דילוג לתוכן הראשי

רשומות

THE TASTE OF PARTNERSHIP

בסוף יוני נחנכה הטיילת החדשה של ראש העין. אהמממ....זה בלוג אוכל, איך קשורה ראש העין לאוכל? דרך ניו אורלינס. ניו אורלינס היא העיר התאומה של ראש העין. לארוע בטיילת החדשה שלנו הגיעו ארבעה שפים מניו אורלינס, שבישלו והדגימו את המאכלים המסורתיים שלהם. רגע לפני האוכל מניו אורלינס, הלכתי להציץ במתוקים שהגיעו מפתח תקווה. נו, אתם יודעים שיש לי פטיש לעוגות ומאפים מסוגים שונים, ועם מראות כאלו, איך אפשר שלא?? הטיילת, יפיפיה. מזרקות משגעות, והרבה דשא. צבעים מתחלפים, בערב המראה קסום במיוחד: והיו גם כמה בנות, שהחליטו ללכת עם החגיגות עד הסוף, וכמו ב-1977, כשמכבי זכתה בגביע אירופה, ואנשים קפצו למזרקה בכיכר מלכי ישראל, אצלנו בחגיגות 2011, קפצו למזרקה בטיילת (-: לאורך הטיילת היו פזורים אמני רחוב. יש משהו מקסים באמני רחוב. לא משנה אם זה בראש העין או בברצלונה, אמני רחוב תמיד עושים לי שמח. ססגוניים שכאלו: בראש העין יש גם קונסבטוריון מעולה, והמון חבר'ה מוכשרים שמנגנים נפלא:

כשעראק פגש את כוסברה. עוד סיפור אחד של אהבה.

כוסברה, בדיוק כמו חציל. או שאוהבים, או שלא. אף פעם לא אהבתי חציל, אך בניגוד לחציל, שאותו אני אפילו לא טועמת, כוסברה דווקא יצא לי לאכול באירועים כאלו ואחרים. כוסברה. מעולם לא הביאה אותי להתרגשות בלשון ולפרפרים בבטן. יום שישי אחד גרם לי להתאהב בה. הגלידה הכי מוזרה שיצא לי לטעום היתה אצל מאיר אדוני המוכשר ב"כתית". ארוחה מופלאה וטעימה להפליא, ורק גלידת הבייקון הצליחה לגרום לי לחשוב על גבולות היצירתיות. איך שאמרו לי "גלידת כוסברה ועראק". עשיתי פרצוף חצי מבועת, תוך שענני הזיכרון של גלידת הבייקון המוזרה מרחפים בראשי. טעמתי. שרבט עראק וכוסברה. התאהבתי. דירגתי לעצמי את כל הטעמים, כשגלידת העראק-כוסברה קיבלה את הציון המלכותי 10. מלכה, הכוסברה הזו. העראק, בן זוגה הצמוד, משתלב איתה בהרמוניה מופלאה. חלום ליל קיץ: הוזמנתי לטעום ולהביע דעה על טעמי הקיץ החדשים של גלידות "אייסברג". תוך כדי שאנחנו זוללים גלידה בשולחנות שהוצבו באמצע שדרות רוטשילד, השף של אייסברג הסביר לנו ממה מורכב כל טעם. בגלידות של אייסברג המרכיבים הם טבעיים בלבד. הפירות, השוקולדים, האלכוהול, הכל איכות