דילוג לתוכן הראשי

לזניה מגולגלת עם קישואים וגבינות, כזו שאי אפשר להפסיק לאכול.





לזניה.

איזה שם מעורר תיאבון זה "לזניה". באופן אישי, אני מעדיפה לזניה חלבית על בשרית.
המחשבה על השכבות של פסטה מענגת, שלתוכה משתלבים רטבים, גבינות, וירקות - עושים לי אושר גדול.
הפעם המקדתי בשתי גבינות של "גד", מוצרלה מגורדת, שהופכת הכנת מאפים למהירה ופשוטה, וגבינת פרמז'ן גרנה פדנו מגורדת דק. הפרמז'ן גרנה פדנו היא גבינה ממשפחת הפרמז'ן, שמשווקת ע"י "מחלבות גד", שחתמו על הסכם בלעדי עם מחלבת לטררייה סוציילה מנטובה הממוקמת בחבל לומברדיה שבצפון איטליה.
מקורה של גבינת גרנה פדנו בעיר פארמה באיטליה. הגבינה ידועה בעולם כולו ומיוצרת באיטליה בתנאים קפדניים, ומאושרת לשיווק על ידי "איגוד הגרנה פדנו".
כמו פרמיג'אנו רג'יאנו (המוכרת לנו כפרמז'ן),שאני מבקשת מכל מי שנוסע לצפון איטליה, לחבל אמיליה רומנה (שם "נולד הפרמז'ן) להביא לי, גבינת Grana Padano היא גבינה קשה שבשלה והבשילה לאט לפחות 9 חודשים (עד 16 חודשי הבשלה).
באיטליה, החותמת Grana Padano היא מותג, ואני, הרי, אוהבת מותגים.
אז לקחתי את המוצרלה והגרנה פדנו, והחלטתי להכין לזניה קצת אחרת.
מכיוון שאני מאד אוהבת בלזניה גם את השילוב של ריקוטה, הכנסתי גם אותה לחגיגה.
זה רק נראה מסובך, זה ממש ממש פשוט, ונורא טעים!

לזניה מגולגלת של קישואים וגבינות



הלזניה מורכבת מארבע שכבות:
שכבה תחתונה: רוטב בשמל
שכבה שניה: דפי לזניה ממולאים ברוטב גבינות וקישואים.
שכבה שלישית: רוטב עגבניות
שכבה רביעית: מוצרלה וגרנה פדנו (שכבת ההקרמה)


חומרים:




לשכבת הבשמל:



50 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
3 כפות קמח
2 כוסות חלב

לתערובת הגבינות והקישואים:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
4 קישואים בינוניים מגורדים וסחוטים (בערך כוס)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1 חב' ריקוטה פרסקה "גד"
1 כוס מוצרלה מגורדת "גד" (100 גרם)
חצי כוס פרמז'ן גרנה פדנו "גד" (50 גרם)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון או מגורד

לעלי הלזניה:
12 עלי לזניה
סיר עם מים רותחים

לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
להוסיף 700 גרם מחית עגבניות קלה (מגיע בבקבוק)
1/2 כוס מים
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה סוכר
6 עלי בזיליקום קצוצים

להקרמה:
מוצרלה מגורדת "גד"
גרנה פדנו "גד"

הכנת הלזניה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את רוטב העגבניות:
שמים בסיר שמן זית, מוסיפים את שיני השום הכתושות.
כשמזהיב מעט, מוסיפים את מחית העגבניות, מוסיפים חצי כוס מים ואת התבלינים (בלי הבזיליקום).
מבשלים כרבע שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים, ומוסיפים את הבזיליקום.
מניחים בצד לצינון.

לדפי הלזניה:
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח.
מכבים את האש כשרותח, ומכניסים את עלי הלזניה לריכוך של כ-10 דקות, כדי שיהיה אפשר לגלגל.
לאחר 10 דקות, מוציאים כל עלה בנפרד, ומניחים על מגבת יבשה לייבוש.

מכינים את הקישואים:

במחבת שמים 2 כפות שמן זית, ומטגנים מעט את שיני השום הקצוצות.
מוסיפים את הקישואים לאחר שנסחטו היטב, ומטגנים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים כדקה, מכבים את האש.
מערבבים את תערובת הגבינות, את הביצה ואת התבלינים.
מוסיפים את הקישואים לתערובת.

מכינים את הבשמל:
בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש קטנה.
מוסיפים את השום, מערבבים.
מוסיפים את הקמח תוך ערבוב נמרץ במטרפה, כדי שלא יהיו גושים.
אחרי שמתאחד, מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב בלי הפסקה עד שהתערובת מעט מסמיכה.
מסירים מהאש.

בסוף התהליך יש שלוש קערות:
גבינות וקישואים, בשמל, עגבניות.


אופן ההכנה:

לוקחים תבנית בגודל 20X30 לערך, ומורחים רוטב בשמל בתחתית.
מתחילים להרכיב את הלזניה:
בכל עלה מניחים מתערובת הגבינות והקישואים, ומגלגלים. מניחים את עלה הלזניה המגולגלת על רוטב הבשמל.

ככה זה נראה בסיום גלגול העלים.
מעל הפסטה שמים רוטב עגבניות, ומעל מפזרים לזניה וגרנה פדנו.
מכסים עם נייר כסף, ומכניסים לחצי שעה לתנור.
אחרי חצי שעה מסירים את נייר הכסף, ונותנים עוד עשר דקות השחמה, או עד שמזהיב.
ואז היא יוצאת מהתנור, והיא חמה, טעימה, וכיפית!



**הלזניה הזו אינה גבוהה, בגלל שבמקום כמה שכבות עלים, יש שכבת עלים אחת מגולגלת.
מי שרוצה לזניה גבוהה יותר, יכול להוסיף מעל שכבת העגבניות עוד שכבת לזניות מגולגלות, ועל זה שוב שכבת עגבניות עם גבינות.

שיהיה חג שבועות שמח!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.