דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים.
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים.
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר.
זה פשוט לא קורה.
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח.
אורז עם בשר טחון ותבלינים
שלב א - הכנת האורז
(אני מכינה כמות כפולה, אפשר להכין גם כוס אורז על כוס וחצי מים)
שמן זית
2 כוסות אורז יסמין
3 כוסות מים
כפית שטוחה כורכום
כפית מלח
בסיר מחממים כף שמן זית.
מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה.
מוסיפים את המים והתבלינים, סוגרים את הסיר, מכסים במגבת, מבשלים 20 דקות.
לאחר 20 דקות מכבים את האש, ומניחים לעמוד מכוסה עוד כ-5 דקות.
שלב ב' - בצל וגזר
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגורדים במגרדת או במג'ימיקס
פלפל לבן
מלח
קינמון
בסוטאז' או במחבת שמים 2-3 כפות שמן זית.
מוסיפים את הבצלים הקצוצים, מטגנים עד שמזהיבים מעט.
מוסיפים את הגזרים המגורדים.
מוסיפים חצי כפית פלפל לבן, מלח, ומעט קינמון.
כשהגזר מתרכך מכבים את האש, ומעבירים לקערה.
שלב ג' - בשר
שמן זית
600 גרם בשר טחון
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית וחצי מלח
חצי כפית בהרט
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית קינמון
כף סילאן
שמים 3 כפות שמן זית בסוטאז' או במחבת שבה בישלנו את הבצל הגזר.
מוסיפים את הבשר, נותנים לו להיצרב טיפה, ומפוררים תוך כדי ערבוב, עד שהוא מבושל ומפורר לגמרי.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים לערבב על אש בינונית כחמש דקות, עד שהכל מתאחד.
הרכבת המנה:
בשלב הזה מוציאים 1/4 מהבשר החוצה, ולסיר מוסיפים את האורז ואת הבצל והגזר, ומערבבים היטב על אש קטנה.
מוציאים לצלחת הגשה, ומקפיצים טיפה בסיר כף צנוברים, שיקבלו את טעמי התבלינים.
מערבבים את הצנוברים עם יתרת הבשר שהשארנו בצד.
על "הר" האורז והבשר מפזרים את יתרת הבשר, ומעל מניחים שמיר לקישוט.
את המנה הזו אוכלים כמו שהיא, אין שום צורך ברוטב.
אני אוכלת את המנה הזו עם יוגורט, סתם כי זה נורא טעים לי.
למי שאוכל כשר - היא נפלאה גם עם טחינה, וגם בלי כלום, פשוט AS IS.
יאללה, קחו כף ותתחילו לחפור.
בתיאבון :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה