דילוג לתוכן הראשי

רשומות

מסעדת "אדום" הירושלמית. אדום, תמיד הצבע שלי (-:

את היום הקולינארי בירושלים פתחנו  בשוק מחנה יהודה , המשכנו  לסדנת שף ב"האטליה" ,  עצרנו להפסקת קפה ועוגה ב"לבן" , ואחרי יום כ"כ צבעוני, הגיע הזמן לסיים ב "אדום" . נו, אדום, אתם יודעים, הצבע החביב עלי ((-:  מסעדת "אדום" ממוקמת ב"כיכר החתולות", ו שוכנת ב חצר פיינגולד הירושלמית , שהוקמה במאה ה-19 והייתה לאחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות העיר העתיקה. חצר האבן הפסטורלית נחבאת מעין אדם ומשאון המדרחוב ההומה, ובחלל הפנימי של המסעדה בר עשיר ותוסס המתאים גם לבילוי לילי:

צובעים את "לבן" עם "דיש וויש" (-:

צבעים. ממש יפה לקשט איתם את הבית. ומה עם המטבח? גם הוא צריך קצת אופנה וצבע (-: בסיור הקולינארי שערכנו בירושלים, אחרי הסיור בשוק מחנה יהודה  , והארוחה המקסימה  אצל טלי פרידמן ב"האטליה" שלה , היינו חייבים הפסקת קפה. הגענו לסינמטק, למסעדת "לבן" , שם התיישבנו ל"מנוחת לוחמי הקולינאריה" (-:

סדנת שף ב"האטליה" בירושלים. מנות מדהימות ומתכונים גם (-:

ירושלים.  יצא לי לבלות בה לא מעט לאחרונה. עיר שכמעט תמיד נעים לי לחזור אליה, לא משנה באיזו קונסטלציה(-: בפוסט הקודם סיפרתי על  הסיור המקסים שעשינו בשוק מחנה יהודה עם טלי פרידמן . הבטחתי המשך, והנה, הוא פה(-: מיד אחרי הסיור בשוק, עלינו לסטודיו של טלי, סטודיו שבו היא מעבירה סדנאות שף ליחידים, לזוגות או לקבוצות.

סיור בשוק מחנה יהודה עם טלי פרידמן (האטליה). כל הטעמים, הריחות, הצבעים (-:

החלטתי שבא לי יום כיף בירושלים . יום כיף בירושלים הוא מבחינתי ריחות חדשים, טעמים חדשים, אנשים חדשים, ואוכל משובח, ברור (-: התחלתי לחבר אחד ועוד אחד, עד שהגעתי למסקנה: יום כיף קולינארי בלי שוק מחנה יהודה הוא לא "יום כיף" אמיתי. אספתי חבורה מצוינת של בלוגרים מתחום הקולינריה, ונסענו לירושלים, ליום כיף אמיתי, מהבוקר עד הלילה. לא רציתי "סתם להסתובב" בשוק. חיפשתי סיור מודרך ברמה הכי גבוהה שיש לשוק להציע.   קיבלתי המלצות מפה ומשם, ואחרי בדיקה הגעתי למסקנה: טלי פרידמן.  היא, האחת והיחידה, מלכת השוק הצבעוני הזה, היא זו שבחרתי לטייל איתה במחנה יהודה, ביום הכיף שלי (-:   האתר של  טלי פרידמן (האטליה)   נכנסנו לשוק מכיוון "ארומה", שם חיכתה לנו טלי, ובחיוך מזמין קירבה אותנו אליה, שנוכל להקשיב. אנחנו? להקשיב? לא באנו לאכול??? (-:

גלוסיבוקס. קופסא של הפתעות (-:

הפתעות. מי מאיתנו לא אוהב/ת אותן? כולנו, אני מניחה.  אחרי חצי שנה של פעילות, חברת "גלוסיבוקס" שבראשות דן מנו("הישרדות", זוכרים?), הזמינה אותנו לחגוג איתה,  ולקבל את גלוסיבוקס יוני. האירוע נערך במלון "הרודס ת"א", שם אכלנו ארוחת בוקר משגעת, וקיבלנו הסברים מדן על הגלוסיבוקס, על היקף הפעילות בארץ, על הטרנדים והתוכניות לעתיד, ועל השירות ללקוחות המנויות על הגלוסיבוקס. מה היתרונות של גלוסיבוקס?

יום של המון אדרנלין וכיף בגלבוע, חלק ב'-אופניים, רובי לייזר, ועוד קצת סקי (-:

מדי פעם אני מוצאת את עצמי בגלבוע. הגלבוע, מבחינתי, הוא הצפון הכי קרוב לת"א. סה"כ שעה נסיעה, מה שהופך אותו לנגיש בכל רגע של זמן פנוי שבו אני מחפשת מה לעשות עם הילדים, ולפעמים גם עם עצמי ועם חברים (-: בביקור הפעם בגלבוע הלכנו להוציא אדרנלין. הצעתי לעומר ודניאל, הילדים שלי, להוסיף חבר אחד לכל אחד, שיהיה להם יום מקסים במיוחד עם חברים. הגענו לפעילות הראשונה במתחם "סקי בגלבוע", רכיבת אופניים ב"רוכבי הגלבוע". בתמונה(מימין): מאיה, דניאל, עומר ואיתי: רוכבי הגלבוע אחראים לשתי פעילויות מהנות שהעברנו ביום הזה, רכיבת האופניים, ו"לייזר טאג", קרב לייזר כיפי במיוחד (-:   במתחם רוכבי הגלבוע יש חנייה גדולה, המהווה נקודת יציאה למסלולי רכיבה מסומנים ומרהיבים ביופיים, חנות לאביזרי אופניים וטבע ופינת המתנה מטופחת ומרווחת. לכל קבוצה מתלווה מדריך מקצועי אשר מתדרך את המשתתפים בנושאי בטיחות טרם היציאה לטיול, נותן הסבר מקצועי על הפעילות וההתנהגות בשטח, על האזור ועל נקודות העצירה המתוכננות. כל משתתף מקבל קסדה, מפות התמצאות, מים קרים ואופניים מקצועיות וח

את ראשו של הגלבוע, מישהו צבע לבן (-: יום כיף בגלבוע, חלק א'-סקי ואוכל

מדי פעם, כשבא לי "קצת צפונה" מת"א, אני לוקחת את עצמי, את האוטו, את כביש 6, ותוך שעה בדיוק אני מוצאת את עצמי בגלבוע.  אני קוראת לו, לגלבוע, "צפון ת"א".  קצת צפון, וקרוב לת"א. את אותו גלבוע, שאת ראשו מישהו צבע אדום, ושמסביבו הכל ירוק, מישהו קישט גם בלבן. לבן צחור ומושלג, לטובת אלו שרוצים קצת סקי, ולא רוצים להסתפק ביומיים שלג שיש לנו בחרמון. מגיע לנו סקי כל השנה, לא? (-:  הוזמנתי ליום כיף בגלבוע. הילדים שלי, כמו רבים מילדי המדינה החמה שלנו (ואל תזכירו לי שחום יולי אוגוסט קרוב, אני יודעת וסובלת בשקט), מעולם לא עשו סקי.  כשאמרתי להם שנוסעים לעשות סקי, הבן שלי שמח,  הבת שלי לא ידעה איך "לאכול" את זה.  בכל זאת, הפחד מהלא נודע, לא תמיד קל איתו (-: הגענו למתחם  "סקי בגלבוע" : עלינו למעלה וצפינו בהדרכה.  "סקי בגלבוע" מאפשר לקבל הדרכה(בתשלום) , ולמי שזה לו הפעם הראשונה, כמונו, לא מומלץ לוותר עליה: ישנה אפשרות גם להדרכות פרטיות: עמדנו, הסתכלנו, וניסינו לח

מתכון לבלינצ'ס גבינה מהמם של "מתוקה", ושבועות מתוק(ה) במיוחד (-:

שבועות כמעט פה. כמה שאני אוהבת את החג הזה. גבינות, גבינות, ועוד גבינות.  לפני שלושה ימים חזרתי מברלין, עיר שהיא תענוג אמיתי לחובבי גבינות, ואם הייתי צריכה לבחור איפה לחגוג את שבועות, הייתי בוחרת לחגוג את החג המקסים הזה בדיוק שם, בברלין, עם כל הגבינות הנפלאות שהיא מציעה. השנה, כמו בכל שנה, אני חוגגת את שבועות פה, בארץ.  לשמחתי, גם פה יש לאגף "שבועות" ו"גבינות" מה להציע, ולא מעט, במיוחד לאגף המתוקים. קיבלתי לטעימה מבחר ממוצרי רשת "מתוקה", לקראת השבועות, וכרגיל, התענגתי על העוגות המעולות והבלינצ'סים המדהימים שהרשת מציעה.   בלינצ'סים הם אהבה קטנה שלי. אלו עם הגבינה והצימוקים, הכי מענגים, מבחינתי.  זכורים לי הימים שאמא שלי הייתה מכינה אותם, ואני הייתי "גונבת" עם האצבעות מתערובת הגבינה המתקתקה. הבלינצ'ס של "מתוקה", כמו כל מוצרי הקונדיטוריה בסניפי הרשת, נעשים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם משובחים, ולכן, טעמם של הבלינצ'ס הזכיר לי את אלו שאמי הייתה מכינה לנו, אי פעם כשהיינו ילדים (-: מתכון לבלינצ'ס גבינה מעולה,

שפית מורן רוטמן בארוחה הולנדית ב"קולוני". אוי אמסטרדם, ווי מאדאם!

לרגל ציון שש שנים לפתיחתה של מסעדת  "קולוני"  הירושלמית, יזם  מיכאל כץ , השף הראשי של  "קבוצת אדום" , סדרה מיוחדת בת שש ארוחות בשם  "במה לשף הצעיר" . במסגרת הפרויקט, שהתנהל על פני שישה חודשים, התארח במטבח המסעדה מדי חודש שף צעיר ומוכשר שעדיין לא נחשף לקהלים רבים והכין ארוחה חד-פעמית המביאה לידי ביטוי את יכולותיו. הפרויקט המקסים הזה כלל מגוון רחב של סגנונות וטעמים, החל מארוחות מסורתיות (גלילית בדואית וערבית ירושלמית), דרך השפעות צרפתיות קלאסיות עם קריצות עכשוויות, ועד לשימוש בטכניקות מהמטבח המולקולרי.  הפרויקט נפתח בארוחות של השפים אוראל קמחי, יום טוב לוי, אריאלה ברפמן,  רמזי אבו אלהווא ואחמד עוקלה. הוזמנתי לארוחה השישית והאחרונה בסדרה, שהתקיימה ביום שני, 30 באפריל: על הארוחה המסכמת הופקדה  השפית מורן רוטמן  (קייטרינג Rotman אומנות קולינרית), שבישלה ארוחה בהשראה הולנדית לרגל יום המלכה ההולנדי החל ביום זה: שפית מורן רוטמן היא בוגרת בית הספר הגבוה לקולינריה - "בישולים", עבדה במסעדות מסה, פרי מגדים, פנגיאה וביסט

ארוחה מלכותית ומהממת בירושלים בערבסק (אמריקן קולוני) (-:

כשהייתי ילדה, הייתי תחת הקונספט של "טום בוי". שיחקתי כדורגל עם הבנים, "סטנגה" עם החברים בשכונה, התעניינתי במכוניות, ולא הבנתי למה החברות שלי מתהדרות בשמלות, מתעסקות בליפסטיק, ומתחפשות בפורים למלכת אסתר. אני, לדוגמא, בחרתי להתחפש לרובין הוד, או לאינדיאני. ביקור אחד במלון בירושלים, עם ארוחה מלכותית, עזר לי להבין את הסיבה שכולן רוצות להיות נסיכות. עכשיו גם אני רוצה, אחרי ביקור בממלכה ירושלמית (-: מלון "אמריקן קולוני" בירושלים הוא מלון מלכותי שכזה. מין ארמון מפואר, עם המון חדרים, שכל פינה בו מזכירה כמה יופי, היסטוריה וארכיטקטורה יש בעולם הזה. לא סתם הוא נראה ככה. המבנה הראשי של המלון היה במקורו ארמון, שנבנה בידי רבאח אל-חוסייני (בן משפחת חוסייני, מאצולת ירושלים הערבית) עבור ארבע נשותיו.  המלון הוא מהיוקרתיים בארץ ומשרת את אורחיו ברמה הגבוהה ביותר, הוא בנוי בסגנון ערבי אותנטי ומרוהט בהידור רב: את המלון המקסים הזה מקיפים גנים נהדרים. החדרים והשטחים הציבוריים מעוצבים בהידור מזרחי מאופק התואם את רוחו המקורית של המ