כמו השף יאמה סאן, מאסטר סושי והשף הבינלאומי של מסעדת TYO המצליחה, אין הרבה בארץ.
יאמה סאן זכור לי מהביקור שלי במסעדת TYO, שנמצאת סמוך לכל בו שלום המיתולוגי. מסעדה יפנית נהדרת, עם אוכל מעולה.
אני זוכרת את מבטי ההערצה ששלחתי לעבר יאמה סאן כשהוא עבד והכין את המנות המיוחדות שיוצאות תחת ידיו.
יאמה סאן לא מהמצטלמים. הוא עובד, בעיקר. גם כשמצלמים אותו, הוא אפילו לא מסתכל למצלמה. מבטו מרוכז במנה שהוא מכין, שחלילה אומנותו לא תיפגע ברגע של מבט שאינו מתמקד באוכל.
בעלי TYO, חיים לוזון, יקי כביר, שי דוידוף, עדי וכלר, רועי ליאון ובני רוזן, עם יאמה סאן, פתחו את AMAMA - רשת אוכל רחוב יפני בקונספט ייחודי ובמחירים הגיוניים.
גם הפעם, בביקורי במסעדת AMAMA, החדשה של יאמה סאן, הוא לא הסתכל למצלמה, אפילו לא לרגע.
רשת AMAMA משלבת השראות ממסעדות רחוב יפניות ומציעה את האיכויות של TYO, אבל משוחררת ונגישה יותר, כך שתתאים לקהל נוסף ושונה: משפחות, סטודנטים, תושבי תל אביב והאזור, עובדי רמת החייל ועוד.
הגעתי למסעדה בשעות הערב המוקדמות. דומה היה שבשעות האלו, אחרי שכל העובדים בסביבה כבר הלכו הביתה, המסעדה תהיה בתפוסה חלקית. לפחות זה מה שחשבתי. אז טעיתי. המסעדה אמנם לא הייתה בתפוסה מלאה כשהגעתי, אך תוך שעה קלה כבר לא נשאר שולחן פנוי.
האווירה הייתה מדליקה. DJ ששולט על מוזיקה מעולה ברקע, והרבה שמחה ומצב רוח טוב באוויר.
התפריט כולל מנות מן המטבח היפני המסורתי בשילוב עם הדגה הטרייה של הים התיכון, מגוון של סושי, מנות ראשונות, מנות עיקריות, קינוחים יצירתיים, וספיישלים מתחלפים, לפי מה שמגיע מהים, טרי טרי.
התחלנו עים תפריט הבר, שהסתבר כמקורי, מוקפד, וטעים.
הקוקטייל שהזמנתי נקרא Captain Coco-nuts
קפטן מורגן ספייסי, אננס, תות וחלב קוקוס / 39 ₪
שותפתי לארוחה הזמינה alderberry gin
ג'ין, פרחי סמבוק וקרנבריז / 38 ₪
שני הקוקטיילים היו מעולים. שלי היה מעניין יותר, בעיניי.
התפריט משעשע. היוש, ביוש, והכל בהברות קצרות. לקח לי כמה דקות כדי להבין את הקטע.
ME TU KIM, IT RI YOT, MA RA KIM ועכשיו רוצו לתפריט ותפנימו: אמאמה מגניבה, צעירה, ובועטת.
התפריט נבנה על ידי יאמה סאן וחולק על פי הקטגוריות הבאות:
ראמנים, דומברי (קערות אורז), אטריות - גיו ניקו, עיקריות - אטרי צ'יקן.
בנוסף יוגשו מנות טמפורה , יקיטורי, סושי ספיישל, סושי קלאסי, וקינוחים יפניים.
מחירי התפריט נעים בטווח בין 25 ₪-125 ₪.
לראשונה הזמנתי קרפצ'יו רול.
רול של אספרגוס עטוף בנתחי אנטריקוט צרובים עם שמן שומשום ופרמז׳ן / 54 ₪
המנה הייתה מעניינת, אם כי מעט מלוחה.
טיפה פחות מליחות - היא הייתה מושלמת.
ברמת המחיר - היא לא קטנה, ומתומחרת בהתאם, מושלמת לזוג שרוצה לחלוק.
ראשונה נוספת שהוזמנה, לא אכזבה.
טונה יוקה
טונה אדומה במיסו, צ'ילי ושמן שומשום, צנוברים, תפוחי עץ, תרד חלוט וביצת שליו / 52₪
טרטר של סלמון וטונה
מוגש לצד גבינת שמנת, ממרח אצות ים ואבוקדו, טיקוואן, איקורה וסויה וואסבי / 48 ₪
מנה חמודה להפליא, במיוחד בזכות ההגשה שלה. שילוב הטעמים נהדר, כשמערימים בכפית מגוון של טעמים בו זמנית.
לעיקרית הגישו לנו מגש ענק ומרשים של סושי, שמורכב מבחירת השף.
קומבינציה עם המון הפתעות, ובתמחור מאד הגיוני.
לקינוח הזמנתי את המנה הזכורה לי לטובה ממסעדת TYO - קרם ברולה פיסטוק / 42 ₪
בתאורה ה"לא ממש טובה לצילום" באמאמה המנה לא מצטלמת הכי יפה, אבל היא טעימה להפליא.
BE KA ROV
AMAMA
הברזל 34 רמת החייל, תל אביב
03-7781101
א-ש החל מ-12:00 ועד לקוח אחרון
לא כשר
תגובות
הוסף רשומת תגובה