לפעמים סתם בא לי לזרוק הכל בבוקר לסיר, ולתת לדברים לקרות.
אלו המתכונים הכי כיפיים, בישול ארוך זה אחד מהדברים שאני אוהבת, אז הפעם קבלו מתכון קליל להכנת קדירת בשר ופטריות עם ירקות שורש.
הכנתי לכם מתכון מצולם, כולל סרטון הכנה, כדי שלא תגידו שאני לא משקיעה בכם :)
הפעם השתמשתי בסיר הכפול החדש מסדרת "ארקוסטיל אדוני", שהוא בעצם סוטאז' מאד נוח, נמוך, שמגיע עם מכסה שהוא בעצם סיר נוסף, או אולי יותר מחבת פסים משודרגת. תוכלו למצוא אחלה מבצעים בפייסבוק של ארקוסטיל קיטצ'ן.
השתמשתי בשילוב הזה כבר די הרבה פעמים, ותוכלו לראות איך אני משלבת את הבישול בשני החלקים של הסיר.
מבחינת בישול, אני מעדיפה מכסה זכוכית, כדי שאוכל לראות את הבישול לאורכו, ולכן אני משתמשת במכסה שיש לי בבית בגודל המתאים.
הסיר מגיע עם חוברת מתכונים חביבה, וזה גם בונוס נעים כשפותחים אריזות סירים.
שני הסירים מתאימים לבישול על כיריים, כולל אינדוקציה, מתאימים לתנור, וכמובן למדיח.
מתכון לקדירת בשר, פטריות וירקות שורש
אז מה צריך?
1.300 ק"ג בשר כתף 5 חתוך לקוביות (או כל בשר אחר שמתאים לבישול קדירה ארוך)
בצל אחד קצוץ (אני קוצצת במאסטר סלייסר, פה השתמשתי בסלייסר הידני, אבל עכשיו יש גם חשמלי שהוא להיט, הגיע אלי כמה ימים אחרי שהכנתי את המנה הזו)
8 פטריות חתוכות (אני שמתי עירוב של שמפיניון ופורטבלו, אבל גם כל סוג בנפרד יתאים, וגם אותם קצצתי במאסטר סלייסר, אבל אפשר לחתוך כמובן ידנית, בכל גודל שאוהבים)
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 גבעולי סלרי חתוכים
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום (השתמשתי בכותש השום החדש שלי, שמאפשר לכתוש בלי לקלף, הוא מעולה ממש, מבית חברת Zyliss השוויצרית, שיש לה מוצרים נהדרים - להשיג ברשת דומו)
חצי פלפל צ'ילי חתוך
עלי טימין טריים
כפית כורכום
כפית גדושה פפריקה בשמן
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם(תתחילו בכפית מלח שטוחה וחצי כפית פלפל שחור גרוס)
כף סוכר
3 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
שמן
ומלא אהבה :)
הוראות הכנה:
שוטפים את קוביות הבשר ומייבשים עם נייר ניגוב.
שמים שמן בשני הסירים ומחממים.
מתחילים עם צריבת הבשר. מניחים את הבשר בסוטאז' בשכבה אחת, וצורבים משני הצדדים.
בסיר הנמוך יותר (אפשר כמובן גם במחבת גדולה) שמים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר והסלרי. מערבבים.
כשמתרכך, מוסיפים את הפטריות, מערבבים שוב למשך 3 דקות, מוסיפים את השום הכתוש.
מוסיפים את הכורכום, הפפריקה ומלח+פלפל.
מערבבים היטב ומחכים עד שהתערובת תיהפך אחידה ונימוחה.
אחרי שצרבנו את הבשר משני צדדיו, מוסיפים לו מים עד חצי גובה הבשר. מוסיפים את רסק העגבניות, פלפל צ'ילי, עלי דפנה, פלפל אנגלי, טימין, וסוכר.
מערבבים וסוגרים את הסיר, ומעבירים לאש קטנה-בינונית, כזו שנותנת רתיחה עדינה בבישול).
אחרי כשעה טועמים ומתקנים תיבול (בשלב הזה הוספתי את המלח הנדרש).
ממשיכים לבשל עוד כשעתיים עד שהבשר רך.
מקשטים עם עלי כוסברה או פטרוזיליה ומגישים :)
בתיאבון!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה