי היא הרצון לתת פיתרון גם לשומרי הכשרות שמגיעים למתחם. 
כמו תמיד, שינוי הקונספט יביא לקוחות חדשים, אבל יותיר חלל גדול, ולקוחות שדווקא מחפשים את הבישול העילי והלא כשר בחיפה, יצטרכו למצוא מקום אחר להתענג עליו. 
אז כמו שציינתי, הפוסט הזה מוקדש ל"עלה גפן" של עומר עילוואן, והפעם, אני פשוט אתן לתמונות לדבר. 


  

  






  


מתחם I WAY בקרית אתא ימשיך לבעוט, למרות שאין ספק שמסעדת "עלה גפן" תחסר בו, במיוחד לאנשים שמבינים בקולינריה איכותית ואמיתית. בשבילם ובשבילי, עדיין יש במתחם I WAY נקודות קולינריות שוות, כמו סניף מרשת הקונדיטוריות של דודו אוטמזגין, עם קינוחים מעלפים, ולאחרונה נפתחה חנות גדולה של "נעמן", שמבחינתי זו חנות לבלות בה חצי יום לפחות במישושי סירים, גאדג'טים למטבח, וכלים מעולים לבית.




עומר עילואן, מאחלת לך הצלחה גדולה בהמשך.
וכמו שאומרים: כשדלת אחת נסגרת, נפתחות המון דלתות חדשות וטובות. 
בהצלחה 💗
ואם אתם מחפשים מתחם קניות בחיפה או בקריות - מתחם I WAY לרשותכם.
שדרות ההסתדרות 271, חיפה. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.