דלג לתוכן הראשי

טירמיסו? פבלובה? למה לבחור אם אפשר לשלב? מתכון לפבלובה טירמיסואית, או לטירמיסו פבלובי.




גבינת מסקרפונה היא אחת מהגבינות שאני יותר אוהבת להשתמש בהן בקינוחים.
שני הקינוחים שאני הכי אוהבת מכילים מסקרפונה, הגבינה האיטלקית השמנה (40%) והנהדרת.
טירמיסו, אותו קינוח איטלקי מטורף שאין צורך להציג, ופבלובה, אני אוהבת אותה עם קרם מסקרפונה ופירות יער.

לקראת שבועות הצטרף לשוק ייצור גבינת המסקרפונה שחקן נוסף, השף הלבן.
כשהשף הלבן ביקשו ממני להכין לקראת שבועות מתכון עם המסקרפונה החדשה שלהם, החלטתי לשלב את שני הקינוחים הטעימים האלו, ולהכין פבלובה בסגנון טירמיסו.
התוצאה הייתה נפלאה, ובכלום עבודה.
כדי שגם אתם תוכלו להגיש את הקינוח הקליל והמרשים הזה, אני משתפת אתכם במתכון שלי לפבלובה הנהדרת.

מתכון לפבלובה - טירמיסו



חומרים למרנג:
120 גרם חלבונים (3XL או 4L)
240 גרם סוכר דק (אפשר לטחון בבית, אני טוחנת ב-BAMIX, תוך שניה וחצי יש לי סוכר דק).
כפית קורנפלור
שקית סוכר וניל

הכנת מרנג:
להתחיל עם הקצפת החלבונים. כשנוצר קצף לבן, להוסיף את שאר החומרים.
להקציף עד שנוצר קצף חזק ומבריק, כ-10 דקות.
לחמם תנור ל-90 מעלות, עדיף טורבו.
לצייר על נייר אפיה שני עיגולים בקוטר הרצוי (אני הכנתי בקוטר 15).
להפוך את נייר האפיה (כשהחלק הלא מצויר כלפי מעלה), ולהניח מרנג בשני העיגולים.
לשטח לפי העיגול המצויר, להשתדל שהשוליים יהיו טיפה יותר גבוהים.
להכניס לתנור לשעה וחצי, הפעולה היא בעצם ייבוש המרנג.

חומרים לקרם מסקרפונה:
250 גרם מסקרפונה של השף הלבן
250 גרם שמנת מתוקה
60 גרם אבקת סוכר
כפית וחצי לימון
מעט גרידת לימון

הכנת קרם מסקרפונה:
להקציף את המסקרפונה, השמנת ואבקת הסוכר.
להוסיף את הלימון ולהקציף עד לקבלת קרם רך אך יציב.

להרכבת המנה:
12 בישקוטים טבולים בקפה חזק
אבקת קקאו לפיזור

הרכבת המנה:

להניח על צלחת או מגש את המרנג.
להניח מעל המרנג מחצית מקרם המסקרפונה.
מעל להניח בישקוטים טבולים בקפה.
לפזר קקאו.
להשאיר מעט קרם בצד, ולהניח את המחצית השניה של הקרם.
להניח את המרנג השני מעל.
להוסיף תלולית של קרם למעלה.
לפזר שוב קקאו.
לשים בקירור עד שמגיעים האורחים :)
נכון שהפבלובה יפיפיה?

חג שבועות שמח!!!




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?