דלג לתוכן הראשי

וילה כרמל. מלון בוטיק חיפאי בסגנון אירופאי.






אני אוהבת מלונות בוטיק. 
ביקור במלון הבוטיק וילה כרמל בחיפה, הזכיר לי עד כמה. 
זה הוידוי שלי להיום:  אני מעדיפה את בתי המלון שלי קטנים, אינטימיים, מיוחדים ונעימים.
גם בחו"ל, אני תמיד מעדיפה כאלו, אלא אם אני יוצאת לחופשת בטן-גב, ואז אני רוצה את הכי מפנק שביכולתי לרכוש, עם בריכות, וג'קוזי, וחדר כושר (שבסוף אני אף פעם לא נכנסת אליו), ופינוקים שמלון קטן לא תמיד מסוגל להכיל בתוכו. 
אבל בקז'ואל, אני ממש אוהבת מלונות בוטיק עם סטייל ומורשת.



יצא לי לבקר בלא מעט מלונות בוטיק לאחרונה. כל אחד והקסם שלו, כל אחד והמיקום הגיאוגרפי שלו, שהופך אותו למה שהוא - מיוחד שכזה. 
למלון וילה כרמל הגעתי בשעות הצהריים, אחרי ארוחה טובה בקיסריה. 
אין ספק, הנסיעה מראש העין לחיפה היא קצרה ונוחה, בעיקר ישר, ישר, ועוד קצת ישר.
 כ-80 ק"מ של נסיעה רגועה ועוד עליה קטנה לכרמל היפיפה הציבו אותי אל מול מלון בוטיק בעל שלוש קומות, מרפסות גדולות, וגג, שבהמשך אגיע גם אליו. 

צילום: יח"צ


















המבנה מעניין, וכבר בלובי מתקיימת אווירת ה"איזה כיף, הגעתי למקום נעים".
בעוד אני מעלעלת בספרים, כדי לבדוק מה אני לוקחת איתי לקריאה בלילה, חברתי עשתה צ'ק אין.
התהליך היה מהיר, ומצאנו את עצמנו עולות לקומה השנייה של המלון. 

צילום: יח"צ


















העליה לחדר חשפה סגנון אירופאי נעים, עם ריהוט בסטייל עתיק. 

כבר כשפתחנו את דלת החדר, התענגתי על הדברים הקטנים. 
השוקולד והיין על המיטה, הפריטים הוינטאג'ים שבחדר, והברכה המלבבת.
וכמובן, מכונת קפה, שבעיניי היא אחת מהדברים שמשדרגים את החדר, וגורמים לו לספק את צרכיי המינימליים.
וכן, קפה על הבוקר זה צורך מינמלי וקיומי עבורי .
הכוסות יפיפיות. לרגע הרגשתי בלונדון, בשעת התה. 
ניכרת השקעה בדברים "שמעבר", וזו נקודה לזכותה של וילה כרמל.

  



המלון טומן בחובו היסטוריה מרתקת המתחילה עוד מימי הטמפלרים. המבנה שהוקם בשנות ה- 40 ונחשב לבית ההארחה הרשמי של האריסטוקרטיה הארץ ישראלית.
בין כותליה של "וילה כרמל" התארחו גדולי הישוב וביניהם דוד ופולה בן גוריון.
כ- 70 שנים לאחר מכן שוחזר המלון ושופץ מן היסוד ע"י משפחת שטרית, אשר מעצביה התאימו לו את מיטב הטרנדים בעולם העיצוב והלייף-סטייל. 
במלון 15 חדרים מפוארים המעוצבים בסגנון אלגנטי הכוללים חדרי רויאל מרווחים. 
ישנם מספר סוגי חדרים, שונים אחד מהשני. 
את המקלחת בחדרנו קצת פחות אהבתי, היא בהחלט יכולה לעבור ליטוש ומעט השקעה, כדי להתאים לשאר הסטנדרט הנעים במלון. 
המרפסת, לעומת זאת, משגעת. 
צפינו על הירוק של הכרמל, ואני, לקחתי את הספר, את כוס התה שהכנתי לעצמי, וישבתי בכיסא הנדנדה, לאחר צהריים רגוע במיוחד. 


לאחר מנוחה קלה במרפסת, עטינו עלינו את בגדי הים, ועלינו חצי קומה, לגג, שבו ממוקם הג'קוזי, וכן סאונה נהדרת, ופינת רגיעה כיפית. 




פתאום, הטלפון שלי צלצל. תזכורת לטיפול שקבעתי לעצמי, מסאז' מפנק בשילוב אבנים חמות. 
זו אמנם לא אני, אבל נו, אתם מבינים את החוויה. תענוג. 
בכלל, מי שעדיין לא ניסה טיפול עם אבנים חמות, מומלץ. 
החדר היה נעים, נקי, ועם מוזיקה מרגיעה. 
המטפלת הייתה נהדרת, ולשמחתי, גם קשובה לרצונותיי. 
צילום: יח"צ



















כשחזרתי מהטיפול, נכנסתי להתקלח. 
משם, נחתתי על המיטה, ונרדמתי תוך דקות, מה שאומר שגם הייתי עייפה ונינוחה מהעיסוי, וגם המזרון היה נוח במיוחד :)
וכן, גם בלילה, אחרי שחזרתי ממסעדה יפנית נהדרת שעליה אכתוב בנפרד, ישנתי נהדר. 
מסקנה: מיטות נוחות. זה חלק מאד חשוב, זכור לי מלון באיטליה, שהמיטה בו הייתה נוראית, לא הצלחתי לישון דקה. 
ואז הגיע הבוקר. 
ואני, בבקרים, רעבה. מאד רעבה. 
שתיתי אספרסו בחדר, וירדתי לחדר האוכל שבקומת הקרקע. 
ישבתי בגינה החיצונית המרווחת. 
ארוחת הבוקר הייתה טרייה מאד, וטעימה. 
היה בה כל מה שצריך לארוחת בוקר טובה.
סלטים רעננים וטובים, גבינות, לחמים, יוגורט, פירות יבשים וגרנולה, ביצים לבחירה, אנטיפסטי, דגים, ריבות ביתיות ועוד. 









   


המלון מתאים לזוגות ולאנשי עסקים, וממוקם בסמטה שיוצאת לרחוב הראשי של הכרמל, שד' מוריה, מה שהופך אותו ליעד מאד נוח גם למי שאינו מגיע עם רכב, ורוצה להתנייד בקלות באזור חיפה, ועדיין להנות משקט וממלון מפנק. 


מלון וילה כרמל
היינריך היינה 1, חיפה (פינת שדרות מוריה 30)
להזמנות ופרטים נוספים:  04-8375777/8

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?