דילוג לתוכן הראשי

רשומות

ארוחות סילבסטר(ארצי): אגאדיר, ריבר, פיאנו פיאנו, BBB, קפה גרג, חלק שלישי ואחרון לסילבסטר 2013 :)

סילבסטר מתוק. צילום: שונית וייס לא כולם רוצים להוציא סכומים מטורפים בסילבסטר על ארוחות שף יוקרתיות. ריכזתי בחלק הזה של ארוחות הסילבסטר את ארוחות הסילבסטר של רשתות בפריסה ארצית, ואתם מוזמנים לבחור את מה שמתאים לכם ולכיסכם, אם אתם חוגגים את תחילת השנה החדשה. מוזמנים להציץ בפוסטים הקודמים: ארוחות סיבלסטר במרכז ארוחות סילבסטר בצפון ובדרום

סילבסטר במסעדות: ארוחות סילבסטר 2013, איפה מה וכמה :) חלק ב: סילבסטר בצפון ובדרום

אם אתם מחפשים לחגוג את תחילת השנה החדשה במרכז, תוכלו למצוא המלצות בפוסט הקודם . אבל... לא כולם "מרכז", ולכן, לא קיפחתי גם את אנשי הצפון(נתניה וצפונה) והדרום(ראשל"צ ודרומה). שנתחיל? ******************************************************************************************** צפון: **********

סילבסטר במסעדות: ארוחות סילבסטר 2013, איפה מה וכמה :) חלק א: סילבסטר במרכז

צילום: שונית וייס איפה אתם חוגגים את הסילבסטר? אם אתם חובבי אוכל ומסעדות כמוני, אתם בטח יודעים שהמקום הכי כיפי לחגוג את סיום 2013 וכניסת השנה החדשה, 2014, הוא במסעדה טובה, עם אוכל טוב :) ריכזתי עבורכם מבחר של ארוחות סילבסטר במסעדות, ולכם נשאר רק לבחור! ואיפה אני חוגגת? עוד לא החלטתי :)

ירושלים של פסטיבל טועמים זהב :) חם בירושלים: חמ-שוש של אוכל ויין!!!

לפני קצת יותר משבוע התקיימה תחרות טרהוינו במלון קראון פלאז'ה בירושלים. עד לשנה זו, לא ניתנה האפשרות לאף אחד "מבחוץ", להיכנס למתחם השיפוט. השנה, לשמחתי, אושרו קומץ מצומצם של עיתונאים ובלוגרים מענף הקולינריה להיכנס ולראות את השיפוט, ואני הייתי בין המאושרים שזכו להשתתף בחוויה הכ"כ מיוחדת הזו:

מתכון למרק עדשים כתומות. ככה מחממים את הלב בחורף :)

השבת האחרונה הייתה גשומה. כשגשם בחוץ, אצלי בפנים עולה החשק למאכלים המחממים האלו, הנעימים האלו, עם המרקם המענג והחורפי הזה. בנובמבר אני קונה כל מיני פרודקטים במחלקת הקטניות, שברגע שיתחיל הגשם, אוכל להכין לי מרקים וקדירות. העדשים הכתומות ישבו להן בארון, וחיכו להזדמנות המתאימה. והיא הגיעה היום.  אז הנה, מתכון למרק חורפי, לימים גשומים:

מתכון לוריניקס עם דובדבנים של מריה מ"רויאל שף". מרוסיה באהבה :)

זאת ללא ספק מנה מנצחת. הטעם ישאר אצלי עוד הרבה זמן. הבטחתי למריה פיסנץ, המתמודדת שמייצגת את הצד הרוסי בסדרת הריאלטי "רויאל שף" בערוץ יס קומדי(ערוץ 15 בשלט), שאחזור ל"באבא יאגה", המסעדה שלה, כדי לאכול את המנה הזו שוב. ושוב. ושוב. הוזמנתי לחוות את המטבח הרוסי של מריה פיסנץ, השפית של "באבא יאגה", בזכות השתתפותה בריאלטי החדש והמצוין של YES, "רויאל שף" . כמכורה לריאלטי הקודם של יס קומדי, "לה לה לנד", שיערתי ש"רויאל שף" תהיה סדרת ריאלטי לא פחות טובה, אם לא יותר. בכל זאת, אוכל תמיד עושה לי שמח :)

הכוכב הבא? מחשבות על מוקי, ריטה, רני רהב, צביקה הדר ועל מתמודדים צעירים שרק רוצים לגעת בכוכבים.

אז המציאו לנו פורמט חדש. כמו כל ילדה שנותנים לה צעצוע חדש, התלהבתי. יהיי, אני שופטת. אמנם אני בורג קטנצ'יק במערכת, אבל אני מעורבת. נכנסתי, הצבעתי, לא פיספסתי אף שיר. בכל זאת, פורמט חדש. בהמשך, התעייפתי. בהמשך של ההמשך, התעייפתי יותר. אייל גולן ופרשת הקטינות עייפו אותי, רני רהב "האזרח לתפארת המדינה" שרוצה רק עברית וצבא עייף אותי, והרמה הלא גבוהה של הביקורת על המתמודדים עייפה אותי. אז התעייפתי, והפסקתי להצביע. המשכתי לצפות, כי אלו השעות של "עכשיו לא בא לי לעשות כלום, רק לרבוץ מול הטלוויזיה ולראות בידור זול להמונים". כן, גם אני חלק מ"ההמונים". אבל ההמונים רוצים בידור זול, אבל גם איכותי. רני רהב נתן כחולים בלי אבחנה, עד שהבנתי שסרט כחול אמיתי עדיף על הסרט הכחול שרני חי בו. ובכל זאת, המשכתי. כי בינינו, רני רהב יכול לעשות תוכנית בידור לא רעה. הוא משתלח, הוא קוטל, הוא מחבק, הוא מוחא כפיים, הוא יודע לעשות לעצמו יח"צ שאף יח"צן לא יוכל לעשות לו.

מלון מושלם לחופשה בצפון, רגע לפני שהשלג יורד :)

נובמבר.  חודש היומולדת שלי. הוזמנתי למלון כפר גלעדי בצפון.  איזו הפתעה נעימה חיכתה לי כשהסתבר שהביקור במלון "נופל" בדיוק על סופ"ש היומולדת שלי. אני הייתי על סופ"ש, אבל אם בא לכם אמצע שבוע, יש גם חווית קונספט הכול כלול, מאד שווה ומיוחדת!!! (פרטים מלאים לגביה בחלקו התחתון של הפוסט): החוויה כרגע מוצעת לקבוצות(ובעתיד גם ליחידים), הכל כלול בנובמבר-דצמבר(באמצע השבוע בלבד). אבל אני בסופ"ש יומולדת, אז לא אכפת לי כלום. יהייייי!!!

על תה ומיתוג. פוסט חם לחורף הקר, ורעיון למתנה נפלאה!!!

*הערה: הפוסט הזה נכתב תוך כדי שתיית תה יסמין :) אני זוכרת את היום ההוא שנתקלתי בפעם הראשונה בקוביות האלו, באחד מבתי הקפה: ביקשתי תה מהמלצרית, והיא ענתה: "אני אביא לך את החליטות שתוכלי לבחור". אני רגילה שמביאים לי את הקופסה של ויסוצקי. כשהביאו לי את הקוביות היפות האלו, חשבתי לעצמי: "איזה סטייל, בטח תוצרת חוץ".

דלעת ערמונים במילוי גבינה ודברים טובים :) מתכון נפלא לאירוח!

אני אוהבת לחפש מתכונים קלים להכנה ולאירוח. הפעם הלכתי על דלעת ערמונים, שיש לה צורה מקסימה, במילוי טעים של גבינת חמד. יופי של מנה לצמחונים, יופי של מנה לאנשי הדיאטות(השתמשתי בחמד 5%),  ויופי של מנה להגשה כמנת פתיחה אישית לארוחה חלבית. איך ממלאים דלעת ערמונים?   בקלות :) מתכון לדלעת ערמונים במילוי גבינה