דילוג לתוכן הראשי

מאפה בצק עלים עם פטריות וגבינות. שבועות בפתח!



לקראת שבועות, מתכון כיפי של פטריות וגבינות.

מאפה בצק עלים במילוי פטריות, גבינה בולגרית וקשקבל




חומרים:




1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
25 גרם חמאה
2 חב' פטריות שמפיניון (כ-450 גרם)
טימין טרי מ-4-5 ענפים
1 שום קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גרם פירורי בולגרית של פיראוס תנובה


50 גרם גבינת רוקפור מגורדת
בצק עלים מופשר

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מחממים את שמן הזית במחבת, על אש בינונית, ומוסיפים את הבצל.

מבשלים תוך ערבוב, עד שהבצל מתקרמל ומזהיב, כ-20 דקות.

בינתיים קוצצים את הפטריות.
אני קוצצת אותן במאסטר סלייסר, חוסך זמן ובלגאן, אבל אפשר גם עם סכין.


מוסיפים את החמאה למחבת, כשהיא נמסה, מוסיפים את הפטריות.
מבשלים עד לצמצום מוחלט של הנוזלים, כ-20 דקות נוספות.
מוסיפים את הטימין, השום, המלח והפלפל, ומבשלים כ-2 דקות.

מסירים מהאש ומצננים.
פותחים את בצק העלים המופשר, וקורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי של המאפים.

מערבבים את תערובת הפטריות עם פירורי הבולגרית, ומניחים במרכז העיגול, משאירים מסביב בצק ללא מלית.
מעל מלית הפטריות מפזרים רוקפור. על הבצק מסביב למלית מורחים ביצה.
אפשר להכין מאפים קטנים

או גדולים יותר

אופים עד שהמאפה מזהיב, כ-20 דקות.
באיזה גודל שלא תעשו אותם, הם כיפיים וטעימים!

אם רוצים ללכת על גרסה מהירה יותר, אפשר להכין את אותה מלית ולהכין בצק עלים ממולא.
פשוט פורסים את בצק העלים המופשר, חותכים מלבן באורך הרצוי, וממלאים.
במרכז המלבן מניחים את המלית, ואת הצדדים חותכים לרצועות.
מעל המלית מפזרים עוד בולגרית וקשקשבל.

סוגרים את הרצועות על המאפה, פעם רצועה ימנית ופעם שמאלית (כמו צמה).


כשזה יוצא, זה משגע ממש!
הרי ידוע שאין כמו מאפה חם :)


בתיאבון ושבועות שמח!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.