איזה עוגות אני הכי אוהבת להכין?
עוגות בחושות!
הן טעימות, פשוטות להכנה, אפשר להכין אותן בקלות כשבאים אורחים בהפתעה, בלי ללכלך יותר מדי את המטבח ובלי לעבוד קשה, ולגוון בכל מיני טעמים ומרקמים.
לקראת סדנת צילומי אוכל שעשיתי עם צלם האוכל דן לב, החלטתי לבחור כבסיס את הצבע האפור, ובגלל שפורים בפתח, הכי התאים לי פרג. בכלל, פרג הוא אחד מהדברים שאני מאד מאד אוהבת לאפות איתו.
אני טוחנת אותו בבית, לבד, ב-20 שניות בדיוק, בעזרת בלנדר המוט BAMIX, שנחשב להכי טוב שיש, ושעושה לי חיים קלים עם טחינת תבלינים. לפרג שנטחן מראש יש טעם מריר, ולכן לעולם אני לא קונה פרג טחון. בחנויות התבלינים הטובות יטחנו לכם במקום, אל תוותרו על טריות הפרג.
העוגה הזו קלה במיוחד. מי לא אוהב עוגה בחושה קלה להכנה? מי לא אוהב עוגה בלי מיקסר?
מערבבים הכל בקערה גדולה, אין צורך להפעיל מיקסר, העוגה מוכנה בצ'יק.
הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק בינונית-גדולה, או 2 תבניות קטנות.
אפשר גם תבנית של אינגליש, ומאפינס, אם רוצים לפנק עם משלוח טעים, למי שרק בא לכם.
חומרים לעוגה:
120 מ"ל שמן
3 ביצים L
215 גרם (כוס מידה ועוד כף) סוכר
200 מ"ל שמנת חמוצה (מיכל אחד גדול או שניים קטנים)
1/2 כפית תמצית שקדים (אם אין - אפשר כפית תמצית וניל)
150 גרם (1 כוס מידה) פרג טחון טרי (אני טוחנת בבית, אפשר לקנות בחנות תבלינים שטוחנת במקום, לא להשתמש בפרג מהשקיות בסופר, רק בפרג טרי, אחרת תקבלו מרירות בעוגה, לא כיף!)
2 תפוחים מגוררים גס
בננה בשלה, מעוכה
180 גרם קמח לבן מנופה (אפשר להמיר לחצי קמח לבן, וחצי קמח כוסמין)
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
חצי כפית קינמון
חצי כפית הל
2 כפות אגוזי מלח טחונים
3 כפות שקדים פרוסים
קורט מלח
אם אין לכם משקל (רוצו לקנות!), אפשר לעבוד עם המרת המידות בקישור הזה
הוראות הכנה:
בקערה גדולה שמים את השמן הביצים והסוכר, וטורפים היטב.
מוסיפים את השמנת החמוצה, ומאחדים את התערובת בעזרת המטרפה.
מוסיפים את תמצית השקדים, את הפרג, את התפוחים המגוררים ואת הבננה.
מערבבים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, קינמון, הל, אגוזים, שקדים ומלח.
(אם אין הל, אפשר ללא).
מערבבים היטב עד שכל החומרים הופכים לבלילה אחידה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
שופכים את התערובת לתבנית, ואופים 40-45 דקות.
בודקים עם קיסם.
מפזרים אבקת סוכר, ונהנים לצד כוס קפה טובה :)
תהנו!
ואם הכנתם, אל תשכחו להראות לי בפייסבוק שלי !!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה