בלינצ'ס גבינה ללא גלוטן, מתכון מיוחד לשבועות
אני אוהבת בלינצ'ס!!!
הכנתי הפעם מתכון ללא גלוטן, כי לאחרונה גם אני אוכלת בעיקר ללא גלוטן.
תהנו :)
מה צריך:
מחבת - לא פחות מכזה עם ציפוי טפלון מעולה, כי בלי זה אין בלינצ'סים דקים.
אין צורך במחבת בלינצ'ס מיוחד, כל מחבת טפלון עם ציפוי נון סטיק איכותי
(ורצוי חדש יחסית), יתאים.
חומרים:
לעלי הבלינצ'ס (10 יחידות/ קוטר 24)
75 גרם קמח אורז (1/2 כוס)
45 גרם קמח תפוחי אדמה "מיה" (1/3 כוס)
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כפית מייפל
קורט מלח
למלית גבינה
1 קופסא גבינה לבנה 5%-9% (250 גרם)
4 כפות גבינת שמנת (כ-150 גרם)
5 כפות אבקת סוכר "מיה"
3 כפות אינסטנט פודינג וניל "מיה"
1 כף מייפל
כוס פירות יער/תותי שדה/צימוקים
** מכיוון שזה מתכון ללא גלוטן, השתמשתי במוצרי האפיה של "מיה", הם כולם ללא גלוטן כחלק מקונספט של החברה.
הוראות הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הבלינצ'ס, עד שהתערובת חלקה.
שימו לב: קמח האורז מעט גרגירי, לכן בזמן הכנת הבלינצ'ס בכל פעם ששמים במחבת, לתת ערבול קצר לתערובת כדי שלא תהיה הצטברות משקעי קמח בתחתית הקערה.
משמנים מחבת בטיפונת חמאה, ומחממים על אש בינונית.
לוקחים מצקת קטנה, ויוצקים למחבת פחות משליש כוס מהתערובת.
מטים את המחבת בתנועה סיבובית, כדי שהתערובת תתפזר בצורה אחידה וכדי שיצא עלה בלינצ'ס דק ואחיד.
מטגנים עד שהעלה נפרד בקלות מהדפנות, כ-2 דקות, ומוציאים לצלחת.
שוב נותנים ערבוב קל לתערובת, וחוזרים על הפעולה.
מערימים את דפי הבלינצ'ס אחד על השני.
להרכבת הבלינצ'ס:
מערבבים את כל חומרי המלית.
טועמים, ומוודאים שהגעתם לטעם ולמתיקות הרצויים.
חשוב שתאהבו את טעמה של המלית לפני שהיא נכנסת לעלי הבלינצ'ס!
עלי הבלינצ'ס אינם מתוקים, כך שניתן להשתמש בהם גם למליות מלוחות, או לכל מלית שבא לכם.
מחלקים דמיונית את העיגול לחצי, ומניחים מלית בחצי הקרוב אלינו, תוך השארת רווח מהקצוות.
מכסים את המלית בעזרת החלק של העלה שקרוב אלינו, ומקפלים את הצדדים מעל.
מגלגלים לבלינצ'ס.
תגובות
הוסף רשומת תגובה