דילוג לתוכן הראשי

ריזוטו ארטישוק ביוניקוקר - שונית ואיריס בבוקר בישול איטלקי


בבוקר אביבי אחד, נפגשנו אני וחברתי השפית איריס לוי, לבשל עם היוניקוקר. 
הלכנו לארטישוק של נועם, אספנו כמה ארטישוקים נפלאים, וחזרנו לביתה של איריס, להכין לנו צהריים בצ'יק, עם מכשיר היוניקוקר מבית רוסולינג.
היוניקוקר הוא מכשיר שעובד על אוויר חם, ולכן ניתן לבשל בו עם מינימום שמן.
הוא פשוט להפעלה, ויש לו זרוע שמערבבת בעצמה, ללא צורך בערבוב ידני שנדרש במאכלים כמו מטבוחה וריזוטו.
ניסינו, וככה זה נראה. 
בסרטון תוכלו לראות את שלבי ההכנה, וכמה פשוט להכין ריזוטו עם היוניקוקר. 
המתכון המלא מייד אחרי הסרטון.
בתיאבון :)


חומרים:
6 יחידות ארטישוק טרי מקולף
1 בצל גדול
1 כוס אורז עגול מסוג ארבוריו (אורז לריזוטו)
1 כפית שמן זית
1/2 כוס יין לבן
2-3 כוסות ציר ירקות

מלח
3 כפות פרמז'ן מגורד
50 גרם חמאה



אופן ההכנה:
לקלוף את הארטישוק

לחתוך את הארטישוק לחתיכות גסות
להניח בקערת מים עם לימונים שלא ישחיר
לשים ביוניקוקר כפית שמן זית
לחתוך בצל לקוביות
לבשל ביוניקוקר עד שמתרכך


להוסיף קוביות ארטישוק ולבשל כ-5 דקות
להוסיף את האורז ולבשל ביוניקוקר לעוד כ-3 דקות

להוסיף חצי כוס יין לבן, להמשיך לערבב עד שהיין נספג באורז
להוסיף 2 כוסות ציר מרק, ולתת ליוניקוקר לערבב כ-20 דקות
להוסיף מלח (1/2 כפית עד כפית)
במידת הצורך להוסיף עוד כוס ציר
כשכל הנוזלים נספגו, לטעום ולתקן תיבול
 להוציא את החלק המערבל
להוסיף חמאה ופרמז'ן

 לערבב, לסגור את מכסה היוניקוקר לכמה דקות
ולהגיש :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.