Translate

מתכון ללזניה של טרנטינו, כי שבועות זה הכי איטליה!



תמיד יש בי את הפער הזה, בין האהבה לבשר, ובין האהבה לגבינות ופסטות. 
שבועות כבר בפתח, חג הגבינות, הפסטות, והטירמיסו :)
מה שמשלב בין האהבה שלי לבשר והאהבה לגבינה הוא המטבח הכי שווה שיש: האיטלקי. 
יש בו הכל. ה-כ-ל. כל מה שאני אוהבת. 

בשבוע שעבר, בשעות הצהריים המאוחרות, עצרתי לאכול עם חברה ב"טרנטינו", מסעדה איטלקית בראשל"צ. 
בפעם הקודמת שביקרתי בה, לפני כשנה, לא התעלפתי. 
אמרו לי שהפכו את המטבח, שהשף התחלף, שהתפריט השתנה. 
ואני, סקפטית שכמוני, חשבתי לי בלב "נו, טוב, ננסה. מקסימום אזמין פיצה".
אז סקפטית אבל מקווה להיות מופתעת, התיישבתי במקום הכי יפה בראשל"צ:
מול האגם, כשלרגלינו הטיילת היפה, וזוג שכבר עושה צילומי ראשונים לאלבום החתונה, רגע לפני שהשמש שוקעת.
כן, שם, במתחם יס פלאנט, שוכנת פנינה אמיתית.
ולא, לא האמנתי שהיא תהיה כזו.
המתכון ללזניה של טרנטינו יגיע עוד מעט, אבל קודם אני אתן לכם תקציר של הארוחה, ושל התפריט החדש שטעמתי.
המחירים שציינתי הם מחירי התפריט הרגיל. אנחנו היינו בצהריים, העסקית מומלצת ומשתלמת!
למנה ראשונה הזמנתי ממרח כבדי עוף טוסקניים ולחם מהגריל - 39 ש"ח
מנה מעולה.
הכבד הוגש בצנצנת, עם תכולה נאה בתוכה, היה טעים, ריח של טריות, וטעם טוב.
מנת הבוראטה הייתה נחמדה, אבל הרבה פחות עדינה מזו שאכלתי באיטליה. 
מוצרלה שבתוכה שמנת נשפכת, וגם אם היא פחות מעודנת, עדיין השילוב עם סלט העגבניות והבזיליקום היה כיף בפה. 
49 ש"ח
וככה השמנת נשפכת מ"סלסילת המוצרלה".
לעיקריות הלכנו על דגים. 
את הארוחה אכלתי עם אשתו של דייג. 
כמעט תמיד יש לה מה להגיד על הדגים במסעדות. 
בכל פעם שאנחנו אוכלות יחד, והיא מזמינה דג, אני מתחילה לדאוג, כי ברור שתהיה ביקורת.
הפעם היא הזמינה לברק צלוי, שהוגש בשקית הפתעה ברוטב חמאה, שום, עגבניות שרי ובזיליקום, על מצע ניוקי. 
הסתכלתי עליה כשהשקית נפתחה, בחשש, כמו תמיד כשמגיע אליה דג.  
יהייי! 
מבחן הדג עבר בהצלחה. 
זו שרגילה לדגים טריים מהים ציינה שהדג מאד טעים, והכי חשוב - מאד טרי. 
ותאמינו לי - לא קל איתה באגף הדגים. בכלל לא.
המנה מתומחרת ב-99 ש"ח, סביר בהחלט. 
אני הזמנתי פילה סלמון צרוב על הגריל בחמאה לימונית, שהוגש עם תפוחי אדמה צלויים.
גם המנה שלי הייתה טרייה מאד, הדג היה עשוי מדויק(!), לא התייבש, כמו בהרבה מקומות שמגישים סלמון ויוצא במקום ורוד ועדין, לבנבן ויבש.
מושלם. מתומחר ב-93 ש"ח. 
לקינוח - הלכנו על ברולה בננות שהיה נהדר

המנה השניה הייתה "ביצי הפתעה" עם גלידה, כיפית וטעימה, ברוטב שוקולד.


זהו. מומלץ בחום. פער עצום בין מה שזכרתי, לבין התפריט והשף החדש. 
אוהבת שמסעדות מבינות איפה צריך לתקן, ועושות את זה טוב. 
כבוד!

והנה מתכון ללזניה של "טרנטינו".
תהנו. ושבועות שמח וזה. 

לזניה גבינות - מסעדת טרנטינו

צילום: גלית לחברת "ycd"

באדיבות רשת מסעדות "טרנטינו"

חומרים:
מלית הגבינות:
500 גרם מוצרלה מגורדת
120 גרם פרמזן מגורד
250 גרם ריקוטה
50 גרם קשקבל מגורד
150 מל שמנת מתוקה
מערבבים הכל ומחלקים לשתי כמויות שוות
מתבלים במעט מלח שולחן,מעט פלפל שחור גרוס, מעט אגוז מוסקט

רוטב העגבניות: 
50 גרם בצל קצוץ
10 גרם סלרי קצוץ
30 גרם גזר- קוביות קטנות (1*1)
500 גרם עגבניות מרוסקות (או מוכנות של חברת MUTI, או בהכנה עצמית)
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס, 
קורט סוכר
מאדים את הירקות בשמן הזית עד לריכוך, מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומתבלים.
מבשלים כ-5 דקות

להכנת הלזניה:
מבשלים במי רותחים (עם מעט מלח) 10 דפי לזניה תרד (או רגילים) , 3 דקות. מצננים.
לתוך תבנית אפייה (אפשר אלומיניום- בגודל כ-30*40) מוזגים 125 גרם רוטב עגבניות
מניחים 2 דפי לזניה, מוזגים עוד 125 גרם רוטב עגבניות ומניחים עוד 2 דפי לזנייה.
מפזרים את המחצית הראשונה של מלית הגבינות ומניחים עוד 2 דפי לזניה.
מורחים תערובת המורכבת מ-125 גרם רוטב עגבניות ו-100 גרם ריקוטה ומניחים עוד 2 דפי לזניה. מפזרים את המחצית השנייה של מלית הגבינות ומניחים עוד 2 דפי לזניה.
מורחים 125 גרם רוטב עגבניות.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים היטב. מחוררים 2 חורים בנייר ומכניסים לתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות. אופים 20 דקות.
מוציאים מהתנור, מפזרים גבינת מוצרלה מגורדת ומכניסים לתנור למספר דקות , עד שהגבינה נמסה.

Tarantino יס פלאנט רשל"צ- מתחם יס פלאנט, המאה העשרים 4, ראשל"צ.
Tarantino קניון הסינמול (לשעבר לב המפרץ), שד' ההסתדרות 55, חיפה.
הוסף רשומת תגובה