דלג לתוכן הראשי

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!



לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 

כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 

אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

אמא שלי הייתה מכינה תמיד בשבועות, ואני תמיד רואה בזה "אוכל נוסטלגי של בית".
ולא, אני לא מחפשת את התחכום, ולא כל מיני המצאות מודרניות. 
מלבד תוספות קטנות, אני אוהבת את הבלינצ'ס שלי "נוסטלגי".
סתם בלינצ'ס טעים של פעם, כזה של אמא, גבינתי וכיפי. 
אחרי כמה נסיונות הגעתי למרקם שמבחינתי הוא נפלא, ללא גלוטן, ואם הצלחתי להגיע לבלינצ'ס ללא גלוטן שהוא כ"כ מוצלח - מי צריך יותר? 
אז הנה, מתכון לבלינצ'ס גבינה ללא גלוטן, במיוחד לשבועות והכי טעים שיש!

מה צריך:
מחבת - לא פחות מכזה עם ציפוי טפלון מעולה, כי בלי זה אין בלינצ'סים דקים.
אין צורך במחבת בלינצ'ס מיוחד, כל מחבת טפלון עם ציפוי נון סטיק איכותי (ורצוי חדש יחסית), יתאים.
זה הזמן לקנות מחבת חדש וטוב :)

חומרים:

לעלי הבלינצ'ס (10 יחידות/ קוטר 24)
75 גרם קמח אורז (1/2 כוס)
45 גרם קמח תפוחי אדמה "מיה" (1/3 כוס) 
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כפית מייפל
קורט מלח

למלית גבינה
1 קופסא גבינה לבנה 5%-9% (250 גרם)
4 כפות גבינת שמנת (כ-150 גרם)
5 כפות אבקת סוכר "מיה" 
(מוצרי האפיה של "מיה" מעולים, והם דוגלים ב"ללא גלוטן".
כל המוצרים שלהם לא מכילים גלוטן, וזה סימן היכר שלהם. מבחינתי זה מעולה).
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף מייפל
כוס פירות יער/תותי שדה/צימוקים

הוראות הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הבלינצ'ס, עד שהתערובת חלקה. 
שימו לב: קמח האורז מעט גרגירי, לכן בזמן הכנת הבלינצ'ס בכל פעם ששמים במחבת, לתת ערבול קצר לתערובת כדי שלא תהיה הצטברות משקעי קמח בתחתית הקערה.
משמנים מחבת בטיפונת חמאה, ומחממים על אש בינונית.
לוקחים מצקת קטנה, ויוצקים למחבת פחות משליש כוס מהתערובת.
מטים את המחבת בתנועה סיבובית, כדי שהתערובת תתפזר בצורה אחידה וכדי שיצא עלה בלינצ'ס דק ואחיד.
מטגנים עד שהעלה נפרד בקלות מהדפנות, כ-2 דקות, ומוציאים לצלחת.
שוב נותנים ערבוב קל לתערובת, וחוזרים על הפעולה. 
מערימים את דפי הבלינצ'ס אחד על השני.

להרכבת הבלינצ'ס:
מערבבים את כל חומרי המלית.
טועמים, ומוודאים שהגעתם לטעם ולמתיקות הרצויים.
חשוב שתאהבו את טעמה של המלית לפני שהיא נכנסת לעלי הבלינצ'ס!
עלי הבלינצ'ס אינם מתוקים, כך שניתן להשתמש בהם גם למליות מלוחות, או לכל מלית שבא לכם.
מחלקים דמיונית את העיגול לחצי, ומניחים מלית בחצי הקרוב אלינו, תוך השארת רווח מהקצוות.
מכסים את המלית בעזרת החלק של העלה שקרוב אלינו, ומקפלים את הצדדים מעל.
מגלגלים לבלינצ'ס. 

ויאללה, בתיאבון. 
ושבועות שמח וזה.
ותעקבו אחרי באינסטגרם, יפה וטעים שם :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?