דילוג לתוכן הראשי

קינוח כוסות לשבועות. כמה עשיר, ככה קל. וטעים בטירוף!




קינוחי כוסות הם המועדפים עלי.
הם ממש יפים, הם מספקים תצוגה נהדרת, האורחים תמיד מתלהבים, והכי חשוב? הכנתם לא מסובכת, אבל מייצרת טעמים ומרקמים נהדרים.

כשהממרחים החדשים של "השחר העולה" הנוסטלגי והאהוב הגיעו אלי, התבקשתי להכין קינוח שישלב אותם בתוכו.
קבלו מתכון לקינוח גבינתי - שוקולדי - נוגטי, שלא דורש מאמץ גדול אבל נותן תוצאה נהדרת ועשירה, בזכות שתי גבינות מעולות ועשירות במיוחד: מסקרפונה וגבינת שמנת.

קינוחי כוסות לשבועות, עם גבינות, שוקולד, והפתעות.



חומרים לכ-10 צנצנות/כוסות

לשכבת האוראו:
12 עוגיות אוראו מרוסקות

לשכבת המרנג:
במרנג, כדי שיצא פריך, הכלל מאד פשוט: על כל כמות חלבון, כפול כמות סוכר.
2 חלבונים מביצים בגודל L (כ-65 גרם) - להקפיד שהחלבון לא יתערבב עם חלמון.
130 גרם סוכר
3 כפות שוקולד "חצי-חצי" של "השחר העולה"



הכנת המרנג:
מחממים תנור ל-90 מעלות - להקפיד על החום, טמפרטורה גבוהה תגרום למרנג לאבד את צבעו הלבן.
.מקציפים את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף, ורק אז מוסיפים את הסוכר בהדרגה
מקציפים עד שהקצף חזק, וכשמרימים את המקצף נוצרים שפיצים.
מוסיפים את השוקולד "חצי חצי", שמורכב ממרח שוקולד וממרח חלב, ונותנים ערבוב קל עם סכין, לשמירה על מרקם שיש עדין בעיגולי המרנג.
בתבנית עם נייר אפיה מזלפים עיגולים שיוכלו להיכנס לצנצנת, קטנים מעט מגודל הפתח.
גם אם תזלפו גדולים יותר, זה לא נורא, מקסימום חותכים בסכין עד שהמרנג נכנס לכוס.
אחרי זילוף של כ-15 עיגולים, מזלפים עוד 15 כיפות קטנות, שיהיו הקישוט העליון.
אם לא בא לכם להתעסק עם המרנג, תוכלו להחליף בפירורי ביסקוויטים או אוראו בשביל השכבה הפריכה, למרות שהמרנג פשוט להכנה ושיחוק אמיתי.
מכניסים לתנור לשעה וחצי.

לשכבה הלבנה:
1 חב' גבינת שמנת (250 גרם, מטמפרטורת החדר)
רבע כוס ממרח נוגט "השחר העולה"
1 כף אינסטנט וניל
1 חב' שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר



הוראות הכנה - שכבה לבנה:
בקערת מיקסר להקציף את גבינת השמנת עד שהופכת חלקה ואוורירית.
להוסיף את ממרח הנוגט וכף אינסטנט פודינג וניל, ולערבב עד שמתאחד. להעביר את התערובת לקערה.
בקערת המיקסר להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, עד לקצף יציב אף לא קשה.
לערבב בתנועות קיפול את שתי התערובות, לכסות את הכלי, ולהניח במקרר.

לשכבת השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
1 גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)
1 חב' שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

הוראות הכנה - שכבת שוקולד
להמיס שוקולד בבן מארי (אפשר גם במיקרו), לערבב עד שהשוקולד ללא גושים, להניח בצד לצינון.
להקציף את המסקרפונה מעט לריכוך, להוסיף את השוקולד שהתקרר, עד שהתערובת אחידה.
להניח את תערובת המסקרפונה-שוקולד בצד.
להקציף במיקסר את השמנת עם הסוכר עד לקצפת יציבה אך לא קשה.
לקפל עם לקקן את הקצפת למסקרפונה, עד לאיחוד.
לכסות ולהניח במקרר.

הרכבת הקינוח:
נו, קינוח כוסות, זה קל.
תחתית: שכבת עוגיות אוראו מרוסקות (כף)
שכבה לבנה: שמים את הקרם בשק זילוף ומזלפים עד לגובה חצי כוס.
שכבה קראנצ'ית: עיגול מרנג מתיישב על השכבה הלבנה (אפשר להחליף בפירורי ביסקוויט)
שכבת שוקולד: מזלפים כמעט עד לסוף הצנצנת או הכוס, אם זו צנצנת, להשאיר מקום למכסה שסוגר, שלא ימעך את הקרם.
שכבת קישוט: כיפת מרנג.
אני לקחתי את שאריות המרנגים, כתשתי אותם לפירורים, ופיזרתי מסביב הכיפה.



וזהו.
קראנץ', קרם, קראנץ', קרם, קישוט, ובתיאבון :)

ותודה לחברת "השחר העולה" על משלוח הממרחים הטעימים שעזרו לי להפיק קינוח משגע לחג.

שבועות טעים ושמח!




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)