מלבי.
לא יודעת איך אתם עם המאכל האדום-לבן הזה, אבל הבן שלי, עומר, מטורף עליו.
פעם בכמה ימים אני מקבלת טלפון: "אמא, אני במלביה, להביא לך משהו?"
לא יודעת איך אתם עם המאכל האדום-לבן הזה, אבל הבן שלי, עומר, מטורף עליו.
פעם בכמה ימים אני מקבלת טלפון: "אמא, אני במלביה, להביא לך משהו?"
האמת, גם אני אוהבת את המתוק והטעים הזה, עם ניחוחות מי הורדים או הזאהר. באופן אישי, אני אוהבת יותר מי זאהר.
יצא ויום ההולדת שלו השנה "נפל" בדיוק על יום כיפור. חשבתי מה אני יכולה להכין לו בלי ריחות אפיה, בלי שקשוקי מיקסר, ובלי הרבה בלגן.
ניסיתי לחשוב מה הוא אוהב, וכל פעם עלו לי שני דברים: סביח ומלבי :)
טוב, עוגת סביח לא תהיה, אבל עוגת מלבי? וואלה, רעיון לא רע בכלל.
ידעתי שהוא יעוף על זה.
מבחינתי, מלבי הולך עם רוטב פירות יער, אני לא ממש אוהבת את התמציות האדומות שעמוסות בצבעי מאכל ששמים במלביות.
בעיניי, זה הרבה יותר טעים, ובטוח הרבה יותר בריא.
אני יודעת שאתם רוצים מתכון למלבי הכי פשוט שיש, והכי טעים, אז קבלו באהבה עוגת מלבי מטורפת, שמתאימה לכל אירוח, לוקחת כמה דקות של עבודה, בלי מיקסר, בלי אפיה, ועם צבעים מהאגדות.
מלבי ענק, משפחתי וחגיגי. קינוח חלבי משגע ופשוט להכנה, ממני אליכם, באהבה.
מתכון לעוגת מלבי חגיגית
הכנת העוגה:
חומרים:
1 ליטר חלב
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
8 כפות מידה אוניברסליות קורנפלור (כ-90 גרם)
3 כפות מידה מי זאהר (45 מ"ל) - אפשר גם מי ורדים, מה שאוהבים יותר. לא לקנות תמצית!
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
מערבבים כוס חלב *אחת* עם הקורנפלור ומי זאהר עד להמסה מוחלטת של הקורנפלור.
מחממים בסיר על אש בינונית את יתרת החלב עם שמנת מתוקה וסוכר לסף רתיחה.
שופכים לסיר את תערובת הקורנפלור, וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת כדקה עד שתי דקות, עד להסמכה.
מסירים מהאש, ויוצקים לתבנית זכוכית עגולה (פשוט כי ככה זה מתקבל הכי יפה, אפשר גם בכל כלי אחר).
מכסים את פני הקרם בניילון נצמד (מצמידים כמו שעושים בקרם פטיסייר כדי שלא יהיה קרום).
מצננים בחוץ, ומעבירים ללילה במקרר להתייצבות.
מכינים את הרוטב:
חומרים:
450 גרם פירות יער לפי טעמכם (אני ערבבתי פטל אדום, דובדבנים, ומיקס פירות יער).
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
2 כפיות קורנפלור (כ-12 גרם)
כף מי זאהר (לא חובה)
שמים בסיר את פירות היער הקפואים, הסוכר, מיץ הלימון ו- 6 כפות (כ-90 מ"ל) מכמות המים ומבשלים עד שהתערובת רותחת. לא להיבהל, הפירות מפרישים נוזלים, לכן יהיה יותר נוזלים מהמים ששמנו בהתחלה.
בזמן שממתינים לרתיחה, מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם כמות המים הנותרת עד להמסת הקורנפלור. כשהתערובת בסיר רותחת, מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את הקורנפלור. מבשלים תוך ערבוב עד להסמכה, כ-3 דקות, ומצננים.
מכניסים לקירור ללילה, בנפרד מהמלבי.
הרכבת המנה:
מכינים את התוספות שאוהבים. אני שמתי פיסטוק קלוי, אגוזים טחונים, בוטנים מסוכרים, ואיך אפשר בלי קוקוס :)
מוציאים את המלבי מהמקרר, שופכים עליו את רוטב פירות היער, ומקשטים עם התוספות.
ולסיכום, רשימת קניות:
1 ליטר חלב
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מי זאהר או מי ורדים (לא תמצית!)
סוכר
450 גרם פירות יער לפי טעמכם
לימון
קורנפלור
פיסטוק, אגוזים טחונים, בוטנים מסוכרים, קוקוס, ומה שמתחשק.
ויומולדת 25 שמח לעומר שלי, שבזכותו עלה המתכון לעוגת מלבי משגעת, או למלבי ענק משפחתי, או לג'מבו מלבי, תקראו לו איך שתרצו, והעיקר שתהנו :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה