דילוג לתוכן הראשי

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!



לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 

כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 

אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

אמא שלי הייתה מכינה תמיד בשבועות, ואני תמיד רואה בזה "אוכל נוסטלגי של בית".
ולא, אני לא מחפשת את התחכום, ולא כל מיני המצאות מודרניות. 
מלבד תוספות קטנות, אני אוהבת את הבלינצ'ס שלי "נוסטלגי".
סתם בלינצ'ס טעים של פעם, כזה של אמא, גבינתי וכיפי. 
אחרי כמה נסיונות הגעתי למרקם שמבחינתי הוא נפלא, ללא גלוטן, ואם הצלחתי להגיע לבלינצ'ס ללא גלוטן שהוא כ"כ מוצלח - מי צריך יותר? 
אז הנה, מתכון לבלינצ'ס גבינה ללא גלוטן, במיוחד לשבועות והכי טעים שיש!

מה צריך:
מחבת - לא פחות מכזה עם ציפוי טפלון מעולה, כי בלי זה אין בלינצ'סים דקים.
אין צורך במחבת בלינצ'ס מיוחד, כל מחבת טפלון עם ציפוי נון סטיק איכותי (ורצוי חדש יחסית), יתאים.
זה הזמן לקנות מחבת חדש וטוב :)

חומרים:

לעלי הבלינצ'ס (10 יחידות/ קוטר 24)
75 גרם קמח אורז (1/2 כוס)
45 גרם קמח תפוחי אדמה "מיה" (1/3 כוס) 
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כפית מייפל
קורט מלח

למלית גבינה
1 קופסא גבינה לבנה 5%-9% (250 גרם)
4 כפות גבינת שמנת (כ-150 גרם)
5 כפות אבקת סוכר "מיה" 
(מוצרי האפיה של "מיה" מעולים, והם דוגלים ב"ללא גלוטן".
כל המוצרים שלהם לא מכילים גלוטן, וזה סימן היכר שלהם. מבחינתי זה מעולה).
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף מייפל
כוס פירות יער/תותי שדה/צימוקים

הוראות הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הבלינצ'ס, עד שהתערובת חלקה. 
שימו לב: קמח האורז מעט גרגירי, לכן בזמן הכנת הבלינצ'ס בכל פעם ששמים במחבת, לתת ערבול קצר לתערובת כדי שלא תהיה הצטברות משקעי קמח בתחתית הקערה.
משמנים מחבת בטיפונת חמאה, ומחממים על אש בינונית.
לוקחים מצקת קטנה, ויוצקים למחבת פחות משליש כוס מהתערובת.
מטים את המחבת בתנועה סיבובית, כדי שהתערובת תתפזר בצורה אחידה וכדי שיצא עלה בלינצ'ס דק ואחיד.
מטגנים עד שהעלה נפרד בקלות מהדפנות, כ-2 דקות, ומוציאים לצלחת.
שוב נותנים ערבוב קל לתערובת, וחוזרים על הפעולה. 
מערימים את דפי הבלינצ'ס אחד על השני.

להרכבת הבלינצ'ס:
מערבבים את כל חומרי המלית.
טועמים, ומוודאים שהגעתם לטעם ולמתיקות הרצויים.
חשוב שתאהבו את טעמה של המלית לפני שהיא נכנסת לעלי הבלינצ'ס!
עלי הבלינצ'ס אינם מתוקים, כך שניתן להשתמש בהם גם למליות מלוחות, או לכל מלית שבא לכם.
מחלקים דמיונית את העיגול לחצי, ומניחים מלית בחצי הקרוב אלינו, תוך השארת רווח מהקצוות.
מכסים את המלית בעזרת החלק של העלה שקרוב אלינו, ומקפלים את הצדדים מעל.
מגלגלים לבלינצ'ס. 

ויאללה, בתיאבון. 
ושבועות שמח וזה.
ותעקבו אחרי באינסטגרם, יפה וטעים שם :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.