דילוג לתוכן הראשי

רשומות

אוכל אורגני בנווה צדק. משק ברזילי, הכי טבעי בעולם(-:

מי לא זוכר את טאצ'ה ד'אורו? הקפה המיתולוגי של נווה צדק, אותו מקום שתמיד חשבתי שיש בו את תערובת הקפה הטובה בעיר(-: ב-25/6/09, לקחתי את הילדים שלי לסט תמונות לאלבום בר המצווה של עומר. את המנוחה עשינו שם, בטאצ'ה ד'אורו. כבר אז עומר ואני רבנו על "מי במחשב", מה שלא השתנה עד היום(-:

גלוסיבוקס מרץ- קופסת חג שמח?

קופסת גלוסיבוקס מרץ, שהיתה על תקן "חבילת חג שמח" לקראת פסח, קצת איכזבה אותי. יש שני חגים שמתנות הן חלק בלתי נפרד מהם, ראש השנה, ופסח. ציפיתי שחבילת פסח תהיה עשירה יותר, חגיגית יותר, ומענגת יותר. ככה זה כששמים לי פתק עם הפתיחה שאומר את זה:

גלוסיבוקס פברואר-הפתעות, גבירותיי, הפתעות!

יש כיף מאד גדול בלקבל את הקופסה של גלוסיבוקס. תמיד אני פותחת אותה מהר, כדי לראות איזה הפתעות מחכות לי החודש(-: את גלוסיבוקס פברואר קיבלתי מעט באיחור, ולכן הוא עולה רק עכשיו לאוויר. לא משנה מתי היא מגיעה, הקופסה הכיפית הזו, היא ממכרת, והציפיה לגלוסיבוקס הבא תמיד קיימת(-: קופסת ההפתעות של גלוסיבוקס השאירה בי משהו לרוץ איתו. מניפסטו, הבושם של איב סן לורן. תכף אספר לכם עליו(-:

על רובוטיקה, מנהיגות, ונוער נפלא. דור העתיד הטכנולוגי בראש העין! FIRST ISRAEL

זו כבר שנה שניה שאני מלווה את הבן שלי, עומר, במסגרת פרויקט הרובוטיקה בביה"ס "בגין",  שבו הוא לוקח חלק: שנה שניה, ונדמה כאילו זה הדבר הטוב ביותר שהורה יכול להעניק לילד/ה שלו. אני גאה ושמחה שיש לי חלק, כהורה, להיות שותפה לפרויקט הנפלא הזה, ולהיות חלק ביצירתו של הדור הטכנולוגי הבא(-: פרויקט הרובוטיקה הוא פרויקט ארצי ובינלאומי. פעם בשנה מתאספות קבוצות הרובוטיקה מכל קצוות הארץ, ומתחרות עם רובוט שהן בנו במהלך השנה.  הפרויקט מונע ע"י FIRST, כשבארץ תחת FIRST הבינלאומי , פועל FIRST ישראל .

יום הבריאות הבינלאומי, 7 באפריל. חלק א'-נשים! על ויטמנים ותוספי תזונה

ארגון האומות המאוחדות (האו"ם) קבע את יום 7 באפריל כיום הבריאות העולמי.  יום זה מצוין על ידי 191 המדינות החברות באירגון הבריאות העולמי כיום המוקדש לנושאים הנוגעים לתחום בריאות הציבור בעולם כולו. לכבוד יום הבריאות הבינלאומי, החלטתי להתעסק קצת גם בצד ההפוך לקונספט של התזונה שלי, אז היום אני על בריאות(-: את הכתבה הראשונה אני מייחדת לויטמינים ותוספי תזונה. התמונה של הקינוח למעלה רחוקה מלהיות "בריאות", אבל זה מה שאכלנו כדי לסגור את היום הבריא הזה(-: הוזמנתי ע"י "טבע-אלטמן רוקחות טבעית" לאירוע עיתונאים שהציג סקירה על תוספי תזונה לנשים,  תוספים וויטמינים שחשוב להבין את תפקידם במערכת הבריאות של כל אחת ואחת מאיתנו. האירוע היה תחת הקונספט של "תאפשרי לעצמך להיות יותר מעצמך"

כבדים עם בצל מטוגן, סלק ושקדים. כבוד לכבד! מתכון קליל ומהיר(-:

היום בצהריים התחשק לי משהו קליל וטעים. כבד עוף הוא אחד מהמאכלים שאני מאד אוהבת, בכל הוריאציות האפשריות. פטה כבד איכותי אני יכולה לאכול בכמויות, בלי לשים לב בכלל שמזמן עברתי את המנה היומית המומלצת. זה של קימל בגלבוע נפלא בעיניי:

ביקרתי בביתו של השגריר הבריטי-חוויה תרבותית ישראלית לגמרי(-:

בשביל הבת שלי, הבריטים הם גיבורי תרבות. להקת הבנים ONE DIRECTION  הבריטית, היא התרבות הבריטית האמיתית עבורה. לאחרונה, אני מוצאת את עצמי קונה לה פריטים עם הדגל הבריטי,  מין טרנד של מעריצות הלהקה.  כשהוזמנתי לביתו של השגריר הבריטי, האדם הראשון ששלחתי לו SMS בהתרגשות היתה הבת שלי, דניאל(-: ידעתי שכל דבר שקשור לבריטניה מרגש אותה, וביקור ב"ה"נציגות הבריטית בארץ הקודש הוא ללא ספק אירוע מרגש. טוב, נו, היא הייתה מעדיפה שנבקר את הנציגות הבריטית בבריטניה (-: שתי התמונות הבאות נלקחו מתוך האינסטגרם של דניאל, הבת שלי, חובבת בריטים ידועה:

לתבולה הזו התפללתי - ביקור בסנט גבריאל, נצרת. אדי ושונית בפוסט משותף

"שאלוהים ישמור אתכם גיברת" שמעתי את הנהג מאחל לשונית בעוד המונית טיפסה בסמטאותיה התלולות של נצרת אל הפסגה הגבוהה בעיר. לא יכולתי להסכים איתו יותר בעניין ה-"ישמור", בעיקר כי באותו הרגע עיניי היו עצומות ורק חיכיתי שזה ייגמר. הוא דילג מעל מפרדות בכביש, לקח סיבובים צרים ב-80 קמ"ש, ובעיקר גרם לי לחשוב כמה מתבקש שבאחד ממוקדי העליה לרגל הגדולים של העולם הנוצרי אכלתי את הסעודה האחרונה של חיי: ארוחת הערב ששונית ואני חלקנו אתמול ב- "סנט גבריאל" .

פרפקטו! שולחן מושלם לחג, ומושלם בכלל(-:

אני מודה: אני "חולה" על גאדג'טים למטבח! אם יש לכם גאדג'ט חדש ומהמם, ספרו לי, אני רצה למשש, ובמקרה חסר השליטה העצמית, גם לקנות(-: כ"כ שמחתי להיות מוזמנת לאירוע העיתונאים של נעמן , שמחזיקה לא מעט גאדג'טים יפים, ומגוון מוצרים למטבח הביתי והמקצועי. באירוע התמקד בסידרת המוצרים של "פרפקטו" , תחת הסלוגן "לאנשים שאוהבים לבשל":

רעל ותחרה ב"הבימה"- ביקורת הצגה. בא לכם לצחוק?

בתקופה האחרונה הייתי בכמה הצגות. יש לי וידוי:  היו כמה מאכזבות, כמו למשל ההצגה "קוויאר ועדשים", שהיו בה שחקנים מעולים(מוני מושונוב, יבגניה דודינה, אבי קושניר, סנדרה שדה),  ולמרות, לא הצליחה להתעלות בעיניי מעל "בינוני עד מיותר". לעומת זאת, ההצגה הקשה "לא אשנא" עפ”י ספרו של עזאלדין אבו-אלעיש, שעוסקת בסיפורו הנוגע ללב של אב, רופא ואדם יוצא דופן, למרות היותה הצגת יחיד(ג'סאן עבאס), הצליחה לרגש ולהוציא אותי כואבת וחושבת. את ההצגה "כמעט נורמלי" מאד אהבתי, בזכות הפן המוזיקלי והמשחק הנהדר, ובהצגה "פרסונה" רק רציתי לברוח מהאולם, למרות שהשתתפו בה שלושה שחקנים מצוינים, וביניהם אלון נוימן, שהשתתף גם בהצגה הנוכחית, "רעל ותחרה". אותו שחקן, הצגה אחרת, תפקיד אחר, חוויה שונה לחלוטין. "רעל ותחרה" היא ללא ספק אחת ההצגות היותר משעשעות שהייתי בהן. 

אקס פטריוט - ביקורת סרט. ז'אנר: מתח/פעולה

מתי אני יודעת שסרט הוא טוב, או ש"סיפק את הסחורה"? א. כשאני לא מנקרת. אם הסרט מצליח להחזיק אותי עירנית וממוקדת, הוא כבר שווה(-: ב. כשאני לא בודקת SMS או פייסבוק באמצע. שוב, זה אומר שהוא מרתק. ג. כשאני יוצאת ממנו, וממשיכה לחשוב עליו כמה שעות אחרי. שלושתם התקיימו בהקרנת העיתונאים שהייתה בשבוע שעבר  לסרט  The Expatriate ,  סרט אקשן  שביים הגרמני פיליפ סטולצל. לוגן(אהרון אקהרט) הוא סוכן מיוחד לשעבר ביחידת חיסול ממשלתית של ה-CIA, ואב חד-הורי ל איימי(ליאנה ליבראטו) , שגרה איתו לאחר מות אמה, אבל בעצם לא יודעת כלום על עברו ב-CIA.

שגב. ארוחה של שף, מהיום גם במטבח שלכם. תכירו, "שגב שף"(-:

את השף משה שגב אני מכירה כבר הרבה זמן. מבחינתי, שגב הוא איש יקר ואהוב, מעבר להיותו שף נפלא. איפה התחיל ה"רומן" שלי עם שגב? בדיוק פה , שזה אומר בבית קפה קטן בצפון ת"א(-: רוצים לראות אותי מבשלת לשגב? כן, כן, אני מבשלת למשה שגב, וגם מלמדת אותו לנהוג(-: הנה, כאן, אני מבשלת לשגב!!!  (התוכנית שודרה בערוץ 2) כמתנדבת ב"קבוצת שורשים", יצא לי להכיר גם את הלב הענק של משה שגב, כשכל שנה הוא מתנדב לסעודת המלאכים שאנחנו עורכים למען ניצולי שואה וקשישים,  כדי שנוכל לחלק להם חבילות מזון לחג, בראש השנה ובפסח.

יאמאטויה מציגה: קומיקס! תערוכת מאנגה במסעדת יאמאטויה

קומיקס. יש אנשים שמכורים לפורמט הזה(-: אם ניקח לרגע את "בזוקה" המיתולוגי,  אז גם אני הייתי מכורה (-: אמנות הקומיקס היפנית נקראת מאנגה(או מנגה): "מאנגה" הוא ביטוי יפני (漫画 או まんが) שמשמעותו "רצועת קומיקס". המשמעות המילולית של הביטוי: "תמונה מגוחכת". הוא מורכב משתי מלים: "גא" (画) - "תמונה" או "תגליף", ו"מאן" (漫) - "מגוחך". את השם "מאנגה" טבע הגלף קצושיקה הוקוסאי, בהעניקו שם זה לסדרת קריקטורות פופולרית שלו. צייר מאנגה קרוי "מאנגאקה" (Mangaka 漫画家). אם בא לכם לדעת עוד קצת, "מאנגה" בויקיפדיה תתן לכם עוד קצת אינפורמציה על הקסם היפני הזה(-: הוזמנתי לפתיחת תערוכת המאנגה ב מסעדת יאמאטויה , מסעדה יפנית אמיתית שממוקמת בהוד השרון. יאמאטויה היא בעצם לא רק מסעדה, היא גם בית אוכל ותרבות יפנית:

סלמון מבושל ברוטב סויה של יאמאסה-מתכון שף/צ'רלי פדידה

אתם מכירים את המשפט: "אם קנית רכב X, אל תצפה שהוא יהיה מרצדס"? כמו בתחום הרכב, כך גם בתחום המזון(-: יש מוצרים טובים יותר, טעימים יותר, בריאים יותר, כשלעומתם, תחת אותה קטגוריה, יש את מוצרי ה-X, שמהווים את המוצרים ה"כאילו זהים", אבל בגירסה הפחות מוצלחת. כולם יודעים שאני לא חובבת איקסים, אז הזמינו אותי לאירוע פרימיום,  כי שם אני מסתדרת נפלא(-: נכון, אין לי מרצדס, אבל באוכל אין פשרות. אני אוהבת את ה"בסט". כמו שאני מקפידה על יציאה למסעדות עם חומרי גלם משובחים, כך גם בבית, כשאני קונה מוצרים, אני משתדלת תמיד ללכת על הפרימיום.  בסופו של דבר, חומר הגלם הוא שיקבע את טעם המנה . כשאני מבשלת עם יין, אני תמיד משתמשת ביין שאותו אני שותה. אין בישול ביין זול. מסתבר, שגם בישול עם רוטב סויה,  הולך אצלי עכשיו עם הקונספט: "אין בישול עם סויה זול" (-: האירוע היה מטעם YAMASA (יאמאסה)- הרוטב שנחשב לרוטב הסויה המוביל ביפן,  והפופולארי בקרב קהל השפים המקצועי. האתר היפני של יאמאסה , שווה להיכנס אליו(-: