דילוג לתוכן הראשי

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

 


אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה. 
דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד. 
כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג. 
בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף.
הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור. 
פילה סלמון. 
דג נפלא, יפיפה לאירוח, נטול עצמות, שמנמן וניתן לגיוון עם טעמים רבים. 
הפעם בחרתי בגרסה המתקתקת מעט, שמתקבלת מהסילאן, ושמתאזנת עם מליחות של רוטב סויה איכותי.
תיבלתי עם הבייסיק, מלח אטלנטי ופלפל גרוס, ועם תערובת תיבול שנמצאת אצלי תמיד במטבח, ותכף גם תדעו כמה כדאי לכם שהיא תהיה לכם במגירת התבלינים.
אז הנה, אחרי שהדג חוסל במהירות פה בבית, החלטתי שמגיע לכם שאפנק אתכם במתכון הקליל הזה. 
הבטחה שלי: תוך חצי שעה אתם אוכלים ארוחה נהדרת, ואפילו מספיקים לשטוף את כל הכלים שהכנתם איתם את המנה, בטח ובטח להכניס אותם למדיח :)

מתכון לסלמון בתנור ברוטב תפוזים, סילאן וסויה

מה צריך?

פילה סלמון שלם (בערך 1-1.5 ק"ג)
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט (כ-120 מ"ל) 
כף סויה איכותית - אני משתמשת בסויה "הוראיה קוג'י", היא הכי טובה בעיני. סויה יפנית אמיתית, טיפה מתקתקה, ומעט יותר סמיכה מה"פשוטות". מאז שניסיתי אותה לא חזרתי לסויה שקונים בסופר. תוכלו לראות אותה בתמונה. 
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי (אפשר גם רגיל)
כפית תבלין טוסקנה, אני קונה את הטוסקנה במטחנה של חברת נפטון, יש להם המון מוצרים מעולים, במיוחד הרטבים שלהם. 
טימין טרי, רוזמרין טרי. 
4 פרוסות תפוז + 2 פרוסות לימון בעובי של כחצי ס"מ כל אחת, לקישוט.

איך מכינים?

חממו תנור ל-190 מעלות טורבו. אם אין לכם מד חום, שימו על 180 מעלות. הטורבו גורם למעלות להיות טיפה יותר גבוהות, וזה יביא אתכם לטמפ. המתאימה. אני תמיד תמיד תמיד משתמשת במדחום :)
קודם כל, תכינו תבנית בצורה הזו:
שכבה תחתונה: נייר כסף. שכבה עליונה: נייר אפייה.
כשהדג יהיה מוכן, וכשתסיימו לאכול אותו, תגלו שברגע שתרימו את נייר הכסף, התבנית תישאר נקייה לגמרי.
אני עובדת בשיטה הזו בהמון מאכלים שאני מכינה בתנור.
כמובן שזו המלצה בלבד, ניתן להניח ישירות על נייר האפייה.
על גבי נייר האפייה יש להניח את הדג.
עכשיו עוברים לרוטב:
מערבבים את מיץ התפוזים, הסויה, הסילאן ושמן הזית, עם מעט פלפל שחור גרוס, טורפים קלות.
שופכים את הרוטב על הדג, כך שהוא יגיע לחצי מגובהו אבל לא יכסה אותו.
מתבלים את הדג עם פלפל גרוס, מלח, ותבלין טוסקנה. 
מעטרים בפרוסות התפוז והלימון.
מוסיפים את עשבי התיבול הטריים, מפזרים עוד קצת טוסקנה ופלפל גרוס על ההדרים.
כשהתנור חם, מכניסים את הדג (לא מכוסה!), לרבע שעה עד 20 דקות מקסימום. 
מבחינתי, הסימן שלי הוא כזה:
איך שהרוטב מתחיל לבעבע בתנור, כ-10 דקות נוספות. 
מגישים לצד אורז או פירה, או כל מה שבא לכם טוב ליד. 
בתיאבון!!!!

ועוד משהו קטן לסיום:

הכנתם? אהבתם? אני רוצה לדעת!
צלמו, תייגו אותי בסטורי באינסטגרם שלי, שימו לי תמונה בפיד שלי בפייסבוק, או סתם תשלחו לי בפרטי, כי בסוף, הכיף שלי בלכתוב לכם מתכונים זה הפידבק שלכם.


כל הזכויות על התוכן והתמונות שייכות לשונית וייס
אין להעתיק ללא רשות :) 


תגובות

  1. נשמע נפלא אכין לעצמי כי האיש שלי לא אוכל דגים .

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)