דילוג לתוכן הראשי

בליסימה! איזה פנים יש לכם, ואיזה צורת משקפיים יתאימו להן?




כבר מזמן כולנו יודעים שמשקפיים הם לא עוד פריט "כי צריך לראות טוב יותר", אלא פריט עיצובי אופנתי, שמהוות חלק מהסטיילינג הכולל של כל אדם. 
אם פעם משקפיים היו משהו להתבייש בו, או לרצות שיעלמו מהפנים, היום הגישה שונה לחלוטין. משקפיים זו אופנה, זה סטיילינג, זה לוק כללי, וזה חשוב.
יש לא מעט שהחליטו לוותר על עדשות המגע, ולחזור למשקפיים, כי גם שם, עולם העיצוב הפך לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. 

מיטב מעצבי העל לא מוותרים על קולקציות משקפיים ומשקפי שמש, בעולם שבו הטרנדים מתחלפים במהירות שיא. 
belisima - רשת אופטיקה גדולה שלא מוותרת על תחושת המשפחתיות. 
נפגשנו בחנות הדגל של אופטיקה בליסימה, כדי לשמוע על הטרנדים החמים לחורף הקרוב, ולהבין איך משקפיים יכולות לשנות לנו את המראה ברגע. 
תראו כמה זה בולט, ואיך המשקפיים משנות את האדם:


 צבעונית וטרנדית
 מגניבה במיוחד
 אופנתית בטירוף
רצינית עם שיק
רוב משקפי הראיה היום עשויים מחומר שנקרא אצטט. האצטט הוא פולימר עמיד במיוחד ואנטי אלרגני. 
בשל תכונותיו אלו, ניתן לעצב שלל דגמים מתוחכמים של משקפיים תוך שילוב של אינספור גוונים.


לצד האצטט מתמקם הטיטניום – מתכת קלה וחזקה ממנה עשויים דגמים רבים של משקפי ראיה עדינים.

האפשרויות במסגרות רבות, וניתן לבחור בין מסגרת מלאה , חצי מסגרת, או ללא מסגרת – רימלס.
העיצובים ושילובי הצבעים מגוונים.
משקפי טייסים, גזרה חתולית, מלבנית, עגולה או מרובעת, כשמעל כל העיצובים מרחפות נגיעות הצבע המורכבות.
במסגרת הצבעים בקולקציות משקפי הראיה השונות בולטים הצבעים הזוהרים, גווני הפסטל המעודנים ובעיקר שילובים
קוטביים של צבעים.


מותג הבית של אופטיקה בליסימה הוא REPLAY 69, שבו מתבססים על אמירה של מעצב אופנה יצירתי שאינו מתקבע על סגנון אחד בלבד, אלא תמיד מחפש לו משקפיים מיוחדים ויוצאי דופן ומעדיף תמיד סדרות מוגבלות ולא מייצור המוני.
המותג מציג סדרות מוגבלות הכוללות משקפי ראיה בשילובי צבעים קונטרסטיים, המותאמים למצבי רוח וטיפוסים שונים, כדי שגם אנשים כמוני, שאוהבים צבעוניות, יוכלו למצוא את עצמם בין שלל האפשרויות.
משקפי 69 REPLAY  עשויים ברובם מאצטט בעל גוונים משולבים של גווני הפסטל, וגם צבעים זרחניים כמו טורקיז, בורדו בוהק ירוק ליים, ומתאימים לשכבות גילאים מגוונות.
צילום: יח"צ

בביקור בחנות "בליסימה", קיבלנו טיפים מעניינים לבחירת משקפי ראיה, מאת דוד לזר, הבעלים של רשת אופטיקה בליסימה:
כאשר נכנסים לבחור משקפי ראיה ניתן להתבלבל מהשפע וההיצע.
היות וכיום מסגרות משקפיים ניתן אביזר אופנה נחשק ולא משמש לתיקון הראייה בלבד, כדאי לבחור מסגרת התואמת את סגנון הלבוש ומבנה הגוף.
יש לבחור מסגרת המשלימה את מבנה הפנים ויש לוודא שהעיניים מצויות במרכז המסגרת.
משקפיים משנים לגמרי את צורת הפנים, לכן חשוב מאוד להשקיע תשומת לב רבה בעת הבחירה.
בעלי פנים עגולות טוב יעשו אם יימנעו ממשקפיים עגולים וממסגרות בעלות קימור, שכן הם מדגישים את המבנה המעוגל של הפנים. 
רצוי לבחור מסגרת בעלת מבנה גיאומטרי זוויתי נכון כמו מלבן או מרובע, דווקא פינות חדות ייצרו ניגוד הולם.
לבעלי פנים אובאליות יתאימו מסגרות משקפיים מרובעות או מעוגלות וכן משקפיים בעלי מסגרת גדולה.
כדאי לבעלי פנים אובאליות להימנע ממסגרות זוויתיות חדות.
בעלי פנים מרובעות צריכים לרכך את מבנה הפנים ולא להעמיס על הפנים נוכחות מכבידה ודומיננטית, וכדאי שיבחרו מסגרות משקפיים עגולות או מעוגלות, מסגרות בעלות קימור שאינן גדולות מידי.
לבעלי פנים מוארכות יתאימו מסגרות מלבניות או אובאליות שאינן רחבות מרוחב הפנים.
לבעלי פנים מלאות יש להתאים מסגרת "חתולית" – מסגרת בעלת זווית חדה בחלק העליון.
מסגרות אילו מרימות את הלחיים ומדגישות את עצמות הלחיים ובכך מטשטשות את המראה הרחב של הפנים.
לבעלי פנים דמוי יהלום- סנטר ומצח רחבים וקו לחיים רחב, יש להתאים מסגרת מרובעת או אליפטית, שלא תהיה רחבה מרוחב עצמות הלחיים.
לבעלי פני משולש- מצח צר וסנטר ולחיים רחבים, יתאימו מסגרות המכונות עיני חתול - מסגרת עליונה עבה ומודגשת ובעלת זרועות רחבות או אפילו "חצי מסגרת" שבה העדשה מוקפת מסגרת רק בחלקה העליון. 
כל אילו ירחיבו את החלק העליון של הפנים וייצרו סימטריה עם מבנה הלסת.


והטיפ הכי חשוב מבחינתי - לבעלי עיניים ירוקות מתאים מסגרת אדומה :)
אז בחרתי לי מסגרת אדומה, וחתולית, ויצאתי לדרכי עם משקפי קריאה חדשות ואדומות, שהוכנו לי על המקום. 
אז אם בא לכם משקפיי קריאה, משקפי ראייה, משקפי שמש, מולטיפוקל, או כל דבר אחר שקשור למשקפיים, בכל צבע שתבחרו, וגם בשחור לבן, שיהיה לכם בליסימה!





אופטיקה בליסימה - רשת חנויות משקפיים
belisima





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)