דילוג לתוכן הראשי

מאפה בצק עלים עם פטריות וגבינות. שבועות בפתח!



לקראת שבועות, מתכון כיפי של פטריות וגבינות.

מאפה בצק עלים במילוי פטריות, גבינה בולגרית וקשקבל




חומרים:




1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
25 גרם חמאה
2 חב' פטריות שמפיניון (כ-450 גרם)
טימין טרי מ-4-5 ענפים
1 שום קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גרם פירורי בולגרית של פיראוס תנובה


50 גרם גבינת רוקפור מגורדת
בצק עלים מופשר

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מחממים את שמן הזית במחבת, על אש בינונית, ומוסיפים את הבצל.

מבשלים תוך ערבוב, עד שהבצל מתקרמל ומזהיב, כ-20 דקות.

בינתיים קוצצים את הפטריות.
אני קוצצת אותן במאסטר סלייסר, חוסך זמן ובלגאן, אבל אפשר גם עם סכין.


מוסיפים את החמאה למחבת, כשהיא נמסה, מוסיפים את הפטריות.
מבשלים עד לצמצום מוחלט של הנוזלים, כ-20 דקות נוספות.
מוסיפים את הטימין, השום, המלח והפלפל, ומבשלים כ-2 דקות.

מסירים מהאש ומצננים.
פותחים את בצק העלים המופשר, וקורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי של המאפים.

מערבבים את תערובת הפטריות עם פירורי הבולגרית, ומניחים במרכז העיגול, משאירים מסביב בצק ללא מלית.
מעל מלית הפטריות מפזרים רוקפור. על הבצק מסביב למלית מורחים ביצה.
אפשר להכין מאפים קטנים

או גדולים יותר

אופים עד שהמאפה מזהיב, כ-20 דקות.
באיזה גודל שלא תעשו אותם, הם כיפיים וטעימים!

אם רוצים ללכת על גרסה מהירה יותר, אפשר להכין את אותה מלית ולהכין בצק עלים ממולא.
פשוט פורסים את בצק העלים המופשר, חותכים מלבן באורך הרצוי, וממלאים.
במרכז המלבן מניחים את המלית, ואת הצדדים חותכים לרצועות.
מעל המלית מפזרים עוד בולגרית וקשקשבל.

סוגרים את הרצועות על המאפה, פעם רצועה ימנית ופעם שמאלית (כמו צמה).


כשזה יוצא, זה משגע ממש!
הרי ידוע שאין כמו מאפה חם :)


בתיאבון ושבועות שמח!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.