לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.
אמא שלי הייתה מכינה תמיד בשבועות, ואני תמיד רואה בזה "אוכל נוסטלגי של בית".
ולא, אני לא מחפשת את התחכום, ולא כל מיני המצאות מודרניות.
מלבד תוספות קטנות, אני אוהבת את הבלינצ'ס שלי "נוסטלגי".
סתם בלינצ'ס טעים של פעם, כזה של אמא, גבינתי וכיפי.
אחרי כמה נסיונות הגעתי למרקם שמבחינתי הוא נפלא, ללא גלוטן, ואם הצלחתי להגיע לבלינצ'ס ללא גלוטן שהוא כ"כ מוצלח - מי צריך יותר?
אז הנה, מתכון לבלינצ'ס גבינה ללא גלוטן, במיוחד לשבועות והכי טעים שיש!
מה צריך:
מחבת - לא פחות מכזה עם ציפוי טפלון מעולה, כי בלי זה אין בלינצ'סים דקים.
אין צורך במחבת בלינצ'ס מיוחד, כל מחבת טפלון עם ציפוי נון סטיק איכותי (ורצוי חדש יחסית), יתאים.
זה הזמן לקנות מחבת חדש וטוב :)
חומרים:
לעלי הבלינצ'ס (10 יחידות/ קוטר 24)
75 גרם קמח אורז (1/2 כוס)
45 גרם קמח תפוחי אדמה "מיה" (1/3 כוס)
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כפית מייפל
קורט מלח
למלית גבינה
1 קופסא גבינה לבנה 5%-9% (250 גרם)
4 כפות גבינת שמנת (כ-150 גרם)
5 כפות אבקת סוכר "מיה"
(מוצרי האפיה של "מיה" מעולים, והם דוגלים ב"ללא גלוטן".
כל המוצרים שלהם לא מכילים גלוטן, וזה סימן היכר שלהם. מבחינתי זה מעולה).
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף מייפל
כוס פירות יער/תותי שדה/צימוקים
הוראות הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הבלינצ'ס, עד שהתערובת חלקה.
שימו לב: קמח האורז מעט גרגירי, לכן בזמן הכנת הבלינצ'ס בכל פעם ששמים במחבת, לתת ערבול קצר לתערובת כדי שלא תהיה הצטברות משקעי קמח בתחתית הקערה.
משמנים מחבת בטיפונת חמאה, ומחממים על אש בינונית.
לוקחים מצקת קטנה, ויוצקים למחבת פחות משליש כוס מהתערובת.
מטים את המחבת בתנועה סיבובית, כדי שהתערובת תתפזר בצורה אחידה וכדי שיצא עלה בלינצ'ס דק ואחיד.
מטגנים עד שהעלה נפרד בקלות מהדפנות, כ-2 דקות, ומוציאים לצלחת.
שוב נותנים ערבוב קל לתערובת, וחוזרים על הפעולה.
מערימים את דפי הבלינצ'ס אחד על השני.
להרכבת הבלינצ'ס:
מערבבים את כל חומרי המלית.
טועמים, ומוודאים שהגעתם לטעם ולמתיקות הרצויים.
חשוב שתאהבו את טעמה של המלית לפני שהיא נכנסת לעלי הבלינצ'ס!
עלי הבלינצ'ס אינם מתוקים, כך שניתן להשתמש בהם גם למליות מלוחות, או לכל מלית שבא לכם.
מחלקים דמיונית את העיגול לחצי, ומניחים מלית בחצי הקרוב אלינו, תוך השארת רווח מהקצוות.
מכסים את המלית בעזרת החלק של העלה שקרוב אלינו, ומקפלים את הצדדים מעל.
מגלגלים לבלינצ'ס.
ושבועות שמח וזה.
ותעקבו אחרי באינסטגרם, יפה וטעים שם :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה