דילוג לתוכן הראשי

פסטיבל אומקסה בשיתוף "ימה וקדמה" לחובבי האוכל האסיאתי והאלכוהול היפני, ויש גם מתכון לכדורי מיסו שהופכים למרק מיסו בדקה!



כי מי לא אוהב אוכל אסיאיתי?
שיקום! כולם יושבים :)
חברת ימה וקדמה מיבאת לארץ את מיטב חומרי הגלם לאוכל היפני של חברת Horaiya.
את המוצרים הנהדרים יצא לי להכיר במסעדת סלאס Selas של שף אור גינסברג, שם הודגם השימוש במוצרים ע"י השף, ובנוכחותה של Misaki Tanida, האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת  Horaiya.
מיסאקי לימדה אותנו להכין "כדורי מיסו" miso balls, שהופכים למרק מיסו במגע עם מים רותחים.
את הכדורים ניתן לשמור במקפיא למשך חודש.

מתכון לכדורי מיסו שהופכים למרק ברגע



מה צריך
(לכדור אחד. ניתן להכפיל לפני כמות הכדורים)
אופציה 1: כדור ממיסו לבן מתוצרת הוראיה – 25 גרם מיסו לכדור
אופציה 2: כדור ממיסו אדום מתוצרת הוראיה– 33 גרם מיסו לכדור
קורט אבקת דאשי
מעט תרד קצוץ
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט אצות וואקמה
מעט שומשום לבן
מעט שומשום שחור

הוראות הכנת כדור המיסו
לוקחים את כמות המיסו הדרושה לכדור ומערבבים עם הדאשי.
יוצרים צורה של כדור ומגלגלים בתוספות (שומשום, תרד, בצל, וואקמה).
הוראות הכנת המרק
שמים את הכדור בקערית.
שופכים 330 מ"ל מים רותחים.
מערבבים.
קלי קלות, נכון?
בתיאבון!

ואם אתם חובבי אוכל אסיאתי כמוני, פסטיבל אומקסה הוא פסטיבל ששווה לכם להכיר.
ימה וקדמה בשיתוף פעולה עם מיטב במסעדות האסיאתיות מקיימת את הפסטיבל במהלך חודש מרץ, כשכולו חגיגת טעמים אסיאתיים עם מיטב השפים בארץ, שיבשלו לכם ארוחה מעולה לצד המון אלכוהול יפני איכותי.
בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל:
מסעדת טופולופומפו | מסעדת צפרה | מסעדת יאקימונו | מסעדת TYO | מסעדת קאמאקורה | מסעדת קווין לו | מסעדת טורי ת"א | מסעדת פריים
לכל הפרטים על הארוחות והמסעדות ועל שיתוף הפעולה המקסים הזה שמשלב אוכל, מוצרים מעולים, ואלכוהול יפני טעים.

ימה וקדמה, יבואני מוצרי מזון ומשקאות מיפן, השיקו במסעדת סלאס (Selas – קרן אור ביוונית) קו מוצרים חדש שהם מייבאים מיפן , מתוצרת HORAIYA HONTEN .

 לשולחנות הוגשו מנות המבוססות על דגים טריים בשילוב המוצרים היפנים​
השף אור גינסברג שידוע באהבתו לים ולדגים, ליהטט בין הדגים המאד טריים למוצרים המעולים, היה סופר טעים!



פילה סלמון במרינדת מיסו אדום מתקתקה, על פירה וואסבי, קרם גזר ודאשי עם קרמל מיסו
 השף אור גינסברג מצייר את המנות שלו, וזה פשוט מטריף!!


  טטאקי ים תיכוני – טונה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי ,קרם חציל שחור , וטריאקי ציפורן וליים מסויה קוג'י.


פילה מוסר פרא על תבשיל עדשים שחורות וקוג'י סלסה ירוקה של עשבי טיבול ויוזו קושו ,סלטון אורוגולה ובמיה הודית עם ווינגרט יוזו ושמן בזיליקום.

היתה גם עמדת סשימי וסושי ניו-סטייל פרונטלית עם טונה כחולה, טונה אלבקור, וסלמון בתוספת קוג'י סויה, מיסו חצילים, יוזו, יוזו קושו פיקנטי ופונזו הדרים.
וואו, זה היה פשוט וואו, כזה סושי וסשימי טרי עדיין לא אכלתי. הדגים, מסתבר, יצאו רק כמה שעות לפני מהים :)



  דים סאם במילוי עוף וירקות שורש, על קציפת תירס מתוק ומיסו לבן.
 כיסוני מלפפון במילוי קרם פרש בייתי עם 100% יוזו, גרידת ליים ותפוז, תבלינים ופונזו יוזו .

והיה המון אלכוהול יפני טעים במיוחד, שזרם לשולחן כמו מים :)


 ואיך אפשר בלי קינוח!!
פאני פורי ממולא קציפה משגעת שתובלה ביוזו ואבקת פרחי סיגליות.
אכלתי 3 כאלו :)

תודה לחברת "ימה וקדמה" על האירוח המקסים, ולשף אור גינסברג על הכשרון, והערב הטעים במיוחד.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)