דילוג לתוכן הראשי

עוגת פרג, תפוחים ובננה - בחושה מעלפת. תכוננו להתמכר!




איזה עוגות אני הכי אוהבת להכין?
עוגות בחושות!
הן טעימות, פשוטות להכנה, אפשר להכין אותן בקלות כשבאים אורחים בהפתעה, בלי ללכלך יותר מדי את המטבח ובלי לעבוד קשה, ולגוון בכל מיני טעמים ומרקמים.

לקראת סדנת צילומי אוכל שעשיתי עם צלם האוכל דן לב, החלטתי לבחור כבסיס את הצבע האפור, ובגלל שפורים בפתח, הכי התאים לי פרג. בכלל, פרג הוא אחד מהדברים שאני מאד מאד אוהבת לאפות איתו.
אני טוחנת אותו בבית, לבד, ב-20 שניות בדיוק, בעזרת בלנדר המוט BAMIX, שנחשב להכי טוב שיש, ושעושה לי חיים קלים עם טחינת תבלינים. לפרג שנטחן מראש יש טעם מריר, ולכן לעולם אני לא קונה פרג טחון. בחנויות התבלינים הטובות יטחנו לכם במקום, אל תוותרו על טריות הפרג.

העוגה הזו קלה במיוחד. מי לא אוהב עוגה בחושה קלה להכנה? מי לא אוהב עוגה בלי מיקסר?
מערבבים הכל בקערה גדולה, אין צורך להפעיל מיקסר, העוגה מוכנה בצ'יק.
הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק בינונית-גדולה, או 2 תבניות קטנות.
אפשר גם תבנית של אינגליש, ומאפינס, אם רוצים לפנק עם משלוח טעים, למי שרק בא לכם.




חומרים לעוגה:
120 מ"ל שמן
3 ביצים L
215 גרם (כוס מידה ועוד כף) סוכר
200 מ"ל שמנת חמוצה (מיכל אחד גדול או שניים קטנים)
1/2 כפית תמצית שקדים (אם אין - אפשר כפית תמצית וניל)
150 גרם (1 כוס מידה) פרג טחון טרי (אני טוחנת בבית, אפשר לקנות בחנות תבלינים שטוחנת במקום, לא להשתמש בפרג מהשקיות בסופר, רק בפרג טרי, אחרת תקבלו מרירות בעוגה, לא כיף!)
2 תפוחים מגוררים גס
בננה בשלה, מעוכה
180 גרם קמח לבן מנופה (אפשר להמיר לחצי קמח לבן, וחצי קמח כוסמין)
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
חצי כפית קינמון
חצי כפית הל
2 כפות אגוזי מלח טחונים
3 כפות שקדים פרוסים
קורט מלח

אם אין לכם משקל (רוצו לקנות!), אפשר לעבוד עם המרת המידות בקישור הזה



הוראות הכנה:
בקערה גדולה שמים את השמן הביצים והסוכר, וטורפים היטב.
מוסיפים את השמנת החמוצה, ומאחדים את התערובת בעזרת המטרפה.
מוסיפים את תמצית השקדים, את הפרג, את התפוחים המגוררים ואת הבננה.
מערבבים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, קינמון, הל, אגוזים, שקדים ומלח.
(אם אין הל, אפשר ללא).
מערבבים היטב עד שכל החומרים הופכים לבלילה אחידה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
שופכים את התערובת לתבנית, ואופים 40-45 דקות.
בודקים עם קיסם.
מפזרים אבקת סוכר, ונהנים לצד כוס קפה טובה :)



תהנו!
ואם הכנתם, אל תשכחו להראות לי בפייסבוק שלי  !!!!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)