פסטיבל אומקסה בשיתוף "ימה וקדמה" לחובבי האוכל האסיאתי והאלכוהול היפני, ויש גם מתכון לכדורי מיסו שהופכים למרק מיסו בדקה!
כי מי לא אוהב אוכל אסיאיתי?
שיקום! כולם יושבים :)
חברת ימה וקדמה מיבאת לארץ את מיטב חומרי הגלם לאוכל היפני של חברת Horaiya.
את המוצרים הנהדרים יצא לי להכיר במסעדת סלאס Selas של שף אור גינסברג, שם הודגם השימוש במוצרים ע"י השף, ובנוכחותה של Misaki Tanida, האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת Horaiya.
מיסאקי לימדה אותנו להכין "כדורי מיסו" miso balls, שהופכים למרק מיסו במגע עם מים רותחים.
את הכדורים ניתן לשמור במקפיא למשך חודש.
מתכון לכדורי מיסו שהופכים למרק ברגע
מה צריך
(לכדור אחד. ניתן להכפיל לפני כמות הכדורים)
אופציה 1: כדור ממיסו לבן מתוצרת הוראיה – 25 גרם מיסו לכדור
אופציה 2: כדור ממיסו אדום מתוצרת הוראיה– 33 גרם מיסו לכדור
קורט אבקת דאשי
מעט תרד קצוץ
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט אצות וואקמה
מעט שומשום לבן
מעט שומשום שחור
הוראות הכנת כדור המיסו
לוקחים את כמות המיסו הדרושה לכדור ומערבבים עם הדאשי.
יוצרים צורה של כדור ומגלגלים בתוספות (שומשום, תרד, בצל, וואקמה).
הוראות הכנת המרק
שמים את הכדור בקערית.
שופכים 330 מ"ל מים רותחים.
מערבבים.
קלי קלות, נכון?
בתיאבון!
ואם אתם חובבי אוכל אסיאתי כמוני, פסטיבל אומקסה הוא פסטיבל ששווה לכם להכיר.
ימה וקדמה בשיתוף פעולה עם מיטב במסעדות האסיאתיות מקיימת את הפסטיבל במהלך חודש מרץ, כשכולו חגיגת טעמים אסיאתיים עם מיטב השפים בארץ, שיבשלו לכם ארוחה מעולה לצד המון אלכוהול יפני איכותי.
בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל:
מסעדת טופולופומפו | מסעדת צפרה | מסעדת יאקימונו | מסעדת TYO | מסעדת קאמאקורה | מסעדת קווין לו | מסעדת טורי ת"א | מסעדת פריים
לכל הפרטים על הארוחות והמסעדות ועל שיתוף הפעולה המקסים הזה שמשלב אוכל, מוצרים מעולים, ואלכוהול יפני טעים.
ימה וקדמה, יבואני מוצרי מזון ומשקאות מיפן, השיקו במסעדת סלאס (Selas – קרן אור ביוונית) קו מוצרים חדש שהם מייבאים מיפן , מתוצרת HORAIYA HONTEN .
לשולחנות הוגשו מנות המבוססות על דגים טריים בשילוב המוצרים היפנים
השף אור גינסברג שידוע באהבתו לים ולדגים, ליהטט בין הדגים המאד טריים למוצרים המעולים, היה סופר טעים!
פילה סלמון במרינדת מיסו אדום מתקתקה, על פירה וואסבי, קרם גזר ודאשי עם קרמל מיסו
טטאקי ים תיכוני – טונה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי ,קרם חציל שחור , וטריאקי ציפורן וליים מסויה קוג'י.
פילה מוסר פרא על תבשיל עדשים שחורות וקוג'י סלסה ירוקה של עשבי טיבול ויוזו קושו ,סלטון אורוגולה ובמיה הודית עם ווינגרט יוזו ושמן בזיליקום.
היתה גם עמדת סשימי וסושי ניו-סטייל פרונטלית עם טונה כחולה, טונה אלבקור, וסלמון בתוספת קוג'י סויה, מיסו חצילים, יוזו, יוזו קושו פיקנטי ופונזו הדרים.
וואו, זה היה פשוט וואו, כזה סושי וסשימי טרי עדיין לא אכלתי. הדגים, מסתבר, יצאו רק כמה שעות לפני מהים :)
דים סאם במילוי עוף וירקות שורש, על קציפת תירס מתוק ומיסו לבן.
כיסוני מלפפון במילוי קרם פרש בייתי עם 100% יוזו, גרידת ליים ותפוז, תבלינים ופונזו יוזו .
והיה המון אלכוהול יפני טעים במיוחד, שזרם לשולחן כמו מים :)
פאני פורי ממולא קציפה משגעת שתובלה ביוזו ואבקת פרחי סיגליות.
אכלתי 3 כאלו :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה