דילוג לתוכן הראשי

טירמיסו? פבלובה? למה לבחור אם אפשר לשלב? מתכון לפבלובה טירמיסואית, או לטירמיסו פבלובי.




גבינת מסקרפונה היא אחת מהגבינות שאני יותר אוהבת להשתמש בהן בקינוחים.
שני הקינוחים שאני הכי אוהבת מכילים מסקרפונה, הגבינה האיטלקית השמנה (40%) והנהדרת.
טירמיסו, אותו קינוח איטלקי מטורף שאין צורך להציג, ופבלובה, אני אוהבת אותה עם קרם מסקרפונה ופירות יער.

לקראת שבועות הצטרף לשוק ייצור גבינת המסקרפונה שחקן נוסף, השף הלבן.
כשהשף הלבן ביקשו ממני להכין לקראת שבועות מתכון עם המסקרפונה החדשה שלהם, החלטתי לשלב את שני הקינוחים הטעימים האלו, ולהכין פבלובה בסגנון טירמיסו.
התוצאה הייתה נפלאה, ובכלום עבודה.
כדי שגם אתם תוכלו להגיש את הקינוח הקליל והמרשים הזה, אני משתפת אתכם במתכון שלי לפבלובה הנהדרת.

מתכון לפבלובה - טירמיסו



חומרים למרנג:
120 גרם חלבונים (3XL או 4L)
240 גרם סוכר דק (אפשר לטחון בבית, אני טוחנת ב-BAMIX, תוך שניה וחצי יש לי סוכר דק).
כפית קורנפלור
שקית סוכר וניל

הכנת מרנג:
להתחיל עם הקצפת החלבונים. כשנוצר קצף לבן, להוסיף את שאר החומרים.
להקציף עד שנוצר קצף חזק ומבריק, כ-10 דקות.
לחמם תנור ל-90 מעלות, עדיף טורבו.
לצייר על נייר אפיה שני עיגולים בקוטר הרצוי (אני הכנתי בקוטר 15).
להפוך את נייר האפיה (כשהחלק הלא מצויר כלפי מעלה), ולהניח מרנג בשני העיגולים.
לשטח לפי העיגול המצויר, להשתדל שהשוליים יהיו טיפה יותר גבוהים.
להכניס לתנור לשעה וחצי, הפעולה היא בעצם ייבוש המרנג.

חומרים לקרם מסקרפונה:
250 גרם מסקרפונה של השף הלבן
250 גרם שמנת מתוקה
60 גרם אבקת סוכר
כפית וחצי לימון
מעט גרידת לימון

הכנת קרם מסקרפונה:
להקציף את המסקרפונה, השמנת ואבקת הסוכר.
להוסיף את הלימון ולהקציף עד לקבלת קרם רך אך יציב.

להרכבת המנה:
12 בישקוטים טבולים בקפה חזק
אבקת קקאו לפיזור

הרכבת המנה:

להניח על צלחת או מגש את המרנג.
להניח מעל המרנג מחצית מקרם המסקרפונה.
מעל להניח בישקוטים טבולים בקפה.
לפזר קקאו.
להשאיר מעט קרם בצד, ולהניח את המחצית השניה של הקרם.
להניח את המרנג השני מעל.
להוסיף תלולית של קרם למעלה.
לפזר שוב קקאו.
לשים בקירור עד שמגיעים האורחים :)
נכון שהפבלובה יפיפיה?

חג שבועות שמח!!!




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)