דילוג לתוכן הראשי

ביץ' קלאב, מסעדת שף חיפאית עם השקיעה הכי יפה שיש.



בדיוק כשהתחלתי לחשוב שאנחנו חוזרים לשגרה, שאנשים שוב יושבים שמחים במסעדות, והקורונה מאחורינו, סוף סוף יצאתי לקצת חופש בעיר שאני מאד אוהבת, חיפה.

חזרתי משלושה ימים בעיר לתוך מציאות שאף אחד מאיתנו לא דמיין, ושלא עליה חלמתי.

אני כותבת את הפוסט הזה, כשמועקה גדולה אופפת אותי. 

אנחנו באמצע ימים לא פשוטים. רק לפני שבועיים ביליתי שלושה ימים קסומים בעיר המקסימה חיפה, ועוד לא ידעתי מה הולך להיות. מי דמיין שזה עומד בפנינו?

חיפה היא עיר שכולה סמל וגאווה לדו קיום, שממחישה כמה דו קיום יכול ואמור להתקיים, והיום כולנו רואים איך דו הקיום הזה מתפרק לנו מול העיניים. וזה עצוב לי.

אני רוצה להאמין שהבלגן שסביבנו יסתיים, ושנוכל שוב לחזור ולטייל בשקט בכל הארץ, בטח ובטח בכל הערים המעורבות שאני כל כך אוהבת. כולנו צריכים להתפלל שאכן כך יהיה. 

אני מנסה להחזיר לעצמי את התחושות הנפלאות מהיום השני בחיפה, היום שבו ישבתי במסעדה חדשה על החוף הדרומי של חיפה, וצפיתי בשקיעה שאין יפה ממנה.  ונהנתי. כמה נהנתי.


ממש ממול השקיעה הזו, עומדת מסעדת חוף חדשה, ביץ' קלאב.

בשונה ממסעדות חוף רבות, ביץ' קלאב היא מסעדת שף, שמעוצבת בסגנון ים תיכוני, וכזה גם האוכל שהיא מגישה. ים תיכוני - ישראלי - ערבי. בקיצור: אוכל חיפאי! 




כשיושבים מול החוף, אי אפשר בלי פוקאצ'ה שיצאה מהטאבון החתיך שניצב במטבח הפתוח, שנלווים אליה מטבלים טובים. זה הפתיח המושלם.

אם קופץ לכם בעיניים "לחם ארז", זה לא במקרה, רשת "לחם ארז" שותפה במקום החדש.

את הלחם החם לא יכולתי להפסיק לאכול. תמיד אני עושה את הטעות הזו, כי בינינו, מי יכול לוותר על מאפים חמים מהטאבון? 

משאוושה חציל וחומוס הוגשה עם ביצה ופוקצ'ינה. שוב לחם חם, מפתה!

קרפצ'יו היא תמיד מנה נהדרת, הפאנץ' עליו היה הארטישוק, ומבחינתי, זה שאין כשרות ויש לי פרמז'ן למעלה, עושה אותי שמחה. סליחה מחובבי הכשרות, המסעדה אינה כשרה, ומבחינתי, טוב שכך.

סלט שאני מאד אוהבת הוא טאבולה, פה הוא הוגש בגרסת הטאבולה כרובית (ואני אוהבת כרובית בטירוף!), ובתפריט הוא נקרא "סלט ברזל". הוא הוגש עם סלק, בצל סגול, תערובת עשבי תיבול, לבאנה וחמוציות, ברוטב ויניגרט רימונים. 

מנת הריזוטו החביאה בתוכה פטריות וערמונים, שילוב שאני מאד אוהבת, עם אספרגוס מעל, ופרמז'ן, כי איך אפשר בלי? המנה טובה, אבל טיפה עידון בתיבול היה הופך אותה להרבה יותר מיוחדת. אבל ריזוטו עם כוס יין לבן מול השקיעה, אין טוב מזה!

שוב הטאבון ההורס הזה :)  מנת פטאייר בטטה וגבינות, מנה חמה וכיפית של בטטה, גבינות עיזים, מוצרלה, שקדים ובשמל, הוגשה ברוטב רוקפור עדין, וסלטון אגסים, רוקט, ורוקפור.  

לעיקרית הגיעה "פלטה מהים", כי בכל זאת, זו מסעדה על הים, וחייבים קצת מתוצרתו.

היא היתה מגוונת מאד, כללה דג קוד, פילה דג לבן, ברבוניות מטוגנות, וסיגר דג מלווים בסלטון יווני וצ'יפס. 

בגזרת הקינוחים, הייתי משפרת קצת.

לא חייבים שהקינוח יצא מהטאבון, במיוחד כשיש מספיק טאבון גם בלי עוד בצק עם סוכר וקינמון.

בכלל, אני פחות אוהבת קינוחי בלאגן, אבל זו אני.

גם עוגת השוקולד היא קינוח די בנאלי, שוקולד עם גלידה וקצפת. במסעדה כזו, אפשר ורצוי יותר. ראיתי שבתפריט הקינוחים יש עוד כמה אופציות לא רעות בכלל, בפעם הבאה בחיפה, כשאשב מול הים ואסתכל על השקיעה, אנסה את פאי הלימון והפיסטוק, שני הטעמים שאני הכי אוהבת.

והקפה? הביקור שלי בחיפה גרם לי להבין משהו: בחיפה יודעים להכין קפה. אחלה בריסטות יש בעיר. גם בביץ' קלאב הקפה היה מעולה, עשוי מדויק, וזה סיכם לי את הארוחה בצורה הכי טובה שיש. 

בביקור הבא שלכם בחיפה, העיר הכל כך יפה ומיוחדת הזו, תנו לעצמכם שעה מול הים, עם אוכל טוב, אווירה מדליקה, ושקיעה מהממת. 

ביץ' קלאב חיפה, סוף חוף דדו

טלפון: 04-6626791


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)