דילוג לתוכן הראשי

אוהבים בשרים מעושנים? תשמחו להכיר את המקם של הארווי. Harvey’s Smokehouse



הביקור האחרון בירושלים הפתיע אותי.
בחשיבה שלי, עישון בשרים זה טרנד מאד "תל אביבי" שכזה, מאד יאפי, ששייך לז'אנר מסויים.
כששמעתי על מסעדת בשרים מעושנים במרכז ירושלים, קצת הופתעתי.
"את חייבת ללכת לטעום", אמרו לי. "זו מסעדת בשרים חדשה, עם מעשנת העץ הראשונה בירושלים".

בשרים מעושנים, אחד הדברים החביבים עלי, ואני לא אלך לבדוק?
הלכתי, והופתעתי אפילו יותר.
כששומעים את השם  HARVEY'S לא באמת יודעים למה לצפות. אמריקאי? אולי.
כשהגעתי, פגשתי את הארווי. לא ממש אמריקאי, אבל גם לא רחוק מזה.
שף חיים (הארווי) סנדלר נולד בקנדה, ועלה לארץ בשנת 2010 מוונקובר. סנדלר סיים את לימודיו כשף בשנת 2002 וקיבל את העיטור הקנדי RED SEAL. לאורך כל תקופת הכשרתו הרווי רצה להגשים את החלום הציוני ולעשות עלייה לישראל.
הארווי פתח מסעדות וחברת קייטרינג ועם השנים הפך להיות המוביל בקייטרינג הכשר בוונקובר לאירועים של עד 650 איש. הוא עלה לישראל והמשיך לעסוק בתחום הקולינריה. תוך כדי תנועה הוא פגש בשותפו העסקי, אשר יחד רכשו את מסעדת גבריאל הירושלמית, מסעדת שף שהשתמשה בחומרי גלם מעולים.
לאחר 12 שנה סגר הרווי את מסעדת גבריאל ופתח את HARVEY'S  וכך הגשים חלום.
כשהארווי מדבר על בשרים מעושנים, אפשר לחוש את האהבה שלו לבשרים דרך המילים, דרך המבט, דרך החיוך.


סנדלר סיפר שהאהבה האמיתית שלו הייתה מאז ומתמיד לבשרים, ובמיוחד לכאלו שאפשר ליישן ולעשן אותם.
במשך 6 השנים שבהן הוא היה השף והבעלים של מסעדת גבריאל, תמיד היה לו רצון ליצור מנות שיחזירו אותו לבסיס שאותו הוא אוהב יותר מכל: להכין בשרים משובחים. "היום אני מגשים חלום", אומר הרווי, "החלום ליצור את הברביקיו האמריקאי הראשון בירושלים ולהעביר את חווית הבשרים המעושנים על שלל גווניהם לקהל הירושלמי".

HARVEY'S היא מעשנת העץ הראשונה באזור ירושלים ובין הבודדות בארץ, המגישה מגוון עשיר של בשרים מעושנים בעץ בעישון איטי, בסגנון ברביקיו אמריקאי.
התפריט החדש מציע מגוון מנות בשר ועוף ראשונות, מנות עיקריות ישר מגריל הבשרים, סנדוויצ'ים של בשר מעושן, ופלטות בשרים שמעושנים בין 12 ל-18 שעות בהרכבה אישית.


את הארוחה פתחתי עם קוקטייל נהדר. כן, זה הפתיע, לא ציפיתי שבמסעדת בשרים מעושנים יהיה קוקטייל כך כך מוצלח.
נכון, שכחתי שהבסיס של הרווי הוא מסעדת שף, ובקלות אפשר לראות את זה בפרטים הקטנים.
בקוקטייל, בצילחות, בהקפדה.


כשהמליצו לי על Harvey’s Smokehouse, אמרו לי "אל תוותרי על הקצוות השרופים".
לא ממש הבנתי מה זה "קצוות שרופים", ובכל זאת, הזמנתי "קצוות שרופים".
מה הגיע לשולחן?
קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, עם צ'יפס בטטה (53 ₪ )
באמת מנה נפלאה, נימוחה, טעימה בטירוף ומעוררת תיאבון.


טאקוס צלעות - טאקו במילוי צלעות מפורקות מעושנות, מיונז צ'יפוטלה, סלסת פלפלים חריפה, כוסברה וגוואקמולי (46)
שלישיית טאקוס שכל כך כיף לקפל אותם ולזלול.
הבשר פשוט טעים, וכמו שאמרתי קודם, מרגישים שהרווי עושה אותו באהבה גדולה.


סלט מעושן של הארווי - עוף מעושן בעץ מסקיט, בייקון כבש, עלי חסה, עגבניות, צנונית, בצל קריספי, אבוקדו, ורוטב ראנץ' (52 ₪)
סלט טעים, מתובל טוב, במיוחד לאור זה שרוטב ראנץ' הוא רוטב שאני מאד אוהבת, למרות שהוא ממש לא דיאטטי :)
בסום הכתבה אצרף מתכון לרוטב הראנץ' שלי, ממליצה לנסות אותו בבית.


 בואו נודה:
עם כל הכבוד לסלט, באתי בשביל הבשר :)


התפריט של המעושנים של הרוויס כולל את הסוגים הבאים:
בריסקט 14 שע' בעישון עץ אלון והיקורי ( 28 ₪ ל100 ג' ), אסאדו 12 שע' בעישון עץ דובדבן –( 64 ₪ ל200 ג') , בשר צלעות מפורק 18 שעות בעישון היקורי (28 ₪ ל100 ג'), חצי עוף 4 שעות בעץ מייפל ומסקיט (65₪ ליחידה), צ'וריסוס כשעה בעץ מייפל ומסקיט (28 ₪ ליחידה 170 ג')
לפלטת הבשרים הזוגית שלנו בחרנו אסאדו מעושן, עוף מעושן, ונקניקיה.

לצד הבשרים, התוספות שניתן לבחור:
תפו"א האסלבק – (12 ₪), צ'יפס ביתי (14/24 ₪), לחם תירס ( 10 ₪), בטטות בצי'לי מתוק (32/18 ₪), טבעות בצל ג'מבו ביתי ( 18 ₪), תבשיל שעועית ובשר מעושן ( 18 ₪), סלט קולסלואו – (8 ₪)
הלכנו על טבעות בצל הפעם, שהיו ענקיות וטעימות, כמו שטבעות בצל צריכות להיות.


אסאדו סוף, שלא רציתי שיהיה לו סוף


 עוף עם צבע הורס, וטעם עוד יותר הורס





ואחרי כל הבשר, והאושר, אפשר להגיע לקינוח.
המסעדה כשרה, ולכן הקינוח פרווה.
פאי פקאן נחמד, עם גלידה לצידו, אבל בואו נודה שוב:
כשבאים למסעדה שנקראת Harvey’s Smokehouse, לא באים בשביל פאי פקאן.
וכרגיל במסעדות כשרות, אין קפה הפוך, אבל אחרי כל כך הרבה בשר, גם לא באמת צריך.
תה עם נענע מתבקש.


להרוויס סמוקהאוס ויש גם סנדוויצ'ים, שלתוכם נכנסים בשרים מעושנים מפורקים, או נקניקיות טעימות.



הסנדוויצים של הארווי מוגשים בלחם פרנה 170\270 גרם
*הארוויס טקסס בריסקט - בריסקט מעושן, בצל מקורמל, עגבניה, מיונז חרדל שום, ציר בריסקט לטבילה (62\82 ₪),
*טוטו, אנחנו בקנזס - בשר צלעות בעישון 18 שעות, חלפיניו כבוש, קולסלואו, מיונז, רוטב ברביקיו בסגנון קנזס (62\82 ₪)
*הסמוקי - צ'וריסוס בעישון מייפל ומסקיט, פלפלים ובצל קלויים, עגבניה, מיונז ורוטב ברביקיו קרוליינה (48 ₪)
*טקס מקס צ'יקן קלאב - עוף ברביקיו מפורק, בייקון כבש, מיונז צ'יפוטלה, ואבוקדו**,חסה ועגבניה (58\74 ₪)
*ספייסי קריספי צ'יקן- עוף קריספי ,מיונז צ'יפוטלה, חלפיניו כבוש, חסה, עגבנייה, רוטב פרנקס ברביקיו חריף (56 ₪)
*ההמבורגר של Jo Jo- המבורגר 300 ג' בקר מנתחים מובחרים, מיונז שום וחרדל, חסה, עגבניה, בצל מקורמל ורוטב ברביקיו (58 ₪)

לחובבי הגריל, ימצאו גם מנות גריל מעולות:
300 גרם סטייק אנטריקוט –(148 ₪) 240 גרם מדליוני פילה בקר (154  ₪), 
חצי קילו שאטובריאן – 295 ₪), סלמון קאייג'ון –(95 ₪)


Harvey’s Smokehouse

בן שטח 7, ירושלים 
02-6246444 
 שעות פתיחה: יום א'-ה' 12:00-23:00 
יום שבת: מצאת השבת-23:00



ואם נחזור למה שהבטחתי, רוטב ראנץ' אמריקאי, הנה המתכון שאני כך כך אוהבת לשים על סלט חסה טוב.





רוטב ראנץ' 
(מתכון: שונית וייס)

מצרכים:
1 כוס מיונז איכותי
½ כוס שמנת חמוצה
½ כוס ריוויון ( אפשר יותר אם רוצים מרקם דליל יותר)
1 כפית חומץ בן יין לבן
2 שיני שום, קצוצות דק או כתושות (אפשר גם אבקת שום - אני פחות אוהבת)
2 כפות עירית טרייה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפות עירית טרייה קצוצה
1 כף שמיר טרי קצוץ (יש כאלו שלא אוהבים שמיר, הוא נותן המון טעם, אבל מי שממש לא סובל - יסתדר גם בלעדיו).
¼ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:
מערבבים הכל ביחד בקערה.
כשהכל מתאחד והופך למעט אוורירי, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה לפחות.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.