דלג לתוכן הראשי

לזניה מגולגלת עם קישואים וגבינות, כזו שאי אפשר להפסיק לאכול.





לזניה.

איזה שם מעורר תיאבון זה "לזניה". באופן אישי, אני מעדיפה לזניה חלבית על בשרית.
המחשבה על השכבות של פסטה מענגת, שלתוכה משתלבים רטבים, גבינות, וירקות - עושים לי אושר גדול.
הפעם המקדתי בשתי גבינות של "גד", מוצרלה מגורדת, שהופכת הכנת מאפים למהירה ופשוטה, וגבינת פרמז'ן גרנה פדנו מגורדת דק. הפרמז'ן גרנה פדנו היא גבינה ממשפחת הפרמז'ן, שמשווקת ע"י "מחלבות גד", שחתמו על הסכם בלעדי עם מחלבת לטררייה סוציילה מנטובה הממוקמת בחבל לומברדיה שבצפון איטליה.
מקורה של גבינת גרנה פדנו בעיר פארמה באיטליה. הגבינה ידועה בעולם כולו ומיוצרת באיטליה בתנאים קפדניים, ומאושרת לשיווק על ידי "איגוד הגרנה פדנו".
כמו פרמיג'אנו רג'יאנו (המוכרת לנו כפרמז'ן),שאני מבקשת מכל מי שנוסע לצפון איטליה, לחבל אמיליה רומנה (שם "נולד הפרמז'ן) להביא לי, גבינת Grana Padano היא גבינה קשה שבשלה והבשילה לאט לפחות 9 חודשים (עד 16 חודשי הבשלה).
באיטליה, החותמת Grana Padano היא מותג, ואני, הרי, אוהבת מותגים.
אז לקחתי את המוצרלה והגרנה פדנו, והחלטתי להכין לזניה קצת אחרת.
מכיוון שאני מאד אוהבת בלזניה גם את השילוב של ריקוטה, הכנסתי גם אותה לחגיגה.
זה רק נראה מסובך, זה ממש ממש פשוט, ונורא טעים!

לזניה מגולגלת של קישואים וגבינות



הלזניה מורכבת מארבע שכבות:
שכבה תחתונה: רוטב בשמל
שכבה שניה: דפי לזניה ממולאים ברוטב גבינות וקישואים.
שכבה שלישית: רוטב עגבניות
שכבה רביעית: מוצרלה וגרנה פדנו (שכבת ההקרמה)


חומרים:




לשכבת הבשמל:



50 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
3 כפות קמח
2 כוסות חלב

לתערובת הגבינות והקישואים:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
4 קישואים בינוניים מגורדים וסחוטים (בערך כוס)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1 חב' ריקוטה פרסקה "גד"
1 כוס מוצרלה מגורדת "גד" (100 גרם)
חצי כוס פרמז'ן גרנה פדנו "גד" (50 גרם)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון או מגורד

לעלי הלזניה:
12 עלי לזניה
סיר עם מים רותחים

לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
להוסיף 700 גרם מחית עגבניות קלה (מגיע בבקבוק)
1/2 כוס מים
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה סוכר
6 עלי בזיליקום קצוצים

להקרמה:
מוצרלה מגורדת "גד"
גרנה פדנו "גד"

הכנת הלזניה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את רוטב העגבניות:
שמים בסיר שמן זית, מוסיפים את שיני השום הכתושות.
כשמזהיב מעט, מוסיפים את מחית העגבניות, מוסיפים חצי כוס מים ואת התבלינים (בלי הבזיליקום).
מבשלים כרבע שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים, ומוסיפים את הבזיליקום.
מניחים בצד לצינון.

לדפי הלזניה:
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח.
מכבים את האש כשרותח, ומכניסים את עלי הלזניה לריכוך של כ-10 דקות, כדי שיהיה אפשר לגלגל.
לאחר 10 דקות, מוציאים כל עלה בנפרד, ומניחים על מגבת יבשה לייבוש.

מכינים את הקישואים:

במחבת שמים 2 כפות שמן זית, ומטגנים מעט את שיני השום הקצוצות.
מוסיפים את הקישואים לאחר שנסחטו היטב, ומטגנים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים כדקה, מכבים את האש.
מערבבים את תערובת הגבינות, את הביצה ואת התבלינים.
מוסיפים את הקישואים לתערובת.

מכינים את הבשמל:
בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש קטנה.
מוסיפים את השום, מערבבים.
מוסיפים את הקמח תוך ערבוב נמרץ במטרפה, כדי שלא יהיו גושים.
אחרי שמתאחד, מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב בלי הפסקה עד שהתערובת מעט מסמיכה.
מסירים מהאש.

בסוף התהליך יש שלוש קערות:
גבינות וקישואים, בשמל, עגבניות.


אופן ההכנה:

לוקחים תבנית בגודל 20X30 לערך, ומורחים רוטב בשמל בתחתית.
מתחילים להרכיב את הלזניה:
בכל עלה מניחים מתערובת הגבינות והקישואים, ומגלגלים. מניחים את עלה הלזניה המגולגלת על רוטב הבשמל.

ככה זה נראה בסיום גלגול העלים.
מעל הפסטה שמים רוטב עגבניות, ומעל מפזרים לזניה וגרנה פדנו.
מכסים עם נייר כסף, ומכניסים לחצי שעה לתנור.
אחרי חצי שעה מסירים את נייר הכסף, ונותנים עוד עשר דקות השחמה, או עד שמזהיב.
ואז היא יוצאת מהתנור, והיא חמה, טעימה, וכיפית!



**הלזניה הזו אינה גבוהה, בגלל שבמקום כמה שכבות עלים, יש שכבת עלים אחת מגולגלת.
מי שרוצה לזניה גבוהה יותר, יכול להוסיף מעל שכבת העגבניות עוד שכבת לזניות מגולגלות, ועל זה שוב שכבת עגבניות עם גבינות.

שיהיה חג שבועות שמח!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?