Translate


קיש בצל סגול וקישואים. היסטרי!


קיש הוא תמיד מאכל אהוב וכיפי.
הוא מקסים לאירוח, הוא לא מסובך להכנה, והוא ממש ממש טעים.

קיש בצל סגול וקישואים






חומרים:

לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
כף חלב

למלית:
שמן זית
3 קישואים
3 בצל סגול
טימין טרי
כפית מלח
כפית סוכר חום
פלפל שחור

לרוטב רויאל:
2 ביצים L
200 גרם קרם פרש תנובה
100 גרם שמנת לבישול 15% תנובה
אגוז מוסקט מגורד

להרכבת המנה:
מוצרלה מגורדת

הכנה:

בצק:
במעבד מזון שמים את הקמח, החמאה הקרה והמלח, ומערבבים עד לפירורים.
מוסיפים את החלב והביצה, ומעבדים ממש מעט עד שהבצק מתחיל להתאחד.
מוציאים מהמעבד, מאחדים לכדור, יוצרים ממנו דיסקית, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים לחצי שעה לקירור.
בינתיים מכינים את המלית:
מקלפים את הקישואים וחותכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ בערך.
עיגולים מקישוא אחד מניחים בצד.
חותכים את הבצלים לשמיניות.
מחממים כ-3 כפות שמן זית במחבת.
מוסיפים טימין, פלפל שחור, מלח, וסוכר חום.
מטגנים עד הזהבה קלה וריכוך הקישואים, מוציאים מהמחבת.
מכניסים למחבת החמה את עיגולי הקישוא ששמרנו בצד.
הם אלו שיקשטו לנו את חלקו העליון של הקיש, ולכן מוקפצים בנפרד.
מוציאים את הבצק מהמקרר.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בעזרת מערוך מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ בערך, ולקוטר מעט יותר גדול מהתבנית, כדי "להרים" שוליים.
מניחים בתבנית הפאי (גודל 26).
את חלקי הבצק שנשארים מעל השוליים חותכים בסכין.
מחוררים את הבצק עם מזלג, מניחים מעל נייר אפיה (מצמידים לבצק), ומכניסים לתנור.
לאחר 10 דקות מוציאים את הנייר, אופים עוד כ-5 דקות עד שמזהיב מעט.
מוציאים מהתנור.
מערבבים את מרכיבי רוטב הרויאל, ומתחילים להרכיב את הקיש.
מניחים על הבצק מוצרלה מגורדת
מעל מניחים את הירקות
ומעל שופכים את רוטב הרויאל המשגע. 
הקרם פרש נפלא לרוטב הרויאל. 
את הקישוא הבודד שהשארנו בצד מניחים בחלק העליון של הקיש.


מכניסים לתנור לכ-25 דקות, או עד שמזהיב.
יוצא קיש עם בצק מדהים, ומלית משגעת!


בתיאבון וחג שבועות שמח!!!!