דילוג לתוכן הראשי

יפן ברמת החייל. אמאמה? יאמה סאן!


כמו השף יאמה סאן, מאסטר סושי והשף הבינלאומי של מסעדת TYO המצליחה, אין הרבה בארץ.
יאמה סאן זכור לי מהביקור שלי במסעדת TYO, שנמצאת סמוך לכל בו שלום המיתולוגי. מסעדה יפנית נהדרת, עם אוכל מעולה.
אני זוכרת את מבטי ההערצה ששלחתי לעבר יאמה סאן כשהוא עבד והכין את המנות המיוחדות שיוצאות תחת ידיו. 

יאמה סאן לא מהמצטלמים. הוא עובד, בעיקר. גם כשמצלמים אותו, הוא אפילו לא מסתכל למצלמה. מבטו מרוכז במנה שהוא מכין, שחלילה אומנותו לא תיפגע ברגע של מבט שאינו מתמקד באוכל.
בעלי TYO, חיים לוזון, יקי כביר, שי דוידוף, עדי וכלר, רועי ליאון ובני רוזן, עם יאמה סאן, פתחו את AMAMA - רשת אוכל רחוב יפני בקונספט ייחודי ובמחירים הגיוניים.
גם הפעם, בביקורי במסעדת AMAMA, החדשה של יאמה סאן, הוא לא הסתכל למצלמה, אפילו לא לרגע.
 רשת AMAMA משלבת השראות ממסעדות רחוב יפניות ומציעה את האיכויות של TYO, אבל משוחררת ונגישה יותר, כך שתתאים לקהל נוסף ושונה:  משפחות, סטודנטים, תושבי תל אביב והאזור, עובדי רמת החייל ועוד.
הגעתי למסעדה בשעות הערב המוקדמות. דומה היה שבשעות האלו, אחרי שכל העובדים בסביבה כבר הלכו הביתה, המסעדה תהיה בתפוסה חלקית. לפחות זה מה שחשבתי. אז טעיתי. המסעדה אמנם לא הייתה בתפוסה מלאה כשהגעתי, אך תוך שעה קלה כבר לא נשאר שולחן פנוי. 
האווירה הייתה מדליקה. DJ ששולט על מוזיקה מעולה ברקע, והרבה שמחה ומצב רוח טוב באוויר. 
התפריט כולל מנות מן המטבח היפני המסורתי בשילוב עם הדגה הטרייה של הים התיכון, מגוון של סושי, מנות ראשונות, מנות עיקריות, קינוחים יצירתיים, וספיישלים מתחלפים, לפי מה שמגיע מהים, טרי טרי. 
התחלנו עים תפריט הבר, שהסתבר כמקורי, מוקפד, וטעים.
הקוקטייל שהזמנתי נקרא Captain Coco-nuts
קפטן מורגן ספייסי, אננס, תות וחלב קוקוס / 39 ₪
שותפתי לארוחה הזמינה alderberry gin
ג'ין, פרחי סמבוק וקרנבריז / 38 ₪
שני הקוקטיילים היו מעולים. שלי היה מעניין יותר, בעיניי.
התפריט משעשע. היוש, ביוש, והכל בהברות קצרות. לקח לי כמה דקות כדי להבין את הקטע. 
ME TU KIM, IT RI YOT, MA RA KIM ועכשיו רוצו לתפריט ותפנימו: אמאמה מגניבה, צעירה, ובועטת.
התפריט נבנה על ידי יאמה סאן וחולק על פי הקטגוריות הבאות:
ראמנים, דומברי (קערות אורז), אטריות - גיו ניקו, עיקריות - אטרי צ'יקן.
בנוסף יוגשו מנות טמפורה , יקיטורי, סושי ספיישל, סושי קלאסי, וקינוחים יפניים. 
מחירי התפריט נעים בטווח בין 25 ₪-125 ₪.
לראשונה הזמנתי קרפצ'יו רול.
רול של אספרגוס עטוף בנתחי אנטריקוט צרובים עם שמן שומשום ופרמז׳ן / 54 ₪
המנה הייתה מעניינת, אם כי מעט מלוחה.
טיפה פחות מליחות - היא הייתה מושלמת. 
ברמת המחיר - היא לא קטנה, ומתומחרת בהתאם, מושלמת לזוג שרוצה לחלוק. 

ראשונה נוספת שהוזמנה, לא אכזבה. 
טונה יוקה
טונה אדומה במיסו, צ'ילי ושמן שומשום, צנוברים, תפוחי עץ, תרד חלוט וביצת שליו / 52₪
טרטר של סלמון וטונה
מוגש לצד גבינת שמנת, ממרח אצות ים ואבוקדו, טיקוואן, איקורה וסויה וואסבי / 48 ₪
מנה חמודה להפליא, במיוחד בזכות ההגשה שלה. שילוב הטעמים נהדר, כשמערימים בכפית מגוון של טעמים בו זמנית. 
לעיקרית הגישו לנו מגש ענק ומרשים של סושי, שמורכב מבחירת השף.
קומבינציה עם המון הפתעות, ובתמחור מאד הגיוני. 




 לקינוח הזמנתי את המנה הזכורה לי לטובה ממסעדת TYO - קרם ברולה פיסטוק / 42 ₪
בתאורה ה"לא ממש טובה לצילום" באמאמה המנה לא מצטלמת הכי יפה, אבל היא טעימה להפליא.
ופתאום, כשאני לקראת סיום הפוסט, בא לי להתניע את הרכב, ולתת קפיצה לרמת החייל. כי תכל'ס, עם תפריט כזה עשיר, באמת שעוד לא טעמתי כלום.
BE KA ROV

AMAMA
הברזל 34 רמת החייל, תל אביב 
03-7781101
א-ש החל מ-12:00 ועד לקוח אחרון
לא כשר


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.