דלג לתוכן הראשי

קיש בצל סגול וקישואים. היסטרי!


קיש הוא תמיד מאכל אהוב וכיפי.
הוא מקסים לאירוח, הוא לא מסובך להכנה, והוא ממש ממש טעים.

קיש בצל סגול וקישואים






חומרים:

לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
כף חלב

למלית:
שמן זית
3 קישואים
3 בצל סגול
טימין טרי
כפית מלח
כפית סוכר חום
פלפל שחור

לרוטב רויאל:
2 ביצים L
200 גרם קרם פרש תנובה
100 גרם שמנת לבישול 15% תנובה
אגוז מוסקט מגורד

להרכבת המנה:
מוצרלה מגורדת

הכנה:

בצק:
במעבד מזון שמים את הקמח, החמאה הקרה והמלח, ומערבבים עד לפירורים.
מוסיפים את החלב והביצה, ומעבדים ממש מעט עד שהבצק מתחיל להתאחד.
מוציאים מהמעבד, מאחדים לכדור, יוצרים ממנו דיסקית, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים לחצי שעה לקירור.
בינתיים מכינים את המלית:
מקלפים את הקישואים וחותכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ בערך.
עיגולים מקישוא אחד מניחים בצד.
חותכים את הבצלים לשמיניות.
מחממים כ-3 כפות שמן זית במחבת.
מוסיפים טימין, פלפל שחור, מלח, וסוכר חום.
מטגנים עד הזהבה קלה וריכוך הקישואים, מוציאים מהמחבת.
מכניסים למחבת החמה את עיגולי הקישוא ששמרנו בצד.
הם אלו שיקשטו לנו את חלקו העליון של הקיש, ולכן מוקפצים בנפרד.
מוציאים את הבצק מהמקרר.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בעזרת מערוך מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ בערך, ולקוטר מעט יותר גדול מהתבנית, כדי "להרים" שוליים.
מניחים בתבנית הפאי (גודל 26).
את חלקי הבצק שנשארים מעל השוליים חותכים בסכין.
מחוררים את הבצק עם מזלג, מניחים מעל נייר אפיה (מצמידים לבצק), ומכניסים לתנור.
לאחר 10 דקות מוציאים את הנייר, אופים עוד כ-5 דקות עד שמזהיב מעט.
מוציאים מהתנור.
מערבבים את מרכיבי רוטב הרויאל, ומתחילים להרכיב את הקיש.
מניחים על הבצק מוצרלה מגורדת
מעל מניחים את הירקות
ומעל שופכים את רוטב הרויאל המשגע. 
הקרם פרש נפלא לרוטב הרויאל. 
את הקישוא הבודד שהשארנו בצד מניחים בחלק העליון של הקיש.


מכניסים לתנור לכ-25 דקות, או עד שמזהיב.
יוצא קיש עם בצק מדהים, ומלית משגעת!


בתיאבון וחג שבועות שמח!!!!







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?