דלג לתוכן הראשי

מאפה בצק עלים עם פטריות וגבינות. שבועות בפתח!



לקראת שבועות, מתכון כיפי של פטריות וגבינות.

מאפה בצק עלים במילוי פטריות, גבינה בולגרית וקשקבל




חומרים:




1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
25 גרם חמאה
2 חב' פטריות שמפיניון (כ-450 גרם)
טימין טרי מ-4-5 ענפים
1 שום קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גרם פירורי בולגרית של פיראוס תנובה


50 גרם גבינת רוקפור מגורדת
בצק עלים מופשר

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מחממים את שמן הזית במחבת, על אש בינונית, ומוסיפים את הבצל.

מבשלים תוך ערבוב, עד שהבצל מתקרמל ומזהיב, כ-20 דקות.

בינתיים קוצצים את הפטריות.
אני קוצצת אותן במאסטר סלייסר, חוסך זמן ובלגאן, אבל אפשר גם עם סכין.


מוסיפים את החמאה למחבת, כשהיא נמסה, מוסיפים את הפטריות.
מבשלים עד לצמצום מוחלט של הנוזלים, כ-20 דקות נוספות.
מוסיפים את הטימין, השום, המלח והפלפל, ומבשלים כ-2 דקות.

מסירים מהאש ומצננים.
פותחים את בצק העלים המופשר, וקורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי של המאפים.

מערבבים את תערובת הפטריות עם פירורי הבולגרית, ומניחים במרכז העיגול, משאירים מסביב בצק ללא מלית.
מעל מלית הפטריות מפזרים רוקפור. על הבצק מסביב למלית מורחים ביצה.
אפשר להכין מאפים קטנים

או גדולים יותר

אופים עד שהמאפה מזהיב, כ-20 דקות.
באיזה גודל שלא תעשו אותם, הם כיפיים וטעימים!

אם רוצים ללכת על גרסה מהירה יותר, אפשר להכין את אותה מלית ולהכין בצק עלים ממולא.
פשוט פורסים את בצק העלים המופשר, חותכים מלבן באורך הרצוי, וממלאים.
במרכז המלבן מניחים את המלית, ואת הצדדים חותכים לרצועות.
מעל המלית מפזרים עוד בולגרית וקשקשבל.

סוגרים את הרצועות על המאפה, פעם רצועה ימנית ופעם שמאלית (כמו צמה).


כשזה יוצא, זה משגע ממש!
הרי ידוע שאין כמו מאפה חם :)


בתיאבון ושבועות שמח!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?