דילוג לתוכן הראשי

עצמאות 69. הדברים הכי שווים וחדשים למנגל, יום העצמאות לא יוכל להתקיים בלעדיהם!



על שלושה דברים חג העצמאות עומד: על מנגל טוב, על סכינים טובים, ועל תבלינים טובים.
אה, כן, וגם על בשר טוב, כמובן :)
אני חובבת סטייקים ידועה. ובכלל, טעם של "על האש" הוא טעם שאין כמוהו.
יום העצמאות מתקרב, הוא כבר מעבר לפינה, וריכזתי עבורכם שלושה דברים ששום מנגל "רציני" לא יוכל להתקיים בלעדיהם.

אני אתחיל עם הבייסיק - גריל.
בלעדיו, שום מנגל לא מתקיים, ובלעדיו, לא יחגגו עצמאות בישראל.


מה ההבדל בין גריל גז לגריל פחמים?
אם אתם מנפנפים בפארקים, סביר שתנפנפו עם מנגל פחמים, שעושה המון עשן, ובעיניי, די מעצבן בגלל שהוא דורש הכנה מוקדמת. תדליקו את הפחמים (בתקווה שלא תהיה רוח), תחכו עד שהם יגיעו לטמפרטורת צלייה (אוף, אני כבר רעבה), ותתחילו לנפנף תוך כדי שאתם עוד רגע חוטפים קוצר נשימה.
אני מודה, אני לא אוהבת לנפנף, אבל אני מאד אוהבת בשר על האש. מצד שני, יש בזה קטע חברתי, ובאירועים בפארקים או בטבע - זה מתבקש. כולם רוצים לקחת חלק בנפנופיישן. טוב, נו, לא כולם. אני לא אוהבת לנפנף. כבר אמרתי :)
גריל פחמים הוא זול ביחס לגריל גז. אבל, ויש פה אבל גדול.
בבית, במרפסת, בחצר - אין כמו גריל גז איכותי. גריל הגז הוא מטבח בפני עצמו, ומשמש להכנת ארוחות תוך דקות.
גרילי הגז מתאפיינים בכך שאין צורך להכין אותם מראש. בא לכם חצילים על האש? פשוט תדליקו את גריל הגז - והם מוכנים. כנ"ל לגבי ברבוניות, סטייקים, כנפיים, או כל דבר אחר שבא לכם. גם אננס :)


למשפחה הישראלית- גריל גז הוא הפתרון הטוב ביותר בבית.
בין גרילי הגז ישנם הבדלים משמעותיים.
התלקחויות בזמן צלייה על האש הן דבר שאותי די מפחיד. אני מניחה שגם אתכם.
השומן שנוזל יכול לגרום להתלקחות, וזה בהחלט לא הדבר שאנחנו רוצים. תמיד, בטיחות עומדת מעל הכל מבחינתי. זה לא משנה אם מדובר ברכב שאני קונה, או ברהיטים שאעמיד בבית, או בציוד לבית - תמיד, גם אם יעלה לי קצת יותר - אני אעדיף את המדורג כבטיחותי ביותר.
אם זה רכב - שיהיו לו ציונים גבוהים במבחני ריסוק. אם אלו רהיטים - שיהיו מחומרים שאינם פולטים רעלים בחדר. ואם זה גריל - אהה! זה, ללא ספק, עניין שהבטיחות בו חשובה לאין ערוך.
לאחרונה נחשפתי לגריל גז עם טכנולוגיה חדשה, כזו שמונעת התלקחויות.
כן, כן, אתם קוראים נכון. גריל גז ללא התלקחויות - וזה, ללא ספק, גריל הגז הכי בטיחותי שיש.
ושלא יהיה לכם ספק - כשאקנה גריל גז, וזה לגמרי קרוב, זה הגריל שאני אכניס אלי הביתה. אחרי שראיתי את הביצועים ואת הטכנולוגיה של גריל הגז החדש של חברת קולמן - הבנתי: רק גריל הגז הזה יכנס אלי הביתה, ואיזה מזל שרק לאחרונה "נולדה לי מרפסת" (בשעה טובה לי (!)), כדי שאוכל לקנות את ה"דה בסט" ברמת הבטיחות, ובכלל.
עד היום הייתם צריכים להיאבק באש כדי להציל את הבשר שלכם.
מעכשיו (כן, כן, חדש לגמרי), מהפכה! לא סתם קראו לו Revolution.
הגריל של חברת Coleman מסדרת Revolution, הוא גריל גז בטיחותי, הגריל הראשון בעולם עם טכנולוגית flare free שמונעת התלקחויות, עם מערכת רשתות כפולה, שבנויה לניקוז השומן מהגריל באופן יעיל ונוח.
זהו. תתרגלו ליהנות מבשר שעשוי באופן אחיד ומושלם, ללא חריכה ובלי מאמץ.
אני רק מפחדת שביום שהוא יהיה אצלי בבית - אני אתמכר קשות :)
סקר שערכה החברה מראה כי 67% מהישראלים נוהגים לעשות "על האש" בבית לפחות פעם בשלושה חודשים, שליש מתוכם משתמשים בגרילי גז והנתחים האהובים על הישראלים הם סטייקים ופרגיות.
36% מהגברים מעדיפים סטייקים ו- 35% מהנשים מעדיפות פרגיות. כנראה שאני אחלה גבר :)
תושבי הדרום מעדיפים לצלות סטייק ותושבי הצפון- פרגיות. רק 2% בלבד ציינו שהם אוהבים נקניקיות.
טוב, הם בטח לא טעמו את נקניקיות הכבד שאכלנו באירוע של קולמן. נדירות.
אז איך עובדת הטכנולוגיה החדשה?
לגריל הגז מסדרת Revolution יש רשתות בישול כפולות הכוללות תעלה בצורת V.
הרשתות שעשויות מברזל יצוק המצופה פורצלן, מנקזות את השומן לתוך מיכל ניקוז המצוי בחזית הגריל.


באופן זה, הבשר נצלה בצורה מאוזנת, ללא שריפה או נתחים בלתי מבושלים, תוך ניקוז מרבית השמן טרם הגעתו למבערים וגרימת התלקחויות ופיח. מנגנון חדשני זה מבטיח צלייה פשוטה, בטוחה ובריאה יותר של הבשר ומאפשר ניקיון קל ומהיר של הגריל.
יתרונות נוספים של גרילי הגז החדשים הם טכנולוגיית ה-INSTASTART שמבטיחה הצתה מהירה גם בתנאי מזג אוויר קשים ומכסה הגריל הכפול שמספק שליטה מלאה בטמפרטורה ויכולת צלייה אופטימלית. גרילי הגז הינם בעלי עוצמת חום גבוהה ביותר ופיזור אחיד.
גרילי הגז מסדרת Revolution  מצוידים בשני מדפי צד ובכירת צד קרמית, המופעלת בטכנולוגיית אינפרה רד. כירת הצד, המותאמת לצלייה ולבישול, מאפשרת צלייה של מזון על רשת יצוקה בטמפרטורה גבוה מאד, כגון צריבת הבשר וסגירתו טרם צלייה ממושכת בטמפ' נמוכה יותר על הרשת המרכזית.
שי חביב, בעלים ומנכ"ל חברת "nine", היבואנית הבלעדית של המותג "colman", הציג את הדגמים השונים, ואני רק הצטערתי שלא הגעתי עם משאית מספיק גדולה כדי להעמיס את כולם.
הסדרה החדשה כוללת 2 דגמים: גריל גז 3 מבערים וגריל גז 4 מבערים.
למוצרים יש שנתיים אחריות ו-25 שנות אחריות על המבערים.
מחירים:
גריל רבולושן 3 מבערים + כירת צד קרמית - 4200 ₪
גריל רבולושן 4 מבערים + כירת צד קרמית - 4600 ₪
ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המתמחות ברחבי הארץ


ואז הגיעה הכנאפה :)
בעודי מנסה להבין את הקשר בין המנגל לכנאפה, יצאה הפוקאצ'ה.
אז זה הקשר. בייקרסטון!!!
הבייקרסטון הוא תיבה מהפכנית להכנת פיצה על גבי הגריל המתאימה לשימוש ביתי של מרבית גרילי הגז והפחמים.
התיבה בעלת מבנה פנימי היוצר זרימת אוויר ייחודית המסבה טמפרטורות של 230 מעלות צלזיוס ל- 400 מעלות ועשויה מאבן שמוט איכותית האוגרת חום.
שאני לא אתעלף? כמעט זה קרה. תודו שזה מרגש בטירוף!
בשורה חדשה בתחום טאבוני האפייה הביתיים
BakerStone - Original Pizza oven
טוב, זה להיט. ואני, הרי ידוע, חובבת להיטים ידועה. בדיוק שלוש דקות עברו עד שבדמיוני הרכבתי לי את הפיצה שאכין לחיילים שלי בטאבון הכ"כ מדהים הזה. באמת מדהים, וגם ממש לא יקר, שזה בכלל תענוג.
תיבת האפייה קלה ופשוטה להפעלה ואין צורך בדלק או בחיבור לחשמל. מניחים אותה על הגריל, מחכים לטמפרטורה הרצויה ואפשר להתחיל. המנגנון הייחודי מאפשר גם לצלות בשר, דגים וירקות, לבשל מאכלי קדרה ולאפות לחם וקינוחים.
BakerSton מוצעת בשני דגמים שונים, המותאמים למרבית הגרילים הביתיים:
• BakerStone Basic – מותאם לגרילים המופעלים באמצעות שני מבערים ומעלה.
• BakerStone Original – מותאם לגרילים המופעלים באמצעות 3-4 מבערים ומעלה.
לבייקרסטון מוענקת שנת אחריות ושירות על שני הדגמים.
מחירים:
בייקרסטון בייסיק לשני מבערים ומעלה  - 599 ₪
בייקרסטון אורגינל לשלושה מבערים ומעלה - 799 ₪
ואם עוד לא סיפרתי מספיק (ואתם מכירים אותי, כשאני מתלהבת אני מדברת הרבה), אז קצת על קולמן.
חברת Coleman היא חברת הקמפינג המובילה בעולם עם מחזור מכירות של למעלה מ-1.5 מיליארד דולר.
החברה כוללת מאות של מוצרי פנאי חוץ בניהם גרילי גז, מטבחי חוץ מודולריים, אוהלים, צלונים, ריהוט שטח, אביזרי קמפינג ועוד.
מלבד Coleman, החברה מייצגת בבלעדיות מס' חברות בינלאומיות מובילות בתחומן - וביניהן גם מעשנות ביתיות של המותג Bradley Smoker (ועם המרפסת הגדולה שתהיה לי, אני בטוחה שגם מעשנת כזו תהיה לי יום אחד, מבטיחה להזמין אתכם לארוחת בשר היסטרית).
זהו. אני לא עומדת בזה. אני רוצה את זה, ואת זה, ואת זה, ואת זה, ואיך אומר עידן רייכל?
"יום אחד זה יקרה, בלי שנרגיש" :)


אחרי שדיברתי על הבשר, ועל המנגל, ועל גריל הגז הכי טוב והכי בטיחותי, אני יכולה להתקדם לאביזרים המשלימים.
לסטייק טוב, צריך סכין טוב. זה ברור לכל חובב סטייקים באשר הוא.
סט סכינים יפיפה נחת אצלי בבית. אתם יודעים, אני מוצפת במוצרי מטבח. אין חודש שאני לא מתחדשת במוצרים קולינריים חדשים, מעניינים, שווים יותר או פחות.
סט הסכינים הזה מקסים בעיניי. סט משגע, מעוצב, מקצועי ואלגנטי שכולל 4 סכינים משובחים מסדרת "ארקוסטיל אדוני", ובמבחן החיתוך - מושלם. עכשיו תתארו לכם את השולחן שלי, אחרי שהכנתי כמה סטייקים טובים על גריל בגז שלי, והשולחן ערוך עם הסכינים האלו. אין ספק, סטייל.
הסט, בעל 4 הסכינים, עולה 240 ש"ח. 60 ש"ח לסכין איכותי עם אחריות לכל החיים - שווה לגמרי.
הסכינים רחבות ומתאימות גם לחיתוך נקי ומדויק של נתחי בקר ועוף, וגם של פירות וירקות.
רשת ארקוסטיל קיטצ'ן, יבואנית המותג ARCOSTEEL בישראל, מציגה את המוצר חדש לקראת יום העצמאות.
הסכינים עשויות מפלדת אל חלד יפנית במבנה קריסטלי מיוחד עם אחוז גבוה של פחמן וכרום. הפלדה עוברת תהליך של Ice Hardening - חישול בקרח (חישול קריוגני) - תהליך הנהוג במיטב הסכינים בעולם, שכולל השרייה של להב הסכין בחנקן נוזלי, מה שמעניק לסכינים קשיות מיטבית, משפר את עמידותם  ואת החדות שלהם.
לסכינים מבנה מיוצב, משקל מאוזן ושימוש בטכנולוגיית MICRODOT המשפרים את נוחות האחיזה והשימוש בעבודה ממושכת. הן בעלות ידית ארגונומית מעוצבת לאחיזה בטוחה, כך שהיד תישמר רחוק מהלהב.
אורך להב הסכין 11.5 ס"מ.
ניסיתי גם חיתוך של חזה עוף לנתחים דקים. נהדר.
ואם לרגע שאלתם את עצמכם של מי המחבת היפיוף הזה - במקרה גם של ארקוסטיל. באמת מוצלח.
ולרגל יום העצמאות - סט סכיני הסטייק מוצע ב50% הנחה!
מחיר: 120 ₪ במקום 240 ₪
תוקף המבצע  23.4.17-14.5.17
ניתן להשיג ברשת חנויות Arcosteel Kitchen (ארקוסטיל קיטצ'ן) ברחבי הארץ

רגע לפני סיום, איך אפשר בלי תבלינים?

אין "על האש" בלי תבלינים. פשוט אין. 
נכון, את הסטייק שלי אני מעדיפה רק עם מלח גס ופלפל שחור, אבל השאר חייבים תבלינים. 
פרגיות, שישליק, חזה עוף, דגים, קציצות וקבב - לכולם יש סדרה מעולה של "מיה", סדרת תערובות "על האש". 
התערובות של חברת "מיה" מבוססות על על תבלינים טהורים בלבד.
סדרת "על האש" כוללת כרגע 7 מוצרים:
תבלין על האש, תבלין לקציצות, תבלין לסטייק, תבלין לקבב, גריל בשר, גריל דג, גריל עוף.

כל אריזה מכילה 50 גרם, והמחיר המומלץ שפוי: 6.90-7.90 ש"ח. 
כשרות: פרווה, בד"צ העדה החרדית ירושלים.
והכי חשוב, שיהיה לכולנו חג עצמאות בטוח, טעים, ומלא בבשר עסיסי :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)