דלג לתוכן הראשי

קדירת בשר, פטריות, וירקות שורש. מתכון קליל שיחמם לכם את הלב.



לפעמים סתם בא לי לזרוק הכל בבוקר לסיר, ולתת לדברים לקרות.
אלו המתכונים הכי כיפיים, בישול ארוך זה אחד מהדברים שאני אוהבת, אז הפעם קבלו מתכון קליל להכנת קדירת בשר ופטריות עם ירקות שורש.
הכנתי לכם מתכון מצולם, כולל סרטון הכנה, כדי שלא תגידו שאני לא משקיעה בכם :)

הפעם השתמשתי בסיר הכפול החדש מסדרת "ארקוסטיל אדוני", שהוא בעצם סוטאז' מאד נוח, נמוך, שמגיע עם מכסה שהוא בעצם סיר נוסף, או אולי יותר מחבת פסים משודרגת. תוכלו למצוא אחלה מבצעים בפייסבוק של ארקוסטיל קיטצ'ן.
השתמשתי בשילוב הזה כבר די הרבה פעמים, ותוכלו לראות איך אני משלבת את הבישול בשני החלקים של הסיר.
מבחינת בישול, אני מעדיפה מכסה זכוכית, כדי שאוכל לראות את הבישול לאורכו, ולכן אני משתמשת במכסה שיש לי בבית בגודל המתאים.
הסיר מגיע עם חוברת מתכונים חביבה, וזה גם בונוס נעים כשפותחים אריזות סירים.
שני הסירים מתאימים לבישול על כיריים, כולל אינדוקציה, מתאימים לתנור, וכמובן למדיח.


מתכון לקדירת בשר, פטריות וירקות שורש


אז מה צריך?

1.300 ק"ג בשר כתף 5 חתוך לקוביות (או כל בשר אחר שמתאים לבישול קדירה ארוך)
בצל אחד קצוץ (אני קוצצת במאסטר סלייסר, פה השתמשתי בסלייסר הידני, אבל עכשיו יש גם חשמלי שהוא להיט, הגיע אלי כמה ימים אחרי שהכנתי את המנה הזו)
8 פטריות חתוכות (אני שמתי עירוב של שמפיניון ופורטבלו, אבל גם כל סוג בנפרד יתאים, וגם אותם קצצתי במאסטר סלייסר, אבל אפשר לחתוך כמובן ידנית, בכל גודל שאוהבים)
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 גבעולי סלרי חתוכים
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום (השתמשתי בכותש השום החדש שלי, שמאפשר לכתוש בלי לקלף, הוא מעולה ממש,  מבית חברת Zyliss השוויצרית, שיש לה מוצרים נהדרים - להשיג ברשת דומו)
חצי פלפל צ'ילי חתוך
עלי טימין טריים
כפית כורכום
כפית גדושה פפריקה בשמן
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם(תתחילו בכפית מלח שטוחה וחצי כפית פלפל שחור גרוס)
כף סוכר
3 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
שמן
ומלא אהבה :)

הוראות הכנה:


שוטפים את קוביות הבשר ומייבשים עם נייר ניגוב.
שמים שמן בשני הסירים ומחממים.
מתחילים עם צריבת הבשר. מניחים את הבשר בסוטאז' בשכבה אחת, וצורבים משני הצדדים.
בסיר הנמוך יותר (אפשר כמובן גם במחבת גדולה) שמים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר והסלרי. מערבבים.
כשמתרכך, מוסיפים את הפטריות, מערבבים שוב למשך 3 דקות, מוסיפים את השום הכתוש.
מוסיפים את הכורכום, הפפריקה ומלח+פלפל.
מערבבים היטב ומחכים עד שהתערובת תיהפך אחידה ונימוחה.
אחרי שצרבנו את הבשר משני צדדיו, מוסיפים לו מים עד חצי גובה הבשר. מוסיפים את רסק העגבניות, פלפל צ'ילי, עלי דפנה, פלפל אנגלי, טימין, וסוכר.
מערבבים וסוגרים את הסיר, ומעבירים לאש קטנה-בינונית, כזו שנותנת רתיחה עדינה בבישול).
אחרי כשעה טועמים ומתקנים תיבול (בשלב הזה הוספתי את המלח הנדרש).
ממשיכים לבשל עוד כשעתיים עד שהבשר רך.
מקשטים עם עלי כוסברה או פטרוזיליה ומגישים :)


בתיאבון!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?