קינוחי כוסות הם המועדפים עלי.
הם ממש יפים, הם מספקים תצוגה נהדרת, האורחים תמיד מתלהבים, והכי חשוב? הכנתם לא מסובכת, אבל מייצרת טעמים ומרקמים נהדרים.
כשהממרחים החדשים של "השחר העולה" הנוסטלגי והאהוב הגיעו אלי, התבקשתי להכין קינוח שישלב אותם בתוכו.
קבלו מתכון לקינוח גבינתי - שוקולדי - נוגטי, שלא דורש מאמץ גדול אבל נותן תוצאה נהדרת ועשירה, בזכות שתי גבינות מעולות ועשירות במיוחד: מסקרפונה וגבינת שמנת.
קינוחי כוסות לשבועות, עם גבינות, שוקולד, והפתעות.
חומרים לכ-10 צנצנות/כוסות
לשכבת האוראו:
12 עוגיות אוראו מרוסקות
לשכבת המרנג:
במרנג, כדי שיצא פריך, הכלל מאד פשוט: על כל כמות חלבון, כפול כמות סוכר.
2 חלבונים מביצים בגודל L (כ-65 גרם) - להקפיד שהחלבון לא יתערבב עם חלמון.
130 גרם סוכר
3 כפות שוקולד "חצי-חצי" של "השחר העולה"
הכנת המרנג:
מחממים תנור ל-90 מעלות - להקפיד על החום, טמפרטורה גבוהה תגרום למרנג לאבד את צבעו הלבן.
.מקציפים את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף, ורק אז מוסיפים את הסוכר בהדרגה
מקציפים עד שהקצף חזק, וכשמרימים את המקצף נוצרים שפיצים.מוסיפים את השוקולד "חצי חצי", שמורכב ממרח שוקולד וממרח חלב, ונותנים ערבוב קל עם סכין, לשמירה על מרקם שיש עדין בעיגולי המרנג.
בתבנית עם נייר אפיה מזלפים עיגולים שיוכלו להיכנס לצנצנת, קטנים מעט מגודל הפתח.
גם אם תזלפו גדולים יותר, זה לא נורא, מקסימום חותכים בסכין עד שהמרנג נכנס לכוס.
אחרי זילוף של כ-15 עיגולים, מזלפים עוד 15 כיפות קטנות, שיהיו הקישוט העליון.
אם לא בא לכם להתעסק עם המרנג, תוכלו להחליף בפירורי ביסקוויטים או אוראו בשביל השכבה הפריכה, למרות שהמרנג פשוט להכנה ושיחוק אמיתי.
מכניסים לתנור לשעה וחצי.
לשכבה הלבנה:
1 חב' גבינת שמנת (250 גרם, מטמפרטורת החדר)
רבע כוס ממרח נוגט "השחר העולה"
1 כף אינסטנט וניל
1 חב' שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
הוראות הכנה - שכבה לבנה:
בקערת מיקסר להקציף את גבינת השמנת עד שהופכת חלקה ואוורירית.
להוסיף את ממרח הנוגט וכף אינסטנט פודינג וניל, ולערבב עד שמתאחד. להעביר את התערובת לקערה.
בקערת המיקסר להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, עד לקצף יציב אף לא קשה.
לערבב בתנועות קיפול את שתי התערובות, לכסות את הכלי, ולהניח במקרר.
לשכבת השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
1 גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)
1 חב' שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
הוראות הכנה - שכבת שוקולד
להמיס שוקולד בבן מארי (אפשר גם במיקרו), לערבב עד שהשוקולד ללא גושים, להניח בצד לצינון.
להקציף את המסקרפונה מעט לריכוך, להוסיף את השוקולד שהתקרר, עד שהתערובת אחידה.
להניח את תערובת המסקרפונה-שוקולד בצד.
להקציף במיקסר את השמנת עם הסוכר עד לקצפת יציבה אך לא קשה.
לקפל עם לקקן את הקצפת למסקרפונה, עד לאיחוד.
לכסות ולהניח במקרר.
הרכבת הקינוח:
נו, קינוח כוסות, זה קל.
תחתית: שכבת עוגיות אוראו מרוסקות (כף)
שכבה לבנה: שמים את הקרם בשק זילוף ומזלפים עד לגובה חצי כוס.
שכבה קראנצ'ית: עיגול מרנג מתיישב על השכבה הלבנה (אפשר להחליף בפירורי ביסקוויט)
שכבת שוקולד: מזלפים כמעט עד לסוף הצנצנת או הכוס, אם זו צנצנת, להשאיר מקום למכסה שסוגר, שלא ימעך את הקרם.
שכבת קישוט: כיפת מרנג.
אני לקחתי את שאריות המרנגים, כתשתי אותם לפירורים, ופיזרתי מסביב הכיפה.
וזהו.
ותודה לחברת "השחר העולה" על משלוח הממרחים הטעימים שעזרו לי להפיק קינוח משגע לחג.
שבועות טעים ושמח!
תגובות
הוסף רשומת תגובה