דילוג לתוכן הראשי

קיש בצל סגול וקישואים. היסטרי!


קיש הוא תמיד מאכל אהוב וכיפי.
הוא מקסים לאירוח, הוא לא מסובך להכנה, והוא ממש ממש טעים.

קיש בצל סגול וקישואים






חומרים:

לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
כף חלב

למלית:
שמן זית
3 קישואים
3 בצל סגול
טימין טרי
כפית מלח
כפית סוכר חום
פלפל שחור

לרוטב רויאל:
2 ביצים L
200 גרם קרם פרש תנובה
100 גרם שמנת לבישול 15% תנובה
אגוז מוסקט מגורד

להרכבת המנה:
מוצרלה מגורדת

הכנה:

בצק:
במעבד מזון שמים את הקמח, החמאה הקרה והמלח, ומערבבים עד לפירורים.
מוסיפים את החלב והביצה, ומעבדים ממש מעט עד שהבצק מתחיל להתאחד.
מוציאים מהמעבד, מאחדים לכדור, יוצרים ממנו דיסקית, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים לחצי שעה לקירור.
בינתיים מכינים את המלית:
מקלפים את הקישואים וחותכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ בערך.
עיגולים מקישוא אחד מניחים בצד.
חותכים את הבצלים לשמיניות.
מחממים כ-3 כפות שמן זית במחבת.
מוסיפים טימין, פלפל שחור, מלח, וסוכר חום.
מטגנים עד הזהבה קלה וריכוך הקישואים, מוציאים מהמחבת.
מכניסים למחבת החמה את עיגולי הקישוא ששמרנו בצד.
הם אלו שיקשטו לנו את חלקו העליון של הקיש, ולכן מוקפצים בנפרד.
מוציאים את הבצק מהמקרר.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בעזרת מערוך מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ בערך, ולקוטר מעט יותר גדול מהתבנית, כדי "להרים" שוליים.
מניחים בתבנית הפאי (גודל 26).
את חלקי הבצק שנשארים מעל השוליים חותכים בסכין.
מחוררים את הבצק עם מזלג, מניחים מעל נייר אפיה (מצמידים לבצק), ומכניסים לתנור.
לאחר 10 דקות מוציאים את הנייר, אופים עוד כ-5 דקות עד שמזהיב מעט.
מוציאים מהתנור.
מערבבים את מרכיבי רוטב הרויאל, ומתחילים להרכיב את הקיש.
מניחים על הבצק מוצרלה מגורדת
מעל מניחים את הירקות
ומעל שופכים את רוטב הרויאל המשגע. 
הקרם פרש נפלא לרוטב הרויאל. 
את הקישוא הבודד שהשארנו בצד מניחים בחלק העליון של הקיש.


מכניסים לתנור לכ-25 דקות, או עד שמזהיב.
יוצא קיש עם בצק מדהים, ומלית משגעת!


בתיאבון וחג שבועות שמח!!!!







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.