דלג לתוכן הראשי

"קעקעתי סכין על היד, חלמתי שיהיו סכינים עם שמי". סדרת סכיני שף טום אביב של המותג ארקוסטיל ARCOSTEEL



אי שם בבניין מקסים ביפו, נפגשנו לארוחה סודית. ככה קראו לה.
רמז: היא היתה סודית, ומשובחת, שהרי שף טוב וכלים נאים מרחיבים בטנו של אדם :)


בארוחה מושקעת, חדה וטעימה להפליא, הוצגה לנו סדרת סכינים חדשה מבית ארקוסטיל, שעליה חתום השף טום אביב.
סדרת סכיני שף טום אביב של המותג ARCOSTEEL נחשפה בפנינו בארוחה מיוחדת שבישל לנו השף טום אביב, הזכור לנו ממאסטר שף, כזוכה הצעיר והמדליק, שבהחלט יודע מה הוא רוצה.
הוא רצה סכינים. שלו. עם שמו.
הוא קעקע סכין על ידו, והאמין שזה יקרה.
והנה, מסתבר שלחלום ולרצות זה נהדר, כי מישהו בסוף מגשים חלומות.
הפעם, ארקוסטיל לקחו חלק במשימה, ושף טום אביב, שמחזיק שתי מסעדות בתל אביב, "קוקו במבינו" ו"FAT COW", זכה לסדרת סכינים מדהימות ביופיין, בעיצוב יפני מסורתי, עם שמו עליהן, ובמחירים מאד ידידותיים ללקוח הפרטי.
(ואם תמהרו, עד אחרי החגים הסכינים במחירי השקה, 20% הנחה!)
הסכינים היו חלק בלתי נפרד מהארוחה, וחלק מהמנות הטעימות הוגשו על הסכין עצמה, כדי להעביר בפרזנטציה מסימה את נראותם המיוחדת של סכיני השף.
מנת הסשימי פתחה את הארוחה, ובהחלט היה נעים להסתכל על הכנת המנה, והצילחות, או שאולי צילחות פחות מתאים הפעם, סכינאות, יותר דרמטי :)





 התירס הלבן שהוגש עם שיפודי חרבות היה מושלם, וכמובן, לקחתי את סכין השף טום אביב, ו"גילפתי" לי את התירס.
התוצאה בתמונות. שלמות של חיתוכים.




כמובן שלאורך כל הארוחה רותקתי לסירים, לעבודה במטבח, כי זה בעצם הדבר שאני הכי אוהבת, לצלם, אוכל ותהליכים בהכנתו.




תהליך חיתוך הבשר הוכיח לי שהסכין מושלמת, גם לצרכיי.
החיתוך ישר, קל, ובואו נודה, זה גם הכי יפה לפרוס בשר עם סכין כל כך מיוחדת ביופיה, הצגה לאורחים.


 את הקינוח לא לווה סכין, יותר אש ותמרות עשן(או בעצם מרנג איטלקי צרוב קלות) אבל נהנתי מההכנה, וכמובן מהטעם.
גם בלי סכין, השף טום אביב יצירתי ומבשל מושלם.



טום אביב, מה אני יכולה לאחל לך?
זוכרת את הארוחה שלנו בבית שלך, במהלך צילומי מאסטר שף, שבה אירחת אותנו בביתך, וחלמת בגדול.
זה היה די מזמן, אבל כבר אז ידעתי שאתה הולך לכבוש את הסצינה המקומית. זה היה שקוף.
מאחלת לך להגיע לעולמית, וכמובן, כל חלום קולינארי שתשאף אליו, שיתגשם.
מגיע לך.
ארקוסטיל, מה עם קצת הגשמת חלומות גם עבורי? :)
אני רואה שאתם עושים שם עבודה נהדרת, בקטע הזה של החלומות.
שאפו על התכנון, הביצוע והשלמות.
קצת פרטים נוספים על הסכינים המיוחדות האלו:

להב הסכינים עשוי מפלדת אל-חלד יפנית מרוקעת ובגימור מרקם דמסקוס המדמה את תנועת הזרימה הטבעית של המים. בתחתית כל קת סכין (עקב הסכין) כתובה מילה יפנית שונה הלקוחה מה'אני מאמין' של השף טום אביב ומקועקעת על גופו, ביניהן: אהבה ((愛, חוכמה (知恵), כוח (力), תקווה (希望), אמת (純正) ועוד.
סכיני הסדרה החדשה עוברות תהליך של Ice Hardening - חישול בקרח (חישול קריוגני) - תהליך הנהוג במיטב הסכינים בעולם, שכולל השרייה של להב הסכין בחנקן נוזלי, מה שמעניק לסכינים קשיות מיטבית, ומשפר את עמידותן ואת החדות שלהן.
תהליך השחזת הלהבים נעשה בעור יפני איכותי המביא לחדות גבוהה לאורך זמן. הלהב מרוקע בסגנון יפני מסורתי ובכך מסייע בהפחתת הידבקות המזון בעת החיתוך. סכיני הסדרה בעלות ידית ארגונומית מעץ  "פקה" בעל עמידות גבוהה, לאחיזה נוחה לאורך זמן ולשימוש בטוח.
הסדרה כוללת: סכין שף 20 ס"מ, סכין לחם 20 ס"מ, סכין קצבים 17 ס"מ, סכין סנטוקו 17 ס"מ, סכין שף 15 ס"מ, סכין סנטוקו 14 ס"מ, סכין סנטוקו 12.5 ס"מ, סט 3 סכיני סנטוקו, סט סכיני סטייק וסט מעמד סכינים הכולל 7 חלקים.
הסכינים נמכרות באריזת מתנה מהודרת מעוטרת בעיטורי זהב מבריקים ובעלת סגירת מגנט אלגנטית.
טווח מחירים: 49.9-199 ₪ לסכינים בודדות
319 -799 ₪ לסטים
אחריות ל-12 שנים




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?