דלג לתוכן הראשי

בעג'ין, התפריט החדש של המסעדה הכי יפואית.



מסעדת חג' כחיל הצמודה לכיכר השעון ביפו, רושמת לעצמה וותק של שש שנים סמוך לכיכר השעון, עם בעלות משפחתית שנמצאת כבר כ-40 שנה בעסקי המסעדנות.
המשפחה מתגוררת ביפו למעלה מ-120 שנה. בימי השלטון הטורקי, בסוף המאה ה-19, התפרנסו בני המשפחה מנהיגה ב"דליג’אנסים" - כרכרות שהסיעו את התושבים המכובדים של יפו ברחבי ארץ ישראל ותפקדו גם כשומרי ראש. 
את מסעדת חג’ כחיל החדשה פתח נעים חג’ כחיל באותו מקום ששימש במשך שנים כ’תחנה מרכזית’ לכרכרות. כאות הוקרה להיסטוריה המשפחתית הנציח חג’ כחיל את הדליג’אנס כסמל המסעדה החדשה.
הבעלים נעים חג' כחיל (כן, כן, שם המסעדה הוא שם המשפחה של הבעלים - נכון שלא ידעתם?), בחר להגיש תפריט מטבח ערבי אותנטי עם אוריינטציה גלילית, ומינה את השף קוסאי שלוש (לשעבר, מסעדת אל-באבור) להרכיב מנות מיוחדות, שעיקרן - "עטוף בבצק".


לצד התפריט החדש, יצר שלוש תפריט "בעג'ין" המבוסס על מנות ערביות אותנטיות משולבות בצק הנאפות בתנור:
מוגרביה - תבשיל נתחי עוף עם גרגרי חומוס ומפתול ביתי במעטפת בצק (100 ש"ח)
"מפתול" זה סוג של פתיתים מהמטבח הערבי, שמזכירים פתיתים בצורת קוסקוס.
בחג' כחיל המפתול "תוצרת בית", מה שהופך אותו לטעים במיוחד. 
הבצק עוטף את הצלחת, וכשהוא נפתח, והאדים עולים למעלה, מתגלה מנה טעימה, משביעה ומעניינת. 
מבחינתי, פחות רלוונטית, עמוסת גלוטן מכל עבר. מצד שני - לחובבי הבצקים והפחמימות - סופר מנה! 

סיאדייה - קדירה של אורז עם תבשיל ירקות שורש ודג/שרימפס (120 ש"ח)
מנה מפתיעה, עם כיפת בצק שעוד רגע תתהפך על עצמה :)

כיף לאכול "קדירה אישית" שכזו, וכשהופכים את הקערה על הבצק, מתקבלת מנה מצויינת.
פת'יה - בשר עגל עם טחינה-יוגורט, על מצע לחם קלוי ושקדים (80 ש"ח)
כמו המנות האחרות, גם המנה הזו הייתה מתובלת נפלא, ורוטב הטחינה-יוגורט פשוט נהדר.  
דג בעג'ין - לברק ללא אידרה במילוי עשבי תיבול, שום וחמאה אפוי בתנור במעטפת בצק (120 ש"ח)
זו מנה מטורפת. האידרה מוצאת מהדג, אבלח הוא נשאר בשלמותו. 
עטוף בבצק, הוא הונח על השולחן. כשקריאות התפעלות מהיצירה המושלמת הזו סבבו את השולחן כולו.
וכשפותחים אותו, והוא מונח ברוב גאון על הצלחת ללא שכבת הבצק העליונה, הוא פשוט מזמין.
חג' כחיל - תפריט בעג'ין. צילום: אנטולי מיכאלו
אני דאגתי לחתוך אותו גם מהאמצע, כדי שתוכלו לראות איך הוא נראה מפתח, גם מבפנים. 
נקודה לציון: אם תמחור המנות נראה לכם מעט גבוה, אז חשוב לזכור שכל המנות מוגשות עם מבחר סלטי הבית.
והם, ללא ספק, ארוחה בפני עצמה.      
מעבר לתפריט הבעג'ין, אכלנו כמה מנות שראויות לציון:
קובה נייה - אני פחות אוהבת בשר חי, אנשים בשולחן "עפו על מנת הבשר נא שמעורבב עם בורגול, מנה מאד מוכרת ואהובה במטבח הערבי. 
סלט הורס במיוחד, טעים ממש, מפתיע ומרענן.
סברס עם גבינה, היסטרי. 
כל הסלטים טריים מאד, טעימים מאד.
ובכלל, סלטי עשבים עושים לי שמח, ואלו של החג' היו טעימים במיוחד. 
והיה גם מאפה גבינות הורס, ובכלל, היה אחלה ערב עם מסעדה ששומרת על המטבח הערבי ה"אמיתי", עם קריצות קלות למודרני.
בתפריט המסעדה הרגיל תמצאו את המנות הטובות והאהובות שעד היום הייתם נוסעים במיוחד לגליל בשביל לאכול אותן: צוואר טלה ממולא, שוק טלה, קבב חלאבי מעולה, סיניה של טחינה או עגבניות, מח’מאר וסלטים עונתיים טריים לפתיחה. כל אלו לצד מגוון גדול של שיפודים וסטייקים ומבלי לוותר על כנאפה ועטייף לקינוח.


מסעדת חג' כחיל
כתובת: רזיאל 18 יפו
טלפון: 03-6831239 03-5188866
שעות פתיחה: 11:00 בבוקר עד השעה 24:00 בלילה ובימי שישי עד השעה 4:00 לפנות בוקר

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?