דילוג לתוכן הראשי

תזונה קיטוגנית - לאכול בריא וטעים! סדנת קיטו אצל טל מאירי


תזונה קיטוגנית.
כבר כמה שנים אני שומעת ממיה, חברתי שחיה בתאילנד, על התזונה הקיטוגנית שהיא ובן זוגה אודי מתנהלים לפיה. כשהם באים לביקור בארץ, ובאים אלי לארוחה, אני יודעת שאני צריכה להכין בשר טוב, רצוי עם הרבה שומן, ולהימנע מפחמימות וסוכר.
הם התחילו בפליאו, ומשם נסחפו לתזונה הקיטוגנית, שהשפיעה מאד לטובה על בריאותו של אודי. מאז הם מנסים לספר למי שרוצה לשמוע.
התזונה הקיטוגנית היא סוג של דיאטה שבה הירידה במשקל היא די מהירה, וכמו דיאטות אחרות, הסוד הוא קודם כל הורדת הפחמימות למינימום, והימנעות מקמח, פסטות, וסוכר.
מסתבר שלתזונה הקיטוגנית יש המון יתרונות בריאותיים, גם אם לרגע נראה שכמו בפליאו, זה הפוך על הפוך.
רגע, אני יכולה לאכול הרבה שומן בדיאטה הזו? כן! אני יכולה לאכול הרבה בשר? ממש כן!
אבל לא לשים אותו בפיתה :)
קיטו היא לא דיאטה חדשה. התזונה הקיטוגנית נמצאת בשימוש לטיפול בהתקפי אפילפסיה כבר עשרות שנים, והיא מוכחת כיעילה מאד לילדים שסובלים ממחלת האפילפסיה.
לפני כשנתיים עברתי לתזונת פליאו. התזונה הפליאוליטית מכונה "דיאטת האדם הקדמון", והיא בהחלט גרמה לי להרגיש טוב יותר, לרזות 15 ק"ג שהעלתי בגלל הרבה מתוק והרבה בצקים, ולהשתפר ברמת האנרגיה.
כשמדברים על דיאטה קטוגנית, הכוונה היא לדיאטה דלה מאוד בפחמימות ועשירה בשומנים, שגורמת לגוף שלנו לשחרר לזרם הדם חומרים שנקראים גופי קטו או קטונים.
רוב תאי הגוף שלנו מעדיפים לנצל בתור דלק את הגלוקוז המגיע מפחמימות. בהיעדר פחמימות שיכולות להתפרק לגלוקוז, הגוף מתחיל לפרק את מאגרי השומן. אהה! שווה! בינינו, מי לא רוצה שמאגרי השומן יתפרקו להם בקלות יחסית?
לתהליך הזה של פירוק השומן קוראים קטוזיס.
אז מה ההבדל בין פליאו לקיטוגני?
תזונת הפליאו דוגלת במזון כמה שפחות מעובד והכי קרוב לטבע, כמו בתקופת האדם הקדמון, שבה בני האדם היו צדים את מזונם. בתקופתם, לא היו מזונות מעובדים או עמוסי סוכרים. המסקנה: אכלו הרבה יותר בריא, כי הרי כבר ידוע שהתיעוש הורג את הדברים הבריאים שבמזון.
תזונת הפליאו כוללת מזונות מן החי(כן, כן, עם שומן, וכל המרבה הרי זה משובח), ירקות ופירות ירוקים, אגוזים, שקדים, זרעים, מעט שורשים ומוצרי חלב עתירי שומן. דגנים וקטניות לא יכללו בתזונה זו, אם כי גם פה יש גישות שונות, יש כאלו שאוכלים אורז, יש כאלו שנמנעים.
לעומת זו, בתזונה קטוגנית המוטו הוא ברור: כמה שפחות פחמימות וסוכרים. בקטוזיס שהזכרתי קודם,  הגוף והמוח שלנו ניזון מאנרגיה של שומן ולא של סוכר, כך שהתזונה הקטוגנית מעולה גם לאנשים שסובלים מסוכר גבוה, ולא מעט פעמים מונעת את הצורך בטיפול תרופתי לאיזון הסוכר.
כשבבדיקות הדם האחרונות הרופאה אמרה לי "הסוכר שלך גבוה", הבנתי שאם לא אתחיל לשנות תזונה(ולא, זה לא קל לאחת כמוני, שאוהבת פסטות, ופיצות, ועוגות), אני אצטרך לקחת את הסיכון שאגיע לטיפול תרופתי. זה היה הרגע שהחלטתי להקשיב למיה חברתי, וללכת ללמוד קצת יותר על התזונה הקיטוגנית. נרשמתי לסדנה קיטוגנית אצל טל מאירי, כדי ללמוד ממי שמיישמת אותה ביום יום(את הסיפור האישי על הסיבה שבגללה היא התחילה לאכול קיטוגני תוכלו לשמוע בסדנה, וזה בהחלט מרתק).
צילום: זיו מאירי

טל מאירי מארחת בחצר ביתה במושב בשרון. האווירה נהדרת, היין נשפך, וגם התיאבון נפתח, בגדול.
טל למדה בישול ב"דנון", ותוך כדי שהיא מבשלת, היא גם מסבירה את התיאוריה של התזונה הקיטוגנית, את הפן הבריאותי, את הצד הטעים והמשביע שבתזונה, וכן, גם את עקרונות הירידה במשקל.
סדנת האירוח של טל נקראת RealFood Keto, והיא כוללת ארוחה מלאה, עתירת שומן בריא וטבעי, חלבונים במידה, וכמובן, דלה מאד בפחמימות.האוכל שנעשה מול עיני האורחים הוא אוכל "אמיתי", ללא גלוטן, ללא סוכרים, לא מעובד ומחומרי גלם איכותיים.


אורח החיים בתזונה דלת פחמימה מציג תוצאות מדהימות ומוכחות באיזון הסוכר בדם, בשיפור הבריאות המטאבולית וירידה קבועה והדרגתית במשקל. המזונות כוללים בין היתר: ביצים, בשר, דגים, עופות, מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים ופחות מעובדים, ירקות ירוקים, אבוקדו, מוצרי קוקוס, שמן זית איכותי, אגוזים מסויימים ופירות יער.


ואיך אפשר בלי מתכונים? את כל תוצרי הסדנה תוכלו להכין גם בבית, עם מתכונים שתוכלו לקחת הביתה בתום הסדנה.
הסדנאות הקרובות יתקיימו בתאריכים:
30.9 יום שלישי 
15.10 יום חמישי
להרשמה ופרטים נוספים לגבי הסדנה: http://bit.ly/35Tu1se
לסיכום:
תזונה קיטוגנית היא תזונה משביעה מאד.
אז אחרי ששבענו, שתינו, למדנו והחכמנו, רק רציתי לשתף אתכם שטל מעבירה סדנאות קיטו אחת לשבוע, ולמשך שלוש שעות גם אתם יכולים להנות מאוכל טוב, בריא, וטעים מאד. והכי חשוב? ללמוד לחיות ולאכול נכון.
ממליצה בחום!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.