דילוג לתוכן הראשי

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

 


אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה. 
דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד. 
כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג. 
בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף.
הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור. 
פילה סלמון. 
דג נפלא, יפיפה לאירוח, נטול עצמות, שמנמן וניתן לגיוון עם טעמים רבים. 
הפעם בחרתי בגרסה המתקתקת מעט, שמתקבלת מהסילאן, ושמתאזנת עם מליחות של רוטב סויה איכותי.
תיבלתי עם הבייסיק, מלח אטלנטי ופלפל גרוס, ועם תערובת תיבול שנמצאת אצלי תמיד במטבח, ותכף גם תדעו כמה כדאי לכם שהיא תהיה לכם במגירת התבלינים.
אז הנה, אחרי שהדג חוסל במהירות פה בבית, החלטתי שמגיע לכם שאפנק אתכם במתכון הקליל הזה. 
הבטחה שלי: תוך חצי שעה אתם אוכלים ארוחה נהדרת, ואפילו מספיקים לשטוף את כל הכלים שהכנתם איתם את המנה, בטח ובטח להכניס אותם למדיח :)

מתכון לסלמון בתנור ברוטב תפוזים, סילאן וסויה

מה צריך?

פילה סלמון שלם (בערך 1-1.5 ק"ג)
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט (כ-120 מ"ל) 
כף סויה איכותית - אני משתמשת בסויה "הוראיה קוג'י", היא הכי טובה בעיני. סויה יפנית אמיתית, טיפה מתקתקה, ומעט יותר סמיכה מה"פשוטות". מאז שניסיתי אותה לא חזרתי לסויה שקונים בסופר. תוכלו לראות אותה בתמונה. 
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי (אפשר גם רגיל)
כפית תבלין טוסקנה, אני קונה את הטוסקנה במטחנה של חברת נפטון, יש להם המון מוצרים מעולים, במיוחד הרטבים שלהם. 
טימין טרי, רוזמרין טרי. 
4 פרוסות תפוז + 2 פרוסות לימון בעובי של כחצי ס"מ כל אחת, לקישוט.

איך מכינים?

חממו תנור ל-190 מעלות טורבו. אם אין לכם מד חום, שימו על 180 מעלות. הטורבו גורם למעלות להיות טיפה יותר גבוהות, וזה יביא אתכם לטמפ. המתאימה. אני תמיד תמיד תמיד משתמשת במדחום :)
קודם כל, תכינו תבנית בצורה הזו:
שכבה תחתונה: נייר כסף. שכבה עליונה: נייר אפייה.
כשהדג יהיה מוכן, וכשתסיימו לאכול אותו, תגלו שברגע שתרימו את נייר הכסף, התבנית תישאר נקייה לגמרי.
אני עובדת בשיטה הזו בהמון מאכלים שאני מכינה בתנור.
כמובן שזו המלצה בלבד, ניתן להניח ישירות על נייר האפייה.
על גבי נייר האפייה יש להניח את הדג.
עכשיו עוברים לרוטב:
מערבבים את מיץ התפוזים, הסויה, הסילאן ושמן הזית, עם מעט פלפל שחור גרוס, טורפים קלות.
שופכים את הרוטב על הדג, כך שהוא יגיע לחצי מגובהו אבל לא יכסה אותו.
מתבלים את הדג עם פלפל גרוס, מלח, ותבלין טוסקנה. 
מעטרים בפרוסות התפוז והלימון.
מוסיפים את עשבי התיבול הטריים, מפזרים עוד קצת טוסקנה ופלפל גרוס על ההדרים.
כשהתנור חם, מכניסים את הדג (לא מכוסה!), לרבע שעה עד 20 דקות מקסימום. 
מבחינתי, הסימן שלי הוא כזה:
איך שהרוטב מתחיל לבעבע בתנור, כ-10 דקות נוספות. 
מגישים לצד אורז או פירה, או כל מה שבא לכם טוב ליד. 
בתיאבון!!!!

ועוד משהו קטן לסיום:

הכנתם? אהבתם? אני רוצה לדעת!
צלמו, תייגו אותי בסטורי באינסטגרם שלי, שימו לי תמונה בפיד שלי בפייסבוק, או סתם תשלחו לי בפרטי, כי בסוף, הכיף שלי בלכתוב לכם מתכונים זה הפידבק שלכם.


כל הזכויות על התוכן והתמונות שייכות לשונית וייס
אין להעתיק ללא רשות :) 


תגובות

  1. נשמע נפלא אכין לעצמי כי האיש שלי לא אוכל דגים .

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.