דילוג לתוכן הראשי

רשומות

ארוחת הבוקר הכי טובה שלי (-:

לפעמים, כשבא לי ארוחת בוקר טובה, אבל ממש טובה, אני מחליטה להתרחק. ככה זה כשנמאס לי מהפורמט של "חביתה, עשבי תיבול זה בתוספת תשלום, גבינה צהובה ושמנת, לא, את לא יכולה להחליף, ככה זה מגיע. מיץ גזר? יש לנו, אבל זה בתוספת 5 ש"ח". כאילו שהגזרים עולים יותר מהתפוזים או הלימונים. אז כהרגלי, לקחתי את האוטו, ונסעתי לגלבוע. רק בשביל הנוף כבר שווה להגיע לשם: ארוחת הבוקר המקסימה של "קימל בגלבוע" מתחילה עם לחם הבית הנפלא: (את התמונות צילמתי כשירדתי לחגוג את החירות בגלבוע, ולכן יש פה לחמניה של פסח): ועם מטבלים נהדרים: חמאה עם קימל, טחינה מתוקה ופלפלונים אדומים, איולי זעפרן וכוסברה, פסטו, טפנד זיתים: <><><> <><> וגם גבינת שמנת, וטונה עם צלפים, לימון ובצל, וקונפיטורה מפירות העונה: עם המטבלים מגיע פטה כבד בקלוודוס דבש וריבת גזר מתובלת. אני מטורפת על הפטה הטעים הזה:  ואז, סלטים . אלו לא סתם "סלט ירוק עם ויניגרט", או "סלט ערבי מתובל", כמו ברוב התל אביביות (ויסלחו לי התל אביביות המשופרות). סלט כפרי אי

לא "עוד מתוקה", זאת מתוקה, שווה, ומענגת במיוחד (-:

הוזמנתי לביקור ב"מתוקה", רשת קונדיטוריות, שלאחרונה פתחה סניף חדש ומתוק במיוחד בקניון G בכ"ס. הרשת נפתחה ע"י הקונדיטורית מירי ארזי, שגם היא מתוקה בפני עצמה, ובעלה, שוקי, ב-1998, בנווה צדק בת"א. כל מוצרי הקונדיטוריה המדהימים נעשים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם משובחים. האמת, מרגישים את זה בטעם. לא היה דבר אחד שטעמתי שלא הורגשה בו האיכות נטולת הפשרות של "מתוקה". והטעם...וואוו, הטעם:               גם אגף המלוחים לא היה סתם "בורקס": את הקישים לא טעמתי, אבל הם נראים בדיוק כמו כל שאר הדברים ב"מתוקה". מניחה שהם טעימים להפליא:  ועכשיו: לשוס!! ביכורי שבועות, ומתכון: סבלנות, תכף תקבלו מתכון לבלינצ'ס מדהים, שמירי, בעלת הרשת, נתנה לנו באהבה, אבל קודם, התמונות של הבלינצ'סים המעולים שאכלנו, מתוקים ומלוחים. התחלנו עם בלינצ'סים מלוחים מדפי אורז, איזה יופי: הירוק : בייבי תרד בשילוב קשקבל ואגוזים קלויים. הכתום : בטטה, גבינת ברי, ועלי בזיליקום טריים. הסגול : עלי סלק בשילוב גבינת רוקפור ושקדים. הסגול, בעיניי