דילוג לתוכן הראשי

ריזוטו ארטישוק ביוניקוקר - שונית ואיריס בבוקר בישול איטלקי


בבוקר אביבי אחד, נפגשנו אני וחברתי השפית איריס לוי, לבשל עם היוניקוקר. 
הלכנו לארטישוק של נועם, אספנו כמה ארטישוקים נפלאים, וחזרנו לביתה של איריס, להכין לנו צהריים בצ'יק, עם מכשיר היוניקוקר מבית רוסולינג.
היוניקוקר הוא מכשיר שעובד על אוויר חם, ולכן ניתן לבשל בו עם מינימום שמן.
הוא פשוט להפעלה, ויש לו זרוע שמערבבת בעצמה, ללא צורך בערבוב ידני שנדרש במאכלים כמו מטבוחה וריזוטו.
ניסינו, וככה זה נראה. 
בסרטון תוכלו לראות את שלבי ההכנה, וכמה פשוט להכין ריזוטו עם היוניקוקר. 
המתכון המלא מייד אחרי הסרטון.
בתיאבון :)


חומרים:
6 יחידות ארטישוק טרי מקולף
1 בצל גדול
1 כוס אורז עגול מסוג ארבוריו (אורז לריזוטו)
1 כפית שמן זית
1/2 כוס יין לבן
2-3 כוסות ציר ירקות

מלח
3 כפות פרמז'ן מגורד
50 גרם חמאה



אופן ההכנה:
לקלוף את הארטישוק

לחתוך את הארטישוק לחתיכות גסות
להניח בקערת מים עם לימונים שלא ישחיר
לשים ביוניקוקר כפית שמן זית
לחתוך בצל לקוביות
לבשל ביוניקוקר עד שמתרכך


להוסיף קוביות ארטישוק ולבשל כ-5 דקות
להוסיף את האורז ולבשל ביוניקוקר לעוד כ-3 דקות

להוסיף חצי כוס יין לבן, להמשיך לערבב עד שהיין נספג באורז
להוסיף 2 כוסות ציר מרק, ולתת ליוניקוקר לערבב כ-20 דקות
להוסיף מלח (1/2 כפית עד כפית)
במידת הצורך להוסיף עוד כוס ציר
כשכל הנוזלים נספגו, לטעום ולתקן תיבול
 להוציא את החלק המערבל
להוסיף חמאה ופרמז'ן

 לערבב, לסגור את מכסה היוניקוקר לכמה דקות
ולהגיש :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)