דלג לתוכן הראשי

בליסימה! איזה פנים יש לכם, ואיזה צורת משקפיים יתאימו להן?




כבר מזמן כולנו יודעים שמשקפיים הם לא עוד פריט "כי צריך לראות טוב יותר", אלא פריט עיצובי אופנתי, שמהוות חלק מהסטיילינג הכולל של כל אדם. 
אם פעם משקפיים היו משהו להתבייש בו, או לרצות שיעלמו מהפנים, היום הגישה שונה לחלוטין. משקפיים זו אופנה, זה סטיילינג, זה לוק כללי, וזה חשוב.
יש לא מעט שהחליטו לוותר על עדשות המגע, ולחזור למשקפיים, כי גם שם, עולם העיצוב הפך לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. 

מיטב מעצבי העל לא מוותרים על קולקציות משקפיים ומשקפי שמש, בעולם שבו הטרנדים מתחלפים במהירות שיא. 
belisima - רשת אופטיקה גדולה שלא מוותרת על תחושת המשפחתיות. 
נפגשנו בחנות הדגל של אופטיקה בליסימה, כדי לשמוע על הטרנדים החמים לחורף הקרוב, ולהבין איך משקפיים יכולות לשנות לנו את המראה ברגע. 
תראו כמה זה בולט, ואיך המשקפיים משנות את האדם:


 צבעונית וטרנדית
 מגניבה במיוחד
 אופנתית בטירוף
רצינית עם שיק
רוב משקפי הראיה היום עשויים מחומר שנקרא אצטט. האצטט הוא פולימר עמיד במיוחד ואנטי אלרגני. 
בשל תכונותיו אלו, ניתן לעצב שלל דגמים מתוחכמים של משקפיים תוך שילוב של אינספור גוונים.


לצד האצטט מתמקם הטיטניום – מתכת קלה וחזקה ממנה עשויים דגמים רבים של משקפי ראיה עדינים.

האפשרויות במסגרות רבות, וניתן לבחור בין מסגרת מלאה , חצי מסגרת, או ללא מסגרת – רימלס.
העיצובים ושילובי הצבעים מגוונים.
משקפי טייסים, גזרה חתולית, מלבנית, עגולה או מרובעת, כשמעל כל העיצובים מרחפות נגיעות הצבע המורכבות.
במסגרת הצבעים בקולקציות משקפי הראיה השונות בולטים הצבעים הזוהרים, גווני הפסטל המעודנים ובעיקר שילובים
קוטביים של צבעים.


מותג הבית של אופטיקה בליסימה הוא REPLAY 69, שבו מתבססים על אמירה של מעצב אופנה יצירתי שאינו מתקבע על סגנון אחד בלבד, אלא תמיד מחפש לו משקפיים מיוחדים ויוצאי דופן ומעדיף תמיד סדרות מוגבלות ולא מייצור המוני.
המותג מציג סדרות מוגבלות הכוללות משקפי ראיה בשילובי צבעים קונטרסטיים, המותאמים למצבי רוח וטיפוסים שונים, כדי שגם אנשים כמוני, שאוהבים צבעוניות, יוכלו למצוא את עצמם בין שלל האפשרויות.
משקפי 69 REPLAY  עשויים ברובם מאצטט בעל גוונים משולבים של גווני הפסטל, וגם צבעים זרחניים כמו טורקיז, בורדו בוהק ירוק ליים, ומתאימים לשכבות גילאים מגוונות.
צילום: יח"צ

בביקור בחנות "בליסימה", קיבלנו טיפים מעניינים לבחירת משקפי ראיה, מאת דוד לזר, הבעלים של רשת אופטיקה בליסימה:
כאשר נכנסים לבחור משקפי ראיה ניתן להתבלבל מהשפע וההיצע.
היות וכיום מסגרות משקפיים ניתן אביזר אופנה נחשק ולא משמש לתיקון הראייה בלבד, כדאי לבחור מסגרת התואמת את סגנון הלבוש ומבנה הגוף.
יש לבחור מסגרת המשלימה את מבנה הפנים ויש לוודא שהעיניים מצויות במרכז המסגרת.
משקפיים משנים לגמרי את צורת הפנים, לכן חשוב מאוד להשקיע תשומת לב רבה בעת הבחירה.
בעלי פנים עגולות טוב יעשו אם יימנעו ממשקפיים עגולים וממסגרות בעלות קימור, שכן הם מדגישים את המבנה המעוגל של הפנים. 
רצוי לבחור מסגרת בעלת מבנה גיאומטרי זוויתי נכון כמו מלבן או מרובע, דווקא פינות חדות ייצרו ניגוד הולם.
לבעלי פנים אובאליות יתאימו מסגרות משקפיים מרובעות או מעוגלות וכן משקפיים בעלי מסגרת גדולה.
כדאי לבעלי פנים אובאליות להימנע ממסגרות זוויתיות חדות.
בעלי פנים מרובעות צריכים לרכך את מבנה הפנים ולא להעמיס על הפנים נוכחות מכבידה ודומיננטית, וכדאי שיבחרו מסגרות משקפיים עגולות או מעוגלות, מסגרות בעלות קימור שאינן גדולות מידי.
לבעלי פנים מוארכות יתאימו מסגרות מלבניות או אובאליות שאינן רחבות מרוחב הפנים.
לבעלי פנים מלאות יש להתאים מסגרת "חתולית" – מסגרת בעלת זווית חדה בחלק העליון.
מסגרות אילו מרימות את הלחיים ומדגישות את עצמות הלחיים ובכך מטשטשות את המראה הרחב של הפנים.
לבעלי פנים דמוי יהלום- סנטר ומצח רחבים וקו לחיים רחב, יש להתאים מסגרת מרובעת או אליפטית, שלא תהיה רחבה מרוחב עצמות הלחיים.
לבעלי פני משולש- מצח צר וסנטר ולחיים רחבים, יתאימו מסגרות המכונות עיני חתול - מסגרת עליונה עבה ומודגשת ובעלת זרועות רחבות או אפילו "חצי מסגרת" שבה העדשה מוקפת מסגרת רק בחלקה העליון. 
כל אילו ירחיבו את החלק העליון של הפנים וייצרו סימטריה עם מבנה הלסת.


והטיפ הכי חשוב מבחינתי - לבעלי עיניים ירוקות מתאים מסגרת אדומה :)
אז בחרתי לי מסגרת אדומה, וחתולית, ויצאתי לדרכי עם משקפי קריאה חדשות ואדומות, שהוכנו לי על המקום. 
אז אם בא לכם משקפיי קריאה, משקפי ראייה, משקפי שמש, מולטיפוקל, או כל דבר אחר שקשור למשקפיים, בכל צבע שתבחרו, וגם בשחור לבן, שיהיה לכם בליסימה!





אופטיקה בליסימה - רשת חנויות משקפיים
belisima





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?