אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול!
השבוע התחשק לי באן עם בשר.
כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה.
החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור.
אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי".
כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים.
אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה.
כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו.
הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם.
טיפ:
אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים בקלות לסיר, וקל להפוך אותם בצריבה. תדאגו גם לבקש נתח עם יחס בשר-שומן לטובת הבשר.
מתכון לאסאדו מפורק בתנור, בלחמניית באן מאודה
חומרים:
1.2 ק"ג בשר אסאדו עם העצם- חתוך לחתיכות באורך כ-15 ס"מ.
(אתם יכולים בשקט 2 ק"ג, אפילו יותר, תלוי בסיר שלכם).
2 בצלים לבנים גדולים, קלופם וחתוכים לרצועות
3 ענפי סלרי שטופים
4 שיני שום
שמן קנולה לצריבת הבשר ולקרמול הבצל
חצי כוס יין לבן יבש
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס רוטב ברביקיו קנוי
1/4 כוס חומץ בלסמי (איכותי!)
1/2 כפית כוסברה טחונה
כפית גדושה פפריקה אדומה
כפית פפריקה מעושנת
4 עלי דפנה
2 פלפל אנגלי
כמה ענפי תימין קשורים בחוט
מלח, פלפל גרוס
1/2 פלפל ירוק חריף
2 כפות סוכר חום כהה (לאחרונה לא פשוט להשיג את הכהה, אפשר גם חום בהיר אם אין, ואפשר גם לבן ולהוסיף כף סילאן).
מים רותחים (ליטר וצפונה), שיספיקו כמעט לכסות את הבשר.
הכנה:
מוציאים את הבשר מהמקרר חצי שעה לפני הבישול.
מחממים סיר רחב שמתאים לתנור עם כמה כפות שמן, לטיגון הבצלים. מקפידים שהאש לא תהיה גבוהה מדי, כדי שהבצלים יתקרמלו באיטיות ולא ישרפו. זה לוקח כמה דקות טובות, הם צריכים לקבל צבע ערמוני שכזה. מערבבים בקטנה מדי פעם.
בינתיים קוצצים את ענפי הסלרי ושיני השום, אני עושה את זה בסלייסר החשמלי שלי, זה לוקח שניה וחצי, וחוסך לי עבודה.
כשהבצלים מקורמלים, מוציאים אותם ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר שמן (לפי העין, חמודים, ובהתאם לכמות הבשר שלכם), לצריבת הבשר.
כשהסיר מתחיל "לעשן", להוסיף את הבשר. להקפיד שהוא יהיה יבש, אני מנגבת עם נייר ניגוב לפני שמכניסה לצריבה.
חשוב שכל הנתחים "ישבו" בשכבה אחת, ושכל הנתחים יגעו בתחתית הסיר. אם לא מספיק לכם המקום, שתי "נגלות" בבקשה!
כשהבשר צרוב, מוציאים אותו לקערה גדולה, ומפזרים מעל מלח גס ופלפל גרוס.
זה בסדר, אם אין לכם מלח גס, גם מלח רגיל יעשה את העבודה :)
בכלל, בבישול, לא חובה להיצמד למתכון. אוהבים חריף יותר? תוסיפו עוד פלפל חריף. אוהבים טעם מעושן? אל תרחמו על הפפריקה המעושנת. בקיצור, הבנתם, נכון?
בשלב הזה מחממים את התנור ל-250 מעלות.
עוד קצת שמן בסיר, ומכניסים את הסלרי והשום הקצוצים. מטגנים 2-3 דקות, מוסיפים את הבשר והבצל שהשארנו בצד, ואת הפלפל החריף, מערבבים יחד, ומוסיפים את היין הלבן.
אין לכם יין? תוותרו. אבל... יין שמצטמצם מוסיף ים של טעם. אז תקנו יין! ואת השאר תשתו, או שתכינו גם ריזוטו :)
מבשלים עד שהיין הצטמצם כמעט לחלוטין.
מערבבים בקערה את הסויה, רוטב הברביקיו, הבלסמי, הסוכר ואת כל התבלינים, מערבבים היטב ומוזגים על הבשר.
מוסיפים את המים הרותחים, ואת ענפי הטימין.
המים צריכים כמעט לכסות את הבשר.
מבשלים על אש בינונית רבע שעה, בסיר מכוסה. טועמים את הנוזלים, ומתקנים תיבול.
חותכים נייר אפיה לעיגול בקוטר הסיר, ומניחים על הבשר, צמוד לנתחים.
מעבירים לתנור וצולים עשר דקות על חום גבוה (250 מעלות), ואז מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וצולים עוד 3 שעות.
בנקודה הזו יש 2 אפשרויות:
לפתוח את הסיר, להסיר את נייר האפיה, ולזלול, או להכניס למקרר ללילה, ולמחרת כל השומן יקרש, ותוכלו להסיר את רובו בקלות.
אני, כמובן, לא התאפקתי, וחוצמזה, במקביל הכנתי באנים, אז רק חיכיתי לרגע שהבשר יכנס לתוכם.
אחרי שהסרתם את השומן, מחממים את הסיר, ומפרקים את הבשר העסיסי לחוטים.
מניחים בסיר קטן, עם נוזלי הבשר (אפשר לסנן למי שרוצה נטו חוטי אסאדו, כמו למילוי באן, למשל).
אם אתם רוצים את זה מעל אורז, או כל דבר אחר, תשאירו את נוזלי הבשר עם הבצלים והסלרי, זה טעים אש!
כדי להוסיף טוויסט לבאן, הכנסתי לסיר באק צ'וי לבישול קצר.
אני מילאתי באן עם רוטב מיונז-סרירצ'ה, מעל באק צ'וי שבושל כמה דקות בתוך רוטב הבשר,
מעל הבשר המפורק לחוטים, מעל כוסברה ועיגולי פלפל צ'ילי.
מבטיחה לכם, הנאה מובטחת!
כמובן שאפשר למלא גם בלחמניה רגילה, או בטורטייה, ואפילו בתוך דפי אורז.
וכן, גם בפיתה זה היסטרי.
ואת המתכון לבאן תקבלו בפעם הבאה.
ואל תשכחו, תגיבו. תשאירו סימן שהייתם. תכתבו לי שהכנתם. זה עושה לי שמח.
ואל תשכחו, תגיבו. תשאירו סימן שהייתם. תכתבו לי שהכנתם. זה עושה לי שמח.
ושנה אזרחית טובה, ושב-2021 נתעסק רק באוכל, פחות בקורונה :)
נפלא :-)
השבמחק