דלג לתוכן הראשי

Poupée, הבובה הכי יפה בעיר מציגה תפריט קיץ שווה, ובריוש שאסור לוותר עליו.




הבובה הזו שווה שאספר לכם עליה. 
היא נפתחה בפברואר, בימים שאף אחד עוד לא האמין שאיזה וירוס ינחת עלינו וישנה את חיינו ב-2020.
מקום הבילוי המועדף עלי, המסעדות, נסגרו, ואיתן גם הרבה חלומות של הרבה אנשים.
גם אורן אסידו, זוכה משחקי השף (עונה 3), נאלץ לגנוז את החלום החדש שלו, אבל זמנית בלבד.
את ימי "סגר הקורונה" בילה אסידו במחשבות על תפריט הקיץ החדש, כשהסגר הכפוי יצר הרבה זמן פנוי לעבודה על תפריט חדש ומשגע. 
Poupée, בובה בעברית, היא מסעדה מרתקת.
מצד אחד, היא לגמרי מסעדה עם פיין דיינינג, מהצד השני, היא לגמרי בר יפיפה שמותאם לבלייני הלילה.
פופה היא מה שנקרה היום "רסטו-קלאב". עד 23.30 היא מסעדת שף, וכשנגמרת סצינת ה"בואו נאכל טוב", נפתחת סצינת הבילוי הקלאברית התל אביבית, עם מוזיקה בווליום הראוי לבליינים,  במקום הכי תל אביבי שיש: יהודה הלוי פינת אלנבי.
רגע לפני האוכל, אני רוצה לדבר על העיצוב.
החלל עוצב בהשראת האמנות האבסטרקטית, ומכל פינה, הוא מעניין ומרגש.
וואו. 
בובה של עיצוב.
170 מקומות ישיבה עוצבו בישיבה מעגלית, על מנת לייצר קשר עין בין הסועדים.
והשירותים, אוי השירותים. 
בדרך כלל השירותים הם מקום פונקציונלי, מעוצב יותר או פחות. "אגף" השירותים ב-PoUPeE הוא הרבה מעבר. הוא אמנות בפני עצמה. תאי השירותים עוצבו כבובות מטריושקה, שמשלימות את הקו המעגלי הנעים.
בכניסה למתחם השירותים עובדים כל החושים. אל תשכחו להקשיב.
רעשי הג'ונגל כבר יכניסו אתכם לאווירה, וישאירו אתכם נפעמים. 
אל תשכחו לבקר בהם, גם אם אין לכם שום צורך.
המטבח של פופה משלב את המטבח הים תיכוני עם המטבח הצרפתי, שמסנכרנים את השף אורן אסידו מהצד הים תיכוני עם השף יוני סעדה, שנולד בפריז והתחנך במטבח הצרפתי-מסורתי. סעדה מחזיק כיום בפריז במסעדת Miniatures. 
בובה של סינרגיה.
אורן אסידו 
שנעבור לאוכל? כי בסוף, לשם כך התכנסנו :)
תפריט הקיץ החדש של מסעדת פופה: רענן, מהוקצע, טעים.  
פתחתי את הארוחה עם קוקטייל, כי אי אפשר בלי קצת אלכוהול במקום שכזה.

עכשיו תקשיבו טוב:
אין מצב שאתם הולכים לפופה ולא מזמינים את הבריוש התימני!
אחד הדברים הכי טעימים שיש!!!
וואו. כאילו, וואו. עמוס בחמאה, כמו שבריוש צריך להיות, וטעים טעים!
מנת חובה! ידעתי שאני צריכה להשאיר מקום לאוכל האמיתי, אבל לא הצלחתי להתאפק וחיסלתי את כולו.
בריוש תימני, קרם שרי, חמאת קרמל מלוח ופלפל צפון אפריקאי. 39 ₪
מה זה הדבר האלוהי הזה?
עם הבריוש המושלם הזה, פרוסות הבשר הדקיקות התאימו בול.
ויטלו טונטו, איולי טונה, צלפים, אנשובי, פרמז'ן, בזיליקום וביצה רכה. 72 ₪
מנה נפלאה, קלאסיקה מהמטבח האיטלקי, חוסלה במהירות.
הוסף כיתוב
שופלור(כרובית בצרפתית)
כרובית, גרגרי חומוס, רימונים, סלרי, שקדים, פיתה קראנץ', עשבי תיבול ויוגורט. 56 ₪
סלט רענן של כרובית וחומוס, על מצע יוגורט, תענוג. אחת כמוני, שבשבילה כרובית זו אהבה, לא תוותר על הסלט הזה גם בביקור הבא.
סשימי דג נא, בצל סגול כבוש, צנוניות, דובדבנים, נקטרינות, לאבנה ופיסטוקים. 67 ₪
מושלם. טריות הדג עטפה אותי בביסים של עונג, וכל השילוב של המרקמים בהחלט עשה לי מאד נעים בפה. 
ריזוטו חאמוד, בצל, סלרי, עשבי תיבול, פרמז'ן ואגוזים. 89 ₪
ריזוטו זו מנה שאי מאד אוהבת. כשהעשיה שלו מדויקת, הוא נפלא.
החכמה של ריזוטו הוא עדינות, והריזוטו חאמוד היה כזה בדיוק. עדין ומתחכם.
דג ים, בוקצו'יי מעושן, רוטב הוייסין ואגוזים. 114 ₪
נו, מה יש להגיד. מנה מעולה, רוטב הורס, דג במידת עשיה נהדרת.
הוסף כיתוב
 ערימת פירות ים, חמאת עגבניות ופרנו, לאבנה וקראמבל טאסוס. 97 ₪
מנות של פירות ים בארצנו הקטנטונת תמיד מצליחות להוציא ממני "קריז". הווליו פור מאני בארץ למנות פירות ים לא מוצדק בעליל. אמנם המנה טעימה, אבל כשאני משלמת למנה 100 ש"ח אני רוצה להיות גם שבעה, ומנה כזו טעימה ככל שתהיה לעולם לא תשביע אותי. אם מורידים לשרימפסים ולמולים את החלקים שלא אוכלים, יש אולי מנה של 50-70 גרם.
סתם ניחוש, לא באמת בדקתי.
בכל מקרה, טעים אבל יאללה, שיפתחו את הטיסות ליוון, שם אני זוללת פירות ים בכמויות ובמחירים מצחיקים.
ספייריבס טלה, גלייז בהרט, בטטות במלח וירוקים. 92 ₪
וואו. איזו מנה טובה, עסיסית, בשר מתפרק, ותיבול מעניין.
רק מלהסתכל עליה בא לי לאכול אותה עכשיו שוב.
בגזרת הקינוחים יש מגוון של ארבעה, חלקם מוצלחים יותר, וחלקם קצת פחות בעיניי.
המוצלח:
טארט לימונענע, מרנג ואבקת נענע. 39 ₪
הקינוח המנצח בעיניי, מאוזן ומדויק בטעמים, חמצמץ ומתוק, בקיצור: טעים.
חוצמזה שאני אוהבת מרנג שמשולב בקינוחים, אז בכלל הקינוח הזה היה לי מושלם, ולא כבד אחרי ארוחה טובה שכזו.
נמסיס שוקולד, חמאת פיסטוק, פטיסייר נס קפה, ג'לי קפה, קציפת ריוויון וליקר אלדר פלאוור. 44 ₪.
גם הקינוח הזה היה טעים. ובכלל מה יכול להיות רע בשוקולד ופיסטוק? כלום.
אני מטורפת על פיסטוק, כל קינוח עם פיסטוק מושלם בעיניי.
לעומת זאת, נגיעות הקפה היו קצת מיותרות בעיניי, וכולם יודעים שאני מטורפת על קפה, חזק מאד, ובלי סוכר :)
יותר בכיוון של "טו מאצ' בלגאן" בצלחת אחת. פטיסייר "נקי" היה עובד לי טוב יותר.
אקלייר אננס, ג'לי פסיפלורה, סלטון אננס ונענע, וגנאש שוקולד לבן, מנגו ובזיליקום.
קינוח נחמד, לא העיף אותי, מאלו שאני מכינה די בקלות גם בבית. נכון, לא כולם יודעעים להכין כזה בבית, ובכל זאת, סלטון אננס? לא שזה לא היה טעים, זה היה סבבה, אבל אפשר להיות קצת יותר יצירתיים מ"סלטון".
ולמרות, הוא היה מרענן :)
קצת דיסוננס, אבל אננס טרי זה החיים.
ברולה משמש אמרטו, משמש מקורמל, קרם משמש מעושן, קציפת קרמל ודוקואז שקדים.
קינוח מהמם ביופיו, באמת.
אבל...
פה אני חייבת לספר סיפור קצר.
ספוילר: בשר מעושן זה טעים, קוקטייל מעושן גם, קינוח מעושן זה לא.
זה היה במסעדת "לומינה". מכיוון שמאיר אדוני סגר את המסעדות שלו בארץ, אני מרשה לעצמי להזכיר את "הקינוח הכי רע שאכלתי בחיי במסעדת שף".
טרנד העישון תפס מקום חזק בארץ. אכלתי ב"לומינה".
לקינוח הוציאו לנו קינוח שוקולד מעושן. זה היה הקינוח הכי רע שאכלתי בחיי. ביס אחד, ורציתי להתפגר על המקום.
זה היה כל כך לא טעים, כל כך מתיימר, וכל כך מיותר, שהטעם של הביס שלקתי מהקינוח הרס לי את כל הארוחה הטובה.
קונדיטורים, תעשו לי טובה, תשאירו את הקינוחים "קינוחים". תנו לנו לסיים ארוחה עם משהו מתוק, לא עם משהו מעושן.
די.
גם חוויית הברולה משמש, שבלי העישון האינטנסיבי יכל היה להיות הקינוח שהכי טעים לי, נהרס בגלל טרנד.
טעמתי, והתבאסתי.
נשבעת, זה מבאס. בא לי ביס מתוק, מה כבר ביקשתי?
בקיצור: שחררו אותנו מהטרנד, תנו לנו קינוח איכותי ומעניין, לא צריך קינוח עם שם מפוצץ שבכח כולל 20 מרכיבים, וכידוע, כל המוסיף - גורע.
אם אני מסכמת את הארוחה, אז נהנתי מהאוכל בטירוף.
היו לי המון ביסים טעימים, מדויקים בתיבול ובמידת העשיה, וממש בא לי לחזור, לשבת איזה ערב על הבר, לשתות קוקטייל טוב, ולטעום עוד מידיו של אורן אסידו.
חשוב לציין שמשעה 23:30 התפריט משתנה לתפריט לילה, עם קוקטיילים חדשניים ויינות מוקפדים.
בקיצור, אסידו, יש לך בובה של מקום, בובה של אוכל, בובה של עיצוב ובובה של אווירה.
חכה לי על הבר, אני באה.
אהה, ותשמור לי בריוש. לא יכולה לחיות יותר בלעדיו.

  PoUPeE   
יהודה הלוי 46 פינת אלנבי
077-2302777 . ב-ש 19:00- לקוח אחרון


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?