דילוג לתוכן הראשי

רשומות

דוד המלך. ביסטרו חדש בתל אביב (-:

במסגרת "משימות האוכל" הכ"כ אהובות עלי, הטילו עלי משימה חדשה. ערב בלוגרים להשקה של מסעדה חדשה שנפתחת בת"א, " דוד המלך " . כשאני לא ממש יודעת מי נגד מי, מה הקונספט, ומעולם לא טעמתי אפילו ביס אחד של כתבה על מקום מסויים, הלא ידוע הופך למאיים. מצד שני, ידעתי שזה הולך להיות טוב. אינסטינקטים של עקרבית לא טועים. פשוט כי ככה. לא טועים, כמעט לעולם. לשמחתי, שוב האינסטינקטים שלי הוכיחו שהם עושים את עבודתם נאמנה (-: הלוקיישן: מכיוון שהמסעדה עדיין לא נפתחה (תאריך הפתיחה הוא ה-5.9, כשהשבוע הראשון למוזמנים בלבד), ערכנו את האירוע על גג ביפו, מול הים. המיקום, האירוח, השולחן, מלצר היין, והאווירה הנהדרת, כבר פתחו לכולנו את התיאבון:   במרפסת המקסימה היו תבלינים טריים. בזיליקום טרי הוא אחד מהתבלינים החביבים עלי. כהרגלי עם בזיליקום, קטפתי, מוללתי בין אצבעותיי, שידבק לי הריח, ולעסתי. פעם מישהי אמרה לי שכנראה לדם שלי חסר בזיליקום. לפי איך שהייתי נראית כשגיליתי את הענפים הטריים האלו, כנראה שהיא צודקת: את הארוחה ליוו יינות מצויינים של יקב תבור. בהתחלה הוגש לנו יין מבעבע שנ

הצג, קייק!! בייקרי 29. מאפיית גורמה למען חיילי צה"ל

יש לנו בארץ המון קונדיטורים מצויינים, והמון מאפיות משובחות. יש לנו המון בתי קפה מעולים, והמון כריכים טעימים. אבל מקום כמו בייקרי 29, יש רק אחד. בייקרי 29 היא מאפייה יוקרתית, שכל רווחיה מיועדים לתרומה עבור חיילים משוחררים שאין באפשרותם לממן את דמי הלימוד עבור השכלה גבוהה. הזמינו אותי לבייקרי 29, ואלו מסוג המקומות שאני כותבת עליהם בהתרגשות. מקום שנפתח רק לשם עשיית טוב, אין סיכוי שלא אפרגן לו, על אחת כמה וכמה כשהוא יוקרתי ומעניין: הבייקרי 29 היא מאפייה בסטייל ניו יורקי, ברח' אחד העם 29 בת"א, שנרתמה לטובת תוכנית המלגות "אימפקט", שהוקמה ב-2002 ע"י ארגון ידידי צה"ל בארה"ב. תוכנית אימפקט מעניקה מלגות לימודים מלאות לחיילים משוחררים מהמערך הלוחם. לפעמים מצליחים להפתיע אותי. גם הפעם הצליחו. תענוג לראות מקומות שכאלו, תענוג עוד יותר גדול לאכול בהם. המאכלים הוגשו על שולחן מעוצב וחגיגי, מינימליסטי אבל אלגנטי להפליא. הארוחה נפתחה עם כמה סלטים מצויינים. אני אהבתי מאד את הסלט הירוק, שכלל בתוכו פירות מתוקים כמו רצועות מנגו, שזיף, גבינת תום מעל ורוטב ויניג