דלג לתוכן הראשי

ריזוטו ארטישוק ביוניקוקר - שונית ואיריס בבוקר בישול איטלקי


בבוקר אביבי אחד, נפגשנו אני וחברתי השפית איריס לוי, לבשל עם היוניקוקר. 
הלכנו לארטישוק של נועם, אספנו כמה ארטישוקים נפלאים, וחזרנו לביתה של איריס, להכין לנו צהריים בצ'יק, עם מכשיר היוניקוקר מבית רוסולינג.
היוניקוקר הוא מכשיר שעובד על אוויר חם, ולכן ניתן לבשל בו עם מינימום שמן.
הוא פשוט להפעלה, ויש לו זרוע שמערבבת בעצמה, ללא צורך בערבוב ידני שנדרש במאכלים כמו מטבוחה וריזוטו.
ניסינו, וככה זה נראה. 
בסרטון תוכלו לראות את שלבי ההכנה, וכמה פשוט להכין ריזוטו עם היוניקוקר. 
המתכון המלא מייד אחרי הסרטון.
בתיאבון :)


חומרים:
6 יחידות ארטישוק טרי מקולף
1 בצל גדול
1 כוס אורז עגול מסוג ארבוריו (אורז לריזוטו)
1 כפית שמן זית
1/2 כוס יין לבן
2-3 כוסות ציר ירקות

מלח
3 כפות פרמז'ן מגורד
50 גרם חמאה



אופן ההכנה:
לקלוף את הארטישוק

לחתוך את הארטישוק לחתיכות גסות
להניח בקערת מים עם לימונים שלא ישחיר
לשים ביוניקוקר כפית שמן זית
לחתוך בצל לקוביות
לבשל ביוניקוקר עד שמתרכך


להוסיף קוביות ארטישוק ולבשל כ-5 דקות
להוסיף את האורז ולבשל ביוניקוקר לעוד כ-3 דקות

להוסיף חצי כוס יין לבן, להמשיך לערבב עד שהיין נספג באורז
להוסיף 2 כוסות ציר מרק, ולתת ליוניקוקר לערבב כ-20 דקות
להוסיף מלח (1/2 כפית עד כפית)
במידת הצורך להוסיף עוד כוס ציר
כשכל הנוזלים נספגו, לטעום ולתקן תיבול
 להוציא את החלק המערבל
להוסיף חמאה ופרמז'ן

 לערבב, לסגור את מכסה היוניקוקר לכמה דקות
ולהגיש :)


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.