דלג לתוכן הראשי

הקולקציה הזו כבר אצלי בבית, והיא לא פחות ממשגעת!



הוזמנתי לביקור במפעלי כרמל פלור דיזיין, חברת השטיחים היחידה שמייצרת בארץ, ושרובנו מכירים מימים עברו כ"שטיחי כרמל".
ביקור במפעלים הוא אחד הדברים המרתקים, בעיניי.
שלבי היצור, החל מחומר הגלם הבסיסי(במקרה הזה חוטים בכל מיני צבעים), למוצר המוגמר(שטיח יפיפה), תמיד מעוררים בי עניין גדול.

לא משנה אם זה מפעל מזון, או מוצרים כאלו ואחרים - תהליך היצור קסום בעיניי.
מההתחלה, ועד הרגע שבו המוצר מוכן ליציאה ללקוח הסופי, התהליך לא מובן מאליו. אנחנו קונים שטיח, ואין לנו שמץ של מושג כמה התהליך ארוך ומדוקדק, כדי שהשטיח יגיע באיכות לא פחות ממעולה אלינו, הלקוחות.
האמת, הסיור במפעל של כרמל פלור דיזיין גרם לי להרבה התרגשות.
הרי אתם יודעים שאני צבעונית, והמפעל הזה(בניגוד למעל חומוס, למשל), צבעוני ומטריף.
הסתובבתי כאחוזת תזזית בין מכונות הייצור עמוסות החוטים, נגעתי, ליטפתי את הסיבים הנעימים, ויצאתי עם תחושת "בא לי שטיח בכל חדר".
בינתיים, התחדשתי לי באחד יפיוף לסלון, מהקולקציה החדשה של כרמל פלור דיזיין.
ידעתי בדיוק מה אני רוצה: סיבים קצרים, ושטיח באריגה מודרנית, עם שילוב צבעים שיתאים לסלון שלי, כמובן.
כשהלכתי לסניף ביתילי בפתח תקווה(רשת ביתילי משווקת את כרמל פלור דיזיין), ואספתי את השטיח, התרגשתי.
זו פעם ראשונה שיש לי שטיח בסלון, אחרי 25 שנה.
היה לי אחרי שהתחתנתי אחד, ומאז, לא היו לי יותר שטיחים, רק בחדרים, מקיר לקיר.
בדירה החדשה ידעתי שיכנס שטיח מודרני בשלב כזה או אחר, והנה, ההזדמנות הגיעה, ולא נתתי לה לברוח.
אז זהו. יש לי שטיח בסלון.
ולואי, השיצו המהמם שלנו, מאוהב. גם ברגעים אלו, כשאני יושבת מול המחשב, הוא ישן על השטיח.
והאמת? אני נהנית שיש לו פינה בבית שהוא נהנה לרבוץ עליה.
נחזור למפעל :)
את פנינו קיבל רותם גוזלי, סמנכ"ל שיווק ברשת כרמל פלור דיזיין.
קיבלנו הסברים על הקולקציות החדשות(והמרהיבות), ועל תהליכי היצור והמשמעות של מפעל ישראלי יחיד בארץ ליצור וליצוא שטיחים גם לעולם, גאוה ישראלית.
קולקציית השטיחים החדשה לחורף 2020 כוללת מספר סדרות בסגנונות עיצוב משתנים בהתאם לטרנדים אחרונים בעולם העיצוב ומיוצרת במפעלי כרמל. גם השנה ממשיכה המגמה של ייצור שטיחים נמוכים וצפופים, דקים וקלילים המתאימים לכל עונות השנה. המגמה המאפיינת את אופנת 2020 בשטיחים הינה צבעוניות מגוונת ושימוש במוטיבים אבסטרקטיים.
הגוונים הבסיסיים הם אפור לגווניו בשילוב גווני הכחול והטורקיז וכן השנה בולט במיוחד הצבעים  ורוד פודרה וצהוב חרדל בנגיעות עדינות והרמוניות, ואלו גם גווני השטיח שבחרתי להכניס לסלון שלי.


בעבר, שטיחים היו נעשים בעבודת יד, ומחירם היה בהתאם. המהפכה התעשייתית הפכה את תהליכי הייצור לטכנולוגיים, מהירים הרבה יותר, ונגישים הרבה יותר מבחינת מחיר לצרכן הסופי.
בימינו כל אחד יכול ליהנות משטיח איכותי, ואף להתאימו מדי כמה שנים לעיצוב החלל בקלות ובמחיר הוגן.
שנעבור לראות מה הלהיב אותי במפעל של כרמל Floor Design, ואיך חוטים יכולים לעשות לי שמח בלב?
זה מתחיל עם בחירת החוטים לפי צבעי השטיח.



משם, החוטים עוברים למכונות האריגה, וה"מסע" שלהם לעבר "תכף יהיה פה שטיח", הוא מחזה מרהיב בפני עצמו.



החוטים משתלבים במכונת "מחטים", ש"נועצת" את החוט ויוצרת ממנו שטיח יפיפה.


 משם, חומר הגלם המוכן יורד לתהליכי בקרת איכות וגימור.
הכי מדהים בעיניי:
יושבת "אמנית" עם סוג של מסרגה דמויית מברג, ומתקנת ידנית(!) חוטים סוררים ש"השתגעו" בתהליך הייצור, בצורה שמעוררת השראה אמיתית.
אמנות, אבל ממש.

אין ספק שעונת החורף המתקרבת היא הזמן המושלם לקנות שטיח איכותי, שמיוצר בארץ, ומתהדר במגוון קולקציות משגעות.


ועוד קצת, לידע כללי :)
מפעל כרמל Floor Design מייצר ומשווק גם מגוון פתרונות חיפוי מתקדמים לעיצוב חוץ ופנים, וחוץ משטיחים, סל המוצרים כולל גם פרקט, אריחי שטיחים, טפטים, דק ודשא סינטטי.
כרמל הוקמה בשנת 1960 (שטיחי כרמל לשעבר) ובשנת 1994 נרכשה ע”י משפחת איתני.
כרמל הפכה ל"כרמל גרופ", הקבוצה הגדולה בישראל לריהוט ועיצוב הבית הכוללת גם את רשתות ביתילי, IDdesign ו-URBAN, בבעלות משפחת איתני.
כרמל פלור דיזיין היא חלק מקבוצת "כרמל גרופ".
קולקציית השטיחים של כרמל פלור דיזיין כוללת סדרות בסגנונות עיצוב משתנים בהתאם לטרנדים האחרונים ומיוצרת במפעלי החברה במכונות נול חדישות הכוללות שש מכונות אריגה בעלות כ- 12,000 סלילי חוטים בכל אחת והמייצרות 600,000 שטיחים בשנה שמרביתם (90%) נשלחים לייצוא בחו"ל בכ-30 מדינות ברחבי העולם ובהן ארה"ב, קנדה, אנגליה, ברזיל, יפן, סין, ספרד, פורטוגל ודרום קוריאה ועוד כ-10% נמכרים בשוק המקומי, בעיקר דרך חנויות רשת כרמל Floor Design.
כרמל חושפת מדי שנה את קולקציות השטיחים והדשא החדשות בתערוכה הבינלאומית המתקיימת בהאנובר שבגרמניה. מעצבי כרמל מחדשים מדי שנה את הקולקציות על-פי הטרנד העכשווי בהשראת המגמות המובילות בעולם.
בעולם נחשבת כרמל לחברת בוטיק איכותית המציגה חדשנות טכנולוגית בפיתוח השטיחים וחדשנות אופנתית בעיצובים מיוחדים.
לכרמל רשת קמעונאית בפריסה ארצית, 19 אולמות תצוגה בהם ניתן להתרשם מהמגוון הגדול של המוצרים, מרעיונות לעיצוב ופתרונות חיפוי מתקדמים לעיצוב Indoor  ו-Outdoor.

בין הקולקציות הבולטות לשנת 2020:
קולקציית לגאסי:
שטיחים במגע ומרקם של משי ובאיכות מעולה, מאופיינים בצבעים רכים ומראה הרמוני. השטיחים בדיגום אבסטרקטי מודרני בגוונים של כחול, אפור, בז', עם נגיעות של חרדל וורוד.

קולקציית סטאי:
קולקציית סטאי ארוגה בחוט דק ומבריק במראה משי עדין ורך בהשראת שטיחי משי עתיקים. המראה הרך והמבריק מעניק לשטיחים נופך עדין וקליל, הצבעים רכים ואופנתיים: שילובים של אפור ובז' עם נגיעות של חרדל, סלמון כחול וסטוקו.

קולקציית לוטוס:
קולקציה מודרנית אבסטרקטית המשלבת מוטיבים אורגניים בהשראה מהטבע בצבעוניות קונטרסטית של אפור וכחול או בצבעוניות הרמונית של אפורים , בז' וכחול.

קולקציית רנסנס:
המילה האחרונה בעולם השטיחים. קולקציית רנסנס מאופיינת במראה יוקרתי ומפואר. השטיחים בקולקציה מבריקים, עשירים ומיוחדים. הקולקציה עוצבה בהשראת שטיחי קיר ובדי הברוקרד המפוארים של הרנסנס. הפלטה של הצבעים נעה מאפור ובז׳ עם נגיעות יוקרתיות של זהב וכסף.


ושיהיה לכם חורף נעים, עם שטיח מדליק, אני כבר מוכנה לחורף :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?