דלג לתוכן הראשי

גורנייה. ככה אני חולמת שיראה המטבח שלי :)



אין מה לעשות - מוצרי חשמל יוקרתיים למטבח עושים לי את זה. 
הם תמיד הפנטזיה שלי. אני לא רוצה יאכטה, ולא לגור מול הים. 
אין לי חלומות גדולים ונטולי פורפורציות. יש לי חלומות קטנים, ואיכשהו, הם תמיד קשורים למטבח, או למכוניות :)
כשנכנסתי לאולם התצוגה של גורנייה, הוקסמתי. 

כמו ילדה שמסתובבת בחנות צעצועים, רציתי לצעוק: "אמא, תקני לי!". את הכל, כמובן. 
כי ככה זה בחנות צעצועים, אי אפשר לבחור. רוצים את כל הבובות, את כל הלגו, את כל המכוניות עם השלט ובלי.
במקרה שלי, רציתי את כל התנורים, ואת כל הכיריים, ואת כל המקררים, ונו, הבנתם.
המטבח שלי כרגע בשלבי הקמה. התוכניות כבר עברו לביצוע, וכנראה שכרגע, אחרי כל ההוצאות על המטבח - על גורנייה אני רק יכולה לחלום. וכן, זה חלום, באמת.
אני אציג לכם כמה מהדברים שהדירו שינה מעיניי, ואני מקווה שיום אחד אוכל להרשות לעצמי מוצרים כאלו. 
לא, הם לא זולים, ולא מתיימרים להיות.
הם יפים, מעוצבים, מעניינים, מרגשים, ויש להם פיתוחים שאין לאחרים.
ערב ההשקה היה מרשים, בדיוק כמו כל מוצר ומוצר שעמד בתצוגה היפה באולם בהרצליה פיתוח. 
הנגנים ניגנו, האורחים שתו אלכוהול איכותי ואוכל מידיו של השף המוכשר והאהוב אייל לביא, והמנהלים סיפרו ודיברו.


ואני? הקשבתי, שתיתי, אכלתי, נהנתי - ומיששתי. החומרים, האיכויות, הצבעים - לא יכולתי שלא להתקרב, למרחק נגיעה.
 אני אתחיל עם התנור, שהצליח לעורר בי מחשבות על דברים שאני הולכת להכין בו.
תנור כזה רובכם עוד לא ראיתם. תכירו את תנור האידוי של גורנייה.
טרנד הבישול החדש של gorenje מציג תנור אידוי בשילוב תנור עם בישול חכם.
שיטת הבישול באידוי מגיעה משיטות בישול עתיקות, שהתבססו על תזונה בריאה יותר המשמרת את מירב הערכים התזונתיים במזון, ומומלצת גם לאלו המעוניינים בשמירה על המשקל. 'גורניה' אימצה את השיטה ופיתחה קו מוצרים עם טכנולוגיה מתקדמת וברמת עיצוב גבוהה המותאמת לשימוש הביתי ומאפשרת לכל אחד לאמץ את השיטה בהתאם לצרכיו.
התכונות והאופציות בתנור של Gorenje מאפשרות בישול בריא, ללא צורך בשמן, תוך שמירה על הוויטמינים והמינרלים הנמצאים במזון, לרבות הצבע, מרקם רמת הלחות המיטבית, והטעם טבעי של מוצרי המזון השונים. כמו כן, בשיטת האידוי, כמעט ואין צורך בשימוש במלחים ותבלינים ומוצרי המזון השונים יכולים להתבשל בו זמנית ללא פגיעה בטעמם הייחודי. 
תנור האידוי מגיע במידות של תנור מטבח בגודל סטנדרטי ובתוכו חבוי מיכל מים נשלף לאידוי, בנפח 1.2 ליטר מים, וכולל תכנות חכם לבדיקת סוג ואיכות המים.
הוא בעל נפח גדול של 74 ליטר ומאפשר בישול של מזון רב בו זמנית. כמו כן התנור כולל פיקוד אלקטרוני ותצוגה דיגיטלית  אינטראקטיבית, המנווטת בין אפשרויות הבחירה השונות, כולל מסך מגע ותצוגה TFT צבעוני להפעלה אינטואיטיבית, קלה ונוחה בשילוב טקסט במבחר שפות שונות כולל: אנגלית, צרפתית ורוסית. 
עכשיו אתם מבינים למה יצאתי מאוהבת מהאירוע הזה? אין ספק, זו פנטזיה בהתגלמותה.
הפונקציות השונות בתנור מתאימות לבשלנים מתחילים ולבשלנים מקצועיים וכמובן לחובבי אפייה, וכוללות בין השאר: אידוי, חימום מחדש, בישול עדין, הפשרה, חימום מראש ושמירה על חום. כמו כן, הן כוללות תכניות אוטומטיות המחשבות את הטמפרטורה והלחות הנדרשת לפי סוג המזון אותו אנו מבשלים, תצוגת טמפרטורה מומלצת וטמפרטורה עכשווית בכל רגע נתון, שעון אלקטרוני עם צלילי התראה, תאורה פנימית חזקה ועוד.
בקיצור - קניתי. 
אני רק צריכה לארגן כמה אלפי שקלים לטובת העניין, והוא יהיה שלי :)
והכיריים, אוי, הכיריים.
כמה שהן יפות!
המותג גורנייה הזמין את פיליפ סטארק לעצב ליין שלם של מוצרי חשמל הכוללים: כיריים גז וכיריים אינדוקציה, מקרר 1.20 מטר, מיקרוגל, תנור וקולט אדים שישאו את חותמו. 
מעבר לכיריים הקלאסיות, המותג גורנייה (Gorenje) מציג סדרת כיריים אינדוקציה שמבטיחים בישול מקצועי, בריא וחסכוני יותר.
כיריים אינדוקציה מהסדרה בעלת הטכנולוגיה החכמה IQ הם בחירה חכמה ויפה. 
להבדיל מדורות קודמים של כיריים חשמליות, כיריים באינדוקציה משיגות חימום מהיר פי שניים ממה שהיכרנו עד היום, מה שהופך אותן לחסכוניות ובטוחות יותר לשימוש. 
כיריים אינדוקציה החלו להופיע כבר לפני כשני עשורים, ובזמנו היוו תחליף יקר מאוד הן מבחינת עלות והן מבחינת תחזוקה, אך כיום כיריים אינדוקציה מתאימים כמעט לכל אחד, ומאפשרים את כל היתרונות שבאים איתם בעלויות תחזוקה ושימוש נמוכות ומשתלמות יותר מהטכנולוגיות המתחרות, כולל תוצאות בישול טובות יותר. 

גם למי שבכל זאת בוחר בכיריים גז, גורנייה מציעה את ה- Gas hobs, כיריים הכוללים מבערי גז חדשניים ומשופרים המיוצרים בחברות המובילות בעולם המשיגים ניצול מירבי של הלהבה, כדי לאפשר בישול מהיר יותר ויעילות מירבית של צריכת הגז. מבערי ווק המגיעים לחום גבוה במהירות והופכים את הבישול האסייתי ובישול בסירים גדולים לקל ופשוט.
ותודה גדולה לשף אייל לביא, שהדגים, ובישל, וניהל ביד רמה את הצוות המצוין שהכין אוכל מליגת העל.
בדיוק כמו שמגיע למותג מליגת העל.

אז זהו. 
בקרוב יהיה לי מטבח חדש. 
אני עדיין לא יודעת איזה מוצרי חשמל יהיו בו, 
אבל אני לפחות יודעת שיש לי על מה לחלום :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?