דילוג לתוכן הראשי

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!



לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 

כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 

אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

אמא שלי הייתה מכינה תמיד בשבועות, ואני תמיד רואה בזה "אוכל נוסטלגי של בית".
ולא, אני לא מחפשת את התחכום, ולא כל מיני המצאות מודרניות. 
מלבד תוספות קטנות, אני אוהבת את הבלינצ'ס שלי "נוסטלגי".
סתם בלינצ'ס טעים של פעם, כזה של אמא, גבינתי וכיפי. 
אחרי כמה נסיונות הגעתי למרקם שמבחינתי הוא נפלא, ללא גלוטן, ואם הצלחתי להגיע לבלינצ'ס ללא גלוטן שהוא כ"כ מוצלח - מי צריך יותר? 
אז הנה, מתכון לבלינצ'ס גבינה ללא גלוטן, במיוחד לשבועות והכי טעים שיש!

מה צריך:
מחבת - לא פחות מכזה עם ציפוי טפלון מעולה, כי בלי זה אין בלינצ'סים דקים.
אין צורך במחבת בלינצ'ס מיוחד, כל מחבת טפלון עם ציפוי נון סטיק איכותי (ורצוי חדש יחסית), יתאים.
זה הזמן לקנות מחבת חדש וטוב :)

חומרים:

לעלי הבלינצ'ס (10 יחידות/ קוטר 24)
75 גרם קמח אורז (1/2 כוס)
45 גרם קמח תפוחי אדמה "מיה" (1/3 כוס) 
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כפית מייפל
קורט מלח

למלית גבינה
1 קופסא גבינה לבנה 5%-9% (250 גרם)
4 כפות גבינת שמנת (כ-150 גרם)
5 כפות אבקת סוכר "מיה" 
(מוצרי האפיה של "מיה" מעולים, והם דוגלים ב"ללא גלוטן".
כל המוצרים שלהם לא מכילים גלוטן, וזה סימן היכר שלהם. מבחינתי זה מעולה).
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף מייפל
כוס פירות יער/תותי שדה/צימוקים

הוראות הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הבלינצ'ס, עד שהתערובת חלקה. 
שימו לב: קמח האורז מעט גרגירי, לכן בזמן הכנת הבלינצ'ס בכל פעם ששמים במחבת, לתת ערבול קצר לתערובת כדי שלא תהיה הצטברות משקעי קמח בתחתית הקערה.
משמנים מחבת בטיפונת חמאה, ומחממים על אש בינונית.
לוקחים מצקת קטנה, ויוצקים למחבת פחות משליש כוס מהתערובת.
מטים את המחבת בתנועה סיבובית, כדי שהתערובת תתפזר בצורה אחידה וכדי שיצא עלה בלינצ'ס דק ואחיד.
מטגנים עד שהעלה נפרד בקלות מהדפנות, כ-2 דקות, ומוציאים לצלחת.
שוב נותנים ערבוב קל לתערובת, וחוזרים על הפעולה. 
מערימים את דפי הבלינצ'ס אחד על השני.

להרכבת הבלינצ'ס:
מערבבים את כל חומרי המלית.
טועמים, ומוודאים שהגעתם לטעם ולמתיקות הרצויים.
חשוב שתאהבו את טעמה של המלית לפני שהיא נכנסת לעלי הבלינצ'ס!
עלי הבלינצ'ס אינם מתוקים, כך שניתן להשתמש בהם גם למליות מלוחות, או לכל מלית שבא לכם.
מחלקים דמיונית את העיגול לחצי, ומניחים מלית בחצי הקרוב אלינו, תוך השארת רווח מהקצוות.
מכסים את המלית בעזרת החלק של העלה שקרוב אלינו, ומקפלים את הצדדים מעל.
מגלגלים לבלינצ'ס. 

ויאללה, בתיאבון. 
ושבועות שמח וזה.
ותעקבו אחרי באינסטגרם, יפה וטעים שם :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.