דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינה אפויה קלאסית, עם טיפים שווים לעוגה הכי טעימה!



לא תכננתי לכתוב מתכון. 
העלתי פוסט יום אחרי שבועות, עם תמונה של עוגת הגבינה הקלאסית, שהכנתי יום אחרי החג. 
נשארו לי מלא גבינות ומוצרי חלב, וזה בדיוק הזמן לנצל את כולם, לאט לאט. 
התמונה הזו הביאה לי המון בקשות למתכון.
בינינו, המתכון לעוגת גבינה אפויה הוא הכי קל בעולם, החוכמה היא שמירה על הטיפים של אפיית העוגה. 
וכן, זה גם תלוי בתנור שלכם, כמה הוא מדייק, כמה הטמפ. שלו נכונות.
אז שכנעתם אותי, ולמרות שיש מיליון מתכונים לעוגת גבינה אפויה ברשת, אני אפנק אתכם במתכון שאני מכינה, והאמת שעוגת גבינה אפויה זו עוגה לכל השנה, לא רק לשבועות.
אפילו תמונות נורמליות אין לי, שוב, מהxיבה הפשוטה שלא תכננתי להעלות מתכון, אז תסלחו לי הפעם :)
אני אתחיל עם החומרים, אח"כ עם הוראות ההכנה, ותוך כדי אכניס טיפים, שחשוב להקשיב להם אם רוצים עוגה נהדרת.

חומרים:
750 גרם גבינה 5%
200 גרם שמנת חמוצה 27% (אפשר גם עם 15%, אני מעדיפה את זו)
7 ביצים מדיום, או 6 לארג' - מופרדות (משקל ביצים בסביבות 370-380 גרם בכללי)
6 כפות מידה קורנפלור, 60 גרם (ולמי שאין כפות מידה, 4 כפות רגילות גדושות עם בטן הריונית)
4 כפות מידה אינסטנט פודינג וניל (או 3 כפות רגילות גדושות)
כוס וחצי סוכר (חצי להקצפה עם החלמונים, וכוס להקצפה עם החלבונים)
2 שקיות סוכר וניל
גרידה מלימון אחד
הרבה אהבה :)

עוגת גבינה אפויה קלאסית

אופן הכנה, שלב אחרי שלב:

שעה וחצי לפני: לשים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת צפופה מעל קערה. 
ניקוז נוזלים זה מאד חשוב!!!
חצי שעה לפני:
להוציא ביצים לטמפ. החדר
להכניס תבנית לתחתית התנור, מתחת למסילות, על החלק התחתון של התנור, ולמלא במים שיצרו אדים בזמן האפיה.
לחמם תנור על 200 מעלות, ולא טורבו! חום עליון ותחתון. 

בינתיים, להכין את הבלילה של העוגה:
שלב 1 - חלמונים, גבינות וקמחים
מתחילים עם תערובת החלמונים. 
מקציפים עם המקצף של המיקסר את החלמונים (צהובים, כן?) עם חצי כוס סוכר, במהירות גבוהה.
התערובת צריכה להיות תפוחה, בהירה, וקרמית. 
לא להיבהל, זה לוקח כמה דקות. סבלנות.
מוסיפים את הגבינות ואת גרידת הלימון למיקסר, ומערבבים במהירות בינונית- נמוכה.
מוסיפים גם את היבשים, הקורנפלור והאינסטנט וניל, בפעמיים-שלוש, עד שהתערובת חלקה.
כל גוש שנשאר, יורגש בעוגה!
ולהעביר לקערה גדולה שתוכל להכיל בהמשך את שתי התערובות.

שלב 2- חלבונים
שוטפים היטב את קערת המיקסר והמקצף.
לא, לא רק במים. מים וסבון, ולנגב היטב!
בהקצפת חלבונים הקערה צריכה להיות נקיה ויבשה. 
שמים את החלבונים במיקסר, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
עכשיו שימו לב: רק אחרי שהקצף הפך להיות עם בועות, מתחילים להוסיף את כוס הסוכר, בשלוש פעמים, ואז את סוכר הוניל. 
הקצפה יש לה 2 אפשרויות: הקצפה חזקה (למרנג למשל), והקצפה 80% (מרקם יוגורט).
אנחנו לא מקציפים לקצף חזק! קצף קרמי אבל יציב.

שלב 3 - איחוד
המטרה: לערבב בקיפול בלי לשבור את הקצף.
מוסיפים את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים, ומקפלים בתנועות מלמעלה למטה וחוזר חלילה, עד שהבלילה אחידה לגמרי.

ועכשיו לענייני התבנית:
אני משתמשת בתבנית אנדוייז בגובה 10 ס"מ, ובקוטר 23, היא מאד נוחה לי בגלל הגובה שלה. 


אם אין לכם תבנית כזו, אפשר להכין ברינג (צריך לדעת איך לעטוף את הרינג, למתחילים אני פחות ממליצה), או בתבנית קפיץ רגילה, אבל חובה לשים מבפנים (מסביב, כמו שקף) 2 רצועות של נייר אפיה שגבוהות מגובה התבנית, כי העוגה מאד תופחת באפיה, ולאחר צינון יורדת לגובה שאיתו היא נכנסה לתנור. פשוט תחתכו את נייר האפיה לחצי, ותורידו כמה ס"מ, שסה"כ גובה הרצועות יהיה כ-14-15 ס"מ.




אופציה נוספת היא סיר 22-24 שמתאים לתנור, אז פשוט יש צורך להפוך פעמיים בסוף הצינון, פעם אחת להוצאה של העוגה, ואז היא יוצאת כשהחלק התחתון למעלה, ואז צריך להפוך אותה חזרה, אני פחות אוהבת להפוך כי בסוף איכשהו אני תמיד מעיפה אותן לרצפה, או שוברת אותן. שתי ידיים שמאליות.
אבל - זו אופציה, למי שבא.

עוד דבר קטן וחשוב:
לשמן!!!
אני שמה ספריי שמן, אפשר גם חמאה מומסת.
לשמן היטב את התחתית, וגם את העיגול הפנימי של התבנית.
ואז...
לשים את נייר האפיה, ורגע רגע!!!
להדביק אותו לשוליים בעזרת השמן, ולשמן מעט גם את פנים נייר האפיה.
ככה העוגה תוכל לעלות ולתפוח טוב, וללא סדקים, וגם להשתחרר בקלות. 

טמפרטורות אפיה:
זוכרים שאמרתי לכם לחמם עם מים ל-200 מעלות?
עכשיו המים כבר חמים, יש כבר אדים בתנור, ואפשר להכניס את העוגה. 
לשים את רשת התנור במסילה הראשונה, ולהניח את העוגה.
אחרי חצי שעה להוריד את הטמפ. ל-160, ולהמשיך עוד חצי שעה עד 35 דקות, תלוי בתנור שלכם.
לאחר האפיה לכבות את התנור, אבל לא לפתוח!!!
העוגה צריכה להצטנן בתנור, לפחות שעתיים.
אחרי זה אפשר להכניס למקרר, ללילה. 
למחרת בבוקר תהנו מעוגת גבינה טעימה טעימה!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)