דילוג לתוכן הראשי

וילה כרמל. מלון בוטיק חיפאי בסגנון אירופאי.






אני אוהבת מלונות בוטיק. 
ביקור במלון הבוטיק וילה כרמל בחיפה, הזכיר לי עד כמה. 
זה הוידוי שלי להיום:  אני מעדיפה את בתי המלון שלי קטנים, אינטימיים, מיוחדים ונעימים.
גם בחו"ל, אני תמיד מעדיפה כאלו, אלא אם אני יוצאת לחופשת בטן-גב, ואז אני רוצה את הכי מפנק שביכולתי לרכוש, עם בריכות, וג'קוזי, וחדר כושר (שבסוף אני אף פעם לא נכנסת אליו), ופינוקים שמלון קטן לא תמיד מסוגל להכיל בתוכו. 
אבל בקז'ואל, אני ממש אוהבת מלונות בוטיק עם סטייל ומורשת.



יצא לי לבקר בלא מעט מלונות בוטיק לאחרונה. כל אחד והקסם שלו, כל אחד והמיקום הגיאוגרפי שלו, שהופך אותו למה שהוא - מיוחד שכזה. 
למלון וילה כרמל הגעתי בשעות הצהריים, אחרי ארוחה טובה בקיסריה. 
אין ספק, הנסיעה מראש העין לחיפה היא קצרה ונוחה, בעיקר ישר, ישר, ועוד קצת ישר.
 כ-80 ק"מ של נסיעה רגועה ועוד עליה קטנה לכרמל היפיפה הציבו אותי אל מול מלון בוטיק בעל שלוש קומות, מרפסות גדולות, וגג, שבהמשך אגיע גם אליו. 

צילום: יח"צ


















המבנה מעניין, וכבר בלובי מתקיימת אווירת ה"איזה כיף, הגעתי למקום נעים".
בעוד אני מעלעלת בספרים, כדי לבדוק מה אני לוקחת איתי לקריאה בלילה, חברתי עשתה צ'ק אין.
התהליך היה מהיר, ומצאנו את עצמנו עולות לקומה השנייה של המלון. 

צילום: יח"צ


















העליה לחדר חשפה סגנון אירופאי נעים, עם ריהוט בסטייל עתיק. 

כבר כשפתחנו את דלת החדר, התענגתי על הדברים הקטנים. 
השוקולד והיין על המיטה, הפריטים הוינטאג'ים שבחדר, והברכה המלבבת.
וכמובן, מכונת קפה, שבעיניי היא אחת מהדברים שמשדרגים את החדר, וגורמים לו לספק את צרכיי המינימליים.
וכן, קפה על הבוקר זה צורך מינמלי וקיומי עבורי .
הכוסות יפיפיות. לרגע הרגשתי בלונדון, בשעת התה. 
ניכרת השקעה בדברים "שמעבר", וזו נקודה לזכותה של וילה כרמל.

  



המלון טומן בחובו היסטוריה מרתקת המתחילה עוד מימי הטמפלרים. המבנה שהוקם בשנות ה- 40 ונחשב לבית ההארחה הרשמי של האריסטוקרטיה הארץ ישראלית.
בין כותליה של "וילה כרמל" התארחו גדולי הישוב וביניהם דוד ופולה בן גוריון.
כ- 70 שנים לאחר מכן שוחזר המלון ושופץ מן היסוד ע"י משפחת שטרית, אשר מעצביה התאימו לו את מיטב הטרנדים בעולם העיצוב והלייף-סטייל. 
במלון 15 חדרים מפוארים המעוצבים בסגנון אלגנטי הכוללים חדרי רויאל מרווחים. 
ישנם מספר סוגי חדרים, שונים אחד מהשני. 
את המקלחת בחדרנו קצת פחות אהבתי, היא בהחלט יכולה לעבור ליטוש ומעט השקעה, כדי להתאים לשאר הסטנדרט הנעים במלון. 
המרפסת, לעומת זאת, משגעת. 
צפינו על הירוק של הכרמל, ואני, לקחתי את הספר, את כוס התה שהכנתי לעצמי, וישבתי בכיסא הנדנדה, לאחר צהריים רגוע במיוחד. 


לאחר מנוחה קלה במרפסת, עטינו עלינו את בגדי הים, ועלינו חצי קומה, לגג, שבו ממוקם הג'קוזי, וכן סאונה נהדרת, ופינת רגיעה כיפית. 




פתאום, הטלפון שלי צלצל. תזכורת לטיפול שקבעתי לעצמי, מסאז' מפנק בשילוב אבנים חמות. 
זו אמנם לא אני, אבל נו, אתם מבינים את החוויה. תענוג. 
בכלל, מי שעדיין לא ניסה טיפול עם אבנים חמות, מומלץ. 
החדר היה נעים, נקי, ועם מוזיקה מרגיעה. 
המטפלת הייתה נהדרת, ולשמחתי, גם קשובה לרצונותיי. 
צילום: יח"צ



















כשחזרתי מהטיפול, נכנסתי להתקלח. 
משם, נחתתי על המיטה, ונרדמתי תוך דקות, מה שאומר שגם הייתי עייפה ונינוחה מהעיסוי, וגם המזרון היה נוח במיוחד :)
וכן, גם בלילה, אחרי שחזרתי ממסעדה יפנית נהדרת שעליה אכתוב בנפרד, ישנתי נהדר. 
מסקנה: מיטות נוחות. זה חלק מאד חשוב, זכור לי מלון באיטליה, שהמיטה בו הייתה נוראית, לא הצלחתי לישון דקה. 
ואז הגיע הבוקר. 
ואני, בבקרים, רעבה. מאד רעבה. 
שתיתי אספרסו בחדר, וירדתי לחדר האוכל שבקומת הקרקע. 
ישבתי בגינה החיצונית המרווחת. 
ארוחת הבוקר הייתה טרייה מאד, וטעימה. 
היה בה כל מה שצריך לארוחת בוקר טובה.
סלטים רעננים וטובים, גבינות, לחמים, יוגורט, פירות יבשים וגרנולה, ביצים לבחירה, אנטיפסטי, דגים, ריבות ביתיות ועוד. 









   


המלון מתאים לזוגות ולאנשי עסקים, וממוקם בסמטה שיוצאת לרחוב הראשי של הכרמל, שד' מוריה, מה שהופך אותו ליעד מאד נוח גם למי שאינו מגיע עם רכב, ורוצה להתנייד בקלות באזור חיפה, ועדיין להנות משקט וממלון מפנק. 


מלון וילה כרמל
היינריך היינה 1, חיפה (פינת שדרות מוריה 30)
להזמנות ופרטים נוספים:  04-8375777/8

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.