דילוג לתוכן הראשי

וילה בראון. מלון בוטיק ירושלמי, עם קסם בכל פינה.




יש בתי מלון, שברגע שאני נכנסת אליהם, אני גם לא רוצה לעזוב. בתי מלון כאלו, שהקסם שורה בהם.

וילה בראון, מלון בוטיק חדש בירושלים, הוא מקום שכזה. קסם בכל פינה.
הגעתי לירושלים בבוקר נעים. המלון ממוקם ברחוב הנביאים 54, בשכונה ציורית ואותנטית השוכנת בלב הקוסמופוליטי של ירושלים, בין בתי הקפה, המוזיאונים והמסעדות של מרכז העיר ובמרחק 5 דקות הליכה מהעיר העתיקה.
לרגע חששתי מהסביבה ההומה של רחוב עמוס בכלי רכב ותנועה, ובצעדים מהוססים נכנסתי בשערי המלון.
ברשותכם, אקרא לו "הווילה", שהרי הוא שוכן בווילה פרטית שנבנתה בסוף המאה ה- 19, בתקופה העות'ומנית, עבור משפחתו של רופא יהודי עשיר, ושימשה בשעתה כמקום מפגש של האליטה החברתית הירושלמית.

הווילה עברה מאז שינויים תוך הקפדה על מלאכת שימור מקצועית ומדויקת.
בעיניי, שימור המבנים היפייפיים מהתקופה ההיא, שבה הבנייה הייתה ייחודית, עמוסה בקשתות ומחופה באבנים ירושלמיות מיוחדות, היא הכרחית.


שימור המבנה היה חלק משיפוץ כללי, שבו הורחבה הווילה ונוספו לה שתי קומות נוספות, והיא הותאמה לשמש כמלון בוטיק מעוצב ואופנתי.

על מלאכת השימור פיקחו אדריכל נחום מלצר ואדריכלית גלית שיפמן בר נתן. אדריכלית הפרויקט היא מיקי כהן מגן. 
תכנון הפנים נזקף לזכותו של מוריס אלגזי ועל עיצוב הפנים אחראים אריאלה גלוק וליאון אביגד.
24 חדרים מעוצבים יש בווילה.
מיקומו המעולה, בשכנות למגרש הרוסים ולאקדמיה לעיצוב ולאומנויות הנבנית 'בצלאל', מציב אותו כנקודת מוצא נהדרת לטיולים ברחבי ירושלים, העיר הכל כך מיוחדת ומעניינת, שאין שנייה לה בישראל או בעולם כולו.
מבחינתי, כל הזדמנות להגיע לירושלים חייבת להיות מנוצלת, ולא תשמעו אותי אומרת "לא" לירושלים.
תנסו אותי. תגידו לי "בואי נעלה לירושלים", ואני שם.
בירושלים יש הכל. שוק מחנה יהודה, שהוא אחד השווקים האהובים עלי, עם הקובה של עזורה או מורדוך, מסעדת מחניודה הנהדרת, דוכני הירקות המדהימים, התבלינים, הדגים, המאפים, הגבינות, ועוד ועוד.
ואחרי שאני אוכלת את מרק הקובה שלי, אני קופצת לקפה וקינוח "פריז סטייל" ב"קפה קדוש", עוד מוסד ירושלמי שאין לוותר עליו.
בירושלים, חוץ מהרבה אוכל טוב, יש הרבה היטוריה, הרבה יופי, והרבה אור.
פעם הייתי בוחרת לבלות באילת. היום, תנו לי חופשה בירושלים, ואין מאושרת ממני.
כמו תמיד, כשאני כותבת על ירושלים, אני נוטה להיסחף לזכרונות של ריחות, של טעמים, ושל מראות.
גם העיצוב המיוחד והוינטג'י של וילה בראון נכנס לפינה נוספת של "זכרונות ירושלמיים".
ריהוט וינטג' וגוונים עזים של סגול ואדום משמרים את הסגנון הירושלמי האותנטי, ומשתלבים נפלא עם העיצוב המודרני.


צילום: אסף פינצ'וק

צילום: אסף פינצ'וק

לאחר שסיימתי להתפעל מהקסם, התיישבתי לאכול ארוחת בוקר במלון.
שולחן ארוחת הבוקר שלי מוקם ממש בסמוך לספרייה, וזה המן לציין שרשת מלונות בראון מעצבת את בתי המלון הבוטיקיים שלה עם מוטיבים דומים, שהספריה היא אחד מהם.
מלונות הרשת מגיעים אפילו לקרואטיה, שם יש מלון שממש ממש בא לי לבקר בו. 
מצד שני, גם ירושלים היא עיר בניחוח חו"ל, ובהחלט כיף להיות תייר ישראלי בירושלים, עיר הקודש והחטאים הקולינריים. 
מלון וילה בראון ירושלים, מלון פוליהאוס תל אביב, מלון בראון תל אביב, מלון בראון ביץ האוס תל אביב, מלון בראון ביץ האוס קרואטיה, מלון דייב תל אביב, מלון וילה במושבה ירושלים - והיד של ליאון אביגד עוד נטויה, אין לי ספק שהחלומות שלו רק בתחילת דרכם, למרות שההספק לגמרי מכובד.
כשליאון אביגד מדבר, רואים את התשוקה בכל תנועה בפנים, בעיניים, ובשפת הגוף. 
התשוקה הזו מתבטאת במלונות עם הרבה מגע אנושי, דאגה לסביבת האורח, ולנגיעה בפרטים הקטנים.
לי, האכפתיות הזו, עושה חשק. 
נו, גם אני אדם של "הפרטים הקטנים", והפרפקציוניזם החולני שלי לא יכול להכיל דברים שאינם מושלמים, ופה, במלון וילה בראון ירושלים, היה לי קרוב למושלם.


לשולחן הוגשו מטעמים שלא הזכירו ארוחת בוקר, אלא היו הומאז' לארוחת בראנץ' מקסימה וטעימה להפליא.

שף המלון עושה עבודה מעולה, תוך שימוש בחומרי גלם מאד מאד ישראלים-ים תיכוניים-ערבים, כמו בורקס מופלא, קישוא על לבנה, חומוס כיפי, וקפה מושלם. אהה, ועוד לא דיברתי על סלסלת הלחמים המשגעת, ועל הזיתים תוצרת בית. או בעצם, תוצרת וילה.
הכל מעודן, מתובל היטב, וטעים מאד.







ארוחת הבוקר מוגשת במרפסת יפיפייה, בבית הקפה של הוילה, שהמגיש מדי יום תפריט עשיר של ארוחות בוקר ובראנצ'ים באווירה בינלאומית.
שף המלון הוא ישי שופן כאשר על הייעוץ הקולינארי אמון שף מאיר אדוני, ועם צוות מנצח כזה, אין פלא שהכל היה כל כך מדויק.
אחרי ארוחת הבוקר עלינו לגג המפנק, שבו ממוקם ספא המלון.
חדרי הטיפולים נעימים, והנה, הצלחתי למצוא נקודה שזקוקה לשיפור בוילה - האקוסטיקה בחדרי הטיפול.
תוך כדי העיסוי המפנק, יכולתי לשמוע את כל הדיבורים מחוץ לחדר, בדיוק ברגע שבו צריכים הכי הרבה שקט.
מצד שני, בחוץ הייתה חבורה רעשנית במיוחד, כך שלא יכולתי לשאול את עצמי מה קורה ביום "רגיל".
יצאתי למרפסת הקומה העליונה לאחר הטיפול, כדי להירגע בג'קוזי המקסים, שטובל בפינת גג עמוס בירוק וצבעי פריחה, שמיטות שיזוף מחכות לאלו שרוצים לנוח או להשתזף לאורה של השמש הירושלמית הנעימה. 
את הקוקטייל המעולה שהוכן לנו שתינו בג'קוזי, אלו היו רגעים שבהם מרגישים את המילה "בוטיק", ומבינים למה הוילה היא בוטיקית שכזו.
ואני? משוגעת על מלונות בוטיק.



נכנסנו לחדר. כל חדר מעוצב אחרת.
24 חדרים מפנקים ומאובזרים, כוללים מיטה גדולה ונוחה ומבחר כריות וסדינים עשויים משי מצרי איכותי.
מסך טלוויזיה גדול עם מבחר ערוצים, מערכת סאונד משובחת, מיני-בר מצויד, מייבש שיער, זוג נעלי בית מעוצבים וחלוק רחצה מחכים לאורחי הוילה.

שעת תה אנגלית מסורתית בגינה הירוקה של המלון, שמתקיימת מידי יום בשעה 17:00.
קצת נעצבתי שלא הייתה לי הזדמנות לחוות את שעת התה, שהרי שעת התה בביקוריי בלונדון אהובה עלי במיוחד.
שלא יהיה לכם ספק, אין לי שום כוונה לוותר על זה, ואגיע שוב כדי להנות מהחוויה.
בוילה יש באר מים עתיקה, שהוסבה לבר לילה מטריף, בעיצוב מערה ובתחושת בילוי במערה, מה ששוב מחזיר אותי למילה "קסם". "Cave Bar", שמו של הבר, שמשקף בדיוק את הקונספט: בר במערה.
בר המערה של המלון מצטיין בתחושת "חזרה בזמן", תחושת אופוריה עוד לפני לגימת האלכוהול הראשונה, ומכיוון שלא יצא לי להנות משעות הפעילות שלו, גם אותו אדגום שוב, רק כדי לראות איך קסם המערה הופך לבית מרזח עתיק עם נגיעות קוקטיילים מודרניים. 


יש בוילה חדר הקרנה פרטי ומפואר המאפשר צפיה פרטית עם כוס יין ותקרובת נחמדה.
החלל משמש גם כחדר ישיבות מעוצב ומצויד היטב.
ואם אתם לא מגיעים ללילה, לא נורא!
ארוחת הבוקר, שעת התה, הבר והספא פתוחים גם לאורחים מן החוץ, וניתן להזמין חבילות בילוי יומי במלון, ללא לינה.
בנוסף, מתקיימים בוילה אירועים פרטיים אקסקלוסיביים המשיבים אותה לימי זוהרה בסוף המאה ה-19, עת שמשה כמעוז החברה הגבוהה של ירושלים ואירחה מסיבות, נשפים ואירועי חברה.
החצר בלילה הייתה מדהימה, ואם הייתי בוחרת להתחתן שוב, ככה הייתי רוצה את החתונה שלי. בדיוק כמו שהייתה המסיבה בערב, רגע לפני שיצאתי חזרה למרכז ה-100% מודרני.
וילה בראון בירושלים הוא המלון החמישי של קולקציית מלונות בראון, מותג בינלאומי שנוסד בשנת 2003 בתל אביב על-ידי המלונאי ליאון אביגד, מתוך רצון להציג מלונות בוטיק אמיתיים בישראל.
לרשת, שבעליה הם ליאון אביגד, ניצן פרי וניר ויצמן שלושה מלונות הממוקמים בתל-אביב (Brown TLV, Brown Beach House, Poli House) ובקרואטיה (Brown Beach House Croatia). 
עלויות:
*עלות לילה לחדר זוגי כולל ארוחת בוקר- החל מ1150 ₪.
*עלות חבילה זוגית לבילוי בספא הכוללת טיפול זוגי של 50 דקות, ג'קוזי, 2 כוסות קאווה וארוחה זוגית לבחירה- ארוחת *בוקר/בראנץ'/HIGH TEA - באמצע שבוע 690 ₪ בסופ"ש - 790 ₪.
*ארוחת הבוקר, שכבר הפכה שם דבר, כוללת סלסלת לחמים ומאפים | מזטים  למרכז שולחן | שמן זית ודואה – תערובת תבלינים מצריים | ריבת פירות ביתית | תערובת זיתים | סלט שוק | סלט קרוטונים | פילה הרינג מוגש עם בצל כבוש, חזרת וקרם פרש | סלט קישואים | סלט חיטה. בין העיקריות לבחירה: שקשוקה ירושלמית חריפה | אומלט עשבי תיבול, כרישה ומוצרלה | בורקס טורקי מאפה יד- מוגש עם ביצה קשה, זיתים, תפו"א, פאקוס עם קערית של קרם פרש, סחוג וגרידת עגבניות | מוזלי | סלט ניסואז עשיר. ארוחת הבוקר כוללת מיץ סחוט ושתייה חמה. 120 ₪ לסועד.
*עלות אירוח שעת התה- 120 ₪ לסועד או 180 ₪ לזוג.


וילה בראון
רחוב הנביאים 54 
  ירושלים
טלפון: 02-5011555


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)