דלג לתוכן הראשי

מכללת השף חוגגת חמישה סניפים ו-13 שנים. גם לי בא ללמוד להיות שף :)


יש לי חלום: ללמוד בישול. מתישהו, אני בטח אגשים אותו. בינתיים, עד שזה יקרה, שמחתי לראות ולטעום מידיהם של תלמידים אחרים, ולחלום על הרגע שגם אני אהיה חלק מאלו שמקבלים את התואר הנכסף: "שף".

מכללת השף, רשת מכללות ללימודי קולינריה, חוגגת 13 שנים להווסדה.
למכללת השף חמישה סניפים מרכזיים בישראל: תל אביב, חיפה, ירושלים, ראשון לציון ובאר שבע.
היא הוקמה ע"י ניר בריח, שלרגל חגיגות ה-13 למכללה, אירח אותנו, בלוגרים ועיתונאים, במכללת השף בראשון לציון.
הוסף כיתוב
טעמנו מהמנות שהכינו התלמידים, ושמענו על הטרנדים, הטכנולוגיות החדשות, ועל הלימודים המקיפים במכללה. 
תכניות הלימודים החדשניות והמגוונות במכללה מקנות ללומדים כלים ומיומנויות תוך התנסות מעשית בטכניקות וטכנולוגיות מתקדמות בתחום הבישול והקונדיטוריות.
את כל המטעמים שבתמונות הכינו תלמידי המכללה. 
המכללה  מוכרת על ידי התאחדויות השפים בישראל, אירופה וארצות הברית. המכללה מעניקה לבוגריה תעודת הסמכה שמאפשרת להשתלב בעבודה בישראל ובעולם. 
צוות המורים והמרצים מקיף את כל תחומי הלימוד: שפים, קונדיטורים, תזונאים, וכלכלנים, שמעניקים ידע נרחב, תיאורטי  ומעשי,  ברמה הגבוהה ביותר.
השף שלו קמחי,  שמשמש חלק מהצוות הבכיר במכללת השף,הסביר לנו עלח המנותל המיוחדות שהכינו הסטודנטים.
הקורסים משלבים לימודים עיוניים ומעשיים וכן התנסות תעסוקתית (סטאז') במיטב המוסדות הקולינריים בשוק הישראלי.
קיימים קורסים מקצועיים ארוכי טווח, וכן קורסים קצרים.
הקורסים המקצועיים כוללים קורס טבחות, קורס קונדיטוריה, קורס בישול למסעדות A LA CARTE, קורס יסודות הבשר והקצבות, קורס טבחות "מאסטר" למתקדמים, קורס קונדיטוריה למתקדמים.
הקורסים לחובבים כוללים קורס אפיית לחם BOULANGERIE, קורס בישול ואפיה, קורס שוקולד, קורס עיצוב עוגות ופיסול בבצק סוכר.
המסיימים שעמדו במטלות יקבלו תעודת הסמכה מקצועית בינלאומית בחסות התאחדות השפים והקונדיטורים -icpa ואיגוד השפים העולמי – iacp.
לבוגרי המכללה ניתנת תעודה המוכרת לצרכי עבודה בארץ, ארצות הברית ואירופה וברוב מוסדות הקולינריה בעולם.
במכללה שמים דגש גם על לימוד  יזמות עסקית שתאפשר לסטודנטים ומי שרוצה לפתוח עסק פרטי ועצמאי, לקבל את כל ההכוונה העסקית הנדרשת מעבר לכישרון ולהצלחה הקולינרית .
בא לכם ללמוד להיות שפים? לי בא :)

1-700-700-690

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.