דילוג לתוכן הראשי

רשומות

סינגולדה וחברים, אני וגיטרה (-:

ב-1.11.11, תאריך מקסים במיוחד, חגגתי את יום הולדתי. ביום הזה קיבלתי מחברה מתנה "שווה" במיוחד, זוג כרטיסים להופעה של אבי סינגולדה, גיטריסט מופלא: מאז שאני זוכרת את עצמי, ועוד מימי תיסלם, הופעות מוזיקה תמיד עשו לי שמח. בתקופה ההיא, הייתי נודדת עם תיסלם להופעות בכל הארץ. בנזין, שהגיעו מעט אחריהם, כבשו את ליבי. גם אחריהם נסעתי, כמעט לכל מקום. אחרי זה התחילו לצוץ פאבים עם הופעות. פאב הבית שלי בגיל 18 היה "המושניק", בז'בוטינסקי פינת ביאליק בר"ג. כל ערב היינו יושבים במושניק, אני והחבר'ה, על השולחנות, עם בקבוק גולדסטאר ביד. שרנו אהוד בנאי, דני ליטני, ואחרים. רונית שחר, שהיתה אז בתחילת דרכה המוזיקלית, הופיעה במושניק, כמו גם ערן בורוכוב וטל ניניו, שני גיטריסטים כיפיים במיוחד. אני הייתי יושבת, קרוב, מסתכלת על הגיטרות, ונמסה. בגיל 20 קניתי את הגיטרה הראשונה שלי. העיניים שלי נצצו. זאת הגיטרה הראשונה שלי, אקוסטית, אהובתי: היתה לי אהבה מיוחדת למפרטים. בכל חנות מוזיקה עצרתי, וק

ארוחת בוקר שווה, או לא? ביקבוקר בחנדלֶה. ביקורת של בוקר (-:

ביקבוקר בחנדלֶה. ביקור, ארוחת בוקר וביקורת. ארוחת בוקר בחנד'לה. שווה, או לא? המיקום : מושב גבעת חן. הסגנון : כפרי. ארוחת הבוקר שהוזמנה : שקשוקה תרד, 59 ש"ח. הלחם: קמח מלא, בליווי ריבה וחמאה. הלחם טעים, טרי מאד. ריבת תפוחים טעימה. הממרחים/מטבלים:   ארבעה מטבלים. גבינת שום שמיר, סלט טונה, סלט חצילים, טפנד זיתים שחורים. חצילים אני לא אוכלת. בקשתי להחליף למשהו אחר, הוצע לי עוד מטבל מהשלושה שכבר יצאו, אין אפשרויות למשהו אחר כמו סוג אחר של גבינה, שהיה משמח אותי מאד. הזמנתי עוד גבינת שום-שמיר. הוגש לי רוטב פסטו בנוסף. בסה"כ כל המטבלים היו טעימים, אבל הוגשו כמיניאטורות. מטבלים קטנטנים שכאלו לא מספיקים לאדם כמוני (-: המנה העיקרית- שקשוקת תרד: שקשוקה עם קשקבל, שמנת ותרד. מנה נפלאה, כשאת הביצים אפשר לקבל רכות או קשות. בחרתי רכות. מנה מצויינת, טעימה, משביעה, ומיוחדת. דיאטטית היא לא (-: הסלט: סלט ירקות "ערבי" קצוץ, מתובל היטב. ביקשתי טחינה לסלט, הגיעה טחינה ירוקה טעימה, בכמות נדיבה. השתייה: ארוחת הבוקר מגיעה עם מיץ וקפה. המיץ: ניתן לבחור בין גזר לתפו

פוסטירמיסו (-: עוגת ביסקוויטים מהממת!

   השבוע הייתי בקרייבינג מטורף לעוגות. בכלל, הטיול בפריז, והפאטיסרי'ז המעולים שביקרתי בהם, עשו לי חשק לעוד. ועוד. ועוד. עוד שמנת. עוד קרם הורס. עוד שילובים. עוד, ועוד, ועוד. החלטתי לחזור לעוגה שאני מאד אוהבת, ומדי פעם, כשיש לי ממש חשק להתפנק בשבת בבוקר עם קפה טוב ועוגה מפנקת לצידו, עוגת הביסקוויטים עם קרם הטירמיסו מצליחה לפנק אותי כראוי. משתפת אתכם בהכנה, שגם אתם תוכלו ללקק את האצבעות עם הקפה של שבת בבוקר. עוגת הביסקוויטים שלי, שלב אחרי שלב: לוקחים ביסקוויטים מסוג "פתי בר" בשני צבעים (בשביל היופי כשזה נחתך), אפשר בצבע אחד: מכינים קפה משתי כפות קפה ושלושת רבעי כוס מים, מצננים אותו, ומוסיפים רבע כוס בייליס קפה (תמיד יש לי אחד כזה בבית, משדרג כל דבר), או כל ליקר קפה איכותי אחר. שלוש כפות מזה שמים בצד, לערבוב עם קרם המסקרפונה. לאלו שרוצים פחות "קפאיני", מכינים תערובת של חלב עם בייליס קפה בלבד לטבילת הביסקוויטים. טובלים את הביסקוויטים ברוטב הביילס: מסדרים שכבה ראשונה בתבנית: הכנת קרם הטירמיסו: חומרים: מיכל שמנת מתוקה 500 גרם גבינת מסקרפונה 3 כפות מתע

ארוחת סופ"ש נפלאה ב"רפאל", כשהשמש שוקעת (-:

יום שישי. החלטנו אדי, תלמיד נהיגה שלי לשעבר וחבר טוב, ואני, חובבת אוכל ידועה, לצאת לארוחת סופ"ש ברפאל. אדי הכיר את ארוחות הסופ"ש של רפאל, אני לא. אמנם אכלתי בעבר ב"רפאל", אבל בארוחת ערב "רגילה", שהיתה זכורה לי כטעימה מאד, אך יקרה להפליא. אדי אמר לי: "את חייבת לבוא לארוחת הסופ"ש. תאמיני לי שלא תצטערי." כשמדובר באדי, אני יודעת שהוא חושב כמוני. מבריק וטעים. שתי התכונות שמחברות ביננו: מהירות מחשבה ואהבה לאוכל טוב. אז הלכנו. בעצם, יצאנו למסע קולינרי עמוס בהנאה וטעמים משובחים. ארוחת הסופ"ש של "רפאל" כוללת מבחר ענק של מנות ראשונות, ועיקרית אחת, במחיר מעולה של 115 ש"ח. המחיר מצדיק כל רגע של שהייה במקום המדהים הזה, כשברקע הנוף האידיאלי, בעיניי, חוף ימה שלך ת"א. ככה הוא נראה, מגש המנות הראשונות המדהים והטעים הזה:         כרשה צעירה עם חומץ יין, שמן זית ופרמג'יאנו רג'יאנו סלט תפוחי אדמה ראטה וביצים חצי קשות בווינגרט אנשובי חציל בלאדי שרוף באש-עם טחינה ויוגורט, צנוניות, שמן זית וזרעי עגבנייה פרחי כרובית-מצופי