דילוג לתוכן הראשי

עוגיות שושני קצף

אין עוגיה יותר נוסטלגית וטעימה מהעוגיות שהאמהות שלנו היו מכינות לנו כשהיינו ילדים. 
עוגיות שושני קצף, הכי קלות להכנה, והכי טעימות שיש. 
אצלי בבית מאד אוהבים את העוגיות האלו, אני מכינה 3 תבניות והן מתחסלות במהירות שיא. 
קיבלתי הרבה בקשות למתכון של שושני הקצף שלי, אז אני אפנק אתכם במתכון הקליל הזה, ותזכרו שמהרגע שתתחילו להכין אותן, יבקשו שתכינו שוב, ושוב, ושוב. 
אבל למי אכפת? זה הכי פשוט שיכול להיות. 
שנתחיל?

מה צריך לבצק:
500 גרם קמח תופח
3 חלמונים
קופסה קטנה שמנת חמוצה (100 גרם)
חצי כוס מיץ תפוזים/חלב
180 גרם חמאה רכה

מה צריך לקצף:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג וניל

איך מכינים?
בצק: 
לעבד את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, עד שמתחיל להיווצר גוש בצק, ואז לאחד את הבצק ידנית לכדור. 
לחלק ל-3 חלקים שווים, להשטיח לצורת פיתה, לכסות בניילון נצמד, ולהכניס לרבע שעה במקרר. 
*לחמם תנור ל-170 מעלות.
בינתיים מכינים את הקצף:
מכניסים לקערת המיקסר עם בלון הקצפה 3 חלבונים, ומתחילים להקציף על מהירות בינונית-גבוהה. 
ברגע שמתחילות להיווצר בועות קצף, להוסיף בהדרגה את הסוכר, כל פעם רבע כוס, ולהקציף עד שנוצר קצף יציב. 
להוסיף חבילה אינסטנט פודינג, לערבב עוד דקה על מהירות נמוכה. 
הקצף יהפך לטיפה יותר רך, וזה תקין.  
לרדד את הבצק למלבן, למרוח שליש מהקצף ולגלגל לרולדה. חשוב להשאיר כ-2 ס"מ בקצה אחד של המלבן כדי שיהיה אפשר לבצע סגירה טובה לבצק. 
כדי שיצאו עיגולים יפים מומלץ לפני החיתוך לשושנים להכניס לפריזר לחצי שעה. להוציא ולחתוך לעיגולים ולהניח על נייר אפיה. 
ככה לעשות עם כל שלושת חלקי הבצק.
לאפות ב-170 מעלות (לא טורבו) כ-20 דקות.
העוגיות צריכות להזהיב טיפה אך להישאר בהירות.
יאללה, תתחילו לחסל אותן, ותזהרו ממש, הן ממכרות! 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.

אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול! השבוע התחשק לי באן עם בשר.  כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה. החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור. אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי". כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים. אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה. כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו. הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם. טיפ: אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.