לקראת שבועות, מתכון כיפי של פטריות וגבינות.
מאפה בצק עלים במילוי פטריות, גבינה בולגרית וקשקבל
חומרים:
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
25 גרם חמאה
2 חב' פטריות שמפיניון (כ-450 גרם)
טימין טרי מ-4-5 ענפים
1 שום קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גרם פירורי בולגרית של פיראוס תנובה
50 גרם גבינת רוקפור מגורדת
בצק עלים מופשר
אופן הכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מחממים את שמן הזית במחבת, על אש בינונית, ומוסיפים את הבצל.
מבשלים תוך ערבוב, עד שהבצל מתקרמל ומזהיב, כ-20 דקות.
בינתיים קוצצים את הפטריות.
אני קוצצת אותן במאסטר סלייסר, חוסך זמן ובלגאן, אבל אפשר גם עם סכין.
מוסיפים את החמאה למחבת, כשהיא נמסה, מוסיפים את הפטריות.
מבשלים עד לצמצום מוחלט של הנוזלים, כ-20 דקות נוספות.
מוסיפים את הטימין, השום, המלח והפלפל, ומבשלים כ-2 דקות.
מסירים מהאש ומצננים.
פותחים את בצק העלים המופשר, וקורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי של המאפים.
מערבבים את תערובת הפטריות עם פירורי הבולגרית, ומניחים במרכז העיגול, משאירים מסביב בצק ללא מלית.
מעל מלית הפטריות מפזרים רוקפור. על הבצק מסביב למלית מורחים ביצה.
אפשר להכין מאפים קטנים
או גדולים יותר
אופים עד שהמאפה מזהיב, כ-20 דקות.
באיזה גודל שלא תעשו אותם, הם כיפיים וטעימים!
אם רוצים ללכת על גרסה מהירה יותר, אפשר להכין את אותה מלית ולהכין בצק עלים ממולא.
פשוט פורסים את בצק העלים המופשר, חותכים מלבן באורך הרצוי, וממלאים.
במרכז המלבן מניחים את המלית, ואת הצדדים חותכים לרצועות.
מעל המלית מפזרים עוד בולגרית וקשקשבל.
סוגרים את הרצועות על המאפה, פעם רצועה ימנית ופעם שמאלית (כמו צמה).
כשזה יוצא, זה משגע ממש!
הרי ידוע שאין כמו מאפה חם :)
בתיאבון ושבועות שמח!
תגובות
הוסף רשומת תגובה