דילוג לתוכן הראשי

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)




דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 



אורז עם בשר טחון ותבלינים



שלב א -  הכנת האורז
(אני מכינה כמות כפולה, אפשר להכין גם כוס אורז על כוס וחצי מים)
שמן זית
2 כוסות אורז יסמין
3 כוסות מים
כפית שטוחה כורכום
כפית מלח

בסיר מחממים כף שמן זית.
מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. 
מוסיפים את המים והתבלינים, סוגרים את הסיר, מכסים במגבת, מבשלים 20 דקות.
לאחר 20 דקות מכבים את האש, ומניחים לעמוד מכוסה עוד כ-5 דקות.

שלב ב' - בצל וגזר
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגורדים במגרדת או במג'ימיקס
פלפל לבן
מלח
קינמון


בסוטאז' או במחבת שמים 2-3 כפות שמן זית.
מוסיפים את הבצלים הקצוצים, מטגנים עד שמזהיבים מעט. 
מוסיפים את הגזרים המגורדים.
מוסיפים חצי כפית פלפל לבן, מלח, ומעט קינמון.
כשהגזר מתרכך מכבים את האש, ומעבירים לקערה. 

שלב ג' - בשר
שמן זית
600 גרם בשר טחון
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית וחצי מלח
חצי כפית בהרט
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית קינמון
כף סילאן

שמים 3 כפות שמן זית בסוטאז' או במחבת שבה בישלנו את הבצל הגזר.
מוסיפים את הבשר, נותנים לו להיצרב טיפה, ומפוררים תוך כדי ערבוב, עד שהוא מבושל ומפורר לגמרי. 
מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים לערבב על אש בינונית כחמש דקות, עד שהכל מתאחד.

הרכבת המנה:
בשלב הזה מוציאים 1/4 מהבשר החוצה, ולסיר מוסיפים את האורז ואת הבצל והגזר, ומערבבים היטב על אש קטנה.
מוציאים לצלחת הגשה, ומקפיצים טיפה בסיר כף צנוברים, שיקבלו את טעמי התבלינים.
מערבבים את הצנוברים עם יתרת הבשר שהשארנו בצד.
על "הר" האורז והבשר מפזרים את יתרת הבשר, ומעל מניחים שמיר לקישוט.

את המנה הזו אוכלים כמו שהיא, אין שום צורך ברוטב. 
אני אוכלת את המנה הזו עם יוגורט, סתם כי זה נורא טעים לי. 
למי שאוכל כשר - היא נפלאה גם עם טחינה, וגם בלי כלום, פשוט AS IS. 


יאללה, קחו כף ותתחילו לחפור.
בתיאבון :)




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)