דילוג לתוכן הראשי

יפן ברמת החייל. אמאמה? יאמה סאן!


כמו השף יאמה סאן, מאסטר סושי והשף הבינלאומי של מסעדת TYO המצליחה, אין הרבה בארץ.
יאמה סאן זכור לי מהביקור שלי במסעדת TYO, שנמצאת סמוך לכל בו שלום המיתולוגי. מסעדה יפנית נהדרת, עם אוכל מעולה.
אני זוכרת את מבטי ההערצה ששלחתי לעבר יאמה סאן כשהוא עבד והכין את המנות המיוחדות שיוצאות תחת ידיו. 

יאמה סאן לא מהמצטלמים. הוא עובד, בעיקר. גם כשמצלמים אותו, הוא אפילו לא מסתכל למצלמה. מבטו מרוכז במנה שהוא מכין, שחלילה אומנותו לא תיפגע ברגע של מבט שאינו מתמקד באוכל.
בעלי TYO, חיים לוזון, יקי כביר, שי דוידוף, עדי וכלר, רועי ליאון ובני רוזן, עם יאמה סאן, פתחו את AMAMA - רשת אוכל רחוב יפני בקונספט ייחודי ובמחירים הגיוניים.
גם הפעם, בביקורי במסעדת AMAMA, החדשה של יאמה סאן, הוא לא הסתכל למצלמה, אפילו לא לרגע.
 רשת AMAMA משלבת השראות ממסעדות רחוב יפניות ומציעה את האיכויות של TYO, אבל משוחררת ונגישה יותר, כך שתתאים לקהל נוסף ושונה:  משפחות, סטודנטים, תושבי תל אביב והאזור, עובדי רמת החייל ועוד.
הגעתי למסעדה בשעות הערב המוקדמות. דומה היה שבשעות האלו, אחרי שכל העובדים בסביבה כבר הלכו הביתה, המסעדה תהיה בתפוסה חלקית. לפחות זה מה שחשבתי. אז טעיתי. המסעדה אמנם לא הייתה בתפוסה מלאה כשהגעתי, אך תוך שעה קלה כבר לא נשאר שולחן פנוי. 
האווירה הייתה מדליקה. DJ ששולט על מוזיקה מעולה ברקע, והרבה שמחה ומצב רוח טוב באוויר. 
התפריט כולל מנות מן המטבח היפני המסורתי בשילוב עם הדגה הטרייה של הים התיכון, מגוון של סושי, מנות ראשונות, מנות עיקריות, קינוחים יצירתיים, וספיישלים מתחלפים, לפי מה שמגיע מהים, טרי טרי. 
התחלנו עים תפריט הבר, שהסתבר כמקורי, מוקפד, וטעים.
הקוקטייל שהזמנתי נקרא Captain Coco-nuts
קפטן מורגן ספייסי, אננס, תות וחלב קוקוס / 39 ₪
שותפתי לארוחה הזמינה alderberry gin
ג'ין, פרחי סמבוק וקרנבריז / 38 ₪
שני הקוקטיילים היו מעולים. שלי היה מעניין יותר, בעיניי.
התפריט משעשע. היוש, ביוש, והכל בהברות קצרות. לקח לי כמה דקות כדי להבין את הקטע. 
ME TU KIM, IT RI YOT, MA RA KIM ועכשיו רוצו לתפריט ותפנימו: אמאמה מגניבה, צעירה, ובועטת.
התפריט נבנה על ידי יאמה סאן וחולק על פי הקטגוריות הבאות:
ראמנים, דומברי (קערות אורז), אטריות - גיו ניקו, עיקריות - אטרי צ'יקן.
בנוסף יוגשו מנות טמפורה , יקיטורי, סושי ספיישל, סושי קלאסי, וקינוחים יפניים. 
מחירי התפריט נעים בטווח בין 25 ₪-125 ₪.
לראשונה הזמנתי קרפצ'יו רול.
רול של אספרגוס עטוף בנתחי אנטריקוט צרובים עם שמן שומשום ופרמז׳ן / 54 ₪
המנה הייתה מעניינת, אם כי מעט מלוחה.
טיפה פחות מליחות - היא הייתה מושלמת. 
ברמת המחיר - היא לא קטנה, ומתומחרת בהתאם, מושלמת לזוג שרוצה לחלוק. 

ראשונה נוספת שהוזמנה, לא אכזבה. 
טונה יוקה
טונה אדומה במיסו, צ'ילי ושמן שומשום, צנוברים, תפוחי עץ, תרד חלוט וביצת שליו / 52₪
טרטר של סלמון וטונה
מוגש לצד גבינת שמנת, ממרח אצות ים ואבוקדו, טיקוואן, איקורה וסויה וואסבי / 48 ₪
מנה חמודה להפליא, במיוחד בזכות ההגשה שלה. שילוב הטעמים נהדר, כשמערימים בכפית מגוון של טעמים בו זמנית. 
לעיקרית הגישו לנו מגש ענק ומרשים של סושי, שמורכב מבחירת השף.
קומבינציה עם המון הפתעות, ובתמחור מאד הגיוני. 




 לקינוח הזמנתי את המנה הזכורה לי לטובה ממסעדת TYO - קרם ברולה פיסטוק / 42 ₪
בתאורה ה"לא ממש טובה לצילום" באמאמה המנה לא מצטלמת הכי יפה, אבל היא טעימה להפליא.
ופתאום, כשאני לקראת סיום הפוסט, בא לי להתניע את הרכב, ולתת קפיצה לרמת החייל. כי תכל'ס, עם תפריט כזה עשיר, באמת שעוד לא טעמתי כלום.
BE KA ROV

AMAMA
הברזל 34 רמת החייל, תל אביב 
03-7781101
א-ש החל מ-12:00 ועד לקוח אחרון
לא כשר


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)