דילוג לתוכן הראשי

רשומות

כרמלים. הרמוניה מופלאה בשחור-ירוק.

משרד התיירות הוציא קבוצת בלוגרים נבחרים לסיור בכרמלים. את הסיור ארגנה "עמותת כרמלים".כרמלים חולשת על המרחב שבין חיפה לחדרה והיא כוללת בתחומה 8 מועצות אזוריות ומקומיות ביניהם מוא"ז חוף כרמל, בנימינה, זכרון, אלונה, ג'סר א זרקא, פרדיס, ועוד. ברחבי כרמלים כ-140 אטרקציות, 20 יקבים, 300 אמנים וגלריות לאמנות, כ-1200 חדרי מלון ו-130 מסעדות. מסעדות. שמעתי "מסעדות", אז הסכמתי. נו, זו אני. האוכל הוא תמיד מה שמצליח להרשים אותי. הפעם, ציפתה לי הפתעה. היה אוכל, הרבה אוכל, אבל מה שהצליח להשאיר בי חותם הוא דווקא הנוף. אחרי השריפה הגדולה, חשבתי שהכל יהיה שחור. טעיתי. השחור, היה שחור קסום. שחור מעורבב עם ירוק. עצים שחורים, בתים מפוייחים, ועדיין, הרבה ירוק מסביב. לפעמים, ההרמוניה הזו היתה כ"כ נהדרת, כאילו מישהו תכנן מיצג של נוף פראי, ומושלם: התחלנו עם הרבה ירוק. מלון ניר עציון, שם אכלנו ארוחת בוקר. עמוס ירוק, וצופה אל הים: אחרי ניר עציון המשכנו לעין הוד. כפר האומנים, רק עליו אפשר לספר יום שלם, ועדיין יהיה מה להוסיף. הסיפורים על עין הוד יהיו בפוסט אחר, כי הר

איסתירא בלגינא קיש קיש קריא, אבל זה דווקא קיש חכם (-:

"קיש" הוא מאפה עגול, פתוח ומלוח, שבבסיסו בצק פריך המכוסה מלית עשויה שמנת טרייה, ביצים, ירק וגבינות. הוא טעים, מזין ומשביע ולכן מותאם לכל ארוחות היום: בוקר, צהריים וערב. מתאים לכל היום? מזין? חם? טעים? אז יאללה, בואו איתי למסע בארץ הקישים, "קישריה".  יהיה שמח (-: בקישריה כל אחד מרכיב לעצמו את הקיש שלו. יצירתיות זה שם המשחק. קישים במגוון טעמים לא רגילים, שנאפים במקום, לצד ארוחות בוקר עשירות, מיצים טבעיים, קפה משובח, ועוד פינוקים. כל הקישים נאפים במקום, ומוגשים חמים ומפתים לשולחן. אפשר למצוא קישים מכל הסוגים: מלוחים, מתוקים, בטעמים כמו בטטה צ'ילי וקוקוס, פלפלים קשקבל ופסטו, בצלים מקורמלים, עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ופרמז'ן ועוד. הקישים מגיעים בארבעה גדלים: משפחתי, זוגי, אישי ומיניקיש. האמת, המיניקיש הזה הורס. דווקא בגלל שהוא כזה קטן וחמוד, אפשר לאכול ממנו עוד, ועוד, ועוד, ולגוון בכל פעם עם טעם אחר. הוזמנתי לארוחת קישים בממלכת הקיש. כמו תמיד, אני נותנת לתמונות לדבר. הן עושות את זה הרבה יותר טוב ממני (-: שלב ראשון-תבחרו מה בא לכם בקיש: תרד ומנגולד? בצלי