דילוג לתוכן הראשי

רשומות

צובה. בראנץ', ואוויר הרים צלול כיין. ויין, וריח אלונים, גם(-:

כשאומרים לי " בואי לבראנץ' ", אני מחייכת.  בראנץ' היא אחת הארוחות החביבות עלי. ארוחת בוקר משודרגת מאד, עם כל הפרודוקטים של בוקר, בתוספת הרבה עניין מסביב. כשאמרו לי "בואי לבראנץ בצובה", חייכתי.  זכרתי את הבראנץ' של צובה. די מזמן, כשהייתי בסוג של זוגיות, ישבנו באחד מימי השישי, אני והוא, בבראנץ' בצובה. זכרתי שהיה טוב. זכרתי שהיה נעים. לא היססתי. אמרתי "ברור", בלי לחשוב פעמיים.

סום טאם, סאגו פאק לם יאיי. שני מתכונים תאילנדים (-:

על הסדנה התאילנדית שעשיתי ב "בישולים" , ביה"ס הגבוה לקולינאריה, כבר סיפרתי לכם  בפוסט הקודם. סיפרתי רק חלק. כזאת אני. לפעמים אני מתחלקת, מחליקה, מחלקת.  עכשיו אני חולקת. חולקת אתכם חוויה תאילנדית. חשבתם שסדנה תאילנדית תיגמר ב מתכון לפאד תאי ? אז זהו, שממש לא. משם היא רק התחילה(-: את הסדנה התחלנו בהיכרות עם סוואלי אלדר, כמה שהיא מקסימה:

פאד תאי תאילנדי אמיתי, מתכון לפאד תאי הכי טעים שיש (-:

את הפאד תאי הזה שבתמונה הכנתי לבד(-: פאד תאי תאילנדי אמיתי, לפי כל הכללים. כן, אני הכנתי. יצא ממש כמו בתאילנד. מה משמעות השם? פאד-מוקפץ, תאי-תאילנד. פאד תאי היא אחת המנות המפורסמות ביותר בתאילנד.   פאד תאי הוא גם מזון מהיר טעים ביותר.  אפשר למצוא את המנה כמעט בכל מקום, בין רוכלי רחוב למשקי בית תאילנדי, לא רק בגלל קלות ההכנה, אלא גם הטעמים המשמחים של המנה הטעימה והמשביעה הזו.

מחלבת מרקוביץ', גבינות מעולות להתפנק איתן (-:

מחלבת מרקוביץ' הוקמה על ידי תמי ואהרון מרקוביץ' שבחרו לעסוק במה שהם הכי אוהבים, ייצור גבינות צאן. את המחלבה הם מיקמו במשק הצמוד לביתם שבמושב נחלים , בו הם גם מנהלים את "ארץ זבת חלב" – פינה קסומה בה ממוקמת מעדנייה בוטיק משפחתית באווירה שלווה ומוצלת, שבה ניתן ליהנות ממגוון הרחב של גבינות צאן שתמי ואהרון מכינים בעצמם מדי יום:

גלוסיבוקס. פתאום התאהבתי (-:

את הפוסט על גלוסיבוקס כתבתי לפני חודש בערך, כשקיבלתי להתנסות את גלוסיבוקס יוני.  תוכלו לקרוא אותו  כאן . הקופסא הייתה כיפית, אבל לא תליתי בה תקוות יתר. "נחמד", אמרתי לעצמי. כמו תמיד, יש אבל. אבל... פתאום הבנתי.  פעם היו קוראים לזה: "נפל לי האסימון". היום אולי קוראים לזה: "נדלקה לי האפליקציה"(-: יש משהו נפלא באריזה הזו.  המוצר הזה, שהגיע באריזה מוקטנת, סביר שלא הייתי מגיעה אליו לבד לעולם:

גלריית תאורה GLOW, אדיסון מתהפך בקברו מגאווה(-:

תאורה. לפעמים היא נראית לנו כ"כ טריוויאלית. נכון, היא כבר חלק מאותם דברים שכבר אי אפשר בלעדיהם, וזה הרגע להיזכר בתולדות החשמל: זה התחיל מ"ויהי אור" בבראשית, ומאז, תוהו ובוהו.  מאז ההמצאה הכ"כ גאונית של  תומאס אלווה אדיסון , נורת החשמל , הרבה מים עברו בנהר, והרבה חוטי להט עברו שינויים מרחיקי לכת.

ארוע ב"אביגדור" עם השף רן שמואלי, פתאום בא לי חתונה(-:

כמה פעמים הלכתם לאירוע ובאמת, אבל ממש באמת, הרגשתם שאתם אוכלים במסעדת גורמה? אם אני אמורה לענות על זה, אז התשובה תהיה "מעט. מעט מדי. פעם אחת, אולי". הוזמנתי למתחם האירועים שנפתח לאחרונה בת"א,  "אביגדור" , שממוקם, איך לא, ברח' בן אביגדור (-: אביגדור הוא  לופט אירועים מקסים , בעיצוב  אורבני נקי  וב מטבח פתוח , בניצוחו של השף  רן שמואלי . רן שמואלי מבשל ומגיש מתוך המטבח הפתוח, ומספק חוויה נהדרת של ריחות, טעמים וצבעים. הרגשתי שאם אני אחליט יום אחד להתחתן שוב, ללדת שוב, או לחגוג שוב בר מצווה או בת מצווה, זה יהיה הקונספט שלי (-:  נו, טוב, כנראה שאצלי אף אחד מאלו לא יקרה שוב, אבל לאלו מכם שמתכננים עדיין על אירועים בחייהם, "אביגדור" הוא המקום שממנו יצאו האורחים עם "וואו, זה היה אירוע שווה". תסתכלו מה האורחים שלכם יכולים לאכול בערב של אירוע טעים, בלופט שעוצב ע"י פיצו קדם, מהנחשבים באדריכלי ישראל: קריספי טפיוקה מוגש עם גואקמולי וסשימי דג ים

מסעדת "אדום" הירושלמית. אדום, תמיד הצבע שלי (-:

את היום הקולינארי בירושלים פתחנו  בשוק מחנה יהודה , המשכנו  לסדנת שף ב"האטליה" ,  עצרנו להפסקת קפה ועוגה ב"לבן" , ואחרי יום כ"כ צבעוני, הגיע הזמן לסיים ב "אדום" . נו, אדום, אתם יודעים, הצבע החביב עלי ((-:  מסעדת "אדום" ממוקמת ב"כיכר החתולות", ו שוכנת ב חצר פיינגולד הירושלמית , שהוקמה במאה ה-19 והייתה לאחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות העיר העתיקה. חצר האבן הפסטורלית נחבאת מעין אדם ומשאון המדרחוב ההומה, ובחלל הפנימי של המסעדה בר עשיר ותוסס המתאים גם לבילוי לילי:

צובעים את "לבן" עם "דיש וויש" (-:

צבעים. ממש יפה לקשט איתם את הבית. ומה עם המטבח? גם הוא צריך קצת אופנה וצבע (-: בסיור הקולינארי שערכנו בירושלים, אחרי הסיור בשוק מחנה יהודה  , והארוחה המקסימה  אצל טלי פרידמן ב"האטליה" שלה , היינו חייבים הפסקת קפה. הגענו לסינמטק, למסעדת "לבן" , שם התיישבנו ל"מנוחת לוחמי הקולינאריה" (-:

סדנת שף ב"האטליה" בירושלים. מנות מדהימות ומתכונים גם (-:

ירושלים.  יצא לי לבלות בה לא מעט לאחרונה. עיר שכמעט תמיד נעים לי לחזור אליה, לא משנה באיזו קונסטלציה(-: בפוסט הקודם סיפרתי על  הסיור המקסים שעשינו בשוק מחנה יהודה עם טלי פרידמן . הבטחתי המשך, והנה, הוא פה(-: מיד אחרי הסיור בשוק, עלינו לסטודיו של טלי, סטודיו שבו היא מעבירה סדנאות שף ליחידים, לזוגות או לקבוצות.

סיור בשוק מחנה יהודה עם טלי פרידמן (האטליה). כל הטעמים, הריחות, הצבעים (-:

החלטתי שבא לי יום כיף בירושלים . יום כיף בירושלים הוא מבחינתי ריחות חדשים, טעמים חדשים, אנשים חדשים, ואוכל משובח, ברור (-: התחלתי לחבר אחד ועוד אחד, עד שהגעתי למסקנה: יום כיף קולינארי בלי שוק מחנה יהודה הוא לא "יום כיף" אמיתי. אספתי חבורה מצוינת של בלוגרים מתחום הקולינריה, ונסענו לירושלים, ליום כיף אמיתי, מהבוקר עד הלילה. לא רציתי "סתם להסתובב" בשוק. חיפשתי סיור מודרך ברמה הכי גבוהה שיש לשוק להציע.   קיבלתי המלצות מפה ומשם, ואחרי בדיקה הגעתי למסקנה: טלי פרידמן.  היא, האחת והיחידה, מלכת השוק הצבעוני הזה, היא זו שבחרתי לטייל איתה במחנה יהודה, ביום הכיף שלי (-:   האתר של  טלי פרידמן (האטליה)   נכנסנו לשוק מכיוון "ארומה", שם חיכתה לנו טלי, ובחיוך מזמין קירבה אותנו אליה, שנוכל להקשיב. אנחנו? להקשיב? לא באנו לאכול??? (-:

גלוסיבוקס. קופסא של הפתעות (-:

הפתעות. מי מאיתנו לא אוהב/ת אותן? כולנו, אני מניחה.  אחרי חצי שנה של פעילות, חברת "גלוסיבוקס" שבראשות דן מנו("הישרדות", זוכרים?), הזמינה אותנו לחגוג איתה,  ולקבל את גלוסיבוקס יוני. האירוע נערך במלון "הרודס ת"א", שם אכלנו ארוחת בוקר משגעת, וקיבלנו הסברים מדן על הגלוסיבוקס, על היקף הפעילות בארץ, על הטרנדים והתוכניות לעתיד, ועל השירות ללקוחות המנויות על הגלוסיבוקס. מה היתרונות של גלוסיבוקס?

יום של המון אדרנלין וכיף בגלבוע, חלק ב'-אופניים, רובי לייזר, ועוד קצת סקי (-:

מדי פעם אני מוצאת את עצמי בגלבוע. הגלבוע, מבחינתי, הוא הצפון הכי קרוב לת"א. סה"כ שעה נסיעה, מה שהופך אותו לנגיש בכל רגע של זמן פנוי שבו אני מחפשת מה לעשות עם הילדים, ולפעמים גם עם עצמי ועם חברים (-: בביקור הפעם בגלבוע הלכנו להוציא אדרנלין. הצעתי לעומר ודניאל, הילדים שלי, להוסיף חבר אחד לכל אחד, שיהיה להם יום מקסים במיוחד עם חברים. הגענו לפעילות הראשונה במתחם "סקי בגלבוע", רכיבת אופניים ב"רוכבי הגלבוע". בתמונה(מימין): מאיה, דניאל, עומר ואיתי: רוכבי הגלבוע אחראים לשתי פעילויות מהנות שהעברנו ביום הזה, רכיבת האופניים, ו"לייזר טאג", קרב לייזר כיפי במיוחד (-:   במתחם רוכבי הגלבוע יש חנייה גדולה, המהווה נקודת יציאה למסלולי רכיבה מסומנים ומרהיבים ביופיים, חנות לאביזרי אופניים וטבע ופינת המתנה מטופחת ומרווחת. לכל קבוצה מתלווה מדריך מקצועי אשר מתדרך את המשתתפים בנושאי בטיחות טרם היציאה לטיול, נותן הסבר מקצועי על הפעילות וההתנהגות בשטח, על האזור ועל נקודות העצירה המתוכננות. כל משתתף מקבל קסדה, מפות התמצאות, מים קרים ואופניים מקצועיות וח

את ראשו של הגלבוע, מישהו צבע לבן (-: יום כיף בגלבוע, חלק א'-סקי ואוכל

מדי פעם, כשבא לי "קצת צפונה" מת"א, אני לוקחת את עצמי, את האוטו, את כביש 6, ותוך שעה בדיוק אני מוצאת את עצמי בגלבוע.  אני קוראת לו, לגלבוע, "צפון ת"א".  קצת צפון, וקרוב לת"א. את אותו גלבוע, שאת ראשו מישהו צבע אדום, ושמסביבו הכל ירוק, מישהו קישט גם בלבן. לבן צחור ומושלג, לטובת אלו שרוצים קצת סקי, ולא רוצים להסתפק ביומיים שלג שיש לנו בחרמון. מגיע לנו סקי כל השנה, לא? (-:  הוזמנתי ליום כיף בגלבוע. הילדים שלי, כמו רבים מילדי המדינה החמה שלנו (ואל תזכירו לי שחום יולי אוגוסט קרוב, אני יודעת וסובלת בשקט), מעולם לא עשו סקי.  כשאמרתי להם שנוסעים לעשות סקי, הבן שלי שמח,  הבת שלי לא ידעה איך "לאכול" את זה.  בכל זאת, הפחד מהלא נודע, לא תמיד קל איתו (-: הגענו למתחם  "סקי בגלבוע" : עלינו למעלה וצפינו בהדרכה.  "סקי בגלבוע" מאפשר לקבל הדרכה(בתשלום) , ולמי שזה לו הפעם הראשונה, כמונו, לא מומלץ לוותר עליה: ישנה אפשרות גם להדרכות פרטיות: עמדנו, הסתכלנו, וניסינו לח