דילוג לתוכן הראשי

עוגת מלבי משגעת וחגיגית! מלבי ענק שיגרום לכם להתאהב.




מלבי. 
לא יודעת איך אתם עם המאכל האדום-לבן הזה, אבל הבן שלי, עומר, מטורף עליו.
פעם בכמה ימים אני מקבלת טלפון: "אמא, אני במלביה, להביא לך משהו?"
האמת, גם אני אוהבת את המתוק והטעים הזה, עם ניחוחות מי הורדים או הזאהר. באופן אישי, אני אוהבת יותר מי זאהר.
מי זאהר נקראים "מי פריחת הדרים", והם מופקים מניצני פרחי ההדרים.
יצא ויום ההולדת שלו השנה "נפל" בדיוק על יום כיפור. חשבתי מה אני יכולה להכין לו בלי ריחות אפיה, בלי שקשוקי מיקסר, ובלי הרבה בלגן.
ניסיתי לחשוב מה הוא אוהב, וכל פעם עלו לי שני דברים: סביח ומלבי :)
טוב, עוגת סביח לא תהיה, אבל עוגת מלבי? וואלה, רעיון לא רע בכלל.
ידעתי שהוא יעוף על זה.
מבחינתי, מלבי הולך עם רוטב פירות יער, אני לא ממש אוהבת את התמציות האדומות שעמוסות בצבעי מאכל ששמים במלביות.
בעיניי, זה הרבה יותר טעים, ובטוח הרבה יותר בריא.
אני יודעת שאתם רוצים מתכון למלבי הכי פשוט שיש, והכי טעים, אז קבלו באהבה עוגת מלבי מטורפת, שמתאימה לכל אירוח, לוקחת כמה דקות של עבודה, בלי מיקסר, בלי אפיה, ועם צבעים מהאגדות.
מלבי ענק, משפחתי וחגיגי. קינוח חלבי משגע ופשוט להכנה, ממני אליכם, באהבה.



מתכון לעוגת מלבי חגיגית


הכנת העוגה:
חומרים:
1 ליטר חלב
1  שמנת מתוקה (250 מ"ל)
8 כפות מידה אוניברסליות קורנפלור (כ-90 גרם) 
3 כפות מידה מי זאהר (45 מ"ל) - אפשר גם מי ורדים, מה שאוהבים יותר. לא לקנות תמצית! 
1/2 כוס סוכר (100 גרם) 


מערבבים כוס חלב *אחת* עם הקורנפלור ומי זאהר עד להמסה מוחלטת של הקורנפלור.
מחממים בסיר על אש בינונית את יתרת החלב עם שמנת מתוקה וסוכר לסף רתיחה. 
שופכים לסיר את תערובת הקורנפלור, וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת כדקה עד שתי דקות, עד להסמכה.
מסירים מהאש, ויוצקים לתבנית זכוכית עגולה (פשוט כי ככה זה מתקבל הכי יפה, אפשר גם בכל כלי אחר).
מכסים את פני הקרם בניילון נצמד (מצמידים כמו שעושים בקרם פטיסייר כדי שלא יהיה קרום).
מצננים בחוץ, ומעבירים ללילה במקרר להתייצבות.

מכינים את הרוטב:
חומרים:
450 גרם פירות יער לפי טעמכם (אני ערבבתי פטל אדום, דובדבנים, ומיקס פירות יער).
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
2 כפיות קורנפלור (כ-12 גרם)
כף מי זאהר (לא חובה)

שמים בסיר את פירות היער הקפואים, הסוכר, מיץ הלימון ו- 6 כפות (כ-90 מ"ל) מכמות המים ומבשלים עד שהתערובת רותחת. לא להיבהל, הפירות מפרישים נוזלים, לכן יהיה יותר נוזלים מהמים ששמנו בהתחלה.
בזמן שממתינים לרתיחה, מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם כמות המים הנותרת עד להמסת הקורנפלור. כשהתערובת בסיר רותחת, מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את הקורנפלור. מבשלים תוך ערבוב עד להסמכה, כ-3 דקות, ומצננים.
מכניסים לקירור ללילה, בנפרד מהמלבי.

הרכבת המנה:
מכינים את התוספות שאוהבים. אני שמתי פיסטוק קלוי, אגוזים טחונים, בוטנים מסוכרים, ואיך אפשר בלי קוקוס :)
מוציאים את המלבי מהמקרר, שופכים עליו את רוטב פירות היער, ומקשטים עם התוספות.

ולסיכום, רשימת קניות:
1 ליטר חלב
1  שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מי זאהר או מי ורדים (לא תמצית!)
סוכר  
450 גרם פירות יער לפי טעמכם 
לימון
קורנפלור
פיסטוק, אגוזים טחונים, בוטנים מסוכרים, קוקוס, ומה שמתחשק.





ויומולדת 25 שמח לעומר שלי, שבזכותו עלה המתכון לעוגת מלבי משגעת, או למלבי ענק משפחתי, או לג'מבו מלבי, תקראו לו איך שתרצו, והעיקר שתהנו :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)