דלג לתוכן הראשי

כספי - לא רק חומוס, ועכשיו גם בחצר השוק בכפר סבא!



את חומוס כספי גיליתי לפני המון זמן, בשנת 2012, כשלימדתי נהיגה באזור שבו גדלתי, נאות אפקה בת"א.
המרכז המסחרי של נאות אפקה ליווה אותי לאורך כל שנות ילדותי, והיה מקום הבילו העיקרי שלי מגיל 6, עד שיכולתי לנסוע לבד באוטובוסים :)
לשכונה הזו, שכונת ילדותי, יש ותמיד תהיה פינה חמה בלב.
לא מפתיע שגם בבגרותי, וגם כשלצערי אני כבר לא תושבת השכונה, נאות אפקה ב', אני אוהבת להגיע אליה, ולהסתובב סביב זכרונות הילדות הנוסטלגיים הנעימים שלי.

במהלך שיעורי הנהיגה, תמיד חיפשתי מקום לאכול בו במהירות, כי לאכול באוטו ולשים ברקסים בו זמנית זה לא באמת תענוג גדול. עזבו את הטחינה שהיתה תמיד נוזלת מהפיתה, או את הסלט שהיה עף לכל הכיוונים, ואת הביסים שהייתי יכולה לקחת רק כשהאוטו עמד ברמזור. סיוט, ומי שמלמד נהיגה, יבין על מה אני מדברת :)
באחת הפעמים שעצרתי להפסקת צהריים, ובמקום שבו בגיל 6 היתה חנות מכשירי הכתיבה של רינה(נדמה לי שזה היה שמה), פגשתי את חומוס כספי. החלטתי שחומוס דווקא מתאים לי להפסקה זריזה.
מה אני אגיד לכם, התאהבתי.
זה הפך להיות המקום האולטימטיבי עבורי להפסקות האוכל שלי. הכרובית, סלט הברזל, החומוס, ובעיקר החמשוקה אהובתי, החזירו אותי די הרבה למסעדה השכונתית הזו.
את הפוסט הזה כתבתי ב-2012, ולעולם הוא יהיה "החודש שבו גיליתי את החמשוקה" :)
-----------------------------------------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------------------------------------
לפני כשנה נפתח סניף של כספי בראש העין. כמה שהייתי מאושרת עם הידיעה שיש לי סניף בעירי, וכמובן שהלכתי לבקר במקום. בראש העין, כמו בראש העין, שום דבר לא באמת מזכיר לי את תל אביב. כספי של ראש העין הוא לא כספי של תל אביב.
מסתבר שלמיקום ובעיקר לזכיין יש חלק חשוב בהצלחת המקום, ובראש העין זה לא באמת עבד.
הסניף נסגר, וכמובן שאני גם ביקרתי בו פעם אחת, וזהו.
באחד מימי השישי האחרונים קבעתי עם חברה לבוהוריים, היא כפר סבאית, אני מראש העין, ומכיוון שכבר הבנו שבראש העין אין הרבה מה לעשות ואיפה לבלות, ברמה שיהיה טעים ונעים, קבענו בחצר השוק בכפר סבא, מתחם מקסים שבו יש לא מעט מקומות נעימים לשבת בהם.
התיישבנו בחומוס כספי(שכידוע, כספי זה לא רק חומוס), ושוב אני חוזרת לענייני הזכיינות:
הכל מתחיל ונגמר בזכיין. אם הוא טוב, זה טוב. אם הוא לא, אז חבל.
מסתבר שכספי בחצר השוק בכפר סבא זכתה בזכיין נהדר. האוכל יצא מושקע, נקי, טעים, טרי ומתוקתק.
האווירה היתה נהדרת, מוזיקה טובה וכיפית ליוותה את הארוחה, והיה בוקר שישי מושלם.
גם החברה היתה נהדרת :)
פתחתי את הארוחה בערק לימוני, שכבר עשה לי שמח, כי אתם יודעים, אלכוהול ישמח לבב אנוש. אפילו מאד.

כחובבת יוון ידועה, לא ויתרתי על הצזיקי. המחירים בכספי ידידותיים להפליא, כך שאפשר להזמין לשולחן מגוון מנות ולחלוק, שזה בדיוק מה שעשינו :)
הצזיקי היה טעים, הפיתה היתה טריה להפליא, והשילוב ביניהם היה נהדר.
הפלאפל של כספי ירוק ירוק וטעים טעים. הוא מגיע על מצע טחינה.
 מנה חדשה שלא היכרתי, ושתינו התלהבנו ממנה, היתה קרפצ'יו בטטה, עם טחינה, סילאן, קדאיף, פיסטוקים ושמנת חמוצה.
ברגע הראשון נראית כמו כנאפה, ואכן מזכירה בהחלט את הקונספט, אבל הבטטה במקום גבינה זה בהחלט רעיון מבריק, הרכות שלה עם הקראנץ' של שערות הקדאיף והפיסטוקים - כיף.
אני הייתי משנה לה את השם לכנאפה בטטה, אבל זו אני :)
בורקס. אי אפשר איתו, אי אפשר בלעדיו.
אין כמו הפחמימה המשמינה הזו כדי להנות כמו שצריך מארוחת בוקר, במיוחד כשהיא מגיעה עם חומוסינה, ביצה ועגבניות.
הפילאס מגיע בגרסת תפוחי אדמה או גבינה, לקחנו את הגבינה, היה נורא נורא טעים.
 האמת, מרוב שהיה טעים, החלטתי שבא לי להכין גם כזה בבית, אז הנה, שלשום(שבת) הכנתי  לי ארוחת בוקר, כספי סטייל :)
ואיך אפשר בלי ההמצאה הטעימה הזו, חומוס שקשוקה?
אני מטורפת על זה, באמת.
לא צריך להוסיף יותר. פשוט טעים.
לתוספת ה"מרעננת" (כי חומוס, ובורקס, וחומוס, ופלאפל... זה טעים אבל "יושב" בבטן), לקחנו סלט ברזל, שמכיל את כל הדברים הטובים: סלק, עלי בייבי תרד, עגבניות שרי, עם אגוזי מלך וגבינה בולגרית.
מתה על הסלט הזה. גם אותו אני מכינה בבית, מאז שהיכרתי אותו בשנת 2012 אצל כספי :)
 זה הרגע שלא יכולנו יותר.
לקחנו שני קנקנים, תה וקפה "בוץ", וקישקשנו חצי שעה, כדי לפנות מקום לקינוח.
הזמנו מלבי שהיה מוצלח, ובננה לוטי שאני תמיד בקונפליקט בין "אוי כמה זה טעים" לבין "לא רוצה, יש בזה טריליון קלוריות", אבל מכיוון שחלקנו 2, זה היה סביר ברמה הקלורית, וחוצמזה, מתוק זה טעים. נקודה.

לסיכום:
כספי בחצר השוק בכפר סבא היא יופי של מסעדה לאוכל רחוב, נמצאת במיקום מאד נעים, וכל מה שאכלנו - היה מעולה ומתומחר יותר מסביר.
איך אני יודעת שמקום שהייתי בו טוב?
מאד פשוט: אני יודעת שאחזור אליו שוב, ובקרוב.



וייצמן 125, חצר השוק, כפ"ס
טלפון: 09-8786828
כשר רבנות כפר סבא
שעות פתיחה:
א'-ד': 10:00-22:00
ה': 10:00-עד אחרון הלקוחות
שישי: 8:00 -עד שעתיים לפני כניסת השבת
שבת: סגור




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?