דילוג לתוכן הראשי

בעג'ין, התפריט החדש של המסעדה הכי יפואית.



מסעדת חג' כחיל הצמודה לכיכר השעון ביפו, רושמת לעצמה וותק של שש שנים סמוך לכיכר השעון, עם בעלות משפחתית שנמצאת כבר כ-40 שנה בעסקי המסעדנות.
המשפחה מתגוררת ביפו למעלה מ-120 שנה. בימי השלטון הטורקי, בסוף המאה ה-19, התפרנסו בני המשפחה מנהיגה ב"דליג’אנסים" - כרכרות שהסיעו את התושבים המכובדים של יפו ברחבי ארץ ישראל ותפקדו גם כשומרי ראש. 
את מסעדת חג’ כחיל החדשה פתח נעים חג’ כחיל באותו מקום ששימש במשך שנים כ’תחנה מרכזית’ לכרכרות. כאות הוקרה להיסטוריה המשפחתית הנציח חג’ כחיל את הדליג’אנס כסמל המסעדה החדשה.
הבעלים נעים חג' כחיל (כן, כן, שם המסעדה הוא שם המשפחה של הבעלים - נכון שלא ידעתם?), בחר להגיש תפריט מטבח ערבי אותנטי עם אוריינטציה גלילית, ומינה את השף קוסאי שלוש (לשעבר, מסעדת אל-באבור) להרכיב מנות מיוחדות, שעיקרן - "עטוף בבצק".


לצד התפריט החדש, יצר שלוש תפריט "בעג'ין" המבוסס על מנות ערביות אותנטיות משולבות בצק הנאפות בתנור:
מוגרביה - תבשיל נתחי עוף עם גרגרי חומוס ומפתול ביתי במעטפת בצק (100 ש"ח)
"מפתול" זה סוג של פתיתים מהמטבח הערבי, שמזכירים פתיתים בצורת קוסקוס.
בחג' כחיל המפתול "תוצרת בית", מה שהופך אותו לטעים במיוחד. 
הבצק עוטף את הצלחת, וכשהוא נפתח, והאדים עולים למעלה, מתגלה מנה טעימה, משביעה ומעניינת. 
מבחינתי, פחות רלוונטית, עמוסת גלוטן מכל עבר. מצד שני - לחובבי הבצקים והפחמימות - סופר מנה! 

סיאדייה - קדירה של אורז עם תבשיל ירקות שורש ודג/שרימפס (120 ש"ח)
מנה מפתיעה, עם כיפת בצק שעוד רגע תתהפך על עצמה :)

כיף לאכול "קדירה אישית" שכזו, וכשהופכים את הקערה על הבצק, מתקבלת מנה מצויינת.
פת'יה - בשר עגל עם טחינה-יוגורט, על מצע לחם קלוי ושקדים (80 ש"ח)
כמו המנות האחרות, גם המנה הזו הייתה מתובלת נפלא, ורוטב הטחינה-יוגורט פשוט נהדר.  
דג בעג'ין - לברק ללא אידרה במילוי עשבי תיבול, שום וחמאה אפוי בתנור במעטפת בצק (120 ש"ח)
זו מנה מטורפת. האידרה מוצאת מהדג, אבלח הוא נשאר בשלמותו. 
עטוף בבצק, הוא הונח על השולחן. כשקריאות התפעלות מהיצירה המושלמת הזו סבבו את השולחן כולו.
וכשפותחים אותו, והוא מונח ברוב גאון על הצלחת ללא שכבת הבצק העליונה, הוא פשוט מזמין.
חג' כחיל - תפריט בעג'ין. צילום: אנטולי מיכאלו
אני דאגתי לחתוך אותו גם מהאמצע, כדי שתוכלו לראות איך הוא נראה מפתח, גם מבפנים. 
נקודה לציון: אם תמחור המנות נראה לכם מעט גבוה, אז חשוב לזכור שכל המנות מוגשות עם מבחר סלטי הבית.
והם, ללא ספק, ארוחה בפני עצמה.      
מעבר לתפריט הבעג'ין, אכלנו כמה מנות שראויות לציון:
קובה נייה - אני פחות אוהבת בשר חי, אנשים בשולחן "עפו על מנת הבשר נא שמעורבב עם בורגול, מנה מאד מוכרת ואהובה במטבח הערבי. 
סלט הורס במיוחד, טעים ממש, מפתיע ומרענן.
סברס עם גבינה, היסטרי. 
כל הסלטים טריים מאד, טעימים מאד.
ובכלל, סלטי עשבים עושים לי שמח, ואלו של החג' היו טעימים במיוחד. 
והיה גם מאפה גבינות הורס, ובכלל, היה אחלה ערב עם מסעדה ששומרת על המטבח הערבי ה"אמיתי", עם קריצות קלות למודרני.
בתפריט המסעדה הרגיל תמצאו את המנות הטובות והאהובות שעד היום הייתם נוסעים במיוחד לגליל בשביל לאכול אותן: צוואר טלה ממולא, שוק טלה, קבב חלאבי מעולה, סיניה של טחינה או עגבניות, מח’מאר וסלטים עונתיים טריים לפתיחה. כל אלו לצד מגוון גדול של שיפודים וסטייקים ומבלי לוותר על כנאפה ועטייף לקינוח.


מסעדת חג' כחיל
כתובת: רזיאל 18 יפו
טלפון: 03-6831239 03-5188866
שעות פתיחה: 11:00 בבוקר עד השעה 24:00 בלילה ובימי שישי עד השעה 4:00 לפנות בוקר

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)