דילוג לתוכן הראשי

מאפים טובים, יינות משובחים, ויש גם תירוש מופחת קלוריות. החידושים של פסח 2018




אין שולחן חג בלי יינות טובים + תירוש לילדים + קינוח כשר לפסח, שתמיד אתם רוצים שיפתיע, ושירגיש "רגיל".
הפעם, יש לי כמה המלצות שהן יותר מנהדרות, ורק של דברים איכותיים, כי אתם הרי יודעים, אני אוהבת איכות :)
אני אלך הפוך, ואתחיל דווקא עם הקינוחים, לפני היין.


זה בטוח קינוח כשר לפסח? 

נכון, עוגיות היין, הקוקוס, והבוטנים עדיין נמצאות על שולחן הפסח בלא מעט בתים, אך הקינוחים הכשרים לפסח הפכו להיות הרבה יותר מעניינים ויציריתיים, בזכות פיתוחי קמחים כשרים לפסח שמאפשרים לגוון, ואפילו לדמות ברמה מאד גבוהה את הקינוחים הכשרים לפסח, לקינוחים שמוגשים כל השנה.
מספיק להסתכל על המאפין המושלם של ארקפה.
תאמינו לי, מושלם.


לכבוד חג האביב, רשת בתי הקפה והבייקרי Arcaffe (ארקפה) השיקה קולקציית מוצרי בייקרי כשרה לפסח.
לא בא לכם להכין עוגה כשרה לפסח? תקנו!
הקולקציה כוללת מגוון רחב ועשיר של מאפים טריים וקינוחים לאוכלי קטניות, היא משגעת, בטעם אין שום רמז לעובדה שזה כשר לפסח, וזה פתרון אידיאלי למי שרוצה מאפי איכות בלי להסתבך, כי גם ככה, החג הזה הוא עומס מאד גדול למארחים.


כל המוצרים הכשרים לפסח נעשים בעבודת יד ועשויים מחומרי גלם איכותיים, כאשר התחליף לקמח איננו מכיל גלוטן כלל. אין ספק, זו חגיגה קולינארית מושלמת גם לכל הנמנעים מגלוטן!
בין המוצרים בקולקציית הבייקרי הכשרה לפסח:
מאפה גבינה מלוח / תפוח אדמה (16 ש"ח)
מאפה תפוחים (16 ש"ח)
מאפינס גזר/תפוח/שוקו קקאו/תפוחים (16 ש"ח)
מאפינס פננסייר פטל / פננסייר שוקו-צ'יפס (18 ש"ח)
פוקאצ'ה חציל קלוי / טרטופו / פסטו / עגבניות ומוצרלה (21 ש"ח)
פרוסת עוגת גבינת פרורים קרה / גבינת לימון / טארט מונז' (25 ש"ח)
פרוסת עוגת שוקולד בלגי / בוואריית שוקולד (26 ש"ח)
טרמיסו אישי (32 ש"ח)
עוגיות בראוניס שוקולד/עוגיות בראוניס שקד טחון / עוגיות שוקו-צ'יפס / עוגיות קראנצ' / עוגיות אגוזים ולימון (39 ש"ח)
עוגה בחושה גזר / שוקו-אספרסו / תפוחים שטרויזל / שוקו-קקאו / תפוז / טוסקנה (43 ש"ח)
עוגות שלמות – גבינת לימון / בווארית שוקולד לבן / בלגי (135 ש"ח)

מה טעמתי?
גזר בחושה - מופלאה בעיניי. אני מקווה שימשיכו לייצר אותה גם אחרי פסח, כל השנה :)
מאפינס התפוז נהדרים ממש. אמרתי לעצמי: "אני לוקחת רק ביס", אבל היה כ"כ טעים, שחיסלתי בשניה.
הבראוניז היו טובים גם הם, וגם ארוזים יפה, כך שאפשר לבוא איתם כהפתעה לארוחת הסדר.


קולקציית פסח ב Arcaffe 
לפרטים על בתי הקפה והבייקריז הכשרים לפסח


יינות - מקום של כבוד על שולחן החג

יקב 1948 בשיתוף עם "הבצפר" - סדרת יינות מותאמי אירוע
היין הזה, שאני עומדת לספר לכם עליו, קרוב לליבי.
לפני שנים לא רבות סיימתי את לימודי הקופירייטינג ב"הבצפר", שהוא ללא ספק ה-בצפר שהכי נהנתי ללמוד בו.
לאחרונה הסתיים פרוייקט מיתוג שלקח מספר שנים, ובו לקחו חלק פעיל וייחודי הסטודנטים של "הבצפר" ונרתמו למשימה ייחודית: יין לכל אירוע ומשימה.
יקב 184, זוכה "יקב הבוטיק הטוב בישראל", השיק סדרת יינות חדשה עם מיתוג שיצרו בכשרון רב סטודנטים לפלנינג ועיצוב של "הבצפר".
אז נכון, לא היה לי חלק בפרוייקט המיתוג, הוא התחיל אחרי שאני כבר קיבלתי את תעודת הקופירייטרית, ובכל מקרה לא למדתי פלנינג ועיצוב, אבל עדיין, מרגישה גאוות יחידה בלב, ובכלל, הבצפר זה לב ענק, ולעולם תהיה לו פינה חמה בליבי.
לאחר עבודה ממושכת של מספר שנים בה למדו הסטודנטים על השינויים הדרמטיים שהתרחשו בעולם הצרכנות והיין, בוגרי הבצפר יחד עם מחלקת הפיתוח של היקב פיתחו קונספט ייחודי - יין שמותאם לסוג האירוע.
יינני היקב פיתחו בלנדים מיוחדים שיתאימו בדיוק לאופי וסוג האירוע, וכך נולדה סדרת דור 6 הכוללת 3 בקבוקי יין עם קונספט חדש ומרתק: מתאימים את היין לסיטואציה של הצרכן.



SPECIAL OCCASION

 PARTY TIME  - יין למסיבות
יין עוצמתי, בעל גוון ארגמני חזק ומשופע בטעמים עזים ומתובלים.
מתאים למסיבה חגיגית ומלאת ניחוחות מפתיעים, כמו גם למפגש חברתי מהנה.
יין שלא ישאיר אף אחד אדיש.

FAMILY EVENTS  - יין לאירוע משפחתי
יין המשלב שני זנים אציליים, עשיר בטעמים וניחוחות המתמזגים בהרמוניה לכדי יצירת מופת.
מתאים לאירוע משפחתי בו נפגשים דורות של אוהבי יין .

FOR TWO - יין לערב רומנטי
יין בגוון סגול עמוק מלא טעמים פרחוניים ועדינים, בעל גוף עגול ורך עם סיומת מלטפת.
מתאים לרגעים של ביחד - מול שקיעה בשלהי הקיץ או זריחה קרירה בימים של סתיו
ובכלל... כשרוצים ליהנות.

מחיר לצרכן 99 ₪ לבקבוק, ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות.

**בקרוב יושק בקבוק חדש - MOMENTS OF SUCCESS


יקב ציון - הגיע הזמן לתירוש דיאטטי!

יקבי ZION יצאו השנה עם התירוש האהוב (כן, כן, גם על מבוגרים), בגרסה מופחתת קלוריות.
תירוש הענבים של יקבי ציון הוא טבעי, ומופחת קלוריות.
מדובר במיץ ענבים המיוצר מענבים מובחרים, שהגיעו להבשלה עם רמת סוכר נמוכה ע"ע טכנולוגיה מתקדמת לקבלת תירוש טבעי, עשיר בטעמים ומופחת קלוריות.
ב-100 מ"ל תירוש יש רק 53 קלוריות, לעומת 160 קלוריות בתירוש ענבים אחר, והוא מומלץ ע"י דיאטנית קלינית.






יקב טורא - חוויה שומרונית ויין נהדר



לאחרונה ביקרתי ביקב מעניין, עם סיפור מרתק, ויין משובח.
יצאנו לסיור ביקב שנמצא לא רחוק מאריאל, בשומרון, ושלא יצא לי להכיר לפני.
הסיור התחיל בישוב פדואל שבשומרון, במקום שמכונה "המרפסת של המדינה", שזו בעצם נקודת תצפית מקסימה שממנה ניתן להשקיף על גוש דן, השרון, מישור החוף, השפלה ולעיתים גם ירושלים. וכן, למרות הראות הפחות טובה ביום שביקרנו, יכולתי לראות באופק המאד קרוב את ראש העין מולי. לפעמים, תצפית על ראש העין מרחוק, זו גם חוויה :)


המשכנו ליקב טורא שם פגשנו את ורד בן סעדון ובעלה ארז, בעלי היקב.
ארז הוא יינן היקב.
ורד סיפרה לנו את סיפור חייה המיוחד והמרתק.


ורד נולדה וגדלה עד גיל שלוש בהולנד, עם שם ילדותה רוזה ואן-קובורדן.
כשבגרה החליטה לשנות את שמה לשם המתבקש, ורד.
הוריה היו סטודנטים. האם אלס לא יהודיה, האב יואל כן.
אלס התחילה לחקור את יהדותו של יואל, והחלה לשאול. כשראתה שלא מקבלת מספיק תשובות לשאלותיה, החליטו בני הזוג אלס ויואל לעלות לארץ עם שתי בנותיהם.
ורד, אמה, ואחותה עברו בארץ תהליך גיור.
את הסיפור על משפחתה של בן סעדון בתקופת מלחמת העולם השנייה מומלץ לשמוע מפיה, ותאמינו לי, הוא סיפור מרתק.
משפחה שבמלחמת העולם השניה היו לה חלקים יהודים וחלקים שלא, לא יכול להיות שלא יהיה פה סיפור מעניין.
בגיל 15 הכירה ורד את בעלה ארז, בכיתה י"א התארסה, ובי"ב התחתנה.
כחצי שנה לאחר חתונתם החליטו ורד וארז לשים את כספם על 20 דונמים של כרם.
לאחר ארבע שנים היו להם ענבים נפלאים, אבל מיקום הכרם באזור השומרון יצר בעיות רבות מול השוק האירופאי.
מכיוון שכל כספם הושקע בכרם, החליטו ורד וארז לעשות קורס ייננים, להתמקצע, ולייצר יינות משובחים ביקב הבוטיק שפתחו, יקב טורא, שממוקם בישוב רחלים.
היקב נחשב ליקב מצליח מאד, וזכה בפרסים רבים, גם בתחרויות עם טעימות עיוורות.


כשורד מדברת על היינות, היא מדברת בעיקר על אהבה. רואים את זה בשפת הגוף, בעיניים, ואפילו בצורה שבה היא אוחזת את הבקבוק.


 בחוה"מ פסח יקיים היקב פעילויות רבות ומגוונות לכל המשפחה, ללא תשלום.
*טעימות יין ושמן זית * סרט לילדים * אזור מוצל לפיקניק * בריכת שכשוך לפעוטות * פינת מנגל * פינת פוייקה * מעיין אייל
1-6.4.2018
מרכז המבקרים של יקב טורא פותח דלתותיו בחוה"מ פסח ללא תשלום עם מגוון פעילויות לילדים ולהורים: טעימות יין ושמן זית תוצרת יקב טורא ללא תשלום, מפגש עם ורד וארז בן סעדון בעלי היקב שיספרו את סיפור הקמת היקב, הכרת עולם היין על רגל אחת: מהו תהליך ייצור והפקת יינות, אילו יינות מתאימים למאכלי בשר ו/או למנות חלביות? מהם הזנים השונים של יינות אדומים ולבנים? תהליך הביקבוק והשעם ועוד. לילדים יוקרן סרט מתואם לילדים המסביר מהו תהליך ייצור היין ביקב.
סמוך ליקב יושק במהלך חוה"מ המעיין המשודרג לזכרו של אייל יפרח ז"ל, אחד משלושת הנערים שנחטפו כשעמדו בטרמפיאדה בצומת גוש עציון בדרך מהישיבה לביתם.


המעיין המלאכותי צופה אל עבר הרי השומרון הירוקים ובנוי בצורת אייל, וסביבו ציליה, מדשאה, פינות פויקה ומנגל ושולחנות פיקניק לטובת המטיילים. הכניסה ללא תשלום.


מרכז המבקרים של יקב טורא פתוח בחוה"מ פסח בין השעות 09:00-17:00. הכניסה ללא תשלום.

על יקב טורא:



 היקב שהוקם בשנת 2003, ומהבציר הראשון יצרו 1200 בקבוקים, גדל בהתמדה ועד לבציר 2017 הגיע היקב לייצור של כ- 100,000 בקבוקים בשנה. כרמי היין נטועים החל משנת 1997, ביישוב ברכה. הכרמים התגלו ככרמים מהאיכותיים ביותר בארץ. הם נהנים מטרואר ייחודי ונדיר ומתנאי גידול אולטימטיביים. תנאים אלו נובעים ממיקומו של הכרם על הר בגובה 850 מטר, החשוף לרוח המערבית. הערפל השורה על הכרם עד שעות הבוקר המאוחרות ומזג האויר במקום (16 מעלות בלילות הקיץ עם לחות של 98%, ומינוס 4 מעלות בחורף ולפעמים גם שלגים) חברו יחד עם אדמת הטרה-רוסה הסלעית ומעניקים לענבים איכות יוצאת דופן שהפכה לשם דבר באזור וברחבי הארץ. זהו מיקום אופטימלי לגידול ענבי יין משובחים, מרוכזים ואיכותיים. כל מגוון יינות היקב מאוזנים, בעלי טעם וארומה ייחודיים.
טעמתי את יין הקברנה סוביניון מסדרת הפרימיום של יקב טורא, והוא אכן נפלא! (129 ש"ח)


ביקב טורא אפשר לקיים אירועים קטנים ומקסימים.
הארוחה שאכלנו ביקב הייתה טובה מאד, וכללה לחמים תוצרת עצמית, לחמניות, 4 סוגי גבינות תוצרת עצמית, סלטים שונים, חציל בטחינה, מטבלים, קיש בטטה, קיש עגבניות וקיש חצילים, דג סלמון, וקינוחים.





עלויות של ארוחות ביקב
ארוחה חלבית נעשית בעבודת יד של משק צימרמן מאיתמר - כל הגבינות והירקות אורגנים
ארוחת טעימות יין ( 3 יינות ושמן זית ) 25 ₪
ארוחה עם גבינות ,לחמים, ממרחים, סלטים וחציל יינות ושמן זית – 110 ₪
ארוחה כוללת קישים 130 ₪
ארוחה כוללת קישים ודגים 165 ₪
ארוחה בשרית החל מ- 150 ₪
הקינוחים- עבודת יד של 'המאפים של שרית'.

 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)