דלג לתוכן הראשי

אביב הגיע, אביבי בא! SMART KITCHEN




לאחרונה הוזמנתי לבחון את קולוקציית המטבחים החכמים של "אביבי מטבחים".
אני חובבת מטבחים, הרי זה ידוע. המטבח הוא לב הבית עבורי, והוא המקום שבו אני "מבלה" חלק גדול מיומי.
מכיוון שני לפני הקמת מטבח חדש, הנושא מאד עניין אותי, ובהתרגשות מהולה בשמחה נכנסתי לאולם התצוגה המפואר של "אביבי מטבחים" בהרצליה פיתוח.
המטבחים החכמים, או בשמם הרשמי "קולקציית SMART KITCHEN", מעוררים תיאבון.
לא רק לאוכל, גם לסטייל. כי מטבח צריך סטייל, נקודה.
ברור שסטייל חייב ללכת יד ביד עם פונקציונליות, כי אחרת אין לזה ערך ממשי, אבל זה בדיוק מה שמייחד את הקולקציה: יפה, חכמה, פונקציונלית, מרגשת.

שלומי, המעצב הראשי של אביבי, עשה לנו סיור באולם התצוגה המרשים, שבו רציתי בערך הכל :)
שלומי התחיל בהרצאה קצרה, עם נתונים על החברה.
אני הייתי חסרת סבלנות. טוב, זה לא באמת חדש. רציתי לקום ולהסתובב, לגעת וללטף. את השיש והארונות, כמובן.

בבתים החדשים כבר אין הפרדה בין המטבח ליחידת המגורים.
זו יחידה אינטגרלית שיש לה יתרונות מחד, וחסרונות צד שני.
החסרון הכי גדול, בעיניי, זה שהמטבח צריך להיות תמיד מצוחצח. ואם לא בא לי לנקות כל דקה? בעיה :)
מצד שני - החללים הופכים להיות הרבה יותר נגישים ונוחים, ומכיוון שהבילוי במטבח הוא ארוך, אפשר להמשיך לנהל את הבית גם ממנו.
ככל שקיים איחוד בין החללים, בבתים "רגילים" הדבר משפיע לרעה על גודל המטבח, והמטבחים האלו צריכים פתרונות יצירתיים. אתם בטח רוצים לראות ממה התעלפתי בשיטוטי באולם התצוגה.
מטבח שאפשר פשוט "לסגור" אותו עם דלתות שיוצאות בשעת הצורך.
ככה הוא נראה כשהוא פתוח
 וככה הוא נסגר, הדלתות נשלפות החוצה, וסוגרות את המטבח כך שהוא כולו הופך למשהו שנראה כמו יחידת ארונות.


הווק, המנגל והכיריים כחלק אינטגרלי מהשיש:





משטח עבודה שיוצא החוצה ומתנייד בעזרת מסילה וגלגלים לאורך כל המטבח


 מגירות בצוקל (החלק התחתון של ארונות המטבח, שבדר"כ הוא רק פס קישוט וגימור), פתרון לעוד מקום אחסון.
תאורה מדליקה בתוך הארונות
סידור פנימי משגע בארון המזווה

חברת אביבי מטבחים, מהמובילות בארץ בתחום תכנון ועיצוב מטבחים (מייצרת מטבחים למעלה מ-40 שנה!), הבינה את מורכבות הנושא והגתה את רעיון ה- SMART KITCHEN - קולקציית מטבחים חכמים ופונקציונליים, בעיצוב עכשווי, המנצלת בצורה חכמה את שטח החלל הנתון, ונותנת מענה של פתרונות עבודה ואחסון, תוך כדי יצירת תחושה של מרחב וגודל.
הקולקציה מושתתת על מספר תובנות:
חסכון - ניצול חכם של שטחי אחסון מבוזבזים
דינמיות - אפשרויות חכמות להגדלת שטחי העבודה והאכילה
חדשנות - שימוש בחומרים מתקדמים ומוצרים מתוחכמים
עיצוב נקי - הסתרה של כלי מטבח ומוצרי חשמל
התאמה - אפשרות לתכנון המטבח בגדלים שונים מבלי לפגוע בעיצוב הבסיסי

אביבי במספרים:
חברת אביבי מטבחים נוסדה לפני 4 עשורים ומונה מעל ל-180 עובדים.
לחברה 5 אולמות תצוגה מפוארים ו-2 מפעלים משוכללים וחדשניים.
מאז הקמתה, השתתפה החברה בלמעלה מ-2000 פרויקטים נדל "נים (מתוכם 300 פרויקטים בשנת 2016) והותקנו מטבחים ללמעלה מ-50,000 לקוחות (מתוכם 3500 בשנה האחרונה).
חברת אביבי מטבחים עובדת עם חברות קבלניות מהגדולות בישראל , בין היתר – גינדי, אשדר, תדהר, אפריקה ישראל ועוד.

לסיכום אופטימי: יום אחד, גם לי יהיה מטבח ענק ויפה כזה :)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.