אין עוגיה יותר נוסטלגית וטעימה מהעוגיות שהאמהות שלנו היו מכינות לנו כשהיינו ילדים.
עוגיות שושני קצף, הכי קלות להכנה, והכי טעימות שיש.
אצלי בבית מאד אוהבים את העוגיות האלו, אני מכינה 3 תבניות והן מתחסלות במהירות שיא.
קיבלתי הרבה בקשות למתכון של שושני הקצף שלי, אז אני אפנק אתכם במתכון הקליל הזה, ותזכרו שמהרגע שתתחילו להכין אותן, יבקשו שתכינו שוב, ושוב, ושוב.
אבל למי אכפת? זה הכי פשוט שיכול להיות.
שנתחיל?
מה צריך לבצק:
500 גרם קמח תופח
3 חלמונים
קופסה קטנה שמנת חמוצה (100 גרם)
חצי כוס מיץ תפוזים/חלב
180 גרם חמאה רכה
מה צריך לקצף:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
איך מכינים?
בצק:
לעבד את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, עד שמתחיל להיווצר גוש בצק, ואז לאחד את הבצק ידנית לכדור.
לחלק ל-3 חלקים שווים, להשטיח לצורת פיתה, לכסות בניילון נצמד, ולהכניס לרבע שעה במקרר.
*לחמם תנור ל-170 מעלות.
בינתיים מכינים את הקצף:
מכניסים לקערת המיקסר עם בלון הקצפה 3 חלבונים, ומתחילים להקציף על מהירות בינונית-גבוהה.
ברגע שמתחילות להיווצר בועות קצף, להוסיף בהדרגה את הסוכר, כל פעם רבע כוס, ולהקציף עד שנוצר קצף יציב.
להוסיף חבילה אינסטנט פודינג, לערבב עוד דקה על מהירות נמוכה.
הקצף יהפך לטיפה יותר רך, וזה תקין.
לרדד את הבצק למלבן, למרוח שליש מהקצף ולגלגל לרולדה. חשוב להשאיר כ-2 ס"מ בקצה אחד של המלבן כדי שיהיה אפשר לבצע סגירה טובה לבצק.
כדי שיצאו עיגולים יפים מומלץ לפני החיתוך לשושנים להכניס לפריזר לחצי שעה. להוציא ולחתוך לעיגולים ולהניח על נייר אפיה.
ככה לעשות עם כל שלושת חלקי הבצק.
לאפות ב-170 מעלות (לא טורבו) כ-20 דקות.
העוגיות צריכות להזהיב טיפה אך להישאר בהירות.
יאללה, תתחילו לחסל אותן, ותזהרו ממש, הן ממכרות!
תגובות
הוסף רשומת תגובה