דלג לתוכן הראשי

קינוח כוסות לשבועות. כמה עשיר, ככה קל. וטעים בטירוף!




קינוחי כוסות הם המועדפים עלי.
הם ממש יפים, הם מספקים תצוגה נהדרת, האורחים תמיד מתלהבים, והכי חשוב? הכנתם לא מסובכת, אבל מייצרת טעמים ומרקמים נהדרים.

כשהממרחים החדשים של "השחר העולה" הנוסטלגי והאהוב הגיעו אלי, התבקשתי להכין קינוח שישלב אותם בתוכו.
קבלו מתכון לקינוח גבינתי - שוקולדי - נוגטי, שלא דורש מאמץ גדול אבל נותן תוצאה נהדרת ועשירה, בזכות שתי גבינות מעולות ועשירות במיוחד: מסקרפונה וגבינת שמנת.

קינוחי כוסות לשבועות, עם גבינות, שוקולד, והפתעות.



חומרים לכ-10 צנצנות/כוסות

לשכבת האוראו:
12 עוגיות אוראו מרוסקות

לשכבת המרנג:
במרנג, כדי שיצא פריך, הכלל מאד פשוט: על כל כמות חלבון, כפול כמות סוכר.
2 חלבונים מביצים בגודל L (כ-65 גרם) - להקפיד שהחלבון לא יתערבב עם חלמון.
130 גרם סוכר
3 כפות שוקולד "חצי-חצי" של "השחר העולה"



הכנת המרנג:
מחממים תנור ל-90 מעלות - להקפיד על החום, טמפרטורה גבוהה תגרום למרנג לאבד את צבעו הלבן.
.מקציפים את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף, ורק אז מוסיפים את הסוכר בהדרגה
מקציפים עד שהקצף חזק, וכשמרימים את המקצף נוצרים שפיצים.
מוסיפים את השוקולד "חצי חצי", שמורכב ממרח שוקולד וממרח חלב, ונותנים ערבוב קל עם סכין, לשמירה על מרקם שיש עדין בעיגולי המרנג.
בתבנית עם נייר אפיה מזלפים עיגולים שיוכלו להיכנס לצנצנת, קטנים מעט מגודל הפתח.
גם אם תזלפו גדולים יותר, זה לא נורא, מקסימום חותכים בסכין עד שהמרנג נכנס לכוס.
אחרי זילוף של כ-15 עיגולים, מזלפים עוד 15 כיפות קטנות, שיהיו הקישוט העליון.
אם לא בא לכם להתעסק עם המרנג, תוכלו להחליף בפירורי ביסקוויטים או אוראו בשביל השכבה הפריכה, למרות שהמרנג פשוט להכנה ושיחוק אמיתי.
מכניסים לתנור לשעה וחצי.

לשכבה הלבנה:
1 חב' גבינת שמנת (250 גרם, מטמפרטורת החדר)
רבע כוס ממרח נוגט "השחר העולה"
1 כף אינסטנט וניל
1 חב' שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר



הוראות הכנה - שכבה לבנה:
בקערת מיקסר להקציף את גבינת השמנת עד שהופכת חלקה ואוורירית.
להוסיף את ממרח הנוגט וכף אינסטנט פודינג וניל, ולערבב עד שמתאחד. להעביר את התערובת לקערה.
בקערת המיקסר להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, עד לקצף יציב אף לא קשה.
לערבב בתנועות קיפול את שתי התערובות, לכסות את הכלי, ולהניח במקרר.

לשכבת השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
1 גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)
1 חב' שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

הוראות הכנה - שכבת שוקולד
להמיס שוקולד בבן מארי (אפשר גם במיקרו), לערבב עד שהשוקולד ללא גושים, להניח בצד לצינון.
להקציף את המסקרפונה מעט לריכוך, להוסיף את השוקולד שהתקרר, עד שהתערובת אחידה.
להניח את תערובת המסקרפונה-שוקולד בצד.
להקציף במיקסר את השמנת עם הסוכר עד לקצפת יציבה אך לא קשה.
לקפל עם לקקן את הקצפת למסקרפונה, עד לאיחוד.
לכסות ולהניח במקרר.

הרכבת הקינוח:
נו, קינוח כוסות, זה קל.
תחתית: שכבת עוגיות אוראו מרוסקות (כף)
שכבה לבנה: שמים את הקרם בשק זילוף ומזלפים עד לגובה חצי כוס.
שכבה קראנצ'ית: עיגול מרנג מתיישב על השכבה הלבנה (אפשר להחליף בפירורי ביסקוויט)
שכבת שוקולד: מזלפים כמעט עד לסוף הצנצנת או הכוס, אם זו צנצנת, להשאיר מקום למכסה שסוגר, שלא ימעך את הקרם.
שכבת קישוט: כיפת מרנג.
אני לקחתי את שאריות המרנגים, כתשתי אותם לפירורים, ופיזרתי מסביב הכיפה.



וזהו.
קראנץ', קרם, קראנץ', קרם, קישוט, ובתיאבון :)

ותודה לחברת "השחר העולה" על משלוח הממרחים הטעימים שעזרו לי להפיק קינוח משגע לחג.

שבועות טעים ושמח!




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?