דילוג לתוכן הראשי

יום כיף תל אביבי מושלם לנערת יומולדת: קולינריה, פינוקים מתוקים, ושופינג!

אין כיף יותר מסטריט פוד איכותי. יש באוכל הזה המון קסם, והמון פאן.
דניאל בת 22. בהחלט סיבה למסיבה.
חשבנו מה לעשות ביום ההולדת שלה, והיו המון התלבטויות.
החלטנו לעשות יום כיף בעיר הכי כיפית שיש, תל אביב. יום כיף של בנות, או יותר נכון, יום כיף של אמא ובת. יום כיף שרק אנחנו יכולות לחלוק. כי אין מה לעשות, נשים שנתקעות בחנויות לשופינג יכולות להוציא גברים מדעתם.

אז רק אנחנו, וזהו. יום של אוכל בסגנון "סטריט פוד". המבורגר, פיצה, גלידה.
השילוש הקדוש.
לקחתי בחשבון את המאכלים שהבת שלי אוהבת, את הטרנדים החדשים בעיר, ואת החנויות שהיא הכי אוהבת לקנות בהן.
בניתי לנו מסלול, שיהיה מושלם עבורה, אבל שלא יחסיר ממני. בכל זאת, גם אני רוצה להנות, במיוחד מהאוכל.
חניתי באזור נמל ת"א, ומשם יצאנו לתחנה הראשונה: המבורגר.
השעה היתה שעת צהריים מוקדמת, אבל שתינו היינו רעבות וחייבות אנרגיה כדי להתחיל את המסע התל אביבי שלנו.

תחנה מס 1: המבורגר טעים אש, FAT COW, דיזנגוף 265

המוטו: להוציא את השלדים מהארון. 
הקונספט: שיחת נפש ביני לבינה, תובנות על החיים, והמון הפרעות של ברכות יומולדת וווטסאפים באייפון שלה.
אפילו שיחה קטנה אי אפשר כבר לנהל נורמלי בימי הסמארטפונים.
FAT COW  מעוצבת בסגנון כיפי להחריד.
אחרי שסיימתי להתפעל מכמות השלדים ומיופיים, ומהמחשבות על גילה הצעיר וגילי המבוגר, יחסית(השלדים האלו, דאאאמט), הגיע זמן האוכל.
אם כבר אני בוחרת בהמבורגר, אז שיהיה גם טעים, גם מגניב עבורה, עם ראש צעיר, וגם שאני יודעת שלא אתאכזב ממנו.
הבחירה בהמבורגר של השף טום אביב לא אכזבה, ולפי כמות ה"וולט" שנכנסו ויצאו משם, כנראה שהתל אביבים חושבים כמוני :)
טוב, אז פרה שמנה וזה, אבל איך אפשר להתחיל חגיגות יומולדת בלי קוקטייל?
שני קוקטיילים הגיעו לשולחן, בחרנו את NO.1  ואת NO.2. ככה הם ממוספרים. יש גם NO.3, סתם שתדעו.
אהבתי במיוחד את המיתוג של "FAT COW" על בקבוק הג'ק דניאל'ס. נייס. 
שניהם היו טובים, למרות שדניאל פחות בקטע של אלכוהול, בטח לא כשהוא מריר(בול לטעמי!)' אבל חייבים להרים לחיים ביום כזה, וגם להעלות את מצב הרוח בחום של אוגוסט.
התפריט מאד "בייסיק", כיאה למקום שיודע מה הוא עושה הכי טוב: המבורגר.
אני פתחתי עם מה שמוגדר אצלי, קרניבורית אמיתית, כמנה ראשונה:
160 גרם של אנטריקוט, שנקרא בתפריט FAT CUT.
וואו, הוא הגיע מושלם! צרוב מעולה מבחוץ, מדמם נהדר מבפנים, ואין מה להגיד, אחלה מנה בשבילי.
אבל כן, זו בשבילי לגמרי מנה ראשונה.
לעיקרית דניאל הזמינה ארוחה של המבורגר בייסיק, שמגיע עם צ'יפס מושלם, ואני החלטתי להזמין את המבורגר הבשר המפורק בבישול ארוך, SHORTRIB, שהיה לא פחות ממעולה. 
דניאל, כמו דניאל, אכלנית לא גדולה, שניזונה בעיקר מפחמימות, שוקולדים ומתוקים, הזמינה את ההמבורגר הקלאסי.
ככה נראה השולחן שלנוף צבעוני ושמח.
על קינוח ויתרנו, למרות שממש התחשק לי ביס מעוגת הגבינה עם הקרמל המלוח, שהיא בעצם הקינוח היחיד בתפריט, אבל ידענו שהתחנה הבאה היא קינוח עתיר קלוריות, אז ויתרנו.
נחזור שוב לטעום את העוגה הזו, ממש בא לי עליה.

תחנה מס. 2: גלידה צבעונית וקורנפלקסית במיוחד, LULU&CO (לולו אנד קו), רוטשילד 37

המוטו: סיפוק תאוותיה של דניאל.
הקונספט: רק שיגיע כבר התור שלנו ושיהיה לנו איפה לשבת. אהה, ושנצליח לצלם לפני שימס לנו על הידיים.
הבייס: קורנפלקס! ועוד קורנפלקס! המון קורנפלקס!
איך שדניאל ראתה בטלוויזיה שהמקום הזה נפתח, היא אמרה: "יווווו בא לי!", ידעתי שהתחנה הזו היא חובה במסלול שלנו.
לולו אנד קו היא גלידריה תל אביבית חדשה, מגניבה וטרנדית, שמצטלמת נפלא לאינסטגרם, ועמוסה בצעירים חסרי מנוח וסבלנות שממתינים לבחור את הרכב המנה המשגעת שלהם. ואת הקישוטים, לתמונות, ברור.
המקום הקטן והצבעוני שנמצא בתחילת שד' רוטשילד רגע לפני פינת רח' יבנה, מציע גלידה רכה בתוספת דגני בוקר, גלידות מגנום ביתיות בטעמי קורנפלקס, וכן, כן, גם קערות דגנים עם חלב. 
אז מה קורה שם?
תבחרו את דגני הבוקר שאתם אוהבים, תבחרו את סוג הגלידה(שמנת וניל, בצק עוגיות, או גלידת יוגורט למנסים כמוני לחסוך בקלוריות) ואז תתפרעו עם התוספות. מכונות הגלידה של Lulu&co כבר יערבבו לכם את המנה למנת החלומות שלכם, ועל זה יבוא הרוטב שהכי בא לכם: תות, דובדבנים, קרמל מלוח, חמאת בוטנים, שוקולד, טחינה דבש ועוד.
ויאללה, להתפרע!
תקשטו עם תוספות כמו מרשמלו בטעמים, קורנפלקס מצופה שוקולד, דובונים, פניני שוקולד, אוראו, פופקורן מתוק, בייגלה מצופה ועוד, ותהנו מהיצירה שהרכבתם.
יש גם גלידות מגנום תוצרת בית בטעמים שונים של קורנפלקסים. היסטרי!
דניאל, כמו דניאל, בחרה משהו מהתפריט המובנה. כן, יש גם כזה, ומזל, אחרת היינו נתקעות שם עם קבלת החלטות :)
היא בחרה באוראו, עם גלידת בצק עוגיות.
לא שהיה לי ספק. מכירה היטב את הבת שלי, בכל זאת, 22 שנים לא הולכות ברגל.

אני בחרתי בגרסה ה"קלה", של גלידת יוגורט עם דגני פיטנס, ואני חייבת לציין שהיה לי סופר טעים, ואפילו מפתיע!
אם אתם לא בקטע של "מתיקות יתר", לכו על גלידת היוגורט. אם אתם עם ילדים, תנו להם את המתוק מתוק שלהם, ותפרגנו לעצמכם עם המתוק החמצמץ והבריא יותר שלכם. 
זו המנה שלי. נכון שהיא מושלמת? 
שד' רוטשילד היא פתרון נהדר להוריד קלוריות אחרי המבורגר וגלידה, וההליכה לאורכה הזכירה לי את הימים השפויים, אלו שלפני הקורונה, שהיינו אוכלים הרבה במסעדות בסביבה, בלי לחשוב על כמה הן שומרות על כל מיני כללים, וברחובות הלכו אנשים שאפשר לראות להם את הליפסטיק או את הפירסינג באף.
צעדנו לתחנה הבאה: שופינג!

תחנה מס. 3: כי אי אפשר בלי שופינג ליומולדת! קניון TLV, חשמונאים 96 

בכל פעם שאני בקניון כזה או אחר, ודניאל בעבודה, ובא לי לעשות לה טיזינג או לעצבן אותה, אני מצלמת לה את שני המותגים שהיא הכי אוהבת לקנות בהם בגדים:
PULL&BEAR  פול אנד בר
Bershka ברשקה
אפילו בברצלונה, שבה הייתי בנובמבר, עשיתי לה טיזינג. נו, בסדר, גם קניתי לה שם בגדים.
געגועיי לברצלונה.

אז ברצלונה או כל מקום אחר בחו"ל פחות רלוונטי לשופינג כרגע, אז בחרנו בקניון שיש בו את שני המותגים שהיא אוהבת, TLV FASHION MALL.
אין הרבה מה לספר על קניון, זה עוד קניון, שלפעמים הוא קצת מצליח לבלבל אותי כי הוא עגול, אבל הוא נעים ויש לי בו שעתיים חניה חינם, אז הוא עדיף מבחינתי מעזריאלי, והוא גם יותר רגוע, האמת :)
הפעם, בגלל שבאופן עקרוני אין לי עצבים לחפש חניה בתל אביב, בטח לא בשדרות רוטשילד, הסתובבנו עם מוניות שירות ובעיקר טיילנו הרבה ברגל. 
קנינו לה כמה דברים שהיא אוהבת, שזה הדבר שגורם לה הכי הרבה אושר. בגדים. בגדים. בגדים.
אהה, גם טרמינל X עושה לה שמח, אבל זה באון ליין, ופחות קשור ליום הכיף שלנו.
אחרי מדידות, ועוד מדידות, וסיבובים בקניון, החלטנו לחזור לכיוון הרכב, שחנה ליד תחנה מס. 1, וככה מצאנו את עצמנו מגיעות לתחנה האחרונה.

תחנה מס. 4: המאכל הכי טעים בעולם - פיצה! PAPA JOHN'S פאפא ג'ונס, דיזינגוף 267

המוטו: די, התעייפנו.
הקונספט: אבל אנחנו שוב רעבות, ומה יותר מושלם מפיצה משובחת?
פיצה טובה בתל אביב יש המון, אבל הפעם בחרתי לפי מה ששמעתי ולפי מה שהיה נוח מבחינת מיקום.
הגענו לנקודת המוצא, ששם חניתי את האוטו.
מול FAT COW, שבה כזכור ישבנו בצהריים, נמצאת הפיצריה הבינלאומית, פאפא ג'ונס
זו הפעם הראשונה שיוצא לי לאכול בה, ומסתבר שזו רשת מוכרת בארה"ב, שהוקמה בארה"ב לפני 30 שנה! יש לה 6,000 סניפים בכ-50 מדינות בעולם. וואו, מרשים. 
היינו עייפות ומורעבות, לקחנו מגש "חצי חצי": החצי שלי(הטעים במיוחד), והחצי שלה("רק זיתים", הטעים אבל סטנדרטי).
החצי שלי היה בסגנון יווני, עם גבינת פטה, בצל, עגבניות טריות, זיתים שחורים, פרוסות פלפל פפרוצ'יני (חריף) וגבינת מוצרלה. הבצק היה מעולה, החריף היה היסטרי, וזה משהו שלא אכלתי עדיין בפיצה, אבל מסתבר שפלפל חריף על פיצה זה להיט אמיתי.
מה שאהבתי זה את הנדיבות המרשימה, הגבינה היתה בשפע שלא תמיד רואים בפיצה, ורוטב העגבניות היה טעים.
אכלנו כמה משולשים, ארזנו את השאר הביתה, וסיימנו את היום הטעים שלנו, עם שקיות בגדים וקרטון פיצה.
ועם ילדת יומולדת שמחה.
והפאן האמיתי עוד לפנינו, זה היה רק הסיפתח, המשך יבוא :)



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.